GdzieTaIrlandia Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 "Lustro" Tematem są moje uczucia i relacje. Z przełożenia: Paż buław, Rycerz Denarów, Król Kielichów 1 Jaką twarz pokazuję-RYDWAN-Pokazuję,że potrafię podejmować decyzje i działać w ich kierunku. 2 Dlaczego to robię-Król Buław- bo raz podjętej decyzji należy się trzymać. Muszę być odpowiedzialna choc to za duże brzemie. Mam sentymenty również,ale staram się właśnie działać w Kierunku Króla Buław dla dobra rodziny. 3 Co chcę uzyskać-Rycerz Denarów-Z Rycerzami mam zawsze kłopot w interpretacji.. No tutaj chyba chcę uzyskać stabilność i działania Króla Buław właśnie do mnie w określonym kierunku,żeby wszystko miało ręce i nogi? 4 Jak chcę postępować-SŁÓŃCE- chcę postępować zgodnie i dobrze bo widzę ,że może być w porządku. Widzę tą drogę choć nie do końca jst do spełnienie wszystkiego,ale wszystko ma swoje cienie. Słońce je rzuca w zależności od punktu w którym człowiek sie znajduje.. 5 Co mam zrobić by to zmienić-6 buław-Iść prosto do celu,dumnie i zdecydowanie? 6 Kim naprawdę chcę być- 2 denarów- No tak.. Wiem kim chcę być,ale nie pokrywa się z tym kim jestem,kim mogę być i kim będę. Jeszcze nie do końca jest tak obrany kierunek i zdecydowany. W RYDWANIE widać działania w tym kierunku,ale w środku widac moje wahania. 7 Co mi przeszkadza w byciu tym kim chcę- 2 mieczy- brak ruchu,ze na pewne rzeczy niestety wpływu nie mam i wpływu miec nie bedę..i chyba to,że nie widzę pewnych rzeczy w zyciu albo samo udaje przed sobą ,że jest inaczej. 8 Co tracę, że nie jestem tym kim chcę-As denarów, GWIAZDA- rzeczy nowe które nadchodzą do mojego życia.. nie widzę ich przez to je zatracam? 9 Co powinnam zrobić by stać się kim chcę- ArcyKapłanka- Chłodno skalkulować swoje poczynania. Widać,że jestem rownież po przejsciach choc i możliwe ze kapłanka nie chce zdradzic tajemnicy ,udzielic rady co powinnam zrobic. 10 Moje prawdziwe "ja"-8 denarów- Zapracowana. Tak jakby tylko to mnie trzymalo 11 Czego muszę się nauczyć- 7 buław ,Cesarzowa,7 mieczy- 7 to ogólnie "ciężkie karty to ogranięcia" Muszę się nauczyć chronić swoje stanowisko,wyszukiwać możliwości w okół,nie reagować agresywnie(7 buław) aby plony przyszły do mojego zycia i aby stac sie tym kim chce(cesarzowa) muszę sprytnie wykaraskać sie z róznych opresji,albo przestac oszukiwać i okradac samą siebie z własnym uczuc,czy emocji. 12 Jaki jest cel mojego życia-Rycerz Kielichów, Królowa Kielichów, 5 buław-żeby chyba ciągle nie walczyć i nie bać sie jakiś agresywnych zachowań,albo tego ,że zostanę porzucona badz mam nie być ulegla? no nie wie 13 Jakich cech powinnam się pozbyć- Król Mieczy, 10 buław, 9 buław-Powinnam się nauczyć kończyć męczące i dobijające mnie etapy w zyciu. 14 Rada tarota.-10 mieczy,Król Kielichów, 3 kielichów- Zapomnieć o mojej tęsknocie serca i miłości do Pana i skupić sie na tym co tworzę. Cytuj
alathea Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 (edytowane) Z przełożenia: Paż buław, Rycerz Denarów, Król Kielichów to jakby sytuacja na dzis, trzy najwazniejsze zagadnienia/problemy: dziecko, praca i on jest zadowolony... a gdzie Ty? 1 Jaką twarz pokazuję-RYDWAN moze probujesz pogodzic dwie rzeczy-sprawy, ktore biegna w dwie rozne strony - tak, by ciagnac jednak do przodu realizm i marzenia? rzeczywistosc w jedna, a serce w druga? w kazdym razie - podejmujesz decyzje i gdziekolwiek pedzisz, to na pewno nie czekasz az samo sie cos zadzieje, zrobi jestes czlowiekiem czynu troche mam wrazenie, jakbys czula, ze czas ucieka, spieszysz sie 2 Dlaczego to robię-Król Buław bo jest ktos, kto chce Ci pomoc, wyciaga reke, jest aktywny i moze Ci zapewnic postep zamiast sytuacji patowej 3 Co chcę uzyskać-Rycerz Denarów oparcie, wiernego przyjaciela 4 Jak chcę postępować-SŁÓŃCE uczciwie, jasno postawic zasady i byc blisko, wspierac sie nawzajem jak tylko potrafisz oferujesz pelne partnerstwo, nie uciekasz 5 Co mam zrobić by to zmienić-6 buław dziwne pytanie, zakalda ze zle cos robisz jesli tak czujesz, to gdzies nie jestes wobec siebie w porzadku nie do konca akceptujesz to, co robisz tu 6 kijow mowiloby - zawalcz o swoje ale to karta-blotka, malo przekonywujaca tak, jakby jednak obecny wybor mial duzy ciezar gatunkowy i ciezko jest go czyms na dzis przebic 6 Kim naprawdę chcę być- 2 denarów masz dwie wersje siebie, nie do konca wiesz, ktora Ci odpowiada na razie obie wspołistnieja - ale na dluzsza mete taka dwoistosc moze doprowadzic do niezadowolenia, zniechecenia - jesli nie przekonasz siebie samej do jednej konkretnej wersji, badz nieco ich obu do siebie nie przyblizysz 7 Co mi przeszkadza w byciu tym kim chcę- 2 mieczy na razie nie jestes gotowa, moze zbierasz sily, moze potrzebujesz czasu/okazji by ruszyc... 8 Co tracę, że nie jestem tym kim chcę-As denarów, GWIAZDA podsuma 28 czyli Kochankowie/Kolo, Mag moze innego faceta (niekoniecznie tego, o ktorym myslisz), po prostu innego niz ten, z ktorym jestes ale tez nikt nie da Cie gwarancji, ze bedzie lepszy - na pewno inny, czarujacy to moze byc tez utrata poczucia, ze rzadzisz swoim zyciem, ze potrafisz zmieniac rzeczywistosc 9 Co powinnam zrobić by stać się kim chcę- ArcyKapłanka chcesz miec wplyw na to, co sie dzieje - a nie tylko plynac tam, gdzie Cie nurt zaniesie chcesz tez byc podziwiana, doceniana, czuc swoja moc i wartosc, kobiecosc tez 10 Moje prawdziwe "ja"-8 denarów nie chcesz za duzo planowac, skupiasz sie na tym, co jest dzis moze boisz sie marzyc ale tez pracujesz nad soba, powolutku -ale systematycznie a kto tak robi, nie stoi w miejscu 11 Czego muszę się nauczyć- 7 buław ,Cesarzowa,7 mieczy walczyc o swoje, nawet jak jestes Ty i reszta swiata pamietac, ze jestes wartosciowa osoba i nie sluchac glupich podszeptow czy plotek nie dac sie nabrac na to, co "ludzie mowia"/jak oceniaja kochac siebie 12 Jaki jest cel mojego życia-Rycerz Kielichów, Królowa Kielichów, 5 buław zeby byc szczesliwa w zwiazku i pogodzic sie z tym, ze zawsze bedzie troche zawirowan - ale walczyc 13 Jakich cech powinnam się pozbyć- Król Mieczy, 10 buław, 9 buław definitywnie odcinac sie od tego/kogo, co Cie przytlacza przeszlosc nas okresla - na pewno, ale w pewnym sensie trzeba ja zostawic za soba -by moc zyc nowym zyciem 14 Rada tarota.-10 mieczy,Król Kielichów, 3 kielichów zakonczyc jeden etap, czas na nowy i na radosc z zycia pods. - Wisielec(Cesarzowa)/Rydwan nie trzeba sie spieszyc, niech Cesarzowa w Tobie dojrzeje - wtedy bedziesz gotowa by wyruszyc w nowy etap podrozy Edytowane 9 Marca 2013 przez alathea 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 9 Marca 2013 Maestro Napisano 9 Marca 2013 Z przełożenia: Paż buław, Rycerz Denarów, Król Kielichów 1 Jaką twarz pokazuję-RYDWAN-jesteś prędka,żywiołowa,energiczna.. 2 Dlaczego to robię-Król Buław- bo jesteś sama sobie sterem,żeglarzem,okrętem..Jesteś osobą przedsiębiorczą i lubisz decydować i wszystko nadzorować.. 3 Co chcę uzyskać-Rycerz Denarów stabilizację i poczucie bezpieczeństwa 4 Jak chcę postępować-SŁOŃCE uczciwie, nic nie zamierzasz kryć, chcesz, by Twoje plany i działania były jawne 5 Co mam zrobić by to zmienić-6 buław-iść nadal drogą, jaką kroczysz, masz poza tym być pewną siebie 6 Kim naprawdę chcę być- 2 denarów- chyba sama jeszcze do końca tego nie wiesz 7 Co mi przeszkadza w byciu tym kim chcę- 2 mieczy- brak działania,wahania, jakieś takie klapki na oczach,może nie dostrzegasz możliwości wokół siebie? 8 Co tracę, że nie jestem tym kim chcę-As denarów, GWIAZDA- szanse na spełnianie marzeń 9 Co powinnam zrobić by stać się kim chcę- ArcyKapłanka- wsłuchaj się w siebie, w swoje pragnienia,zamknij się w pokoju, przymknij oczy i wyobraź sobie siebie taka jaką pragniesz być, kieruj się intuicja 10 Moje prawdziwe "ja"-8 denarów-dążysz do perfekcji w tym co robisz 11 Czego muszę się nauczyć- 7 buław ,Cesarzowa,7 mieczy- walki o swoje, nawet gdy trzeba będzie zdobyć sie na użycie nieuczciwych metod, musisz nauczyć się iśc też tak trochę po trupach do celu,jesteś uczciwa (Słońce) co się chwali, ale nie wszystko możesz ujawniać, np. nie zdradzaj przepisów na sukcesy w pracy,musisz nauczyć się tak postępować, aby zyskać szacunek i aby nie być wykorzystywaną przez innych 12 Jaki jest cel mojego życia-Rycerz Kielichów, Królowa Kielichów, 5 buław-celem jest osiągniecie spokoju,zawalczenie o spokój i spełnienie w nim, walka o marzenia 13 Jakich cech powinnam się pozbyć- Król Mieczy, 10 buław, 9 buław- za bardzo się poświęcasz, co powoduje, że możesz sprawiać wrażenie osoby sceptycznej chłodnej (ale to z powodu zmęczenia), nie przepracowuj się 14 Rada tarota.-10 mieczy,Król Kielichów, 3 kielichów- oczyść myśli, oczyść umysł, wsłuchaj się w siebie,pozwól sobie na zabawę, radość, daj szansę miłości 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 1 Jaką twarz pokazuję-RYDWAN Osoby, ktora potrafi dzialac i to w sposob bardzo zdecydowany. Jak masz juz obrany cel to nie zbaczasz drogi, lecz podarzasz ku niemu bez wahania. 2 Dlaczego to robię-Król Buław Bo jestes dumna, wiec trudno Ci sie poddac czy powiedziec, ze cos jest dla Ciebie o 3 Co chcę uzyskać-Rycerz Denarów- Poprzez wlasnie wytrwala prace, konsekwencje w dzialaniach, chcesz uzyskac swoj cel. Jestes pracowita bardzo. Rycek Monet ma podobna energie do Rydwanu. Tez bardzo rozpedzony i pedzi do przodu. 4 Jak chcę postępować-SŁÓŃCE- chcesz czerpac radosc z tego, co robisz. Godzic rozne przeciwienstwa i przede wszystkim umiec do wszystkie podchodzic na luzie z zadowoleniem. 5 Co mam zrobić by to zmienić-6 buław- Przede wszystkim powinnas dzialac tak, aby to funkcjonowalo. Skupiac sie na tych dzialaniach, ktore juz od poczatku gwarantuja Ci sukces... wiec nie marnowac sil na dzialania nie pewno, moze to czy tamto. 6 Kim naprawdę chcę być- 2 denarów- Pragniesz zmian. 7 Co mi przeszkadza w byciu tym kim chcę- 2 mieczy- Pewne przeszkody na drodze. Cos jest, co sprawia, ze decyzje nie sa takie proste, jakby sie tego chcialo. Utrudnia to dalsze kroki. Musisz wiec usiasc i znalesc tzw. zloty srodek dla tych trudnosci, zeby muc wyruszyc dalej. 8 Co tracę, że nie jestem tym kim chcę-As denarów, GWIAZDA- Tracisz szanse na pojscie dalej, wyjscie poza dotychczasowe perspektywy, zobaczenie tego, co kryje sie poza Twoim kawalkiem podlogi. Wazne, zebys wziela pod uwage, ze czasem trzeba isc po omacku, czasem trzeba pogodzic sie, ze cos nie jest jasne a jedynym przewodnikiem jest wtedy intuicja... i glos wewnetrzny. Ale... mimo wszystko warto jemu zaufac i byc wierna. 9 Co powinnam zrobić by stać się kim chcę- ArcyKapłanka- I tu, co wyzej... zaufac swojej intuicji. Swojej wiedzy wewnetrznej. Bazuj na tym, co masz i ufaj, ze dokonasz w ten sposob najlepszych wyborow. 10 Moje prawdziwe "ja"-8 denarów- Uparta dzioucha jestes, bardzo.. jak masz cel przed oczami to chocby sie walilo, palilo, ty skrupulatnie bedziesz do tego celu darzyla. Zreszta to widac juz wyzej w Rydwanie i Rycku Monet. 11 Czego muszę się nauczyć- 7 buław ,Cesarzowa,7 mieczy- Ladne karty. Przede wszystkim nie boj sie walczyc o swoje marzenia. Tu wszystkie karty mowia WALCZ... ufaj w swoj potencjal... i przestan sie bac. 7 Mieczy to tez wlasnie leki takie... lek przed siegnieciem po to, czego sie pragnie. Podsum to Gwiazda i Sprawiedliwosc. Wyjsc poza dotychczasowe choryzonty, spojrzec na sprawe nieco inaczej i pamietac... ile wysilku w to wlozysz, tyle Twojego. Tu tez ladna wskazowka do tych lekow w 7 Mieczach.. Sprawka mowi o chlodnym spogladaniu na swoje sprawy i uczciwym ocenianiu, realnym ocenianiu, swoich mozliwosci... a jakie one sa? Cesarzowa mowi chyba wszytko. 12 Jaki jest cel mojego życia-Rycerz Kielichów, Królowa Kielichów, 5 buław. No przede wszystkim pogodzic swoja wiedze z intuicja. I tak wlasnie dzialac. Marzyc i spelniac swoje marzenia, nie bojac sie, gdy przyjdzie gdzie z kims stanac w konkury, wykazac sie swoimi mozliwosciami, umiejetnosciami. 13 Jakich cech powinnam się pozbyć- Król Mieczy, 10 buław, 9 buław - Ty bardzo, bardzo usztywniona jestes. Masz ogromna wiedze, madrosc i intuicje.... a sie od nich, szczegolnie intuicji... odzegnujesz. Chcesz bazowac tylko na tym, co podpowiada Ci rozsadek... a to skutkuje tym, ze czesto powstrzymuje Cie to w dzialaniach... bo po prostu czarnowidzisz. Co wazne. Po prostu wrzuc na luz... ciesz sie tym co sie dzieje.. i badz po prostu uwazna, zeby ci jaka szansa nie umknela sprzed nosa. 14 Rada tarota.-10 mieczy,Król Kielichów, 3 kielichów- Tu mogla sie pokazac wspolpraca z kims albo wsparcie czyjes... jakas ladna relacja tez. Ogolnie cos tu przeminie w tej formie co jest. W to miejsce przyjdzie zadowolenie i ogolnie radosc, ale i poczucie stabilnosci. 1 Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 9 Marca 2013 Autor Napisano 9 Marca 2013 Weryfikacja do alathea:) Z przełożenia: Paż buław, Rycerz Denarów, Król Kielichów to jakby sytuacja na dzis, trzy najwazniejsze zagadnienia/problemy: dziecko, praca i on jest zadowolony... a gdzie Ty?Gdzie ja? Mam poczucie,ze mnie nie ma,zagubiłam się. Skupiam uwage na nich.. 1 Jaką twarz pokazuję-RYDWAN moze probujesz pogodzic dwie rzeczy-sprawy, ktore biegna w dwie rozne strony - tak, by ciagnac jednak do przodu realizm i marzenia? rzeczywistosc w jedna, a serce w druga? w kazdym razie - podejmujesz decyzje i gdziekolwiek pedzisz, to na pewno nie czekasz az samo sie cos zadzieje, zrobi jestes czlwoiekim czynu troche mam wrazenie, jakbys czula, ze czas ucieka, spieszysz siePróbuje pogodzić 2 a nawet trzy prace.. i jest dwóch mezczyzn obok mnie kluczowych..i jacys przypadkowi ,uśmiechający sie-ale nie wazni dla mnie 2 Dlaczego to robię-Król Buław bo jest ktos, kto chce Ci pomoc, wyciaga reke, jest aktywny i moze Ci zapewnic postep zamiast sytuacji patowejmaz próbuje pokazać mi,że wiele potrafie i wiele moge,ze jestem wartościową osobą..ale z drugiej strony jest bardzo zazdrosny,impulsywny. 3 Co chcę uzyskać-Rycerz Denarów oparcie, wiernego przyjacielaTak bo czuje sie zagubiona i bardzo samotna w tym co mam w sercu 4 Jak chcę postępować-SŁÓŃCE uczciwie, jasno postawic zasady i byc blisko, wspeirac sie nawzajem jak tylko potrafisz oferujesz pelne partnerstwo, nie uciekaszTak,staram sie nie oszukiwać. Uciekam od sytuacji w ktorych ogłabym zaczać oszukiwać fizycznie itd,ale mentalnie czuje sie jakbym oszukiwała bo nie do końca czuje pełnie i satysfakcje.. 5 Co mam zrobić by to zmienić-6 buław dziwne pytanie, zakalda ze zle cos robisz jesli tak czujesz, to gdzies nie jestes wobec siebie w porzadku ni do konca akceptujesz to, co robisz tu 6 kijow mowiloby - zawalcz o swoje ale to karta-blotk, malo przekonywujaca tak, jakby jednak obecny wybor mial duzy ciezar gatunkowy i ciezko jest go czyms na dzis przebicnie do końca czuje,ze mój wybór spełni moje oczekiwania i bede szczęsliwa tak jak kiedyś...i przede wszystkim czuje ciężar tęsknoty..mentalnie to mnie niszczy..mam az sama siebie dosyc 6 Kim naprawdę chcę być- 2 denarów masz dwie wersje siebie, nie do konca wiesz, ktora Ci odpowiada na razie obie wspolistnieja - ale na dluzsza mete taka dwoistosc moze doprowadzic do niezadowolenia, zniechecenia - jesli nie przekonasz siebie samej do jednej konkretnej wersji, badz nieco ich obu do siebie nie przyblizyszMam dwie wersje, w pracy, w domu, w relacjach.. czy to nazywa sie dwulicowość? nie. Moje wersje polegają na tym,że nie do końca jestem przekonana która jest tą dobrą w której będę szczęsliwa. Zakrywam swoja wrażliwość,nie cenie siebie i pokazuje siłe i pewnośc siebie choć to tylko maska. Chciałabym być prawdziwą,ale jak? ludzie mnie zjedza i tak nie raz wykorzystali. 7 Co mi przeszkadza w byciu tym kim chcę- 2 mieczy na razie nie jestes gotowa, moze zbierasz sily, moze potrzebujesz czasu/okazji by ruszyc...czuje jakby czas stanął w miejscu,bezsilność,czasem nie mogę sie ruszyć.. to sa lęki a lęki zabijają..potrafie sie tez niezle za przeproszeniem"zgnoić" jak mało znacze..skoro tak samotnie sie czuje i nie mam prawdziwych przyjaciół na dobre i złe wiec co we mnie nie tak? 8 Co tracę, że nie jestem tym kim chcę-As denarów, GWIAZDA podsuma 28 czyli Kochankowie/Kolo, Mag moze innego faceta (niekoneicznei tego, o ktorym myslisz), po prostu innego niz ten, z ktorym jestes ale tze nikt nie da Cie gwarancji, ze bedzie lepszy - na pewno inny, czarujacy to moze byc tez utrata poczucia, ze zradzisz swoim zyciem, ze potrafisz zmienaic rzeczywistosc 9 Co powinnam zrobić by stać się kim chcę- ArcyKapłanka chcesz zmiec wplyw na to, co sie dzieje - a nei tylko plynac tam, gdzie Cie nurt zaniesie chcesz tez byc podziwiana, doceniana, czuc swoja moc i wartosc, kobiecosc tezdokładnie.. 10 Moje prawdziwe "ja"-8 denarów nie chcesz za duzo planowac, skupiasz sie na tym, co jest dzis moze boisz sie marzyc ale tez pracujesz nad soba, powolutku -ale systematycznie a kto tak robi, nie stoi w miejscuMoze nie tyle boję sie marzyc co trace wiare,ze sie spełnia..ze marzenia pozostana marzeniai i trzeba sie pogodzic z losem i cieszyc z tego co sie ma.. 11 Czego muszę się nauczyć- 7 buław ,Cesarzowa,7 mieczy walczyc o swoje, nawet jak jestes Ty i reszta swiata pamietac, ze jestes wartosciowa osoba i nie sluchac glupich podszeptow czy plotek nie dac sie nabrac na to, co "ludzie mowia"/jak oceniaja kochac siebie róznie gadaja.. zawsze gadali,gadaja i gadac bedą.. 12 Jaki jest cel mojego życia-Rycerz Kielichów, Królowa Kielichów, 5 buław zeby byc szczesliwa w zwiazku i pogodzic sie z tym, ze zawsze bedzie troche zawirowan -ale walczyc Wiem... z tym walczeniem o swoje to ciezko ..narzucac tez czlowiek sie nie moze.. 13 Jakich cech powinnam się pozbyć- Król Mieczy, 10 buław, 9 buław definitywnie odcinac sie od tego/kogo, co Cie przytlacza przeszlosc nas okresla - na pewno, ale w pewnym sensie trzeba ja zostawic za soba -by moc zyc nowym zyciemi to moj najgorszy problem,jak pokocham to na amen .. cholernie ciezko mi zamykac sprawy ktore sie najwazniejsze..dla mnie.. 14 Rada tarota.-10 mieczy,Król Kielichów, 3 kielichów zakonczyc jeden etap, czas na nowy i na radosc z zycia pods. - Wisielec(Cesarzowa)/Rydwan nie trzeba sie spieszyc, niech Cesarzowa w Tobie dojrzeje - wtedy bedziesz gotowa by wyruszyc w nowy etap podrozy Cytuj
alathea Napisano 9 Marca 2013 Napisano 9 Marca 2013 wiekszosc z nas ma dylematy... ze nie czujemy sie dobrze w swojej skorze, ze nie tym miejscu, ze kompromis nie oznacza spokoju moze nie kazdy jest skory do dzielenia sie tym, wielu tez nie chce przed soba sie przyznac nieraz bardzo dlugo stoimy na rozstaju drog... a tak naprawde szukamy drogi do siebie trzeba zaczac siebie doceniac i swoj wysilek - bo kazdy z nas, kto pyta o droge, jest tego wart Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi