miistakke Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 słuchajcie moja przyjaciółka ma problem:/ jej facet od pewnego momentu gra na maszynach... wygrał raz pięć tysięcy,od tamtego momentu jest tylko gorzej...nie dość, że te pieniądze oczywiście przegrał to dalej wydaje wszystkie swoje pieniądze, okłamuje ją, rodzinę...twierdzi, że później wrócił z pracy, a ona uważa, że w tym czasie nie w pracy, a na grach był...poprosiła mnie, żebym go trochę prześwietliła... Jak wygląda obecnie sytuacja M.jeśli chodzi o grę na maszynach? 7mieczy-8mieczy-as mieczy nie jest kolorowo...oszukuje, kręci, to jest uzależnienie, ale w asie widzę szansę na wyjście z tego jak do czerwca 2013 będzie wyglądała ta sytuacja? 8denarów-8mieczy-10denarow hmm, z poczatku jakby nie grał, potem znów może zagrać...i wygrać jak powinna postępować ona, żeby jemu pomóc? wieża-9buław-diabeł chyba zagrozić rozstaniem i być stanowcza ona się boi, że ich związek się przez to posypie... jak potoczy się ich relacja do końca roku chronologicznie as buław-4monet-3kielichów uważam, że super się im zacznie układać możliwe nawet zaręczyny Cytuj
Trida Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Jak wygląda obecnie sytuacja M.jeśli chodzi o grę na maszynach? 7mieczy-8mieczy-as mieczy Kłamstwo za kłamstwem. Nie dość, ze okłamuje rodzine to jeszcze sam siebi, ze 'to juz ostatni raz'. On uważa, ze sobie z tym radzi, ze to niewinne gry ale niestety nie są to niewinne gry. jak do czerwca 2013 będzie wyglądała ta sytuacja?8denarów-8mieczy-10denarow Będzie dołek finansowy, bedzie próbował z tego wyjść ale nie bardzo będzie wychodziło. Możliwe, ze w samym czerwcu juz sie ułozy. jak powinna postępować ona, żeby jemu pomóc?wieża-9buław-diabeł Musi pokazać, ze przestaje mu ufać, ze nie potrafi z nim juz rozmawiać. Rozstanie byłoby ostatecznościa wg mnie. ona się boi, że ich związek się przez to posypie...jak potoczy się ich relacja do końca roku chronologicznie as buław-4monet-3kielichów hmmm będzie ok, niby wyjda z kłopotów, później znów nawrót masszyn wg mnie i pod koniec on się opamięta. I fakt -widać swietowanie ale czy zareczyny to bym dyskutowała Cytuj
Gość SooYoung Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Gra i będzie grał :/ Nie mu nie pomoże, bo Pan jest już mocno uzależniony -> jak powinna postępować ona, żeby jemu pomóc?wieża-9buław-diabeł Groźba rozstania nic nie da, bo on to oleje - nałóg silniejszy, a w tej sytuacji jedyne co można zrobić to jeśli są małżeństwem niech przeprowadzi rozdzielność majątkową bo ją partner puści z torbami jak potoczy się ich relacja do końca roku chronologicznieas buław-4monet-3kielichów Będzie wynosił kasę z domu na zabawę - tutaj tylko Pan się dobrze bawi na maszynach bo na początku jest As buław - energia męska. A zaręczyny w sytuacji gdy partner wpadł w sidła hazardu to jak skok na główkę do głębokiej wody, ryzyko kalectwa na całe życie. Cytuj
miistakke Napisano 3 Marca 2013 Autor Napisano 3 Marca 2013 nie są małżeństwem i nie mieszkają razem nawet, ale są razem 4 lata i ona bardzo martwi się o niego i boi się, że się przez to w końcu rozstaną. Cytuj
Gość Pasqualina Napisano 3 Marca 2013 Napisano 3 Marca 2013 Facet ma powazny problem...oszukuje wszystkich i na każdym kroku... ona powinna mu jakaś terapie szokowa zastosować,żeby się ogarnął, jakiś odwyk etc, nie wiem jak można leczyć ludzi z hazardu,ale tu nie ma innego wyjścia, bo może być jeszcze gorzej... Jak bedzie wygladac ich sytuacja, facet moze nie zauwazac problemow i zacznie sie zadluzac w rodzinie i u znajomych... Jak potoczy się ich relacja...może być ciężko, bo oddalą się od siebie... i Pan może dalej balowac i nic w jego zachowaniu raczej moze sie nie zmienic Cytuj
Gość SooYoung Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 nie są małżeństwem i nie mieszkają razem nawet, ale są razem 4 lata i ona bardzo martwi się o niego i boi się, że się przez to w końcu rozstaną. A czy on się martwi ? Sorry ale skoro nadal gra to chyba nie za bardzo. Napisałeś że Pan okłamuje ja i rodzinę, czyli nałóg jest już dla niego ważniejszy od bliskich mu osób. Może warto spojrzeć na to realnie. Myślę że rozstanie byłoby najlepsze dla niej, bo inaczej resztę życia będzie osobą współuzależnioną od jego nałogu, a tak ma szansę na nowy związek i to że będzie spokojna i szczęśliwa z kimś innym. Cytuj
miistakke Napisano 4 Marca 2013 Autor Napisano 4 Marca 2013 A czy on się martwi ? Sorry ale skoro nadal gra to chyba nie za bardzo. Napisałeś że Pan okłamuje ja i rodzinę, czyli nałóg jest już dla niego ważniejszy od bliskich mu osób. Może warto spojrzeć na to realnie. Myślę że rozstanie byłoby najlepsze dla niej, bo inaczej resztę życia będzie osobą współuzależnioną od jego nałogu, a tak ma szansę na nowy związek i to że będzie spokojna i szczęśliwa z kimś innym. zgadzam się...ale też wiem, że komuś jest dobrze mówić i radzić...np. mi jej, a jej nie jest tak łatwo... no ale zobaczymy... Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 Jak wygląda obecnie sytuacja M.jeśli chodzi o grę na maszynach? 7mieczy-8mieczy-as mieczy ---> XVI Wieza, HB XVI Wieza i VII Rydwan Tak, jest uzalezniony. I widzi to, ale nie potrafi tego przerwac. Ogolnie musialoby cos nim porzadnie trzepnac, zeby mogl (i zechcial) z tego wyjsc. Na razie samo zrozumienie dla tego to jak glaskanie go po glowie, nic nie da. jak do czerwca 2013 będzie wyglądała ta sytuacja? 8denarów-8mieczy-10denarow ---> suma II Kaplanka; suma HB VIII Sprawiedliwosc Tu widac, ze pan jest sfiksowany wrecz na jeden kierunek, zeby wygrac. I tak nadal bedzie. Jego kazda mysl, kazde poczynanie, ukierunkowane sa na gre. I nie ma innej mozliwosci dla niego. Chce wygrac i tyle. Ogolnie nie ma co sie tu oszukiwac. Wiele sie tu nie zmieni. jak powinna postępować ona, żeby jemu pomóc? wieża-9buław-diabeł ---> suma XVIII Ksiezyc; suma HB IV Cesarz Przede wszystkim musi mu pokazac, ze nie podoba sie to jej. Tu nie mozna z nim juz gladko i lagodnie. Moze rzeczywiscie rozstanie, taka blokada znajomosci, cos zadziala. W kazdym razie przed pania okres czasu wypelniony lekiem i niepewnoscia. Wazne, zeby sie nie poddawac, patrzec ponad tymi lekami na znajomosc i postepowac w sposob bardzo przemyslany i racjonalny. Nie ma co pana glaskac i mu dogadzac. Jak cos go nie walnie w leb to sie niestety nie zmieni. jak potoczy się ich relacja do końca roku chronologicznie as buław-4monet-3kielichów ---> suma VI Kochankowie; suma HB VIII Sprawiedliwosc Mysle, ze jednak maja duze mozliwosci. Wazne, zeby podejsc tu do sprawy uczciwie. Postawic wszystko jasno, nie unikac odpowiedzialnosci, nie oszukiwac ani tej drugiej strony (ze wszystko jest dobrze) ani siebie. Relacja mozna odbudowac, mozna sie na nowo otworzyc na siebie. Jednak bedzie to wymagalo sporo pracy i przede wszystkim dzialan juz w duzej mierze zdroworozsadkowych. Tu jest mowa o uzaleznieniu, wiec nie chodzi teraz o lubi, nie lubi a o to, ze musi poczuc powody, zeby sie zmienic. A te powody w jego przypadku musza byc bardzo stanowcze. Cytuj
Davisa Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 A czy on się martwi ? Myślę że rozstanie byłoby najlepsze dla niej(...) ...i dla niego również. Terapia szokowa bywa najskuteczniejsza dla nałogowca. Cytuj
SacralNirvana Napisano 4 Marca 2013 Napisano 4 Marca 2013 zgadzam się...ale też wiem, że komuś jest dobrze mówić i radzić...np. mi jej, a jej nie jest tak łatwo... no ale zobaczymy... Tu sednem sprawy jest, ze jezeli jej na nim zalezy i juz nawet nie mysli o sobie, to musi zrozumiec, ze on jest uzalezniony i nawet dla jego dobra musi przeprowadzic terapie szokowa, bo po dobroci to tu nic sie nie zadzieje pozytywnego. Panu jest dobrze i nie widzi absolutnie nic zlego w tym, co robi, ewentualnie jak ma przeblyski to nie widzi mozliwosci przerwania tego procederu. Cytuj
miistakke Napisano 3 Kwietnia 2013 Autor Napisano 3 Kwietnia 2013 WERYFIKUJĘ na ten moment. Rozstali się. Gra, nie widzi problemu, zajął się narkotykami i kradzieżami, żeby spłacić długi. Wpadł w ręce policji... Cytuj
Gość Daffne Napisano 3 Kwietnia 2013 Napisano 3 Kwietnia 2013 cóż...widocznie lubi sobie urządzać piekło na ziemi...na własne życzenie :] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi