Skocz do zawartości

Partnerski na pewna znajomosc

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znajomy, o ktorym pisalam. Piszemy ze soba od 2. lat, dosc regularnie. Rok temu mielismy sie spotkac, wynajal domek nawet, ale nie pojechalam, bo wyszlo inaczej. W miedzyczasie pan byl w zwiazku z dziewczyna, ktora tez znam (tez netowo, bardzo mila dziewczyna), ale nie wyszlo im.

Pani byla zazdrosna o znajomosc ze mna, ze znajomy ze mna rozmawial i tak w sumie na wszystkie tematy. Potrafil mi sie nawet zwierzac ze spraw miedzy nia a nim. W kazdym razie on jasno postawil sprawe, ze znajomosci i mozliwosci pogadania ze mna nie zakonczy.

Pani musiala sie z tym pogodzic i wygladalo na to, ze sie pogodzila. Ja nie wchodzilam im w parade, dobrze zyczylam itd.

No ale jak wyzej, rozpadlo sie.

Nadal utrzymuje znajomosc z tym znajomym, rozmawiamy sobie netowo. Jednak, pan coraz bardziej nalega, zeby sie spotkac, bo ma mi cos do powiedzenia, co mozna powiedziec tylko w 4 oczy. Nie bede sprawdzac, co, wrzucam tylko rozklad partnerski z okresleniem dokad zmierza nasza znajomosc.

W kazdym razie ostatnie nasze rozmowy ida w tym kierunku, ze znajomosc musi przejsc na inny etap, bo jezeli tak sie nie stanie to po prostu umrze. Po 2. latach takiego pisania zaczyna wkracac sie poczucie braku czegos, chcialoby sie poznac na zywo. Szczegolnie pan o tym pisze duzo. I podejrzewam, ze jezeli tak sie nie stanie, znajomosc predzej czy pozniej rozejdzie sie po kosciach.

Zaznaczam, ze pan nie ma nikogo, jest singlem.

On:

Co wnosi: Krolowa Bulaw

Co mysli: XV Diabel

Co czuje: Paz Bulaw

Co pokazuje: XVII Gwiazda

Mysle, ze po prostu napalil sie na te znajomosc, duzo o tym mysli, upatruje tu jakiejs odmiany. Ogolnie ciagle podrozuje: Polska, Holandia, Niemcy itd. Praca, szkolenia, praca.

Z drugiej strony mysle, ze to napalenie jest po prostu bardzo niedojrzale (troche tak w jego stylu).

Ja:

Co wnosze: As Bulaw

Co mysle: 9 Bulaw

Co czuje: 4 Mieczy

Co pokazuje: Rycerz Bulaw

Ogolnie z mojej strony jest ziarno nadziei na szanse, jednak sama ja jestem bardzo ostrozna i nie taka wyrywna. Obserwuje, co robi i proponuje on, ogolnie tez nie mam tu wiekszych uczuc niz przyjazn. Sama jestem na etapie porzadkowania sobie zycia.

Ale z drugiej strony nie mam nic przeciwko temu, zeby sie spotkac i zobaczyc, co tam.

Co nas laczy: Krol Bulaw

Mysle, ze dzialania i pomysly ze strony pana. Ogolnie on tu jest sila napedowa i nakreca temat.

Dakad zmierza znajomosc:

2 Bulaw; 2 Kielichow; Paz Kielichow ---> suma XVI Wieza; suma HB IV Cesarz

Mysle, ze sie spotkamy, bedzie milo, ale kazde pojdzie we wlasna strone.

Napisano

Dakad zmierza znajomosc:

Czy ja wiem? Myślę, że się nie spotkacie.

Pan będzie nalegał i nalegał na spotkanie, może napisze coś, co Tobie sie nie spodoba albo w Twoim życiu coś się wydarzy, co sprawi, że nie będziesz miała ochoty na kontynuowanie znajomości. Twoje przeczucia chyba są słuszne...

• Lubię to! 1
Napisano

Dzieki Daviso... Ogolnie podchodze sceptycznie do tej znajomosci. Pan jest mlodszy o 8 lat...

Ja nie gustuje za bardzo w mlodszych... Moze juz i nie w starszych, ale tak w moim wieku jednak predzej...

Pan niby twierdzi, ze dla niego 8 lat to zadna roznica...

Dla mnie jednak to uklad, jak na razie, czysto kolezenski.

Napisano

spotkanie możliwe po dłuższym czasie ale facet w zajętości sie okaże ma ochotę na małe co nie co:z_jezorem_na:

Napisano

A to jest bardzo mozliwe. Chlopak napalony jest bardzo na jakas stala relacje i lapie, co sie da.

Ogolnie pierwszy raz sie z takim czyms spotkalam.

Jak np. tamto. Ja nie przyjechalam, to zlapal tamta dziewczyne.

Teraz tamto sie rozpadlo to nalega tu na spotkanie.

Mozliwe, ze w miedzyczasie cos mu sie nawinie i skorzysta.

:hahahaha:

A co do tego co nieco, to rzeczywiscie... bardzo "otwarty" jest... wiec nie zdziwilabym sie, ze pomimo zajetosci moglby z czyms wyskoczyc...

Ale no wlasnie... czuje, ze pozostanie na zwyklej znajomosci, po czym kazde pojdzie juz calkiem w swoja strone.

Napisano

jesli nie chcesz sie angazowac to odpuść sobie spotkanie po co jemu nadzieje robić a sobie mętlik

Napisano

Problem w tym, ze ja sama nie wiem, czego chce. Mysle, ze trudno tak do konca wiedziec, jak sie nie widzialo na zywo. To tez co nieco weryfikuje... tak mysle. Z rozmow netowych lubie z nim rozmawiac itd. Ale tak ogolnie to po prostu nie wiem...

Nic zakladam po prostu... na nic sie nie nastawiam.

Tzn. nie zakladam, ze cos z tego bedzie, ale i nie zakladam z gory, ze tu nic nie ma prawa byc. Po prostu... jezeli dojdzie do spotkania to sie ewentualnie zobaczy.

A zycie samo pokaze, jak dalej bedzie. Na pewno tez nie mam zamiaru robic metliku komukolwiek w glowie. Staram sie raczej zawsze stawiac sprawy jasno.

• Maestro
Napisano

On:

kręcisz go, gdyby był obok to by się na Ciebie rzucił i z rąk nie wypuścił, pokazuje Ci, że mu się podobasz, jest miły i serdeczny, na pewno wprawia Cię w dobry nastrój, a tak poza tym kilka razy czytałam, że najbardziej sexy jest mózg, a TY jesteś inteligentną babką, więc się mu nie dziwię;)

Ja:

Ty chętnie się z nim kontaktujesz, ale w głowie dystans, nie czujesz się tak w 100% gotowa do tego, aby wejść całą sobą w tę relację, generalnie facet Cię wycisza, masz poczucie takiej małej stabilizacji przy nim, co na razi Ci wystarcza

ewidentnie jego inicjatywa

Dakad zmierza znajomosc:

spotkacie się i wspólnie postanowicie co dalej, spotkanie może być b.romantyczne, miłe, przyjacielskie, wyjaśnicie sobie coś, każde z Was przedstawi swoje oczekwiania, może być związek, może być przyjaźń, wszystko w Waszych rękach:)

• Lubię to! 1
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Sacralciu: to co Ty pokazujesz, to zupełnie co innego niż to co w głębi siebie masz...

W myślach i tym co czujesz ~ jesteś pełna ograniczeń, jesteś baaardzo ostrożna - i to jest to co Cię blokuje, co powoduje że wolisz zostać na "swoim miejscu" i prowadzić dotychczasowy - "nienaruszony" styl życia, bo tak czujesz się bezpiecznie...i tak - mimo tego że na zewnątrz jesteś pełna energii, a niepewność i wsio inne starasz sie ukryć wewnątrz siebie głęboko - zawsze "znajdą" się osoby które to "dostrzegą - wyczują"...

(Musisz sama przełamać barierę, zwłaszcza w relacjach na których naprawdę Ci zależy - bo mimo tego co mówisz, wysyłasz inne komunikaty niewerbalne które druga osoba może dostrzegać bardziej niż Ci się wydaje...i wtedy może to w niej samej powodować ograniczenia...i tak - koło się kręci..

Pan działa, i w przeciwieństwie do Ciebie - jeśli chodzi o Waszą relację On dokładnie wie czego chce - jest Tobą zauroczony, bardzo Go pociągasz i wiąże z Tobą jakieś nadzieje - widać ewidentnie że nawet za bardzo nie stara sie tego ukrywać...

Dokąd zmierza zanjomość...spotkacie się.....

Sacralciu skąd suma Wieża ? bo ja liczę i mam Kochanków :mysli:

W każdym bądź razie...uważam ze się spotkacie i Pan zrobi na Tobie naprawdę dobre wrażenie...po spotkaniu to dopiero będziesz miała dylemat ;)...

Napisano

Mysti... masz racje... nie wiem, skad mi sie ta Wieza wziela... Rzeczywiscie 2+12+4 to 28... -22=6, Kochankowie...

Jak to dobrze, ze ktos jeszcze policzy... :)

Hmm... dzieki Ci...

Wiesz... duzo, duzo racji jest w tym, co piszesz... Nic... fakt... najwieksze blokady to nie w znajomosciach moich a we mnie samej drzemia...

Napisano

On:

On wnosi duze zainteresowanie twoja osoba i bardzo postrzega ciebie w kategorii fizycznosci, a czuje taka podnietke flirtem itp. Pokazuje ze to moze miec jakas jeszcze przyszlosc.

Ja:

Ty sie cieszysz ze cos sie dzieje choc bardzo nieufna jestes, wyciagnelas nauke z przeszlosci i jeszcze masz nie doknca zaleczone serce a pokazujesz sie ze jestes zainteresowana

Jego dzialania mozliwe ze bylby upadaek znajomosci jesli on by niedz dzialal

Dakad zmierza znajomosc:

2 Bulaw; 2 Kielichow; Paz Kielichow --->

wyglada ze bedzie takie przygladanie sie a nastepnie jakas propozycja spotkania sie przy kawie itp. rozowjowo :D

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Weryfikuje

Dakad zmierza znajomosc:

Padla kolejna propozycja spotkania. Mial przyjechac do mojego miasta rodzinnego, wynajac hotel, zebysmy mogli sie spotkac. No nie dojechalam, bo paszport.

Wrocil do Holandii i na razie mamy umowione, ze nic nie cisniemy, ze co ma byc to bedzie.

Takze tyle... w tej kwestii na razie. Co moge zweryfikowac.