Skocz do zawartości

zamknięte oczy we śnie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Spotkałam się ostatnio z dwoma przypadkami kiedy ktoś we śnie tracił wzrok, albo miał zamknięte oczy w swoim śnie. Sama nigdy tak nie miałam (a przynajmniej nie pamiętam). Czy ktokolwiek z was ma pomysł z czego to wynika?

Edytowane przez opak
nie zakładamy wątków gawędziarskich prowadzących do przekrzykiwania się co komu się wydarzyło
Napisano

Nie wiem, czy to się zalicza, ale ja traciłem wzrok w LD. Jechałem rowerem, po czym z racji braku wzroku właśnie przywaliłem w drzewo :)

Drugi przypadek, też wątpię, że pasuje, bo to było OOBE. W każdym razie nic nie widziałem, nawet spytałem kobietę, która ze mną była jak mogę otworzyć oczy, ale wtedy mnie "wessało" z powrotem.

Jeśli nie o to chodziło to przepraszam :)

Napisano

Problem w tym, że po raz pierwszy spotkałam się z takim zjawiskiem wewnątrz snu więc jak na razie jeszcze nie wiem o co mi chodziło sama :D

Ale wygląda na to, że piszesz o czymś podobnym. Jedna osoba z tych z którymi rozmawiałam miała właśnie zamknięte oczy i nie umiała ich otworzyć. Motyw wydaje mi się ciekawy więc pomyślałam, że poszukam innych przypadków. W moich snach z ostatniego roku nie spotkałam niczego takiego więc sprawdzam u innych.

Dzięki za pomoc:)

Napisano

W stanie OOBE brak wzroku jest związany ze słabym dostrojeniem, ale czy we śnie chodzi o to samo? Nie wiem, raczej nie, wiem tylko, że "tam" sposobem na przywrócenie wzroku jest "macanie" wszystkiego dookoła. Można spróbować.

• 4 tygodnie później...
Napisano

U mnie zamknięcie oczy we śnie kończy się pobudką;)

ogólnie to z koszmarów nocnych mi długo zamknięte oczy szybciej się wzbudzić;)