Skocz do zawartości

wypadek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów.

Chciałabym poprosić Was o interpretacje snu, ponieważ sama zaglądam raz na pół roku do sennika nie jestem w stanie tego zrobić.

Na początku wspomnę, że jestem w trzecim trymestrze ciąży, mam męża i prawie trzy letnią córeczkę. W moim śnie z mężem zatrzymaliśmy się na poboczu.

Wysiadł z auta (staliśmy na moście) rozmawiał z mamą przez telefon. Opowiadał jak zatrzymała nas policja i jak dopytywali o obco krajowców którzy przemycali alkohol. Właśnie opowiadał jakąś śmieszną anegdotę, przysunęłam się do okna, uchyliłam i powiedziałam mów głośniej, bo też chce posłuchać.

Mało słyszałam, więc wychyliłam się na przednie siedzenie między fotele żeby uchylić przednią szybę. Niechcący zawadziłam nogą o lewarek, auto wskoczyło na bieg, odrzuciło mnie do tyłu. Nie dałam rady, byłam jak sparaliżowana żeby coś zrobić czy złapać kierownicę... Widziałam jak przed maską barierka się wygina i jak auto powoli leci i wpada w dół pobliskiej rzeki. Głośno krzyknęłam imię córki, męża jakby prosząc o pomoc. Auto z hukiem trafiło do rzeki, woda zaczęła się wlewać uchylonymi oknami, chciałam rozbić szybę, ale to było jak uderzanie pięściami w ścianę. Czułam ogromną bezradność i strach, obudziłam się.

Zapowiedź takiego snu nie wydaje mi się niczym dobrym.

Tym bardziej, że rzeka do której wpadło auto jest mętna aż zielona i porywista, a na wsiach ludzie uważają, że brudna woda w snach oznacza czyjąś śmierć.

Nie biorę tego całkiem do siebie, ale strach o swoich bliskich zostaje...

Bardzo proszę o pomoc, serdecznie pozdrawiam.

Napisano

cześć, nie martw się - to co ludzie po wsiach powiadają nie jest obowiązującą prawdą :) Znam wieś gdzie powiadają, że wystawienie choinki w Boże narodzenie w domu przynosi pecha i śmierć. Jakby liczyć omeny śmierci to stanęłoby na tym, żebyśmy wszyscy umarli jak stoimy.

Jesteś blisko rozwiązania więc naturalnie się denerwujesz. Sen jest jednym z tego efektów.Jesteś w samochodzie - samochód to rozwój, przesuwa cię z punktu A do B, ale masz teraz chwilowy przystanek w swoim rozwoju, bo angażuje cię dziecko. Most to przełom, oznacza, że rozwiązanie jest blisko. To że niechcący zawadziłaś nogą o lewarek oznacza, że martwisz się czy wszystko jest ok i czy robisz wszystko jak trzeba.

Utrata kontroli nad samochodem to prawdopodobnie poród, który jest jakby nie patrzył solidną dawką adrenaliny, i który przebiega bez naszej kontroli, jak już się zacznie to nie zatrzymasz go podobnie jak i tego samochodu.

Twoje odczucia wody i próby wydostania mogą dotyczyć tego, że dziecko wychodząc na świat opuszcza zamknięta macicę i z bezpiecznych wód, dostaje się do świata w którym już nie ma tak łatwo. Dla dziecka poród jest równie stresujący jak dla matki, bo jego warunki życia diametralnie się zmieniają.

Napisano

Bardzo Ci dziękuję. :)

Po tym co przeczytałam będę zasypiać spokojnie.

Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam. :)