Gość PannaDorotka Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Celcik na mój związek... w fazie krytycznej jak dla mnie... chcę się rozstać z moim partnerem, odejść, ale nie umiem... żal mi go i ciężko mi podjąć jakąś decyzje.... niby już ją podjęłąm i mu ją zakomunikowałam, ale wszystko mam wrażenie nadal wisi w martwym punkcie... nie wiem, czy wierzyć mu, że się coś między nami zmieni, czy już całkowicie sobie odpuścić? Wydaje mi się, że on się przejął tym, co powiedziałam, ale wiem też, że jego obietnice to obietnice bez pokrycia.... I boję się, że znowu jak mu dam kolejną szansę, to się tylko zawiodę... Ale odejść też się boję- nie wiem, jak sobie poradzę i jak on sobie poradzi... nic już nie wiem Karty mi wyszły takie bardzo czytelne i jasne.... ale i tak nadal nie wiem co dalej i co robić... 1- Co jest - 10 buław Jest moje zmęczenie, ciężko mi, nie mam już siły dźwigać tego, chcę wreszcie poczuć ulgę 2- co przeszkadza - 8 kielichów Nasz dystans emocjonalny, już chyba jesteśmy za daleko, aby móc coś naprawić 3 - Świadomość - Paź kielichów jestem emocjonalnie rozedrgana, niestabilna, nie wiem, czego chce, patrzę na wszystko emocjami a nie rozsądkiem, naiwna i zagubiona w tych emocjach wszystkich 4- Podświadomość - Umiarkowanie Mam nadzieję, że uda nam się znaleźć kompromis, złotyśrodek, odnaleźć równowagę 5 - Co mija - Cesarzowa Ja, jako kobieta jego życia, partnerka docelowa 6- Co nadochodzi - Sprawiedliwość Chyba jednak rozpad. 7 - Moje nastawienie - Kapłan Staram się sama dowiedzieć, co robić, znależć w sobie odpowiedzi.... albo szukać wsparcia u innych... nie wiem, nie rozumiem tej karty tutaj 8- Nastawienie otoczenia - 7 buław Otoczenie mało mi sprzyja... Bliskich nigdy nie ma, kiedy ich potrzebuję. W ogóle moment życia też nie sprzyja. 9- Nadzieje - Mag Mam nadzieję, że wezmę sprawy w swoje ręce, że mi się uda, że poczuję jakoś swoją sprawczość 10- Obawy - Król buław Boję się, że On będzie się starał, że nie odpuści, że przez to, że on nagle się jakoś uaktywni i zacznie działać na znowu będę miała mętlik w głowie i tylko odciągnie mnie to od mojej decyzji 11 - Przyszłość - Wieża, Gwiazda, 3 mieczy (suma: Umiarkowanie) No i pierdut w tej wieży wszystko.... Pojawi się nadzieja ale i dużo bólu i cierpienia. Umiarkowanie podpowiada, żeby postarać się to jakoś zrobić z głową, na spokojnie.... Proszę pomóżcie Edytowane 2 Marca 2013 przez PannaDorotka Cytuj
alathea Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 karty tu nie mowia co robic, celt jest na analize - pokazuje sytuacje, ale rad nie daje Celcik na mój związek... 1- Co jest - 10 buław przytloczenie w obecnym zwiazku, jakies napiecie 2- co przeszkadza - 8 kielichów co przeszkadza w zwiazku - chcesz odejc, ale zal gdzies jest chyba chlopak z tych, co to "w porzadku" sa 3 - Świadomość - Paź kielichów masz nawiazany kontakt z kims, calkiem mily 4- Podświadomość - Umiarkowanie nie szarpia Toba wielkie emocje w tym zwiazku, ani tez jeszcze nikt nowy na tyle Cie nie wciagnal, zeby tu sie wiele dzialo - myslisz wciaz na spokojnie 5 - Co mija - Cesarzowa jest brak zadowolenia, nie masz poczucia wyjatkowosci tego zwiazku, zebys sie w nim spelniala, relizowala teraz i