Kersh Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Jak mój znak zodiaku to panna to jestem ziamia tak? o co chodzi w opanowaniu żywiołów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 Kersh, tak jesteś ziemia, ale nie wiem czy powinienem opisywać tutaj opanowanie żywiołu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 10, 2009 Author Share Posted February 10, 2009 właśnie nie wiem o co chodzi w tym opanowywaniu żywiołu, ja chce tylko wiedziec na czym to polega. Jesli to wiedza "tajemna" to wyślij mi na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 10, 2009 Share Posted February 10, 2009 (edited) Jest to wiedza tajemna, ale tak jak powiedziałem wcześniej, nie tłumaczę tego osobom, którym po prostu nie chcę. Edited February 10, 2009 by Tomek003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 a bo tyle wiesz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Jeżeli tak uważasz to proszę bardzo, ale nie uważam abyś była osobą odpowiednią... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 nie no chodzi mi tylko o to co to w ogóle jest! bo w życiu o czyms takim nie słyszałam, w czym to pomaga...no nawet zdania nie powiesz?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Opanowanie żywiołu ziemi wiąże się z dodaniem do swojej palety jego cech, znaczy się, mądrość, rozważność, cierpliwość itp. W następnych etapach zyskuje się coraz więcej cech ziemi, nie kiedy jej niektóre umiejętności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 to jak to ? w popiół się zamienie nie no ale jakie są te cechy ziemi czy umiejętności o to mi chodzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Jedną wg mnie najlepszych mocy żywiołu ziemi jest tworzenie dookoła siebie wymiaru eter (ether, Akasha). Daaje to bowiem pełną kontrolę jej użytkownikowi nad żywiołem ziemi (manipulacja itp.). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 Uważam że jestes bardzo wykształcony w tym kierunku skoro tak wiele wiesz..ta manipulacja to chodzi głównie o manipulowanie ludżmi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Nie uważam siebie za wykształconego, ale 7 lat nauki robi swoje. Mniejsza, chodzi mi o manipulację nad ziemią, nie ludźmi, ale manipulację możesz osiągnąć nawet tutaj, kiedyś nawet słyszałem o kimś kto potrafił manipulować ogniem, ale miał ok 80 lat, i poświęcił na naukę tego całe życie. Ale to co ja teraz pisałem, ową manipulację można osiągnąć w innych wymiarach, ale również po treningu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 a ja uważam że jednak to duzo, a na czym polega manipulacja ziemią? a jaka jest nawiększa moc wody którą można posiąść? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 a jaka jest nawiększa moc wody którą można posiąść? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Manipulacja nad ziemią polega na tym na czym właśnie ta nazwa wskazuje, po resztą każdy żywioł ma najpotężniejszą rzecz jaką może posiąść, tzw. ewolucja: - ziemia przekształca się w eter - wiatr przekształca się w elektryczność - woda przekształca się w światło - ogień przekształca się w ciemność Nazwy tych odmian są wiccańskie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 - woda przekształca się w światło no tak, ale to jest np.: uzdrowicielstwo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Mniej więcej, ale tego nie wiem, bo nie ten żywioł badam i nie jest mój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 a jaki jest twój zywioł, jeśli oczywiście moge wiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Jasne to nie tajemnica, ja mam wiatr, i na razie ten staram się najbardziej rozwinąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 Czyli elektrycznosc, a czym to się specjalizuje? xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Wiatr ma to do siebie że jest inteligentnym żywiołem, zanim coś zrobi to pomyśli, jest bardzo spokojny, ale potrafi mieć humory. Najlepsze techniki jakich można się nauczyć to szybkość wiatru, a później szybkość światła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 a mógłbyś mi wytłumaczyc co to eter? to jakaś bogini czy bóg był? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 11, 2009 Share Posted February 11, 2009 Eter to ewolucja żywiołu ziemi, jednak Akasha to jeden z bogów, a właściwie bogini żywiołów, symbolizuje zjednoczenie w magii żywiołów, miejsce gdzie wszystkie żywioły nie są blokowane przez rzeczywistość, gdzie występują ich reprezentanci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 11, 2009 Author Share Posted February 11, 2009 ale ta manipulacja ziemia , to chodzi o przyrodę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Gdybym napisał Ziemia, to tak, ale mnie chodzi o to że byś mogła powodować przesuwanie ziemi, poruszać ją wg swojej woli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Przepraszam, że się wtrącam, ale mam prośbę do Kersh - czy nie mogłabyś sformułować w jednym poście wszystkich pytań, jakie Cie nurtują na ten temat? Wówczas uniknęlibyście rozwlekania tematu na następnych kilka stron. Rozumiem, że w czasie dyskusji rodzą się kolejne pytania, ale to już zaczyna przypominać nie dyskusję a wywiad - krótkie pytanie....dłuższa odpowiedź VanHelsinga. Mnie osobiście trochę męczy czytanie tak rozwleczonego tematu, chyba, że Van nie masz nic przeciwko udzielaniu takiego wywiadu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Szczerze, to jest trochu męczące... więc skoro dyskusja dobiegła końca, i powiedziałem swoje, to można w sumie zamknąć temat czy cuś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kersh Posted February 12, 2009 Author Share Posted February 12, 2009 w zasadzie nie mam juz pytań, cała ta historia z żywiołami kojazy mi się z taką bajką w.i.t.c.h. jak byłam mala to czytałam już więcej nie będe Cie męczyć na temat opanowania tego żywiołu bo wiem że mi nie powiesz ale dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 12, 2009 Share Posted February 12, 2009 Nie to że nie powiem w ogóle, ale mówię tylko tym którym ufam, że nie zrobią z tym nic złego. Niestety ty na razie do tych osób nie należysz. Koniec tematu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snooky Posted July 26, 2009 Share Posted July 26, 2009 Tak słyszałem o tym.Tylko to nie jest takie proste jak wygląda niektórzy przez całe życie tego nie zrobią.Chyba że zmądrzeją bo oni chcą to robić dla zabawy i dla "fazy" żeby zaimponować kolegom z osiedla a to nie o to w tym chodzi.to sie robi dla siebie nie dla innych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts