Skocz do zawartości

Drzewo życia

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

chętnych proszę o interpretację:-) jestem w sytuacji, kiedy doszłam do wniosku, że wszystko co robię to nie jest do końca "moje"... tzn. wywołane wpływem ludzi, środowiskiem itd. chciałabym odnaleźć co tak naprawdę chcę w życiu robić, szczególnie w sensie zawodowym i dlatego zrobiłam rozkład "drzewo życia" karty rw, ułożenie proste.

dziękuję za pomoc:-)

10- MALACHUT - PODSTAWA

Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? I Mag - czyli mam wszystko, co jest mi potrzebne tu na ziemi i chyba właśnie tego jestem najmniej świadoma...

9- YESOD - MOJA POSTAWA

Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? 10 buław - jestem zmęczona już tą pracą nad sobą i ciągłym szukaniem rozwiązania...

8 – HOD - RACJONALNOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 8 mieczy - ewidentnie jest coś, co przeoczam cały czas... tego najważniejszego nie widzę... ale nie mogę dojść jak to "coś" mam zobaczyć?

7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 9 pucharów - mam być z siebie bardziej zadowolona, szukać w sobie pozytywnych odczuć, a nie ciągle się karcić i osądzać...

6- TIPHARETH – ZŁOTY ŚRODEK

Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? - królowa denarów - bardziej wierzyć w siebie...

5 – GEBURAH – PRZESZKODY

Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? -XIV umiarkowanie - muszę szukać równowagi...

4- CHESED - WEWNĘTRZNA SIŁA

Co mam w sobie, co może mi pomóc? - król mieczy - zdecydowanie... fajnie... tylko trzeba wiedzieć, co się chce...

3 – BINAH - WEWNĘTRZNA PRZEMIANA

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? -8 denarów - będę wykłuwać swój własny los, powoli i rzetelnie... aż do skutku...

2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ

Co zrozumiem po przejściu tej drogi? - 2 buławy - że trzeba umieć połączyć przeciwności...

1 – KETHER – CEL

Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? - 9 buław - cel można osiągnąć tylko poprzez konsekwencje w działaniu, siłę i odwagę...

Napisano

10- MALACHUT - PODSTAWA

Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? I Mag

Przede wszystkim jestes swiadoma swojego potencjalu. Wiesz, ze potrafisz kreowac wlasna rzeczywistosc i wplywac na nia aktywnie. Tzn. wiesz takze, ze nie jestes zdana na dzialanie losu, bo tak naprawde Ty go ksztaltujesz wg swojej woli.

9- YESOD - MOJA POSTAWA

Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? 10 buław ---> HB Kolo Fortuny i I Mag

10 Bulaw mowi o duzym Twoim potencjale, ktory jednak musi zostac uwolniony, abys czerpala z niego satysfakcje. Widzisz. 10 Bulaw mowi czesto o ograniczeniach, ktore sami sobie stwarzamy. Sa to czasem jakies sztywne ramy, ktore sami sobie narzucamy. Cos, co trzyma ten caly ogromny potencjal energii i nie pozwala mu zaistniec.

A 10 Bulaw powinno przejsc w Asa Bulaw i tym samym rozpoczac nowy rozdzial... energia musi krazyc. Nazbieralo sie jej tyle, ze teraz trzeba ja w cos zaangazowac. Ty o tym wiesz. I chcesz to wykorzystac. Jak?

Rada kart jest prosta. Badz uwazna w zyciu. Obserwuj, co sie dzieje i konkretnie wtedy wykorzystuj swoj potencjal Maga (znow Mag) i wykorzystuj te poklady energii konkretnie ja ukierunkowujac i nie marnujac na nie wiadomo co.

8 – HOD - RACJONALNOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 8 mieczy ---> HB VIII Sprawiedliwosc

Tu mowa o racjonalnosci a 8 Mieczy to karta tak wielu informacji, ze trzeba byc bardzo inteligentnym, aby to wszystko umiec ogarnac. Ale Ty, jak widac to potrafisz. Co wazne, zebys umiala na to wszystko spojrzec racjonalnie i poza emocjami, abys uczyla sie te wszystkie zasoby odpowiednio wykorzystywac. Sprawiedliwosc radzi rowniez: wykorzystaj to, co jest Ci dane, nich nic sie nie marnuje. Duzo tego jest.

7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 9 pucharów ---> HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Wszelkie podstawy, wszelkie bogactwo masz juz w sobie. Na co teraz przyszla pora, to robic z tego uzytek, obdzielac tym bliskie Ci osoby.

Wazne tu jest, abys podchodzila do zycia z radoscia, nie zamartwiala sie na zapas, dostrzegala swoje tu i teraz a jednak nadal pozostawala w zyciu uwazna i dostrzegala wszelkie szanse, jakie sie pojawia. Zobacz, znowu zaakcentowal sie potencjal Maga. Masz duzo, duzo mozliwosci. Tylko odpowiednio do sytuacji dzialac. Robic z tego, co masz, najlepsze, co sie da.

Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? - królowa denarów

Przede wszystkim bazowanie na tym, co juz posiadasz, kontakt z ziemia, ze swoja prawdziwa natura. Mozesz sobie zaufac, inni moga Tobie zaufac. Stoj tam, gdzie stoisz, trzymaj sie tego, co juz posiadasz. Dbaj o siebie, doceniaj siebie, kochaj siebie. Pielegnuj to.

5 – GEBURAH – PRZESZKODY

Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? -XIV umiarkowanie ---> HB XIV Umiarkowanie i V Papiez

Tak, to prawda. Musisz starac sie znajdowac we wszystkim co robisz tzw. "zloty srodek". Nie przesadzaj ani w te ani w inna strone. Staraj sie zawsze wyposrodkowac. Staraj sie zachowac rownowage pomiedzy: cialem, umyslem i dusza. Nie przeginaj w zadna ze stron. Nie idz za bardzo w duchowosc, ale tez nie rezygnuj z niej na rzecz materii. Rowniez nie zapominaj o swojej emocjonalnej stronie, czyli duszy.

Jak widac, bedziesz musiala to wszystko ze soba pogadzic, zeby moc isc dalej, glebiej, wyjsc poza dotychczasowe ograniczenia, wejrzec w niektore sprawy z innej, glebszej perspektywy.

Co mam w sobie, co może mi pomóc? - król mieczy

Przede wszystkim ogromny intelekt. I umiejetnosc dzialania. Potrafisz na cos spojrzec zupelnie poza emocjami. Zauwaz, ze Krol Mieczy to IX Eremita. Jednak Eremita taki bardziej dzialajacy aktywnie. Wiedza, madrosc, doswiadczenie + dzialanie. To wlasnie Twoja wewnetrzna sila.

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? -8 denarów ---> HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Masz konkretny cel przed oczami, do ktorego zmierzasz. Jednak rada kart jest taka. Nie boj sie isc przed siebie nawet, jezeli most prowadzacy do celu naprzeciw przesloniety jest ciemnoscia i mgla i stapasz niepewnie. Zamknij wtedy oczy i wejrzyj wglab siebie. Tam masz swiatlo wiedzy, ktore bedzie Ciebie prowadzilo do przodu. Zaufaj sobie, badz sobie wierna i podarzaj ku celom, ktore sa dla Ciebie tak wazne.

2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ

Co zrozumiem po przejściu tej drogi? - 2 buławy ---> HB II Kaplanka

Ze czasem warto te energie, ktora w sobie masz uaktywnic i ruszyc prosto do przodu. Jednak rada kart: rob to intuicyjnie, ufaj sobie. Nic na chybcika, a jednak jezeli czujesz, ze dzialania sa zgodne z tym, co odczuwasz w srodku, nie wahaj sie.

1 – KETHER – CEL

Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? - 9 buław ---> HB IX Eremita

Przede wszystkim uda Ci sie odnalesc w sobie harmonie. Twoje dzialania beda laczyly Twoja dotychczasowa wiedze z Twoja madroscia wewnetrzna, intuicja. Wazne jednak najpierw, abys to rzeczywiscie osiagnela, to rozpoznanie swojego wnetrza. Tylko majac jego znajomosc, mozesz podarzac do przodu, laczac rozum i intuicje.

Powodzenia... :)

• Lubię to! 1
Napisano

10- MALACHUT - PODSTAWA

Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? MAG

cyt." jestem w sytuacji, kiedy doszłam do wniosku, że wszystko co robię to nie jest do końca "moje"... tzn. wywołane wpływem ludzi, środowiskiem itd. chciałabym odnaleźć co tak naprawdę chcę w życiu robić, szczególnie w sensie zawodowym "

- wstawiłam twoją wypowiedź, bo właśnie MAG jest przeciwieństwem tego co czujesz i w jaki sposób postępujesz.

PODSTAWĄ twojego problemu i obecnego samopoczucia jest właśnie to, abyś przestała być pod wpływem innych i sama zaczęła decydować co, kiedy i w jaki sposób chcesz robić.

Mag przede wszystkim robi to co chce i sprawia mu przyjemność - a nie to co musi, nie pozwala sobie aby ktoś nim dyrygował czy też decydował za niego.

Aby były spełnione te warunki to musisz rozpocząć coś nowego i być panią swojego losu, będzie to więc swoja działalność lub praca wolna/nieterminowa, gdzie ty ustalasz wszelkie warunki.

9- YESOD - MOJA POSTAWA

Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? 10 buław

Jesteś wyczerpana i nie dasz rady takiemu wyzwaniu, zdajesz sobie sprawę, że kosztowałoby cię to ogrom wysiłku i pracy.

W obecnej sytuacji potrzebujesz odpoczynku i to koniecznie musisz zregenerować siły, odstresować się, nie dawaj się też wykorzystywać w pracy, nie pozwalaj

być wołem roboczym, bo jak sama widzisz nic to nie daje na przyszłość, ciągniesz przecież resztkami sił.

8 – HOD - RACJONALNOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji?8 mieczy

Nie jesteś w stanie zebrać myśli-masz jeden wielki chaos i nie jest w stanie racjonalnie ocenić sytuacji.

Tak to widzę niestety - 10 buł, 8 mieczy to nie najlepsza kondycja, nie miej więc do siebie pretensji i się nie obwiniaj, że poczułaś zagubienie, teraz najpierw trzeba

zadbać o siebie i swoje potrzeby, musisz dojść do siebie i nabrać sił.

7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? 9 pucharów

I ta karta mówi właśnie stań się egoistką i skup na sobie w dawaniu przyjemności i cieszenia sie urokami życia, zapomniałaś juź chyba co znaczy brać dla siebie coś dobrego i się tym upajać. Odstresuj się, to ci pomoże.

Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? Q Denarów

Zadbaj o siebie, kup sobie coś, zrób fryzurę, rodzina na tym nie ucierpi, wręcz przeciwnie-ujrzą cię odświerzoną z błyskiem w oku, a tobie to bardzo poprawi samopoczucie, sądzę, że w pracy spojrzą na ciebie innym/lepszym okiem, na pewno zyskasz na opinii, a może i nie tylko.

5 – GEBURAH – PRZESZKODY

Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? Umiarkowanie

Ta karta nawiązuje do 8mieczy i 10 buł- twojego samopoczucia. Dojście do równowagi wymaga czasu i cierpliwości oraz co najważniejsze - abyś nie podejmowała

nagłych i nieprzemyślanych decyzji, nie doprowadzała się do skrajnych emocji, które nic dobrego nie wniosą.

Panowanie nad sobą oraz praca nad sobą, dojście do równowagi emocjonalnej- to praca, którą powinnaś włożyć.

Co mam w sobie, co może mi pomóc? -Król Mieczy

Wydaje mi się, że nadejdzie czas, że podejmiesz decyzje i będą one właśnie wtedy racjonalne, pokierowane rozwagą i rozsądkiem.

Karta może też wskazywać twojego szefa/ faceta z poczuciem humoru choć ostrego, ale w gruncie rzeczy dobrego, chcącego ci pomóc/

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? 8 denarów

Bardzo dobra karta na odnalezienie się w pracy, jeśli teraz jesteś znudzona a praca nieciekawa, to się odmieni i praca będzie twoim hobbi - pomyśl jakie masz zainteresowania, umiejętności/Mag/ - może faktycznie otworzysz swój biznes albo jakaś praca rąk/rzemieślnicza - na zamówienie dla kogoś/- wtedy też jesteś panią samej siebie

2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ

Co zrozumiem po przejściu tej drogi?2 buław

Ze nie ma jak współpraca z kimś oraz to, że nie można się w sobie zamykać-tylko wyjść do ludzi, może się okazać, że pomocna stanie ci się znana ci osoba, której teraz w ogóle nie bierzesz pod uwagę

1 – KETHER – CEL

Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki9 buław?

Osiągniesz pewność siebie oraz satysfakcję z tego co posiadasz, z tego co sobie zapracowałaś, będziesz z siebie dumna, wreszcie będziesz pewna siebie,

pewna tego co robisz i pewna drogi którą wybrałaś.

• Lubię to! 1
Napisano

O Iwka - wróciłaś do nas? :)

10- MALACHUT - PODSTAWA

Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? I Mag - myślę, że jesteś świadoma, że powinnaś szukać tego swojego, być niezależna od opinii innych.

9- YESOD - MOJA POSTAWA

Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? 10 buław - no ewidentnie nie jesteś na swoim miejscu... Kiedy się jest - tryska się energią, wstaje się rano, zaczyna działać a tu, ani się obejrzysz - już wieczór;) A u Ciebie w tych buławach przemęczenie i zniechęcenie...

8 – HOD - RACJONALNOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 8 mieczy - racjonalnie nie masz co szukać, w ośmiu mieczach masz związane ręce. Im więcej myślisz, tym bardziej się zapętlasz...

7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 9 pucharów - no tu zdecydowanie lepiej, wydaje mi się wręcz, że emocjonalnie wiesz... Tylko się dogrzebać przez ten racjonalizm nie możesz...

Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? - królowa denarów - myślę, że powinnaś słuchać ciała... Od tego zacznij. Jeśli jakieś rozwiązanie jest dla Ciebie dobre - ciało pręży się jak do skoku i chce za nim podążać. Jeśli nie jest dobre - ciało kurczy się w sobie, jakby się bało. Spróbuj się wsłuchać - jak nauczymy się komunikować z ciałem - to na serio działa;)

5 – GEBURAH – PRZESZKODY

Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? -XIV umiarkowanie - równowaga i wyciszenie. Tak jak napisałam w pkt 6 - umysłowe rozbieranie tego na czynniki pierwsze nic Ci nie da.

Co mam w sobie, co może mi pomóc? - król mieczy - spostrzegawczość i inteligencja

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? -8 denarów - musisz zaufać swemu wewnętrznemu rozwojowi i nie starać się wszystkiego kontrolować. Nie musisz mieć dopracowanego wszystkiego w szczegółach, wystarczy ogólny zarys. W czasem wszystko zacznie się układać samo.

2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ

Co zrozumiem po przejściu tej drogi? - 2 buławy - zrozumiesz, że to Ty kierujesz swoim życiem. Jeśli zaufasz swemu jestestwu i swej nadświadomości, twoja świadomość samoistnie i bez jakiejkolwiek siły uczyni to, co jest konieczne w każdym czasie i za każdym razem.

1 – KETHER – CEL

Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? - 9 buław - na końcu jest Twoja wewnętrzna siła, zbudowana od podstaw, stała i nie do zdarcia;) Zobacz co mówi Vision Quest:

WEWNĘTRZNA SIŁA

przełom, wzrost, odwaga, rozwiązanie, skoncentrowana energia,

świadomość wewnętrznych ukrytych sił

Przekaz wewnętrzny:

Tak, jak kiełkuje ziarno i powstaje z niego roślina, tak samo wyrośnie twoja wewnętrzna siła, musisz w to uwierzyć. Wiesz, że ona jest w tobie, Wszystko czego teraz potrzebujesz to więcej cierpliwości i wiary w swój wewnętrzny proces rozwoju. Nowa potęga urośnie w tobie i poszerzy twoje rozumienie tego kim jesteś oraz dokąd zmierzasz.

Przekaz zewnętrzny:

Głęboka wiara w proces swego rozwoju pozwoli ci stać się kreatywnym na nowych obszarach. Masz wystarczająco dużo energii, aby znaleźć nowe, najlepsze dla ciebie sposoby wyrażania siebie i najlepsze rozwiązania. Ciesz się tym najlepszym czasem! Doceń to jak klarowna staje się twoja świadomość, ile energii przez ciebie przepływa.

• Lubię to! 1
Napisano
O Iwka - wróciłaś do nas? :)

Życie bez kart????:-)

Nudaaaaa...:-P

dzięki za interpretację...

mam teraz taki etap, że... sama widzisz...:-))))

• Maestro
Napisano
Życie bez kart????:-)

Nudaaaaa...:-P

dzięki za interpretację...

mam teraz taki etap, że... sama widzisz...:-))))

Też się zastanawiałam, czy TY to Ty:)))))) Fajnie,że jesteś:)

• Maestro
Napisano

I,żeby nie było, że bawię się w offtopy;)))

10- MALACHUT - PODSTAWA

Jaki jest początek mojej podróży/problemu? Co stanowi podstawę? Czego jestem najbardziej świadomy? I Mag -

Wiesz,że masz atuty w ręku, że wiele możesz,masz świadomość tego, że możesz zaczarować świat;)

9- YESOD - MOJA POSTAWA

Jaka jest moja postawa wobec podróży/problemu? Jakie emocje temu towarzyszą? 10 buław

mimo,że wiele możesz, to czujesz się zmęczona,podejrzewam,że jesteś bardzo odpowiedzialna za to, czego się podejmujesz,co w pewnym momencie przytłacza Ciebie zanadto, karty radzą więcej luzu;)

8 – HOD - RACJONALNOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat myśl? Co racjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 8 mieczy

sama siebie ograniczasz, sama siebie blikujesz,uwolnij to,bo wiele możesz i potrafisz;)

7 – NETZACH - DUCHOWOŚĆ

Jak szukać rozwiązania przez pryzmat emocji? Co emocjonalnie mogę powiedzieć o sytuacji? - 9 pucharów

masz w sobie dużo emocji, a także radości życia, ale chyba też odczuwasz pewien rodzaj niedosytu,ja sądzę, że to przez tę 10 buław i 8 mieczy;)

Co pomoże mi wprowadzić równowagę między emocjami a myślami? - królowa denarów

przyziemne podejście do życia, zajęcie się głównie sobą, swoim rozwojem,urodą i swoimi pasjami

5 – GEBURAH – PRZESZKODY

Czego nie uda mi się uniknąć? Co muszę zrozumieć żeby przejść dalej? -XIV umiarkowanie -

może być w Twoim zyciu czas spokoju i takiego jakby zastoju, ale to będzie Ci potrzebne po to, abyś sama doszła w harmonii z sobą czego tak naprawdę pragniesz:)

Co mam w sobie, co może mi pomóc? - król mieczy -

umiejętność trafnej i realnej oceny sytuacji, obiektywizm i wgłębienie się w siebie

Jaka przemiana we mnie zajdzie? Jakie mogę mieć wobec niej oczekiwania? -8 denarów -

zaczniesz nad sobą pracować,nad swoim rozwojem wewnętrznym,ładnie karty się ze sobą układają, widać, że pokonasz 8 mieczy i 10 buław w tym umiarkowaniu

2 – CHOKMAH – MĄDROŚĆ

Co zrozumiem po przejściu tej drogi? -2 buław-

że umiesz dokonywać wyboru,że potrafisz iść swoją drogą

1 – KETHER – CEL

Jaki osiągnę cel? Co jest na końcu mojej wędrówki? 9 buław- -

osiagniesz swój cel, to czego pragniesz:)