Skocz do zawartości

Głupiec + 10 kielichów + Świat - Pani X z Panią Y

Nesia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Mam problem z interpretacją tego rozkładu. Na pytanie co czeka Panią X z Panem Y w najbliższym tygodniu dostałam:

Głupiec, 10 kielichów, Świat.

Jeśli dobrze nauczyłam się sumować, to w podsumowaniu wychodzi mi Słońce.

No i mam straszny problem z tymi kartami, bo jak czytam o każdej z nich, to ciągle wychodzi, że w zasadzie każdą z nich można dwojako interpretować, a przy kilku dwojakich robi mi się niezły galimatias. Ten Głupiec odbieram, że coś nowego nastąpi w relacjach tej pary (ale nie w znaczeniu związku, bo w takim znaczeniu nie są parą, relacje raczej kumplowskie z podtekstami i przyglądaniem się), jakiś nowy początek, ale czy będzie to coś nowego na plus, czy na minus (czy coś z tego przyglądania się wyjdzie, czy raczej przestaną się sobie przygladać :hahahaha:), nie radzę sobie z interpretacją. 10 kielichów niby jest super na uczucia, ale jak czytam nie do końca, bo niektórzy piszą, że może oznaczać, że już nic się nie zmieni, Świat niby fajnie, ale czasem jako rozłąka jest traktowane. Słońce za to też czytam, że dwojako... Jak więc ugryźć to wszystko razem?

Gdyby chociaż jedna z tych kart była bardziej jednoznaczna, mogłaby mi wskazać kierunek interpretacji.

Dopiero zaczynam przygodę z tarotem i nie radzę sobie z łączeniem kart. Pomożecie? :)

Dziękuję z góry :)

Edytowane przez Nesia
Napisano

Po pierwsze musi być załączona własna interpretacja - na tyle na ile się potrafi, po drugie, czy to są osoby trzecie - nie interpretuje się takich rozkładów - kłania się regulamin oraz czy to jest do zweryfikowania - tu też się kłania regulamin.

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Hej Kędry, a to co napisałam nie jest własną interpretacją? Tylko mój problem polega na tym, że dwojaką, mam dwie interpretacje i nie wiem która jest właściwa :(. A co do osób trzecich, to Pani X to akurat ja, także nie ma tutaj osób trzecich, ale ładnie brzmi Pani X i Pan Y ;) do zweryfikowania, jak minie tydzień ;)

Dopisane:

A może te 10 kielichów też podkreśla negatywny oddźwięk interpretacji?

Może spróbuję tak: każdy zajmie się swoim życiem rodzinnym (10 kielichów) i ten tydzień upłynie zupełnie oddzielnie (Świat), a że w kontekście ostatnich wydarzeń, będzie to znaczna odmiana - stąd ten Głupiec.

Edytowane przez Nesia
Napisano

Ja tez mam pytanie, czy ten rozklad jest na Ciebie czy na osoby trzecie?

Interpretacja slaba, ale mozna przymknac oko.

Co do kwestii "na kogo?" wazne, bo na trzecie osoby nie wstawiamy tu rozkladow.

Prosze wiec, zweryfikuj to, jak to jest tutaj. Na kogo jest ten rozklad?

Napisano

SacralNirvana, uzupełniłam odpowiedź dla Kędry :) Mam nadzieję, że teraz jest wystarczająca :)

Napisano

Ok... wiec juz pisze. :)

0 Glupiec, 10 Kielichow, XXI Swiat ---> suma XIX Slonce; suma HB VI Kochankowie

No wiec mysle, ze znajomosc ma jak najlepsze szanse. Glupiec pokazuje czas takiej znajomosci bez wiekszych planow, wzajemne cieszenie sie soba, ale nie wygladanie poza zakret. Takie tu i teraz w pelni. Co bedzie jutro... kto wie.

W 10 Kielichach widzicie (ewentualnie zobaczycie), ze ta znajomosc doszla do punktu, gdzie powinna ewoluowac dalej.

Swiat owszem, moze oznaczac rozstanie takze, ze kazde idzie wlasna droga, ale ja tu sklaniam sie ku temu, ze oznacza raczej prace nad relacja, docenienie tego, co juz macie miedzy soba i siegniecie po dalsze plony (XXI Swiat ---> 2+1 ---> 3 ---> III Cesarzowa). Podsumy radza tu po prostu cieszenie sie relacja na biezaco i ufanie glosowi swojego serca.

Takze jak najbardziej, mysle, ze tu znajomosc ma szanse bardzo ladnie sie rozwinac. Bedzie moment, ze spojrzycie na siebie innym okiem... i zechcecie, aby znajomosc poszla level wyzej.

Napisano
Witam,

Mam problem z interpretacją tego rozkładu. Na pytanie co czeka Panią X z Panem Y w najbliższym tygodniu dostałam:

Jeśli dobrze nauczyłam się sumować, to w podsumowaniu wychodzi mi Słońce.

Jeśli chodzi o czas - czyli najbliższy tydzień - to owszem bardzo miło go spędzicie, na wspólnych pogaduszkach,na poruszaniu takich niezobowiązujących tematów. A w głowie masz dużo marzeń na temat przyszłości tej relacji - układasz sobie taki kolorowy scenariusz - ale jego realizacja to dopiero w odległej perspektywie (świat= do dwóch lat). Warto określić dalsze zasady znajomości - wziąć pod uwagę realne możliwości

Napisano

Tak jeszcze w kontekscie ograniczenia czasowego (w ciagu tygodnia, dopiero teraz doczytalam)... Rada dla tej znajomosci jest prosta. Cieszyc sie tym, co jest, radowac ta znajomoscia, podchodzic do niej na luzie, jednak takez byc uwaznym i wykorzystywac wszelkie sprzyjajace szanse... takie, ktore sa korzystne dla tej relacji. I Kochankowie, wiadomo, ufac swojemu sercu, nie dlawic jego porywow. ;)

Napisano

SacralNirvana, czy te porywy moga być obustronne? Kędry pisze o tym, że widać, że w mojej glowie dużo siedzi, a co z głową Pana Y? :) Czy te karty świadczą, że z obu stron coś się dzieje?

Napisano

Ja uwazam, ze to rada dla Ciebie. Kieruj sie glosem serca. Nie lekcewaz jego porywow. :)

Skoro rada jest taka wlasnie, tzn. ze masz wszelkie podstawy ze strony pana, aby moc w pelni ufac temu, co czuje Twoje serce. Nie ma tu zaklamania czy nieuczciwosci. Przynajmniej w tych kartach nie widac. Natomiast widac milo spedzany razem czas i mozliwosci w przyszlosci na rozwoj.

Napisano

Na pytanie co czeka Panią X z Panem Y w najbliższym tygodniu

Mogą się przypadkowo spotkać na jakiejś imprezie, może trochę bardziej się poznają, ale to tak na tu i teraz