Skocz do zawartości

Zaproszenie na wesele :)

Madlen_88

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak zareaguje mój kolega kiedy poproszę go, aby poszedł na wesele mojej przyjaciółki jako osoba towarzysząca? (miałam na myśli pytanie czy się zgodzi, ale chciałam zadać pytanie otwarte :))

Król monet+ Kochankowie+ 9 kijów+ Księżyc+ 7 pucharów--> Cesarzowa

On się chyba przestraszy, że ja go podrywam w ten sposób, że wybrałam jego, bo mi się podoba.. Wydaje mis się, że odpowie takie: zobaczymy. Nie da mi od razu odpowiedzi.

Napisano

Sądzę, że odmówi, nie do końca będzie rozumiał twoich motywów, bezpieczniej dla niego będzie jak sie wycofa

• Maestro
Napisano

Powie Ci, że musi to przemyśleć,ale w efekcie podejmie decyzje odmowną zasłaniając się bliżej nieokreślonymi obowiązkami..Mam wrażenie,że z innym pójdziesz, w podsumie Cesarzowa- i tak na swoim postawisz:)

Napisano

cholera.. przez te karty teraz stresuję się go zapytać :P

• Maestro
Napisano
cholera.. przez te karty teraz stresuję się go zapytać :P

:lol::lol::lol:

Spytaj w celach naukowych:)

Napisano

ohh spytam na pewno :P ale jednak nie dzisiaj :D miałam to zrobić dzisiaj.. :P spytam za tydzień, może dwa mam jeszcze dużo czasu :P i zweryfikuję na pewno! :)

Gość SooYoung
Napisano

Król monet+ Kochankowie+ 9 kijów+ Księżyc+ 7 pucharów--> Cesarzowa

Spokojnie go zapytaj - Cesarzowa w podsumie - widać że przejmujesz inicjatywę :)

Jedyne czego Pan sie obawia to zmęczenia imprezą - 9 buław i popijawy, żeby przy Tobie zbytnio się nie upić - Księżyc i 7 pucharów - jako odmienny stan świadomości, bo straci panowanie nad sobą, zaszaleje :D

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

No ja uważam że niestety - nie pójdzie z Tobą...nie wiem jak to ująć, hmm - ale Jego reakcja to będzie coś w stylu "Ona żąda ode mnie zbyt dużo"...

Napisano

Król monet+ Kochankowie+ 9 kijów+ Księżyc+ 7 pucharów--> Cesarzowa, HB Cesarz

Krol Monet to taki konkretny facet jest. Liczy sie to, co widzi i to, co slyszy. W zasadzie im konkretniej bedzie to ujete, tak mi sie wydaje po tych kartach, tym lepiej. Bez zadnych niedomowie, prosto jasno i wprost, czego od niego oczekujesz itd.

Ogolnie po podsumach widac, ze:

- masz szanse, zeby sie zgodzil.

- on bedzie to jeszcze na spokojno rozwazal i mozliwe, ze na odpowiedz chwile poczekasz.

Ogolnie, jak wyzej. Czym to zaproszenie bardziej wprost, jasno i bez okretek, tym wieksza mozliwosc, ze sie zgodzi i nie bedzie dopatrywal jakiegos drugiego dna i podtekstow.

Bo te moga sprawic, ze odmowi. To facet lubiacy jasne sytuacje.

• Lubię to! 1
Napisano

Dokładnie SakralNirvano, rozwinęłaś dokładnie to, co też myślę.

Napisano

On sie wystraszy, ze Ty masz jakieś poważne plany wobec niego.

Może zasłaniać się tym, ze garnituru nie ma ani kasy, żeby nowy kupić.

Lubi Cie ale obawia sie, ze Ty go lubisz 'za bardzo'.

Gdybyś mu wyjaśniła, ze to tylko po koleżeńsku, bo nie chcesz iść sama to może byłaby inna sytuacja :)

Napisano

Ja też się właśnie tego obawiam, że on sobie pomyśli, że go lubię 'za bardzo' i że jego to zaproszenie przestraszy. Że nie będzie chciał iść, żebym sobie za dużo nie pomyślała i nie wyobrażała. Dlatego te karty postawiłam. Zrobię to konkretnie i dam przy tym do zrozumienia, że po prostu wyświadczy mi tym przysługę. Zamierzam też zaprosić go online, nie chcę go zapraszać na żadne spacery, czy kawy z tej okazji. Jak już się zbiorę na odwagę i go zapytam, to dam znać z jaką odpowiedzią się spotkałam ;)

Napisano

Werf. Zgodził się z dużym entuzjazmem :) napisałam wprost i krótko :)