Skocz do zawartości

Droga Głupca

Tonks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Właśnie zastosowałam przeogromny rozkład http://www.ezoforum.pl/przykladowe-rozklady/66582-droga-glupca.html i mam mały problem z interpretacją... Jeśli ktoś zechciałby mi pomóc, byłabym wdzięczna :)

0-Początek

-Z czym wyruszam?/Jak przejawia się mój entuzjazm w podróży? - Arcykapłanka - pozytywizm, dobre nastawienie, nadzieja

-Czego mi brakuje?/Jak przejawia się moja naiwność w podróży? - Koło Fortuny - nie biorę spraw w swoje ręce

1-Moje najmocniejsze atrybuty

-Które moje atrybuty pomogą mi w podróży? - Świat - duża wiedza, którą już zdobyłam i otwarcie na to, co nowe

-Co w sobie zwalczyć, by nie zboczyć z drogi? - As Mieczy - chęć walki, rywalizacji, postawienia na swoim

2-Duchowość

-Co jest moim najcenniejszym darem, ktory moze posluzyc innym? - Paź Denarów - chęć pomocy innym, dawanie czegoś od siebie

-Co powinnam ukryc przed swiatem, co zachować dla siebie? - 3 Denarów - perfekcjonizm?

3-Kobiecy pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - 3 Buław - marzenia...

-Moje negatywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - Król Buław - chęć postawienia na swoim

4-Męski pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 9 Kielichów - tutaj nie mam pomysłu

-Moje negatywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 4 Buław - iluzoryczność? widzenie rzeczy tam, gdzie ich nie ma?

5-Autorytet

-W jaki sposób mogę być autorytetem dla innych? 7 Mieczy - haha, nie wiem, co to za autorytet może być :D

-W jakich sytuacjach jestem zbyt pewny siebie? - Rycerz Mieczy - hmm gdy staję do walki dobrze przygotowana?

6-Dylemat

-Przed jakim wyborem teraz stoję? - 5 Kielichów - zamknięcie rozdziału w życiu

7-Kierunek

-Jaki kierunek działania obrać? - 5 Denarów - poprosić o pomoc

8-Moc

-Jak odnaleźć w sobie odwagę do podjęcia kolejnych działań? - Głupiec - zacząć od nowa

9-Mądrość

-Jak odnaleźć w sobie mądrość/wiedzę, do podjęcia kolejnych działań? - Cesarzowa - spędzać więcej czasu z naturą, a nie w zamkniętych pomieszczeniach?

Przyszłość

10-Los

-Jakie niespodzianki czekają na moje drodze? - 8 Mieczy - osaczenie, narzucanie własnego zdania przez innych ludzi

11-Kara i Nagroda

-Na co zasługuje? Czego nie uda mi się uniknąć? - Król Kielichów - duża empatia względem bliskich mi osób, możliwość wielkiej pomocy

12-Oczekiwanie

-Na co musisz cierpliwie czekać, aby móc iść dalej? - Śmierć - na zmianę

13-Zmiana

-Co będzie trzeba porzucić na swojej drodze? - 6 Mieczy - mam zostawić wszystko za sobą i wyjść naprzód, nie bać się, bo nie będę sama

14-Harmonia

-Co da mi poczucie równowagi? - Pustelnik - poszukiwania? własna mądrość? nie wiem

15-Pokusa

-Czego muszę się wystrzegać? - 10 Denarów - bogactwa, przepychu, nagród

16-Kryzys

-Jakie nagłe przeszkody pojawią się na mojej drodze? - Umiarkowanie - tu nie mam pomysłu

17-Nadzieja

-Co mi wskaże kierunek dalszej podróży? - 7 Buław - los lub przyjaciel

18-Tajemnica

-Czego nie będzie widać, a co będę musiała dostrzec? - Diabeł - pokusy?

19-Optymizm

-Co na mojej drodze da mi nową energię? - 9 Buław - poświęcenia...

20-Transformacja

-Co się we mnie zmieni po przejściu tej drogi? - Mag - poszerzę horyzonty, poznam więcej rzeczy, będę miała większą wiedzę, którą będę mogła wykorzystać w praktyce

21-Koniec Podróży

-Co jest moim celem? - 7 Denarów - zadowolenie i spełnienie

Napisano

0-Początek

-Z czym wyruszam?/Jak przejawia się mój entuzjazm w podróży? - Arcykapłanka - pozytywizm, dobre nastawienie, nadzieja

-Czego mi brakuje?/Jak przejawia się moja naiwność w podróży? - Koło Fortuny - nie biorę spraw w swoje ręce

Co posiadasz to swiadomosc siebie i intuicyjne wrecz wyczucie wlasnej drogi, celu, ktorym masz zamiar podarzac.

Czego Ci brak to dzialania i uwaznosci, zdajesz sie na gre losu, status quo i tym samym pozwalasz, aby umykaly ci sprzed nosa piekne szanse.

-Które moje atrybuty pomogą mi w podróży? - Świat - duża wiedza, którą już zdobyłam i otwarcie na to, co nowe

-Co w sobie zwalczyć, by nie zboczyć z drogi? - As Mieczy - chęć walki, rywalizacji, postawienia na swoim

Oczywiscie jestes osoba otwarta na wszystko to, co nowe. Potrafisz odnalesc sie w kazdym miejscu, wykorzystac juz posiadana wiedze i zrobic z niej konkretny uzytek a takze wchalniasz cala soba wszystko, co nowe i uzyteczne.

Czego Ci brak to zrozumienia pewnych aspektow zycia, zrozumienia roznych zaleznosci, wgladu w cos glebszego. Bywasz zbyt powierzchowna i tak tez traktujesz zarowno zycie, jak i wiedze. Tu troche uszczknac, tam troche... i idziesz dalej. Czasem trzeba byloby zajac sie czyms doglebnie.

2-Duchowość

-Co jest moim najcenniejszym darem, ktory moze posluzyc innym? - Paź Denarów - chęć pomocy innym, dawanie czegoś od siebie

-Co powinnam ukryc przed swiatem, co zachować dla siebie? - 3 Denarów - perfekcjonizm?

No przede wszystkim ciagle sie uczysz, rozwijasz, darzysz do wzrostu wewnetrznego, duchowego. Co za tym idzie, jestes bardzo plodna duchowo i ciagle sie rozszerzas pod tym wzgledem.

Co niekoniecznie powinnas ujawniac to to, ze umiesz pokonywac trudnosci. Nie poprzestajesz na tym, co juz jest, zawsze chces isc level wyzej. Innych moze to draznic, budzic zawisc.

3-Kobiecy pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - 3 Buław - marzenia...

-Moje negatywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - Król Buław - chęć postawienia na swoim

No, potrafisz bazowac na tym, co juz posiadasz. Takze czerpac z tego zadowolenie, harmonie, radosc.

Jednak w negatywie stajesz sie egocentryczna, skupiona na sobie i starasz sie wtedy wszystkiech podporzadkowac swoim potrzebom i zachciankom.

4-Męski pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 9 Kielichów - tutaj nie mam pomysłu

-Moje negatywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 4 Buław - iluzoryczność? widzenie rzeczy tam, gdzie ich nie ma?

Jestes widac bardzo towarzyska i ludzie lubia z toba przebywac. Jestes takim towarzystwem, w ktorym kazdy chcialby przebywac. Taka i do tanca i do rozanca. Byc Twoim znajomym, czy przyjacielem to wrecz zaszczy i nie kazdy moze go dostapic.

Co do negatywnych cech to bywasz powierzchowna i potrafisz traktowac ludzi bez odpowiedniej dozy szacunku. Zbyt bardzo skupiasz sie na sobie, co powoduje, ze znajomosci traktujesz lekko, zeby nie powiedziec, ze z lekcewazeniem.

5-Autorytet

-W jaki sposób mogę być autorytetem dla innych? 7 Mieczy - haha, nie wiem, co to za autorytet może być :D

-W jakich sytuacjach jestem zbyt pewny siebie? - Rycerz Mieczy - hmm gdy staję do walki dobrze przygotowana?

Mozesz pomagac innym radzic sobie z ich wlasnymi lekami. Mam takiego znajomego, ktorego praca to praca wlasnie z lekiem: przed smiercia miedzy innymi, ale nie tylko. To wazna bardzo praca. Niektorzy ludzie maja takie zdolnosci wlasnie, ze potrafia przywracac innym wiare w zycie i sily a takze odwage. Ty to masz.

Gdzie jestes zbyt pewna to chyba w rozmowach i dzialaniach inetlektualnych. Ogolnie jako bardzo inteligentna i pomyslowa jednostka, masz duze zaufanie w swoje mozliwosci. Niestety jednak czesto jestes zbyt chaotyczna a zbytnia pewnosc siebie nie jest tu Tobie zbytnio pomocna.

6-Dylemat

Zobaczyc zycie takim jakie jest. Odlozyc wyobrazenie, oczekiwania, zdjac rozowe okulary.

7-Kierunek

Odlozyc na bok takze podstawy, ktore nigdy nimi nie byly i nauczyc sie zyc pomimo zachwiania rownowagi i niepewnosci. Musisz zaczac lapan nowy grunt pod nogami, uczyc sie zyc z tym, co juz posiadasz i balansowac tam, gdzie jeszcze nie jestes zbyt pewna lub grunt chwieje Ci sie pod nogami.

8-Moc

-Jak odnaleźć w sobie odwagę do podjęcia kolejnych działań? - Głupiec - zacząć od nowa

Dajac sobie szanse i nie nastawiajac sie na nic. Zobacz wyzej. 5 Kielichow, 5 Mieczy... Piatki z mojego doswiadczenia to karty, ktore ukazuja gre umyslu i ograniczenia tylko tam istniejace. Tu ukazuja oczekiwania, wyobrazenia. Glupiec idzie swoja droga bez tych zbednych rzeczy. On jest tu i teraz, nie siega po nic, co bylo, nie mysli o tym, co bedzie.

Co wiecej, jak mawia Osho, Glupiec jest ufny, ile razy by nie naciagnac jego zaufania, tyle razy bedzie ufal jak dziecko. Ma wzrok, mysli, emocje dziecka, ale rowniez jego odwage i tego Ci wlasnie trzeba.

9-Mądrość

-Jak odnaleźć w sobie mądrość/wiedzę, do podjęcia kolejnych działań? - Cesarzowa - spędzać więcej czasu z naturą, a nie w zamkniętych pomieszczeniach?

Czerpiac z tego, co juz posiadasz. W zasadzie Cesarzowa nie musi nic szukac, ona juz to posiada. Wiec tu trzeba tylko siegnac po to, co juz w Tobie. To moga byc tez wszelkie kreatywne dzialania, ale ogolnie pasje, ktore posiadasz, wszystko, co Cie uszczesliwia, co lubisz, kochasz.

Przyszłość

10-Los

-Jakie niespodzianki czekają na moje drodze? - 8 Mieczy - osaczenie, narzucanie własnego zdania przez innych ludzi

Tu klania sie zostawienie przeszlosci, wyjscie poza blokady, ktore sa w Tobie jeszcze bardzo zywe.

11-Kara i Nagroda

-Na co zasługuje? Czego nie uda mi się uniknąć? - Król Kielichów - duża empatia względem bliskich mi osób, możliwość wielkiej pomocy

Byc moze pojawi sie jakis Pan w Twoim zyciu. Bym moze jednak nauczysz sie kierowac wlasnie empatia, ale i przyjmowac okazywana empatie w kierunku wlasnej osoby.

12-Oczekiwanie

-Na co musisz cierpliwie czekać, aby móc iść dalej? - Śmierć - na zmianę

Cos ewidentnie musi tu ulec konkretnej zmianie. Zeby mogla narodzic sie nowa forma najpierw musi umrzec ta stara. Inaczej sie nie da.

13-Zmiana

-Co będzie trzeba porzucić na swojej drodze? - 6 Mieczy - mam zostawić wszystko za sobą i wyjść naprzód, nie bać się, bo nie będę sama

Mozliwe, ze szykuje sie jakas podroz, mozliwe, ze chodzi tez po prostu o przeszlosc lub stara osobowosc (wyzej Smierc), odlozone wyobrazenia, oczekiwania (5 Kielichow, 5 Monet), nowa droga (0 Glupiec).

14-Harmonia

-Co da mi poczucie równowagi? - Pustelnik - poszukiwania? własna mądrość? nie wiem

Wiernosc sobie. Kierowanie sie intuicja i wewnetrzna madroscia, wiedza, wewnetrznym glosem.

15-Pokusa

-Czego muszę się wystrzegać? - 10 Denarów - bogactwa, przepychu, nagród

Popadania w pracoholizm i budowania zycia dla dobr materialnych.

16-Kryzys

-Jakie nagłe przeszkody pojawią się na mojej drodze? - Umiarkowanie - tu nie mam pomysłu

No moga sie pojawic sytuacje, ktore beda wymagaly Twojej gotowosci do kompromisow. Cos moze nie isc tak, jak sobie to widzisz, trzeba bedzie nieco zboczyc z kursu i isc nieco innym szlakiem, ale lepiej zboczyc troche niz wypasc calkiem z trasy.

17-Nadzieja

-Co mi wskaże kierunek dalszej podróży? - 7 Buław - los lub przyjaciel

Tam, gdzie bedzie pod gorke to bedzie wlasciwa droga. ;)

18-Tajemnica

-Czego nie będzie widać, a co będę musiała dostrzec? - Diabeł - pokusy?

Ze duzo blokad, ograniczen i lekow w Tobie. Nawet nie zdajesz sobie sprawy, ile. Bedziesz musiala im stawic czola i je pokonac. Dopiero wtedy otworzy sie przed Toba mozliwosc, aby isc za glosem swojego serca.

19-Optymizm

-Co na mojej drodze da mi nową energię? - 9 Buław - poświęcenia...

Dzialanie w zgodzie ze soba, ale takze jakis uklad z mezczyzna, przyjazna, dzialanie na zasadzie idealnej harmonii. 9 Bulaw to tez wesele pod niebem. Idealna harmonia mezczyzny i kobiety. Moze tez swiadczyc o tym, ze sluchajac glosu swojej intuicji uda Ci sie wybrac takie dzialania, ktore poprowadza Cie idealnie do celu.

20-Transformacja

-Co się we mnie zmieni po przejściu tej drogi? - Mag - poszerzę horyzonty, poznam więcej rzeczy, będę miała większą wiedzę, którą będę mogła wykorzystać w praktyce

Przede wszystkim staniesz sie bardziej aktywna, zaczniesz brac los we wlasne rece i przede wszystkim dzialac, przestaniesz byc w zyciu bierna. Kolo Fortuny wyzej mowilo o Twojej biernosci. Mag natomiast umiejetnie obserwuje, jest uwazny i wykorzystuje sprzyjajacy mu los na swoja korzysc.

21-Koniec Podróży

-Co jest moim celem? - 7 Denarów - zadowolenie i spełnienie

No zebranie plonow, na ktore juz tak dlugo czekasz. Radosc po dlugim okresie oczekiwania i byc moze juz nawet rezygnacji takiej, czy te plony aby naprawde sie pojawia.

• Lubię to! 1
Napisano
13-Zmiana

Mozliwe, ze szykuje sie jakas podroz, mozliwe, ze chodzi tez po prostu o przeszlosc lub stara osobowosc (wyzej Smierc), odlozone wyobrazenia, oczekiwania (5 Kielichow, 5 Monet), nowa droga (0 Glupiec).

Tutaj ze zmianą myślę, że może chodzić o planowaną przeprowadzkę. Na przełomie sierpnia i września wprowadzę się do mieszkania w innym mieście, ale i zacznę naukę w nowym miejscu, "świeży start".

Gość PannaDorotka
Napisano

0-Początek

-Z czym wyruszam?/Jak przejawia się mój entuzjazm w podróży? - Arcykapłanka - Masz bogactwo duszy, intuicję, która ci cztęsto podpowiada i która jest twoim mocnym zasobem

-Czego mi brakuje?/Jak przejawia się moja naiwność w podróży? - Koło Fortuny - Poddajesz się losowi, czekasz biernie na rozwój wydarzeń, czasem może masz takie poczucie, że nie na wszystko masz wpływ, że życie decyduje za ciebie

-Które moje atrybuty pomogą mi w podróży? - Świat - otwartość, przebojowość, różnorodność, którą w sobie masz (w końcu świat łączy w sobie 4 żywioły),

-Co w sobie zwalczyć, by nie zboczyć z drogi? - As Mieczy - zbytni racjonalizm, nadmerną logikę i sztywność w działaniu, patrzenie na wszystko tak "zero-jedynkowo"

2-Duchowość

-Co jest moim najcenniejszym darem, ktory moze posluzyc innym? - Paź Denarów - twój zapał, dociekliwość, ciekawość. Jest w tobie zapał do zdobywania nowej wiedzy, poznawania świata, taki chłonny, bystry umysł- póki co widzę to jeszcze jako coś, co ty musisz poznać, nauczyć się. Paź jest uczniem, później tę wiedzę, któą zdobędzie, będzie mógł ofiarowywać innym.

-Co powinnam ukryc przed swiatem, co zachować dla siebie? - 3 Denarów - nadmierny perfekcjonizm być może, ale też czasem warto swoje osiągnięcia, sukcesy zachować dla siebie, nie wszystko pokazywać i mówić, aby nie wzbudzać niepotrzebnej zazdrości i zawiści. Niech to, co osiągnęłaś ciężką pracą będzię przede wszystkim dla ciebie, a nie na pokaz.

3-Kobiecy pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - 3 Buław - marzenia, umiejętność planowania i odbiegania w tych planach w daleką przyszłość.

-Moje negatywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - Król Buław - upór, może czasem agresja w działaniu, natarczywość, taka "kobieta predator" troszkę mi się skojarzyła ;p Co to na swoim postawić lubi

4-Męski pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 9 Kielichów - umięjętność odcięcia się emocjonalnego, kiedy jest to potrzebne

-Moje negatywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 4 Buław - mała wiara we własne możliwości, pesymizm

5-Autorytet

-W jaki sposób mogę być autorytetem dla innych? 7 Mieczy - pomagać im w "otwieraniu się", dostrzeganiu ich wnętrza, tego, co ukryte (może obawy, niepewność siebie, lęki, ich wewnętrzne słabości)

-W jakich sytuacjach jestem zbyt pewny siebie? - Rycerz Mieczy - gdy masz być rozjemcą w sporach, mediatorem- może ci się wtedy wydawać, że wiesz lepiej. Kiedy w danej sytuacji trzeba zachować logikę i posłużyć się wiedzą.

6-Dylemat

7-Kierunek

8-Moc

-Jak odnaleźć w sobie odwagę do podjęcia kolejnych działań? - Głupiec - zacząć od nowa, zdobyć się na spontaniczność w działaniu, nie planować nadmiernie, cieszyć się i po prostu iść przed siebie, wyzbyć się kontroli, czerpać radość z tego, co nieznane, zamiast się tego obawiać

9-Mądrość

-Jak odnaleźć w sobie mądrość/wiedzę, do podjęcia kolejnych działań? - Cesarzowa - wspierać się radami mamy, korzystać z jej autorytetów. Samej też odkrywać w sobie dojrzałą kobietę, czerpać wskazówki z poprzednich sukcesów i doświadczeń.

Przyszłość

10-Los

-Jakie niespodzianki czekają na moje drodze? - 8 Mieczy - czasem możesz poczuć, że już dalej nie masz co robić, że nie wiesz jak, poczuć się bezradnie i bez możliwości ruszenia do przodu.

11-Kara i Nagroda

-Na co zasługuje? Czego nie uda mi się uniknąć? - Król Kielichów - jeśli dasz innym ciepło, wrażliwość, pomoc, wsparcie- to sama też to uzyskasz, kiedy będziesz tego potrzebować.

12-Oczekiwanie

-Na co musisz cierpliwie czekać, aby móc iść dalej? - Śmierć - na zmianę, na narozenie się nowego ale i też na pożegnanie się z tym, co stare.

13-Zmiana

-Co będzie trzeba porzucić na swojej drodze? - 6 Mieczy - pewnie pojawią się jakieś nowe etapy w życiu, będziesz musiałą nauczyć się od nich odcinać, iść dalej, po prostu nie oglądać się za siebie i jak ten głupiec, radośnie byle przed siebie.

14-Harmonia

-Co da mi poczucie równowagi? - Pustelnik - praca nad sobą, poznawanie siebie, umiejętność dokonywania wglądu w siebie, bycie w zgodzie ze sobą.

15-Pokusa

-Czego muszę się wystrzegać? - 10 Denarów - skupienia się na gonitwie za pieniądzem.

16-Kryzys

-Jakie nagłe przeszkody pojawią się na mojej drodze? - Umiarkowanie - że czasem zawieje nudą, że pewne sprawy będą szły do przodu "za wolno" niż ty byś tego oczekiwała.

17-Nadzieja

-Co mi wskaże kierunek dalszej podróży? - 7 Buław - przeszkody- nie idź na łatwiznę, wybieraj to, co trudniejsze, dla własnej satysfakcji i rozwoju.

18-Tajemnica

-Czego nie będzie widać, a co będę musiała dostrzec? - Diabeł - że czasem jesteś zbyt zależna- od innych, od swoich wygód, nałogów, upodobań. Że one cie potrafią zniewolić i hamować twoje działania. Moga to być toksyczne związki, relacje partnerskie lub twoje wewnętrzne obawy- pamiętaj, że ten diabeł zniewala tylko pozrnie, zawsze można się z tych łańcuchów wyswobodzić, tylko czasem jest nam przy nim zbyt wygodnie ;)

19-Optymizm

-Co na mojej drodze da mi nową energię? - 9 Buław - nowe etapy, realizowanie spraw do końca, wspinanie się po szczeblach rozwoju

20-Transformacja

-Co się we mnie zmieni po przejściu tej drogi? - Mag - hohoho jaka piękna karta!!! Jedna z moich ulubionych! Czego nie dotkniesz, za co się nie weźmiesz- będziesz widzieć efekt swoich działań. Poczujesz się pewna siebie, poczujesz swoją moc, sprawczość. Nauczysz się być sama swoim własnym panem. Będziesz umiała zafascynować sobą innych. Pamiętaj tylko, że Mag nie zawsze jest etyczny, często zapomina o uczciwości, aby osiągnąć swój cel.

21-Koniec Podróży

-Co jest moim celem? - 7 Denarów - ciężka praca przyniesie ci z czasem plony. Będziesz się mogła nimi cieszyć, odczuwać satysfakcję ze swoich działań. Poczujesz się spokojnie, bezpiecznie, osiągniesz wewnętrzną harmonię.

• Maestro
Napisano

0-Początek

-Z czym wyruszam?/Jak przejawia się mój entuzjazm w podróży? - Arcykapłanka

-Czego mi brakuje?/Jak przejawia się moja naiwność w podróży? - Koło Fortuny

Patrzysz na świat intuicyjnie, z wyczuciem, jesteś raczej osobowością introwertyczną, bardziej wycofaną, dyskretną, cichą i spokojną, jednocześnie masz spory zmysł obserwatora, dużo widzisz, dużo wiesz..Czego Ci brakuje? Może za bardzo zdajesz się na los, może nie masz jeszcze dostatecznej wiary w siebie?

-Które moje atrybuty pomogą mi w podróży? - Świat -

-Co w sobie zwalczyć, by nie zboczyć z drogi? - As Mieczy -

masz dużo do zaoferowania światu, jesteś chłonna wiedzy, otwarta na ludzi, otwarta na nowości, to co trzeba zwalczyć to szczerze mówiąc nadmierne analizowanie faktów, sytuacji, to się ładnie z tą Kapłanką harmonizuje

2-Duchowość

-Co jest moim najcenniejszym darem, ktory moze posluzyc innym? - Paź Denarów

-Co powinnam ukryc przed swiatem, co zachować dla siebie? - 3 Denarów -

jesteś kolezeńska i wartościowa, lubisz się uczyć i tą wiedzą umiesz wspierać innych, skryć powinnaś jak piszesz swój perfekcjonizm

3-Kobiecy pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - 3 Buław

-Moje negatywne cechy wywodzące się z kobiecej energii - Król Buław

jesteś otwarta na zmiany i na wszelkie nowosci, można się z Tobą dogadać, to co negatywne, to chyba za bardzo lubisz rządzić, za bardzo lubisz pociagać za sznurki, vide: Kapłanka - szara eminencja, nie widać jej, ale to ona ma duży wpływ na wszelakie rządy:)

4-Męski pierwiastek

-Moje pozytywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 9 Kielichów -

-Moje negatywne cechy wywodzące się z męskiej energii - 4 Buław -

w pozytywach widzę radość z życia, nie przejmowanie się drobiazgami, samozadowolenie, cieszenie się życiem, w negatywach zbyt luźne podchodzenie do zycia, fajnie cieszyć się życiem, ale pewne aspekty trzeba potraktować powazniej:)

5-Autorytet

-W jaki sposób mogę być autorytetem dla innych? 7 Mieczy -

-W jakich sytuacjach jestem zbyt pewny siebie? - Rycerz Mieczy

jesteś niezłym zbieraczem informacji, takim kolekcjonerem wiedzy o życiu, umiesz wyciągać wnioski z tego co zaobserwowałaś, jesteś inteligentna i sprytna, w sytuacjach nerwowych, chaotycznych, przy starciu z osobnikami o ciętym, inteligentnym języku możesz się zagubić...

6-Dylemat

-Przed jakim wyborem teraz stoję? - 5 Kielichów

coś jeszcze w Tobie tkwi, jakaś zadra, moze czujesz się oszukana, może ktoś Ciebie zawiódł, musisz to przecierpieć, wypłakać jakby z siebie,wyrzucić

7-Kierunek

-Jaki kierunek działania obrać? - 5 Denarów -

nie bój się poprosić kogoś o wsparcie, o pomoc, to nie żebractwo, czasem potrzebujemy drugiej osoby, przyjaciela, żeby pomógł nam dzięki mądrym rozmowom, dzięki temu, że nas wysłucha, abyśmy mogli dojść do równowagi, w tym przypadku do energii 6 denarów

8-Moc

-Jak odnaleźć w sobie odwagę do podjęcia kolejnych działań? - Głupiec

działać spontanicznie, bez nadmiernego analizowania (czyli wywal z siebie tego Asa Mieczy z jednego z punktów wyżej),odnajdź w sobie swoje wewnętrzne dziecko

9-Mądrość

-Jak odnaleźć w sobie mądrość/wiedzę, do podjęcia kolejnych działań? - Cesarzowa

uwierz w siebie, w swoją kobiecość, w swoje talenty, w mądrość

Przyszłość

10-Los

-Jakie niespodzianki czekają na moje drodze? - 8 Mieczy

może to być ograniczenie w działaniach, mogą to być sytuacje stresowe, gdy dosłownie coś blokuje nam krtań i nie możemy wymówić tego, co pragniemy wykrzyczeć

11-Kara i Nagroda

-Na co zasługuje? Czego nie uda mi się uniknąć? - Król Kielichów

na kochającego mężczyznę, który da Ci wsparcie i miłość

12-Oczekiwanie

-Na co musisz cierpliwie czekać, aby móc iść dalej? - Śmierć

nadejdą w Twoim życiu radykalne zmiany, widać, ze dość mocne i poważne, może Ty też powinnaś coś zmienić w swoim sposobie myślenia, postępowania

13-Zmiana

-Co będzie trzeba porzucić na swojej drodze? - 6 Mieczy

trzeba będzie odciąć od siebie to, co było, co Ci nie pasuje, to warunek, aby łódka popłynęła naprzód...

14-Harmonia

-Co da mi poczucie równowagi? - Pustelnik

wejście wgłąb samej siebie i zrozumienie tego, czego naprawdę oczekujesz, być może potrzebujesz samotności, pobycia samej z sobą przez jakiś czas

15-Pokusa

-Czego muszę się wystrzegać? - 10 Denarów

nie pędź za bogactwem materialnym, ponadto uważaj na znajomych, nie każdy się nadaje, aby mu zaufać, nie wszystko złoto, co się świeci:)

16-Kryzys

-Jakie nagłe przeszkody pojawią się na mojej drodze? - Umiarkowanie -

jakiś zastój, może to co zacznie się szybko rozwijać nagle stanie w miejscu, może pojawi się sytuacja, gdy zabraknie emocji i zaczniesz ich poszukiwać?

17-Nadzieja

-Co mi wskaże kierunek dalszej podróży? - 7 Buław

determinacja, zaczniesz walczyć o swoje

18-Tajemnica

-Czego nie będzie widać, a co będę musiała dostrzec? - Diabeł

że nadmiernie ulegasz pokusom, temu co pozornie ładnie wyglada, a wcale takie ładne nie jest (zobacz te 10 denarów z punktu wyżej)

19-Optymizm

-Co na mojej drodze da mi nową energię? - 9 Buław

uda Ci się zrealizować swoje plany i zamierzenia

20-Transformacja

-Co się we mnie zmieni po przejściu tej drogi? - Mag -

staniesz się sobą świadomą i pewną siebie i swoich atutów, nauczysz się wielu rzeczy i zaczniesz świadomie kształtować swoje zycie

21-Koniec Podróży

-Co jest moim celem? - 7 Denarów

cierpliwość w dążeniu do celu

• Lubię to! 1
Napisano

Dzięki, dziewczyny! Naprawdę niemal wszystko się pokrywa, to co w moim życiu i we mnie, z tym, co napisałyście. Już wiem, na co muszę uważać :) Jeszcze raz dziękuję.