Skocz do zawartości

praca kobieta .. co jeszcze cz.II

gethard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

No cóż minął prawie kwartał czas spojrzeć dalej .. :) tym razem krzyż celtycki by zobaczyć gdzie jestem.. dylematy się nie zmieniły Praca Uczucia a właściwie to Uczucia w Pracy :) . Czas mija jedno trochę dalej inne trochę bliżej ale "światełko w tunelu" nie świeci mocniej raczej zbierają się cienie za plecami... w pracy się trochę wyjaśniło za to w uczuciach ... Pytanie dotyczy dokładnie uczuć i pracy bo to się jedno z drugim nierozerwalnie splata...

Rozkład:

- 1 -(Kim jestem) Rycerz Denarów

- 2 - (Z czym się zmagam) 3 Denarów

- 3 - (Co motywuje mnie do działnia) Rycerz Mieczy

- 4 - (Co daje mi oparcie) 10 Denarów

- 5 - (Co mnie tu doprowadziło) XIV Powściągliwość

- 6 - (Co jeszcze może się w związku z nią wydarzyć) 8 Mieczy

- 7 - (W jakiej sytuacji mnie to stawia) XXI Świat

- 8 - (Jakie są zewnętrzne uwarunkowania, obce wpływy) Królowa Mieczy

- 9 - (jakie jest moje nastawienie do tematu - obawy/nadzieje) Gwiazda

- 10 -(jaki będzie finał tego wszystkiego) Koło Fortuny

Jak ja to widzę:

Definiuje mnie to co doświadczyłem i przeżyłem, i to "poprawia moją pozycję" [1,2] ale wciąż nie na prostej... choć to co widać przede mną jest pozytywne i uczuciowo i finansowo [3,4]. Swego rodzaju próba kontroli sytuacji doprowadziła mnie w to miejsce i teraz czekam obserwuje co z tego wyniknie [5,6] Jaka teraz sytuacja? [7] chyba wszystko może się zdarzyć ale raczej w znaczeniu pozytywnym, choć każdy chce doradzać [8] i wpływać na mnie i to niekoniecznie pozytywnie, i mimo że to wszystko daje jakąś nadzieję [9], to i tak naprawdę nic nie wiadomo co z tego wyniknie [10]

Płytka ta moja interpretacja ale mam nadzieję, że jak poprzednio pomożecie swoim doświadczeniem

Napisano

Widac, ze sie uwziales na pania i nie popuszczasz. Jest wazna dla Ciebie i robisz wszystko, zeby pokonac wszelkie mozliwe trudnosci, jakie staja Ci na drodze. Rycek Monet jest bardzo wytrwaly, a gdy towarzyszy mu 3 Monet to moze znaczyc tylko, ze jestes gotowy tak naprawde na wszystko, zeby osiagnac Twoj cel. Widac, ze bardzo Ci zalezy na spelnieniu uczuciowym...

Motywujacy jest dla Ciebie Twoj zapal do dzialania. Jestes takim mezczyzna, ktory swoje mysli i zamiary chce przeistaczac zaraz w czyny. To w sumie bardzo dobre jest, bo widac, ze nie rozmyslasz, nie glowkujesz bezsensownie a praktycznie starasz sie od razu dzialac.

Podstawa na pewno jest Twoja dobra sytuacja finansowa, poczucie spelnienia w innych obszarach, to rowniez tu sprawia, ze czujesz sie pewniej jako mezczyzna.

Jestes tu, gdzie jestes, poniewaz do tej pory nie wykazales sie tym wszystkim, co lezy Ci na sercu. W przypadku uczuc, gdy jeszcze nie doszly do glosu, Umiarkowanie, czy tez Powsciagliwosc, jest karta nie tylko kompromisow, co tez uciskania uczuc i nie dawania im wyjsc na zewnatrz. Dla dobra idei, dla czegos tam, cele moga byc rozne, czasem tez jakies wlasne leki, obawy, ze cos pojdzie nie tak, jakby sie tego pragnelo.

Co tu moze sie jeszcze wydarzyc... Na pewno dojdziecie do granicy, gdzie bedzie tylko tzw. woz albo przewoz. Tzw. blokada. Niby wszystko idzie, ale sprawa dochodzi do pewnego momentu i zonk, ani ruchu ani akcji. Tu trzeba bedzie po prostu wyjsc poza te blokady. Co moze w tym pomoc to ogolnie wzajemna szczerosc, moze rozmowa, uczciwosc wobec siebie, nieukrywanie tego, na czym Ci zalezy, co Ci bliskie. Leki odkladamy na bok.

W jakiej sytuacji Cie to stawia. Masz dwie mozliwosci. Albo pojsc w swiat, jak to Swiat... albo rzeczywiscie skupic sie na ksztaltowaniu tej relacji i odnajdowaniu skarbu, ktory masz pod nosem.

Te obce wplywy to kobieta, inteligentna, aczkolwiek dosc zblokowana, podobnie, jak Ty...

Twoje nadzieje tu to oczywiscie nadzieja na spelnienie, ze uda Ci sie sciagnac te upragniona gwiazdke z nieba.

Jaki bedzie Final? Otoz sytuacja, ktora bedzie wymagala z Twojej strony bardzo duzej uwaznosci. Bedziesz musial obserwowac, co sie bedzie dzialo. Na pewno beda sytuacje, w ktorych bedziesz mogl zadzialac, wykazac sie, wazne, aby uwaznosc powodowala, ze ich nie przegapisz.

Podsum calego rozkladu (HB) to XI Pasja i II Kaplanka. Jezeli zalezy Ci, jezeli czujesz, ze tu Twoje szczescie, nie wahaj sie o nie zawalczyc i ufaj temu, co podpowiada Ci Twoja intuicja.

Powodzenia.

Napisano (edytowane)

Dziękuję ci za twoje słowa... to w sumie po części straszne jak dobrze to widzisz...

Jestem jaki jestem tak jak opisujesz i tak zależy mi na niej tak jak to widzisz poświęcę wiele by to się spełniło. Tyle że ja już pokazałem wielokrotnie co czuję ale wciąż czegoś brakuje.. tej "ostatniej kropki nad i" I wciąż to wisi gdzieś w kategorii "może" Ile razy można udowadniać komuś że się go kocha... Powściągliwość .. tak zostało postawić sprawę na ostrzu miecza ale strach przed "złą odpowiedzią" paraliżuje.., czekać czy ryzykować. Nigdy nie wiadomo

Edytowane przez gethard
Napisano

hmm jako że interpretacja Sacralnirvany poszła typowo w stronę uczuć (takie sobie wytłumaczenie znalazłem :dostal_na: ) to uzupełniłem typowym rozkładem partnerskim ..

1 - Co Ona wnosi w tą relację - Powściągliwość

2 - Czego ja od niej oczekuje - 3 denarów

3 - Czy jest mną zainteresowana - 1 kielich

4 - Jej aktualna sytuacja uczuciowa/partnerska - Paź mieczy

5 - Czy powinienem wykonać pierwszy ruch - 5 denarów

6 - Co z tego wyniknie czy stworzymy związek - Mag

7 - Jeśli tak to będzie to trwałe czy ulotne - Siła

Niestety nie bardzo rozumiem znaczenie kart 3 denarów i Pazia mieczy w tym układzie. 5 denarów też nie jest do końca oczywista..

Pomoże ktoś ?

Napisano

2 - Czego ja od niej oczekuje - 3 denarów- pracy nad relacja

3 - Czy jest mną zainteresowana - 1 kielich-jest przyjmujc ze to as

4 - Jej aktualna sytuacja uczuciowa/partnerska - Paź mieczy-potrzeba wyjasnienia sytuacji,relacji,stania na twardym i rzeczowym gruncie.

5 - Czy powinienem wykonać pierwszy ruch - 5 denarów- tutaj wydaje mi sie ze nie czujesz juz w sobie na tyle siły,jakies niezadowolenie emocjonalne.

6 - Co z tego wyniknie czy stworzymy związek -tutaj sa dwa pytania w jednym a powinno byc jedno.

7 - Jeśli tak to będzie to trwałe czy ulotne - znowu dwa pytania.

Karty moga podpowiedziec jaki bedzie rozwoj danej decyzji ale nie zdecyduje za nas która droge obrac i jak zyc.

Napisano

Ogolnie rzecz biorac z tych kart widac, ze Ty czujesz sie bardzo niepewnie, odczuwasz braki w tej relacji i chcialbys jej rozwoju, tzn. pchnac ja na wyzszy level. Pani natomiast na razie po prostu obserwuje. Widzi szasne, ale nie chce dzialac pochopnie, chcialaby miec pewnosc, wiedzic, na czym stoi i co ja oczekuje. W przyszlosci widac nadal Twoje dzialania i to, ze nadal bedzie Cie do pani ciagnelo. Tu moze rozwinac sie obopolna fascynacja i uwodzenie sie.

Ogolnie jednak bez rozmowy tu sie nie obejdzie. Ogolny podsum calego rozkladu to VIII Sprawiedliwosc. Takze szczerosc wobec siebie nawzajem. We wczesniejszym rozkladzie ogolna rada to byla Pasja i Kaplanka, tu z kolei jest Sprawiedliwosc. Szczerosc wiec, pokazac, ze Ci zalezy, jezeli zalezy (a zalezy, prawda?). Pani chce wiedziec na czym stoi, co widac w Paziu Mieczy. To takie troche miotanie sie, ale tez, gdy sytuacja jest niezbyt jasna to niesie ta karta ze soba jasnosc i klarownosc, wyjasnienie. Sprawiedliwosc zacheca do uczciwosci.

Napisano (edytowane)

Dziękuję Wam pięknie za poświęcony czas.. weryfikacja pewnie nastąpi w ciągu miesiąca dwóch Na pewno dam Wam znać. Zostało spróbować kolejnej rozmowy Może za którymś razem się uda :)

Edytowane przez gethard
Napisano

Zycze powodzenia...

i tak poza kartami dodam, ze w zyciu tak naprawde rzadko zdarzaja sie relacje idealne, jezeli takie w ogole sa. Rzadko na pewno natomiast zdarzaja sie relacje, zeby karty pokazywaly je jako idealne. Zazwyczaj jest jakas wskazowka zawsze, nad czym trzeba pracowac. Jak to ogolnie w relacjach miedzyludzkich. Czym blizsze takie relacje tym wieksza mozliwosc scierania sie, tym wieksza koniecznosc kompromisow, potrzeba otworzenia sie na siebie nawzajem i potrzeba pracy nad ta relacja. Nie ma nic za darmo.

Jak to gdzies nawet wyczytalam a biega to po necie... Zapytano sie pary staruszkow, jak to sie stalo, ze tak dlugo (ponad 50 lat) wytrzymali ze soba a oni na to, ze dlatego, bo oni sa pokoleniem, ktore dorastalo wtedy, gdy rzeczy sie jeszcze naprawialo a nie wymienialo na nowe. Podobnie z relacjami miedzyludzkimi. Zawsze mozna pojsc w nowe, ale zawsze mozna tez szukac mozliwosci pracy nad nia. Szczegolnie, jezeli darzy sie te osobe uczuciem, dlaczego nie sprobowac?

Jeszcze raz, podsumowujac... POWODZENIA.

Napisano

Dziękuje Ci za słowa otuchy :) O tym że nie ma ideałów już się przekonałem nie raz ... Tyle że do kompromisów najpierw muszą być dwie strony. Z innej ręki "everything flows and nothing stand still" trzeba tylko znać kierunek ...

• 2 miesiące temu...
Napisano

Minęły prawie 3 miesiące czas na weryfikację ...

Niestety rozmowy, szczerość .. nie pomogły. Pani wahała się ważyła, przez moment wydawało się, że krok po kroku może być już tylko lepiej, światełko w tunelu rosło i zbliżała się ta gwiazdka z nieba... i niestety okazało się że to był pospieszny i to w przeciwnym kierunku :) Po 3 cudownych tygodniach nagle Pani cofnęła się o kilka miesięcy do tyłu, uciekła do nieciekawego ale znanego i przez to bezpiecznego schowka. Nie pomogły żadne rozmowy o tym ... stwierdziła że problem tkwi w niej, przeprosiła i zaoferowała przyjaźń. I tyle czas iść dalej świat woła...

A że jak się wali to wszystko na raz to, znów zaczynam się rozglądać za tobołkiem i starymi butami .. pora ruszać.

Pewnie trzeba będzie zajrzeć co tam karty dla mnie mają ale to już jutro .. i znów poproszę Was o pomoc :))