w przyszlosci moze masz tez poczucie, ze Ty pociagasz za wszystkie sznurki 6- Co nadochodzi - Sprawiedliwość co ma byc, bedzie - juz pewne rzezcy sie zadzialay i nie ma odwrotu jesli ognisko sie wypalilo, swiatla nie bedzie - a za "niedlugo" i ciepla 7 - Moje nastawienie - Kapłan moze szuaksz mezczyzny, ktory bedzie Ci imponowal wiedza, pzrewyzsza cei intelektualnie, takiego swoistego pzrewodnika, autorytetu (a o taki dla Ciebie wsrod rowiesnikow trudno) 8- Nastawienie otoczenia - 7 buław hmm... ktos sie do Ciebie dobija, mowi - jestem, spojrz, zobacz mnie 9- Nadzieje - Mag masz nadzieje, ze jakas mila znajomosc (odnosze sie jednoczesnie do Pazia pucharow) okaze sie obiecujaca - ze pan ma cos w rekawie, co Cie zaskoczy, wzbudzi Twoj podziw ze to bedzie ktos nietuzinkowy (choc chyba jest mlody -tj., blisko Twojego wieku) 10- Obawy - Król buław tak, chyba nie chcesz ratowac tego zwiazku, ale tez moze boisz sie zbyt intensywnego dzialania - albo obecnego pana, albo tego z Maga to Ty chcesz rozdawac karty 11 - Przyszłość - Wieża, Gwiazda, 3 mieczy (suma: Umiarkowanie) bedzie przykra rozmowa, jeszcze moze sobie cos obiecacie, jakas proba ratowania bedzie? - Ty (jesli), to zrobisz to ze scisnietym sercem, bo wg Ciebie z tej maki chleba nie bedzie mysle, ze troche krazysz tym rozkaldem wokol tamatu - jakby to zrobic, zeby go nie zranic - ale tak sie chyba nie da, zeby wszyscy byli szczesliwi moze w ten sposob dasz mu szanse na szczesliwy zwiazek, bo teraz to moze mu sie wydaje, ze zlapal Pana Boga za nogi - ale do tanga trzeba dwojga bo wydaje mi sie, ze decyzje juz podejlas, tylko zwlekasz z jej realizacja Cytuj
Ewuniaaa Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 No cóż.... Widzę to dokładnie tak, jak Alathea... Decyzje podjęłaś, nie jesteś szczęśliwa w tym związku, ale nie chcesz też skrzywdzić partnera... Jednak chyba nie tędy droga Dorota- będąc z kims na siłę- nie sprawisz, że będziecie szczęśliwi... Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) dziękuję ci pięknie za interpretacje :* Celcik na mój związek... 1- Co jest - 10 buław przytloczenie w obecnym zwiazku, jakies napiecie - też to tak czuję 2- co przeszkadza - 8 kielichów co przeszkadza w zwiazku - chcesz odejc, ale zal gdzies jest chyba chlopak z tych, co to "w porzadku" sa - wiadomo, kupa czasu to i żal 3 - Świadomość - Paź kielichów masz nawiazany kontakt z kims, calkiem mily - no fakt, pojawił się ktoś, kto bardzo o mnie zabiega, ale wiem, że to by była tylko taka znajomość na zasadzie "na przeczekanie". Spotkałam się z nim parę razy (i dziś też miałam, ale ostatecznie nie poszłam), ale to też nie jest to i nie chcę być wobec niego nie fair, bo on ma nadzieję, na coś więcej, a ja nie jestem gotowa na pełne zaangażowanie 4- Podświadomość - Umiarkowanie nie szarpia Toba wielkie emocje w tym zwiazku, ani tez jeszcze nikt nowy na tyle Cie nie wciagnal, zeby tu sie wiele dzialo - myslisz wciaz na spokojnie - no właśnie 5 - Co mija - Cesarzowa jest brak zadowolenia, nie masz poczucia wyjatkowosci tego zwiazku, zebys sie w nim spelniala, relizowala teraz i w przyszlosci moze masz tez poczucie, ze Ty pociagasz za wszystkie sznurki - dokładnie tak jest... ciągnę za sznurki, czasem się czuję jak jego matka a nie jak jego kobieta... już też mnie to męczy... 6- Co nadochodzi - Sprawiedliwość co ma byc, bedzie - juz pewne rzezcy sie zadzialay i nie ma odwrotu jesli ognisko sie wypalilo, swiatla nie bedzie - a za "niedlugo" i ciepla - myślę, że już dawno nie ma ani światła ani ciepła 7 - Moje nastawienie - Kapłan moze szuaksz mezczyzny, ktory bedzie Ci imponowal wiedza, pzrewyzsza cei intelektualnie, takiego swoistego pzrewodnika, autorytetu (a o taki dla Ciebie wsrod rowiesnikow trudno) - też racja 8- Nastawienie otoczenia - 7 buław hmm... ktos sie do Ciebie dobija, mowi - jestem, spojrz, zobacz mnie - pewnie ten Andrzej właśnie (ten Paź), dobija się strasznie... nie chce odpuścić, ale mnie też takie nastawienie męczy... jest strasznie nachalny a ja nie jestem gotowa na wchodzenie w nowe związki 9- Nadzieje - Mag masz nadzieje, ze jakas mila znajomosc (odnosze sie jednoczesnie do Pazia pucharow) okaze sie obiecujaca - ze pan ma cos w rekawie, co Cie zaskoczy, wzbudzi Twoj podziw ze to bedzie ktos nietuzinkowy (choc chyba jest mlody -tj., blisko Twojego wieku) - bo ja wiem, czy on taki zaskakujący znowóż... ale możliwe, że to o niego chodzi... tylko, że jak wspominałam wcześniej, nie w głowie mi teraz takie relacje... on już by chciał się z kimś związać na poważnie, a ja nie chcę wskakiwać po raz kolejny w poważną relację tylko po to, żeby nie myśleć o poprzedniej 10- Obawy - Król buław tak, chyba nie chcesz ratowac tego zwiazku, ale tez moze boisz sie zbyt intensywnego dzialania - albo obecnego pana, albo tego z Maga to Ty chcesz rozdawac karty - boję się, bo jak on nagle się zaczyna starać, to mi się robi go żal i szkoda i po prostu daje mu kolejną szansę... nie chcę, żeby się starał, tylko zeby mi dał możliwość odejść 11 - Przyszłość - Wieża, Gwiazda, 3 mieczy (suma: Umiarkowanie) bedzie przykra rozmowa, jeszcze moze sobie cos obiecacie, jakas proba ratowania bedzie? - Ty (jesli), to zrobisz to ze scisnietym sercem, bo wg Ciebie z tej maki chleba nie bedzie - no nie będzie... mysle, ze troche krazysz tym rozkaldem wokol tamatu - jakby to zrobic, zeby go nie zranic - ale tak sie chyba nie da, zeby wszyscy byli szczesliwi moze w ten sposob dasz mu szanse na szczesliwy zwiazek, bo teraz to moze mu sie wydaje, ze zlapal Pana Boga za nogi - ale do tanga trzeba dwojga bo wydaje mi sie, ze decyzje juz podejlas, tylko zwlekasz z jej realizacja Edytowane 2 Marca 2013 przez PannaDorotka Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 No cóż.... Widzę to dokładnie tak, jak Alathea... Decyzje podjęłaś, nie jesteś szczęśliwa w tym związku, ale nie chcesz też skrzywdzić partnera... Jednak chyba nie tędy droga Dorota- będąc z kims na siłę- nie sprawisz, że będziecie szczęśliwi... Ewciu dziękuję kochana :* Cytuj
Trida Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 1- Co jest - 10 buławnadal jakoś próbujecie zawalczyć, jakieś nieme próby ratowania, pomysły 'co by zrobić żeby było dobrze', szukać rozwiązań, ale jest bardzo ciężko. 2- co przeszkadza - 8 kielichów no Wy nie zyjecie chwila - zastanawiacie sie tylko nad tym, kiedy druga osoba popełni bład, czekacie na ten moment, zeby go wytknąć i móc powiedzieć - ha i Ty chcesz sie dla mnie zmienić? Jak nic nie robisz.Skupiacie sie za bardzo na negatywach. 3 - Świadomość - Paź kielichówże to nie ma sensu, nie ma tu świeżości, rezygnacja 4- Podświadomość - Umiarkowaniepogodziłaś sie juz z tym, jesteś w jakims stopniu przygotowana na rozstanie i wiesz, ze tak chyba będzie lepiej, ze znajdziesz swój spokoj 5 - Co mija - Cesarzowaprzemija stabilność, pewność 6- Co nadochodzi - Sprawiedliwośćoboje bedziecie zadowoleni z podjętej decyzji 7 - Moje nastawienie - Kapłanchcesz twardo stanc na nogach i tluamczysz to sobie na wszelkie mozliwe sposoby 8- Nastawienie otoczenia - 7 buławczujność, obserwacja, czy aby na pewno to dobra decyzja 9- Nadzieje - Magna spokój, ze mimo roztsania wiele sie nie zmieni, nie posypie 10- Obawy - Król buławsamotność 11 - Przyszłość - Wieża, Gwiazda, 3 mieczy (suma: Umiarkowanie)cóż... nie wygląda najlepiej, będą łzy ale po jakimś czasie bedzie lepiej Wiesz, szkoda, ze jesteś tak mocno nastawiona na roztsanie, bo to też miało wpływ na rozkład -przeszły Twoje emocje etc. mam nadzieję, ze pomogłam Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Trida dziękuję :* nadal jakoś próbujecie zawalczyć, jakieś nieme próby ratowania, pomysły 'co by zrobić żeby było dobrze', szukać rozwiązań, ale jest bardzo ciężko. - ja już nie szukam... on może będzie... ale to znając jego słomiany zapał kwestia kilku dni, a potem znowu to samo... no Wy nie zyjecie chwila - zastanawiacie sie tylko nad tym, kiedy druga osoba popełni bład, czekacie na ten moment, zeby go wytknąć i móc powiedzieć - ha i Ty chcesz sie dla mnie zmienić? Jak nic nie robisz. Skupiacie sie za bardzo na negatywach. - ja już się na niczym nie skupiam... nic mu nie wytykam, niczego nie oczekuję... w ogólę już dawno nie ma NAS. jak są kłótnie, to jeszcze chociaż jakaś walka się tli... ale jak nie ma nawet tych sprzeczek, to już chyba nikomu się nie chce że to nie ma sensu, nie ma tu świeżości, rezygnacja - dokładnie tak jest i tak czuję... pogodziłaś sie juz z tym, jesteś w jakims stopniu przygotowana na rozstanie i wiesz, ze tak chyba będzie lepiej, ze znajdziesz swój spokoj - dokladnie tak czuję... przemija stabilność, pewność oboje bedziecie zadowoleni z podjętej decyzji - oby tak było... chcesz twardo stanc na nogach i tluamczysz to sobie na wszelkie mozliwe sposoby - tak chciałabym, potrzebuje teraz właśnie takiego bezpieczeństwa i przede wzystkim SAMOTNOŚCI czujność, obserwacja, czy aby na pewno to dobra decyzja - wiadomo, są wątpliwości.... na spokój, ze mimo roztsania wiele sie nie zmieni, nie posypie - no mam nadzieję, ale one są tylko pozorne... bo wiem, że to łatwe dla żadnej strony nie będzie samotność - też się tego boję bardzo... nie umiem być sama... potrzebuję mieć w kimś oparcie cóż... nie wygląda najlepiej, będą łzy ale po jakimś czasie bedzie lepiej - też tak to odebrałam... Edytowane 2 Marca 2013 przez PannaDorotka Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 2 Marca 2013 Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Dziękuję Wam bardzo za pomoc... Już mi te interpretacje wystarczą... Edytowane 2 Marca 2013 przez PannaDorotka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi