SacralNirvana Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Mam problem natury urzedowej. Cos zostalo przeze mnie przegapione i teraz wola o rozwiazanie. Jak to sie mowi miecz wisi nade mna i ostro stresuje. Zrobilam ten rozklad na wglad w sprawe do konca nastepnego tygodnia (tego, ktory zaczyna sie od jutra, praktycznie wiece do piatku. W sobote wiec powinnam zweryfikowac, najpozniej, tak mysle). Co przyniosa moje dzialania w tej kwestii? 1 + 2 - sedno problemu, dwa główne motywy, które nawzajem mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać 3 Mieczy Krolowa Mieczy Widac tu, ze dotarlo do mnie, ze cos poszlo nie tak i konieczne sa teraz moje dzialania. Trzeba odlozyc na bok emocje, nie panikowac a zaczac po prostu konkretnie dzialac. Sprawa jest niefajna, ale w Mieczowej widac mam mozliwosci, aby zadzialac. 4 + 3 + 5 - karty te odpowiadają trzem fazom Księżyca i wskazują na siły, które oddziałują na problem: > 3 - pełnia oznacza główny wpływ oddziałujący obecnie Rycerz Bulaw Widac moja potrzebe wyrwania sie z tego, co na ten momenc mnie tak bardzo krepuje i ograniczac. Konkretnie wiec czuje, ze potrzeba zadzialac. Czas nagli. > 4 - rosnący Księżyc ozn. wpływ przyjaznej siły IV Cesarz Nie mam w poblizu pomocnego ramienia mezczyzny, wiec prawdopodobnie tu moje dzialania sa, takie mocno przemyslane, na trzezwo, bez panikowania, bez zbednych emocji. Na zasadzie "no dobra, to co teraz mozna w tej sprawie zrobic?" Jak widac jest to sila sprzyjajaca tej sprawie. > 5 - ubywający Księżyc ozn. wpływ negatywnej siły Krolowa Kielichow Oczywiscie moje rozmemlanie i odkladanie niewygodnej sprawy na pozniej. Teraz nie ma juz takiej mozliwosci. Memlactwo odchodzi w przeszlosc. 6 - to, co w ciemności, czyli to co jest tam nie jest (jeszcze) świadome choć być może jest odczuwane i wywołujące strach - to nieświadomie działająca siła 2 Bulaw Nadal moje memlactwo. 7 - to, co jest w świetle, czyli to co zostało świadomie rozpoznane i zaakceptowane 3 Kielichy Ze chodzi o dobro dzieci i chociazby dlatego musze zadzialac. 8 - dokąd prowadzi droga i to, co nastąpi w najbliższym czasie XIX Slonce Nie wiem, Slonce wydaje mi sie tu dobre na tym miejscu. Wydaje mi sie czasem takiej beztroski, jakby udalo mi sie jednak te sprawe wyjasnic. 9 - jeśli jest tu karta Wielkich Arkanów to Arcykapłanka wyjawi tajemnice, głęboko ukryte przyczyny interesującego nas problemu, natomiast jeśli jest to karta Małych Arkan ozn. to, iż nie poznamy tajemnicy, bo albo nie ma żadnej tajemnicy albo Arcykapłanka chce ją zostawić dla siebie. (Słowa klucze Wielkich Arkan mogą pomóc w odkryciu tajemnicy). 2 Mieczy Karta Malych Arkanow, wiec albo Kaplanka tajemnice trzyma dla siebie albo tajemnicy nie ma. Podsum calego rozkladu (HB) to VI Kochankowie. Chodzi wiec o konkretna decyzje, ale taka prosto z serca. Nie bac sie, dzialac, nie rozgladac sie na boki. Prosze bardzo o pomoc w interpretacji. Wazna sprawa. :icon_smile2: Cytuj
Kędry Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 1 + 2 - sedno problemu, dwa główne motywy, które nawzajem mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać 3 Mieczy Krolowa Mieczy Trzeba zadziałać racjonalnie, dobrze przemyśleć zaistniałą sytuację, nie rozpaczać – w Mieczowej jest szansa na pozbieranie się i sensowne zadziałanie - nerwy trzymać na wodzy. 4 + 3 + 5 - karty te odpowiadają trzem fazom Księżyca i wskazują na siły, które oddziałują na problem: > 3 - pełnia oznacza główny wpływ oddziałujący obecnie Rycerz Bulaw Musisz podjąć ryzyko – energię do dziaania posiadasz, nie odciągaj sprawy, ale działaj rozsądnie. > 4 - rosnący Księżyc ozn. wpływ przyjaznej siły IV Cesarz W zaistniałej sytuacji Ty musisz być dla siebie takim oparciem, buforem, przekalkuluj na chłodno to wszystko, weź za zaistniałą sytuację odpowiedzialność a wyjdziesz zwycięsko z opresji jak cesarz - z podniesioną głową. > 5 - ubywający Księżyc ozn. wpływ negatywnej siły Krolowa Kielichow Nie daj się ponieść emocjom, podejmij stanowcze i konkretne kroki – nie odwlekaj, bo to będzie ze szkodą dla Ciebie. Nie zrażąj się, nie zakładaj czarnych scenariuszy. 6 - to, co w ciemności, czyli to co jest tam nie jest (jeszcze) świadome choć być może jest odczuwane i wywołujące strach - to nieświadomie działająca siła 2 Bulaw wykrzesz energię, rusz z miejsca- takie tkwienie w jednym punkcie nie załatwi za Ciebie spraw. 7 - to, co jest w świetle, czyli to co zostało świadomie rozpoznane i zaakceptowane 3 Kielichy Masz świadomość, że niezałatwienie spraw źle odbije sięna Twoich bliskich, a Ty pragniesz dla nich jak najlepiej 8 - dokąd prowadzi droga i to, co nastąpi w najbliższym czasie XIX Slonce Nagle ujrzysz sprawy w jasnym świetle, uświadomsz sobie, że nie takie strasze to jest jak na początku Ci się wydawało. Tylko dzaiłaj, szukaj rozwiażania. 9 - jeśli jest tu karta Wielkich Arkanów to Arcykapłanka wyjawi tajemnice, głęboko ukryte przyczyny interesującego nas problemu, natomiast jeśli jest to karta Małych Arkan ozn. to, iż nie poznamy tajemnicy, bo albo nie ma żadnej tajemnicy albo Arcykapłanka chce ją zostawić dla siebie. (Słowa klucze Wielkich Arkan mogą pomóc w odkryciu tajemnicy). 2 Mieczy Mi się wydaje, że nie ma żadnej tajemnicy – słońce z poprzeniego pytania odsłoniło to co było zakryte. Nie masz sie czego bać. Podsum calego rozkladu (HB) to VI Kochankowie. Porzuć wahania, zadziaj konkretnie wg opracowanej strategii a więc wg tego co mówi i serce i rozum. Jako podsumowanie – wylosowałam dla Ciebie SS „Zawody plywackie” - masz szasnę wszystko załatwić po swojej myśli – musisz być przy tym uczciwa, działać fair- play. Musisz się wykazać znajomością przepisów, pewnych zasad – a wyjdziesz obronną ręką. Odwaga- rozwaga i determinacja. Powodzenia. Cytuj
SacralNirvana Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 Dziekuje Kedry. Bardzo mi pomogla Twoja interprestacja. Tak, musze sprawy na chlodno przemyslec. Bardzo, bardzo Ci dziekuje... Cytuj
alathea Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 1 + 2 - sedno problemu, dwa główne motywy, które nawzajem mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać 3 Mieczy Krolowa Mieczy 3my -cos, na czym Ci w sumie zalezalo, co by sie przydalo (a jest niezalatwione) Qmy-nie chcialas o tym mylsec,moze sadzilas, ze to nie jest wazne, odsuwalas sie od rozwiazania problemu 4 + 3 + 5 - karty te odpowiadają trzem fazom Księżyca i wskazują na siły, które oddziałują na problem: > 3 - pełnia oznacza główny wpływ oddziałujący obecnie Rycerz Bulaw czyzby to nie bylo pierwsze podejscie do tej sprawy? inna mozliwosc: bedzie trzeba pare razy gdzies pojsc/uderzyc do kogos, sprawy nie zalatwi jednorazowe dzialanie > 4 - rosnący Księżyc ozn. wpływ przyjaznej siły IV Cesarz Cesarz czasem pokazuje wladze - czyli osoby tu wladne/panstwo albo jakis "glownodowozdacy" bedzie Ci sprzyjal, badz przepisy - a najlepiej jedno i drugie > 5 - ubywający Księżyc ozn. wpływ negatywnej siły Krolowa Kielichow zajmowalas sie czyms innym, a czas milo Ci plynal 6 - to, co w ciemności, czyli to co jest tam nie jest (jeszcze) świadome choć być może jest odczuwane i wywołujące strach - to nieświadomie działająca siła 2 Bulaw zastanawiasz sie, co mozesz w tej sytuacji zrobic, jak do tego podejsc 7 - to, co jest w świetle, czyli to co zostało świadomie rozpoznane i zaakceptowane 3 Kielichy Ze chodzi o dobro dzieci i chociazby dlatego musze zadzialac - chyba tak bo na Twojej "krzywdzie" chyba nikt nie skorzysta, prawda? 8 - dokąd prowadzi droga i to, co nastąpi w najbliższym czasie XIX Slonce stawiam na to, ze wyjasni sie jak mozesz zaaltwic te sparw oraz ktos bedzie z toba wspolpracowal, wspieral Cie (byc moze ten Cesarz) 9 - jeśli jest tu karta Wielkich Arkanów to Arcykapłanka wyjawi tajemnice, głęboko ukryte przyczyny interesującego nas problemu, natomiast jeśli jest to karta Małych Arkan ozn. to, iż nie poznamy tajemnicy, bo albo nie ma żadnej tajemnicy albo Arcykapłanka chce ją zostawić dla siebie. (Słowa klucze Wielkich Arkan mogą pomóc w odkryciu tajemnicy). 2 Mieczy 2my - moze wcale nie checsz znac tych przyczyn, zreszta teraz wazniejsze moga byc skutki zaniedban niz dlaczego tak sie stalo... Podsum calego rozkladu (HB) to VI Kochankowie. ktos musi podejac decyzje, moze wlasnie wladza... a Twoim zadaniem jest przedstawic sytuacje w jak nejlepszy swietle (?) 1 Cytuj
anais_33 Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 mleko sie wylało nie mozesz rozpaczać tylko rozumnie działać, dość szybko ale rozważnie, nie mozesz sie wahać i bać i musisz śmiało wyruszyć w drogę ... wiesz że wynik Twoje działania odbije sie nie tylko na Tobie ale i najblizszych .... droga prowadzi do wyjaśnienia i załatwienia jak dla mnie na plus dla Ciebie .... Tajemnicy nie ma ale Ty widzisz z obawy sprawę "wielkim oczami strachu" Musisz podjąć decyzję aby ruszyć do przodu ... Trzymam kciuki a tak od siebie ,,,, sami kreujemy swoją przyszłość i nie możemy się bać ...z kazdej sytuacji jest wyjście, chociaż momentami wydaje nam sie że nie może być gorzej ...a to nie prawda ... powodzenia Kochana 1 Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 3 Marca 2013 Moderator Napisano 3 Marca 2013 3 miecze to karta rozumu, karta której podstawowym znaczeniem jest: zabicie uczuć... jako główna karta wskazuje, że potrzeba posłuchać się rozumu, a nie emocji, zresztą dalej stoi królowa mieczy, a więc też osoba o bystrym umyśle i dość jasno kreująca swoje myśli, stąd myślę, że sytuacja nie jest beznadziejna, na pewno jest do rozwiązania cesarz to karta mimo wszystko mówiąca właśnie o sprawach urzędowych, zatem możesz zostać wezwana do jakiegoś urzędu, żeby się tam wytłumaczyć przed owym cesarzem i to pomoże wyjaśnić rycerz buław - a tutaj chyba oddaje stan twojego ducha... dość nerwowo do tego podchodzisz a chyba niepotrzebnie, królowa kielichów to taka roztargniona osoba, więc pokazuje, że po prostu o czymś zapomniałaś, a może nie miałaś dość energii żeby coś załatwić, 2 buław - tak właśnie takie odkładanie spraw na później 3 kielichów - czy to jest rodzina dzieci? Może po prostu masz jakieś znajomości, które pomogą załatwić zaległą sprawę słońce mówi, że to ostatni dzwonek na załatwienie tej sprawy 1 Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 1 + 2 - sedno problemu, dwa główne motywy, które nawzajem mogą się wzmacniać lub sobie przeszkadzać 3 Mieczy ~ wiesz, 3 Mieczy to jest taki stan - kiedy musimy coś stracić, żeby móc to poczuć - i właśnie tak zadziało się u Ciebie...chyba nieco zbagatelizowałaś sprawę - a teraz wraca ona niosąc ze sobą możliwość poważnych dość konsekwencji...masz zbyt wiele do stracenia - czy to w sensie finansowym czy innym... więc... Krolowa Mieczy ~ wskazuje też na poszanowanie prawa i samo prawo - no Twoje zaniechania doprowadziły do sprawy urzędowej... 4 + 3 + 5 - karty te odpowiadają trzem fazom Księżyca i wskazują na siły, które oddziałują na problem: > 3 - pełnia oznacza główny wpływ oddziałujący obecnie Rycerz Bulaw ~ potrzebne są Twoje działania aktywne mające na celu pozytywne wyjście z tej sytacji - pomyślne rozwiązanie sprawy...no trzeba sporo zaangażowania z Twojej strony w tę sprawę włożyć...jesteś zaradna i pomysłowa - więc wylorzystaj to... > 4 - rosnący Księżyc ozn. wpływ przyjaznej siły IV Cesarz ~ myślę że ta karta pokazuje tutaj właśnie - że bez względu na to jak trudno będzie, uda Ci się sytuację opanować - po prostu...Cesarz to też inteligencja - którą masz...i wytrwałość w dążeniu do celu... > 5 - ubywający Księżyc ozn. wpływ negatywnej siły Krolowa Kielichow ~ no Twoje rozleniwienie (nie lenistwo!) i brak mobilizacji do działania w owej sprawie...ale też takie myślenie - a jakoś to ujdzie, uda się...wiesz, może być też tak - że byłaś po dość "mocnych" przeżyciach emocjonalnych/osobistych i to miało duuuży wpływ na brak jakichkolwiek chęci do działania w takich sprawach - może było tak że nie miałaś po prostu do tego głowy (?)... 6 - to, co w ciemności, czyli to co jest tam nie jest (jeszcze) świadome choć być może jest odczuwane i wywołujące strach - to nieświadomie działająca siła 2 Bulaw ~ brak konkretnego pomysłu na działania w tej sprawie - nie jesteś pewna jak działać, co budzi w Tobie obawy... A może - podpisałaś kiedyś jakąś umowę (?) która ma bardzo duży i niekorzystny wpływ na bieżący obrót spraw (?)... 7 - to, co jest w świetle, czyli to co zostało świadomie rozpoznane i zaakceptowane 3 Kielichy ~ dla mnie to jest po prostu ważna sprawa którą trzeba załatwić - wiesz że musisz ją załatwić aby spadł Ci kamień z serca i wróciła radość... 8 - dokąd prowadzi droga i to, co nastąpi w najbliższym czasie XIX Slonce ~ zaznacza się tutaj siła sprawcza myśli i Twoje energiczne działanie które doporowadzą do pozytywnego załatwienia sprawy.... 9 - jeśli jest tu karta Wielkich Arkanów to Arcykapłanka wyjawi tajemnice, głęboko ukryte przyczyny interesującego nas problemu, natomiast jeśli jest to karta Małych Arkan ozn. to, iż nie poznamy tajemnicy, bo albo nie ma żadnej tajemnicy albo Arcykapłanka chce ją zostawić dla siebie. (Słowa klucze Wielkich Arkan mogą pomóc w odkryciu tajemnicy). 2 Mieczy ~ jak dla mnie nie ma tutaj tajemnicy...2 Mieczy pokazuje tutaj jedynie twoje wcześniejsze zaniechania - brak działań, które w efekcie doprowadzily do sytuacji obecnej... Powodzenia Kochana! 3mam kciuki Baaardzooo Mooocnoo...! Cytuj
SacralNirvana Napisano 19 Marca 2013 Autor Napisano 19 Marca 2013 Weryfikuje Chodzilo o te sprawe i efekty moich dzialan do konca tygodnia (czyli do 10-go marca). i byl tam taki punkt. 8 - dokąd prowadzi droga i to, co nastąpi w najbliższym czasie XIX Slonce Zakladalam czas do 10-go. W tym przypadku pokazalo to brak jakichkolwiek dzialan z mojej strony (musialam zajac sie czym innym), wiec sprawa na tamten tydzien pozostala na tym etapie, co wtedy. Zajelam sie nia dopiero w nastepnym tygodniu i udalo mi sie z nia poradzic, takze jestem zadowolona. Jednak nie stalo sie to w zakladanym przeze mnie czasie. Takze tu Slonce wg mnie pokazalo pozostanie tej samej sytuacji, co byla, brak jakichkolwiek zmian. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi