Skocz do zawartości

Celt na pracę do końca czerwca 2013.

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

jestem na ścieżce poszukiwań duchowych co jest moim przeznaczeniem, co jest zgodne z moją duszą. Wychodzi na to, że praca biurowa mnie nie zadowala pod żadnym względem, wszystko co próbuję gdzieś tam na boku robić, to też mi nie wychodzi... i generalnie jestem w dołku...

Rozłożyłam karty na pytanie jak będzie wyglądało moje życie zawodowe do czerwca 2013 roku? Jestem na stałe zatrudniona od 3 lat w tej samej firmie, ale nie jest fajnie - słaba pensja i dwóch wspólników w konflikcie, a ja między nimi...

Zerknie ktoś?

1,to jest - 8 pucharów - znów szukam nowego miejsca, zastanawiam się nad odejściem....

2,krzyżuje się - 6 denarów - brak kasy

3,świadomość - As buław - niby potencjał mam, ale nie umiem go chyba wykorzystać...

4,podświadomość - paź denarów - muszę się chyba dokształcić, żebym tylko wiedziała w jakiej dziedzinie...

5,to co mija - 10 pucharów - szczęście rodzinne... tylko nie.... jeszcze problemów w domu mi brakuje....

6,to co nadchodzi - 6 buław - jakieś dobre nowiny na horyzoncie?

7.nastawienie pytajacego - 7 buław - wiem, że mam dosyć, ale ta karta chyba tego akurat nie pokazuje...

8. otoczenie - II kapłanka - chyba sprzyjające?

9.nadzieje, obawy - XVI wieża - myślę, że wszystko muszę rozwalić... i zacząć od nowa, tylko, żebym wiedziała co...

10,ostateczny wynik - królowa buław dociągnięte: VIII moc, I mag, 10 denarów - może to ja ta królowa buław? samodzielna i niezależna.. eee tam... niby jest moc, mag i 10 denarów.. jest wszystko, ale nic z tego nie wychodzi....

dzięki

I.

Napisano

1,to jest - 8 pucharów Brak rozwoju w pracy a co za tym idzie, brak zadowolenia. Myslisz o nowym miejscu.

2,krzyżuje się - 6 denarów Jest wiecej potrzeb i wydatkow niz zasobow.

3,świadomość - As buław Wiesz, ze masz podstawy, ktore moznaby wykorzystac, teraz wlasnie trzeba to wykorzystac. Na razie potencjal spi... nieuzywany.

4,podświadomość - paź denarów Bardzo mozliwe, ze potrzeba Ci jeszcze troche wiedzy na dany temat. W sumie sa dziedziny, w ktorych ksztalcic wypada sie ciagle.

5,to co mija - 10 pucharów Poczucie osiagniecia maksimum i niewiedza, co dalej. Tzw. obudzenie sie ze snu spiacej krolewny.

6,to co nadchodzi - 6 buław Jw. dojrzalas w 10 Kielichach, ze tak dalej juz nie idzie i zaczniesz dzialac, tym razem skutecznie. Zaczniesz wykorzystywac swoj potencjal (As Bulaw).

7.nastawienie pytajacego - 7 buław Nie poddajesz sie. Nadal walczysz i chcesz lepszej przyszlosci.

8. otoczenie - II kapłanka Otoczenie jest ciepliwe i wyrozumiale. Patrza, co tam u Ciebie sie dzieje, co tworzysz i nie przeszkadzaja, nie komentuja, ewentualnie jezeli trzeba to wspomoga.

9.nadzieje, obawy - XVI wieża Masz nadzieje, ze ruszysz do przodu, ze te wszystkie struktury, ktore w tej chwili Cie ograniczaja, runa za jednym zamachem.

10,ostateczny wynik - królowa buław dociągnięte: VIII moc, I mag, 10 denarów ---> IX Eremita, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Widac tu Twoje dzialania konkretne. Juz absolutnie zdecydowane, zadnego wachania sie. Mysle takze, ze usamodzielnisz sie zawodowo. Staniesz na nogi. Bardzo wazne, abys w tym wszystkim pozostawala uwazna i wykorzystywala wszystkie korzystne okazje, ktore sie na Twojej drodze pojawia.

• Maestro
Napisano

1,to jest - 8 pucharów - rozdarcie wewnętrzne, bo pragniesz odmiany

2,krzyżuje się - 6 denarów - nie czujesz się doceniana

3,świadomość - As buław - wiesz, że masz w sobie energię i zapał,wiesz,że możesz, umiesz iść naprzód

4,podświadomość - paź denarów - może mówi Ci, żebyś spróbowała szczęścia w innej branzy?

5,to co mija - 10 pucharów - zasiedzenie w jednym miejscu, sielanka

6,to co nadchodzi - 6 buław - masz szansę na postawieni na swoim,czeka Cię sukces:)

7.nastawienie pytajacego - 7 buław - pragniesz zawalczyć z całą determinacją o siebie i swój byt i szczęście

8. otoczenie - II kapłanka - otoczenie powoduje, że raczej za wiele nie mówisz im

9.nadzieje, obawy - XVI wieża -boisz się, że Twoje plany i oczekiwania się nie ziszczą

10,ostateczny wynik - królowa buław dociągnięte: VIII moc, I mag, 10 denarów - dzieki determinacji,zapałowi,swoim mozliwościom osiągniesz cel, mozliwa praca w jakiejś dużej firmie i masz szansę na dobrą płacę:)

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

mysle, ze niedlugo dostaniesz jakas propozycje, ktora Cie ucieszy -ale bedzie wymagala sporo inicjatywy od Ciebie i nawet,

jesli to bedzie praca na etat (a zupelnie mozliwe, ze nie - ze inna, np. jako wspolniczka albo umowa o dzielo), to skonczy sie sielanka

w tym sensie, ze bedziesz musiala bardzo sie "zakrecic" kolo swojego zajecia

mozliwe jest rowniez, ze gdybys chciala odesc z firmy - to beda probowlai Cie zatrzymac

w Wiezy mogly wlasnie wyjsc Twoje obawy, czy sobie poradzisz znowym zadaniem - czy sie nie wycofasz jak zolwik do skorupki

Edytowane przez alathea
  • Lubię to! 1
Napisano

Dzięki Inez:-) jak zawsze trafiasz w samo sedno!:-)

Napisano

1,to jest - 8 pucharów - stagnacja. Działasz wbrew sobie, nie spełniasz się, idziesz pod prąd swoich oczekiwań. Jeśli odmawiasz zwracania uwagi na to jakie ciśnienie wywierają na ciebie uczucia, do których się nie przyznajesz, zintensyfikuje się ciśnienie świata zewnętrznego.

2,krzyżuje się - 6 denarów - ja bym powiedziała, że jakaś szansa jednak jest, tutaj jakiś projekt się klaruje... A co z tą działalnością Iw - miałaś coś otwierać, dobrze pamiętam?

3,świadomość - As buław - masz potencjał i masz siłę, wiesz o tym. Może nie umiesz wykorzystać, a może nie chcesz? Opuść strefę komfortu, zrób coś... Mam wrażenie, że trzymasz się starych wzorców, bo chociaz nie są w pełni satysfakcjonujące, są jednak znane i oswojone...

4,podświadomość - paź denarów - masz talentów co niemiara, jesteś kreatywna. Zdecydowanie powinnaś iść w kierunku tworzenia czegoś namacalnego... Malować, szyć, lepić, śpiewać - to już Ty wiesz najlepiej...

5,to co mija - 10 pucharów - chyba trochę przyrosłaś do tego co jest... Moim zdaniem to nie szczęście rodzinne mija, tylko Ty zechcesz zrobić coś dla siebie. Będziesz mieć przez to nieco mniej czasu dla rodziny. Ale to nie grzech:)

6,to co nadchodzi - 6 buław - Dobry czas na nowe przedsięwzięcie. Wydarzy się coś dobrego i produktywnego. Możesz zaufać swoim pozytywnym przeczuciom i natychmiast podjąć kroki, nad którymi się od dłuższego czasu zastanawiasz.

Po raz wtóry zapytam - co z tą działalnością?

7.nastawienie pytajacego - 7 buław - Nawet jeśli jakaś sytuacja wywiera nacisk na ciebie presję, służy to rozwojowi twej siły

i pewności siebie. Najważniejszym jest teraz pozostanie wiernym swoim własnym prawdom. To twoja szansa, by stanąć w obronie tego, w co wierzysz bez żadnych kompromisów. Pozostań skupiona i skoncentrowana i pozwól rzeczom rozwiązać się bez twego udziału.

8. otoczenie - II kapłanka - możesz liczyć na kobiety. Mamę, ciocię, babcię, przyjaciółki... I to ich towarzystwa (kobiet) powinnaś w tej trudnej sytuacji szukać, ich się radzić.

9.nadzieje, obawy - XVI wieża - wydaje mi się, że Ty zdajesz sobie po prostu sprawę, że jeśli nic nie zrobisz i tak się rozwali... Tyle, że czym później, tym mocniej będzie to dotkliwe...

10,ostateczny wynik - królowa buław dociągnięte: VIII moc, I mag, 10 denarów - Królowa buław ufa sobie. Nawet, jeśli chwilowo nie wie co zrobić, wierzy, że prędzej czy później rozwiązanie nadejdzie. Bierze sprawy w swoje ręce. Moc mówi sama za siebie, to kobieca Moc. Mag powtarza się z Twojego poprzedniego rozkładu, który interpretowałam - drzewo życia. Musisz sama podjąć pewne decyzje i wziąć za nie odpowiedzialność. Na końcu czeka 10 denarów, czyli całkowite finansowe spełnienie.

Napisano

KatiJo, z rękodzieła nic nie wyszło.... zero zainteresowania... dokładnie tak jak było w moich kartach - interpretację wszyscy widzieli:-)

Teraz już nie napalam się na wszystko co mi wpadnie do łba...

Poza tym, mam taki etap, że chcę znaleźć to, co ja chcę robić, a nie co chcę robić, bo narzuca to rynek, środowisko, moje doświadczenie, wykształcenie itd.

I znów wierzę, że w końcu mnie oświeci i w końcu dojdę co chcę robić...

Napisano

no jeśli pytasz o zmianę pracy to w kartach jej nie widać ale sukces jakiś osiągniesz i to chyba z tych zajęć pobocznych tęsknota za stabilizacja zgodna z własnym sumieniem tam u ciebie i brak poczucia własnej wartości ewentualnie nie wierzysz ze to co stworzysz odniesie sukces tu jakby problem właśnie w niewierze w sama siebie jest kluczowym potencjał masz ale nie wykorzystujesz go do końca

• Lubię to! 1
  • 3 miesiące temu...
Napisano

WERYFIKACJA

Jeśli chodzi o pracę, to jestem tu gdzie byłam. Nadal się nie spełniam, ale przez te miesiące ktoś w ciągu 20 minut rozmowy zdjął z mojego nosa różowe okulary, wytrzaskał mnie emocjonalnie po gębie, przeciągnął za włosy po podłodze i uświadomił jak bardzo żyłam marzeniami, a nie realiami.... Ocknęłam się z letargu... dosłownie....

Odbyłam dwa szkolenia, które mnie zaprowadziły do pewnych punktów i pokazały, że mam predyspozycje, aby iść na swoje. I będę próbować - wiem, że prowadzenie działalności i odniesienie jakiegoś sukcesu (czytaj: zarobienie takich pieniędzy jak mam w biurze) to nie jest kwestia 3 miesięcy, więc będę ciągnęła stałą pracę i na boku będę skupiać się na rozwoju swojej pasji. Tylko tym razem to już jest coś realnego.

Nie miałam też żadnej propozycji pracy w tym czasie, ale wpadłam na pomysł spółki z siostrą, a co z tego wyniknie to czas pokaże.

Bardzo, bardzo dziękuję wszystkim za poświęcony czas:bukiet: