Iwka78 Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 Wczoraj Szef zawezwał mnie do siebie na rozmowę i oświadczył, że chciałby obniżyć koszty w firmie i zamiast zlecać jedno zadanie firmie zewnętrznej chciałby zlecić to komuś z nas lub zatrudnić studentkę. Chciał, abym sprawdziła ile kosztuje takie szkolenie, oprogramowanie – generalnie wszystko od A do Z. Część tej pracy wykonywałam ja do tej pory. I zaczęłam się zastanawiać, czy się nie zgłosić do tej pracy dodatkowo za dodatkową kasę. Mogłabym zrobić uprawnienia i robić to ewentualnie na boku dla innych firm. Problem polega tylko na tym, że ja temu człowiekowi w ogóle nie ufam. To jest osoba, która coś ci obiecuje, a później ci tego nie daje. Przekonałam się już o tym na własnej skórze… Zadałam kartom pytanie: jaki będzie ostateczny wynik, jeżeli zgłoszę się sama do tego zadania, ale powiem, że chcę za to dodatek do pensji? Weryfikacja byłaby mniej więcej do 2 tygodni, w porywach do miesiąca, bo na pewno będę z nim rozmawiać..... Dodatkowo w rozkładzie jest okrutnie dużo dworskich…. Wrrrrr… kompletnie nie wiem jak to ugryźć…. 1. to co jest teraz – 2 denary – teraz widać mój brak opowiedzenia się, czy chcę czy nie… 2. okoliczności towarzyszące – 7 pucharów – myślę, że ta jego propozycja o kasie to są mrzonki… że specjalnie tak gada, abym sama się zgłosiła, a później i tak nie zapłaci za to… 3. zwieńczenie – III Cesarzowa – no niby cesarzowa to karta osoby przedsiębiorczej, niezależnej, więc nie wiem jak ją tu można zinterpretować…. Że i tak wyjdzie na moje? Że sobie poradzę? 4. podstawa sprawy – król buław – nie wiem, może to jest jego karta? No fakt energiczny to on jest… 5. to co było – królowa buław - to ja? Że może za mało inicjatywy wykazuję? 6. to co nadchodzi – XIII śmierć – jakaś zmiana… 7. jak ja widzę tą sytuację – 6 mieczy dobrane 9 mieczy – no jestem rozczarowana, bo się czuję oszukana… bardzo często mam zabieraną premię bez słowa wyjaśnienia i raczej pozytywnie nie jestem nastawiona, ale 9 mieczy mówi, że to jest tylko w mojej głowie…. Że to kwestia mojego nastawienia… 8. miejsce działania – rycerz buław – Szef to człowiek impulsywny, bardzo chaotyczny w działaniu, więc atmosfera też jest przez to napięta…. 9. moje nadzieje/obawy – król denarów – myślę, że nic z tego nie będzie…. 10. wynik: król mieczy – dobrane: 4 miecze, 4 denary, 10 pucharów – no i raczej nic z tego dobrego nie wyjdzie…. może ktoś zerknie? I. Cytuj
SacralNirvana Napisano 8 Marca 2013 Napisano 8 Marca 2013 1. to co jest teraz – 2 denary Ja te karte czuje w Crowleyowskim rytmie, znaczy dla mnie jest to karta przemian. Jestes w trakcie zmian po prostu. Nowe plany m.in. 2. okoliczności towarzyszące – 7 pucharów No tak, nie do konca jestes pewna czy to, czego chcesz, jest rzeczywiscie osiagalne. 3. zwieńczenie – III Cesarzowa Powinno pojsc dobrze. Cesarzowa zbiera w koncu plony, wiec jak najbardziej jest tu mowa o zadowoleniu Twoim. 4. podstawa sprawy – król buław No Twoj szef. To karta przede wszystkim szefa. Ma tu decydujacy glos. 5. to co było – królowa buław Ty i Twoja wola samostanowienia, ogolnie parcie do niezaleznosci i samorealizajci. Walczylas widac o swoje. 6. to co nadchodzi – XIII śmierć Tak. Nieuchronne zmiany, ktore juz sie rozpoczely (2 Monet). 7. jak ja widzę tą sytuację – 6 mieczy dobrane 9 mieczy ---> suma XVI Wieza; suma HB XVI Wieza i VII Rydwan Ta sprawa Cie po prostu przerasta. Martwisz sie nia bardzo i probujesz nie myslec o tym, co z kolei Ci sie nie udaje i straszne mysli wrecz kolacza Ci sie w glowie. Wazne, zebys porzucila ten sposob myslenia (Wieza), to sa stereotypy, ktore pozbawiaja Cie sily do dzialania (Rydwan). 8. miejsce działania – rycerz buław Firma, ktora zatrudnia ludzi rowniez z zewnatrz. Masz racje, chaos, ale takze nietrzymanie sie konkretnych regul. 9. moje nadzieje/obawy – król denarów Ze facet, znaczy szef, okaze sie jednak godny zaufania i bedziesz mogla odetchnac, robiac to, co lubisz. Ogolnie masz nadzieje na stabilizacje w tej kwestii i taki przebieg sprawy, zebys byla zadowolona. 10. wynik: król mieczy – dobrane: 4 miecze, 4 denary, 10 pucharów ---> suma III Cesarzowa; suma HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita A ja mysle, ze jak najbardziej sa szanse. To ma zostac w firmie... wiec zostanie wstrzymane zlecanie tego ludziom z zewnatrz (4 Mieczy + 4 Monet) a ktos bedzie musial zrobic z tym, co jest wlasnie w tej firmie (10 Kielichow). Suma Cesarzowa mowi o Tobie a Ksiezyc i Eremita moga swiadczyc, ze troche na poczatku ta praca bedzie tak nie do konca dla Ciebie pewna... moze byc, ze cos jeszcze bedziesz tam robic, co bedzie dla Ciebie nieco nowe, taka mysl mi przyszla.. i widac, ze te prace bedziesz wykonywac samodzielnie. Cytuj
Iwka78 Napisano 8 Marca 2013 Autor Napisano 8 Marca 2013 7. jak ja widzę tą sytuację – 6 mieczy dobrane 9 mieczy ---> suma XVI Wieza; suma HB XVI Wieza i VII Rydwan Ta sprawa Cie po prostu przerasta. Martwisz sie nia bardzo i probujesz nie myslec o tym, co z kolei Ci sie nie udaje i straszne mysli wrecz kolacza Ci sie w glowie. Wazne, zebys porzucila ten sposob myslenia (Wieza), to sa stereotypy, ktore pozbawiaja Cie sily do dzialania (Rydwan). dokładnie tak jest... staram się nie iść swoim schematem myśleniowym.... 10. wynik: król mieczy – dobrane: 4 miecze, 4 denary, 10 pucharów ---> suma III Cesarzowa; suma HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita A ja mysle, ze jak najbardziej sa szanse. To ma zostac w firmie... wiec zostanie wstrzymane zlecanie tego ludziom z zewnatrz (4 Mieczy + 4 Monet) a ktos bedzie musial zrobic z tym, co jest wlasnie w tej firmie (10 Kielichow). Suma Cesarzowa mowi o Tobie a Ksiezyc i Eremita moga swiadczyc, ze troche na poczatku ta praca bedzie tak nie do konca dla Ciebie pewna... moze byc, ze cos jeszcze bedziesz tam robic, co bedzie dla Ciebie nieco nowe, taka mysl mi przyszla.. i widac, ze te prace bedziesz wykonywac samodzielnie. zdecydowanie musiałabym iść na jakieś porządne szkolenie... bez tego nie da rady.... dziękuję kochana Cytuj
iridos Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 raczej sie na to nie zgodzi i mam wrażenie ze na jakis czas odejdzie od pomysłu generalnie po czasie może kogoś zatrudnić z pracowników ale wg tego celta to chyba nie ciebie Cytuj
niiwa Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 1. to co jest teraz – 2 denary – no jest zastanawianie sie, która opcja będzie lepsza/ tu raczej widać szefa balanse, nie twoje/ 2. okoliczności towarzyszące – 7 pucharów – no on, kompletnie jakby nie miał pojecia co z tym tematem zrobić, czy on w ogóle zna się na tym co robi?? 3. zwieńczenie – III Cesarzowa – jeśli masz u niego autorytet, to bedziesz dla niego wybawieniem, bo on jakoś mało zaradny w temacie 4. podstawa sprawy – król buław – on wyniosły jest, chce być odbierany jako "ktoś ważny" - a w gruncie rzeczy facet się nie zna/2 den,7 puch/, zależy mu aby utrzymywać wizerunek twardziela 5. to co było – królowa buław - tak, to ty - zawsze mógł na ciebie liczyć, wiedział, ze sobie doskonale ze wszystkim poradzisz - i tak była, takie ma o tobie zdanie 6. to co nadchodzi – XIII śmierć – coś się szykuje i to dużego.., w temacie to dla ciebie - zmiana stanowiska? 7. jak ja widzę tą sytuację – 6 mieczy dobrane 9 mieczy – złe masz doświadczenia we współpracy z szefem, wkurza cię sytuacja ale i wciąż masz nadzieję, że sytuacja sie poprawi, coś jednak cię tam trzyma 8. miejsce działania – rycerz buław – tu musisz po prostu zacząć działać - na zasadzie , że bierzesz się za to i już, jako Ryc.Buł. musisz też wykazać pewnego rodzaju "pracę" dla Króla Buław - czyli Pana Szefa /podstawa sprawy/ 9. moje nadzieje/obawy – król denarów – no nie wiem czy twoje to obawy?, - szef ma problemy finansowe i szuka rozwiązań aby ratować firmę 10. wynik: król mieczy – dobrane: 4 miecze, 4 denary, 10 pucharów – ja tu widzę wynik pozytywny. Szef doceni twoje starania /Król Mieczy/ i wedle zasług /4 miecze,4 den/ da to, na co zasługujesz /10 puch/. On musi teraz się kierować rozsądkiem, bo ma problemy, jako Król powinien być słowny - jeśli wejdziecie wcześniej w jakąś umowę. Król Mieczy jako szef to ktoś kierujący się faktami i jest uczciwy - jeśli zasłużysz, wykażesz się to on lojalnie to doceni. Król Mieczy to taki szef, który w gruncie rzeczy daje swobodę pracownikom w działaniu - wcześniej zdecydowanie ustal/Rycerz Buław/, że zabierasz się za to, przypomnij mu, że znasz się na rzeczy/Cesarzowa/ i oczekujesz zmian/aneksów do umowy/Śmierć/. 1 Cytuj
Moderator Arbogast Napisano 10 Marca 2013 Moderator Napisano 10 Marca 2013 2 denary to także niezdecydowanie 7 pucharów to przecież marzycielstwo wydaje mi się, że to takie luźne rozważania z twojej strony, sama nie jestes ich pewna a wynik mówi, że nie Tobie pisane jest to dodatkowe zlecenie 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 10 Marca 2013 Autor Napisano 10 Marca 2013 1. to co jest teraz – 2 denary – no jest zastanawianie sie, która opcja będzie lepsza/ tu raczej widać szefa balanse, nie twoje/ właśnie się tak zastanawiałam, czy to ja czy to on.... 2. okoliczności towarzyszące – 7 pucharów – no on, kompletnie jakby nie miał pojecia co z tym tematem zrobić, czy on w ogóle zna się na tym co robi?? kompletnie się na tym nie zna. to są sprawy urzędowe/celne, a on nie się nadaje do takich spraw... 3. zwieńczenie – III Cesarzowa – jeśli masz u niego autorytet, to bedziesz dla niego wybawieniem, bo on jakoś mało zaradny w temacie no właśnie i tu się pojawia problem... bo jestem jego prawą ręką, ale nie czuję się doceniana... i nie czuję, żebym była dla niego kimś ważnym w firmie... 4. podstawa sprawy – król buław – on wyniosły jest, chce być odbierany jako "ktoś ważny" - a w gruncie rzeczy facet się nie zna/2 den,7 puch/, zależy mu aby utrzymywać wizerunek twardziela to fakt... nie ma żadnych sentymentów... zwalnia ludzi, którzy mają po 20 lat doświadczenia, którzy razem z nim budowali firmę... i ci ludzie są bardzo wartościowi i mimo wieku bardzo potrzebni... 5. to co było – królowa buław - tak, to ty - zawsze mógł na ciebie liczyć, wiedział, ze sobie doskonale ze wszystkim poradzisz - i tak była, takie ma o tobie zdanie fakt, nie było zadania, którego bym nie ogarnęła.... 6. to co nadchodzi – XIII śmierć – coś się szykuje i to dużego.., w temacie to dla ciebie - zmiana stanowiska? już nie ma gdzie awansować, to mała firma, a ja zarządzam wszystkim (administracja, PR, marketing, import...) 7. jak ja widzę tą sytuację – 6 mieczy dobrane 9 mieczy – złe masz doświadczenia we współpracy z szefem, wkurza cię sytuacja ale i wciąż masz nadzieję, że sytuacja sie poprawi, coś jednak cię tam trzyma dokładnie... jest chaotyczny, wydaje polecania, które za 2 dni zmienia i mówi, że on tego nie powiedział... a mnie trzyma odległość - mam dwójkę dzieci i jakoś muszę się zorganizować z odbiorem mojej przedszkolandii... 8. miejsce działania – rycerz buław – tu musisz po prostu zacząć działać - na zasadzie , że bierzesz się za to i już, jako Ryc.Buł. musisz też wykazać pewnego rodzaju "pracę" dla Króla Buław - czyli Pana Szefa /podstawa sprawy/ dziękuję za podpowiedź9. moje nadzieje/obawy – król denarów – no nie wiem czy twoje to obawy?, - szef ma problemy finansowe i szuka rozwiązań aby ratować firmę to są moje problemy finansowe, a moja firma nie wie co to kryzys... mój szef jedynie oszukuje ludzi, że jest kryzys... ale ja wiem, że go nie ma...10. wynik: król mieczy – dobrane: 4 miecze, 4 denary, 10 pucharów – ja tu widzę wynik pozytywny.Szef doceni twoje starania /Król Mieczy/ i wedle zasług /4 miecze,4 den/ da to, na co zasługujesz /10 puch/. On musi teraz się kierować rozsądkiem, bo ma problemy, jako Król powinien być słowny - jeśli wejdziecie wcześniej w jakąś umowę. no właśnie nie jest... dlatego mam obawy....Król Mieczy jako szef to ktoś kierujący się faktami i jest uczciwy - jeśli zasłużysz, wykażesz się to on lojalnie to doceni.Król Mieczy to taki szef, który w gruncie rzeczy daje swobodę pracownikom w działaniu - wcześniej zdecydowanie ustal/Rycerz Buław/, że zabierasz się za to, przypomnij mu, że znasz się na rzeczy/Cesarzowa/ i oczekujesz zmian/aneksów do umowy/Śmierć/. wiesz... aż tak dobrego zdania to ja o nim nie mam... ale może właśnie tu jest problem, w moim nastawieniu... że takiego go kreuję w swojej głowie, więc takiego go mam... więc czas odwrócić tą kreację...dziękuję za bardzo, bardzo trafną interpretację. super:-) jestem pod wrażeniem! Cytuj
Iwka78 Napisano 10 Kwietnia 2013 Autor Napisano 10 Kwietnia 2013 ****WERYFIKACJA**** Na szkolenie z danego tematu idę razem z koleżanką i obie mamy się zająć tym tematem. O kasie nie było żadnej mowy.... Ja natomiast cieszę się, że idę nawet jeżeli nie dostanę dodatkowej kasy za to, bo będę mogła brać zlecenia od innych firm i dorabiać w domu.... Dziękuję wszystkim za interpretacje. Jeżeli coś się zmienić w tym temacie, bo to jest możliwe, to uzupełnię swoją weryfikację. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi