Maestro Inez2503 Napisano 10 Marca 2013 Maestro Napisano 10 Marca 2013 Jest to sen, który przyśnił się mojej siostrze,na jej prośbę podaję jej opis i mój rozkład:) Śniło mi się, że siedziałam w pokoju mojej Babci razem z moją mamą, okno było uchylone. Nagle przez okno wleciał ptak a za nim wszedł drugi a potem kolejne. Jedne wchodziły drugie wlatywały. Trochę się bałam bo powiedziałam mamie, żeby nie było tak jak w filmie PTAKI i oczu nam nie wydrapały ale one nic nie robiły...Jeden tylko jak usiadł na moim ramieniu to nie chciał zejść. Spychałam go siłą ale on mocno przyczepiony nie śmiał opuścić mojego ramienia. Siedziałam z nim tak a miałam na sobie biało kremowy sweter. Wreszcie po jakimś czasie poczułam ze mam mokro bo ptak zrobił siku. Mamie udało się go zabrać a ja ściągnęłam sweter a ponieważ pod nim miałam bluzkę granatową z długim rękawem, również musiałam go ściągnąć bo był mokry od siusiów. Potem pamiętam, że myłam się mydłem w umywalce pod kranem.. Co może oznaczać taki sen? DZIĘKI S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu Śmierć niewątpliwie chodzi o jakieś nieuniknione zmiany w życiu 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? Paź Denarów tak i mam wrażenie, że tyczy się to dzieciństwa 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 8 mieczy wg mnie nie 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Rycerz Buław sen mówi o tym,aby pokonać w sobie ograniczenia i iść naprzód przed siebie 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? Wisielec jest taka stagnacja,nic konkretnego się nie dzieje 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 5 denarów może ona potrzebuje pomocy? 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? Paź Buław powinna zacząć czerpać radość z zycia jak dziecko 7-przed czym ostrzega sen? Kochankowie przed nadmiernymi dylematami 8-do czego zachęca sen?. Rycerz Denarów aby zacząć podejmować konkretne kroki w dążeniu do osiągnięcia poczucia bezpieczeństwa Cytuj
Kędry Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 Śniło mi się, że siedziałam w pokoju mojej Babci razem z moją mamą, okno było uchylone. Nagle przez okno wleciał ptak a za nim wszedł drugi a potem kolejne. Jedne wchodziły drugie wlatywały. Trochę się bałam bo powiedziałam mamie, żeby nie było tak jak w filmie PTAKI i oczu nam nie wydrapały ale one nic nie robiły...Jeden tylko jak usiadł na moim ramieniu to nie chciał zejść. Spychałam go siłą ale on mocno przyczepiony nie śmiał opuścić mojego ramienia. Siedziałam z nim tak a miałam na sobie biało kremowy sweter. Wreszcie po jakimś czasie poczułam ze mam mokro bo ptak zrobił siku. Mamie udało się go zabrać a ja ściągnęłam sweter a ponieważ pod nim miałam bluzkę granatową z długim rękawem, również musiałam go ściągnąć bo był mokry od siusiów. Potem pamiętam, że myłam się mydłem w umywalce pod kranem.. Co może oznaczać taki sen? DZIĘKI No właśnie – i co my tu mamy - Otóż śniąca znajduje się w pokoju swojej Babci, znajduje się w nim również jej mama- co z tego wynika. Po pierwsze nie jest w swoim pokoju – a więc nie u siebie, żyje bardziej życiem innych, niż swoim. Jakaś przeszłość – może rodowa ciągnie się za nią – coś nierozwiązane wisi w powietrzu i o tym szczególnie informuje ten jeden ptak. Ptaki – symbol powietrza (są to tarotowe miecze). Tu trzeba zaangażować rozum i definitywnie odciąć się od tych przepraszam za wyrażenie – ptasich odchodów- tak podświadomość ukazała problem – jako siki – czyli coś już zbyteczne, coś czego należy się pozbyć. Aby jednak to wszystko usunąć trzeba ściągnąć kilka warstw – chociaż z pozoru wydaje się wszystko w porządku – kolor kremowy swetra – to jednak zdejmując kolejne odzienie – bluzka w kolorze granatowym – okazuje się że wcale kolorowo nie jest. Problem jest głęboki – wnioskuję, że śniąca ściągając bluzkę musiała rozebrać się do naga – ale to bardzo dobry znak. Chcąc pozbyć się wszystkich brudów i tych fizycznych, a w tym przypadku psychicznych trzeba właśnie rozebrać się całkowicie do kąpieli duchowej – Karta Sądu O czym informuje sen – mianowicie śniąca musi sobie zdać sprawę, że stanie w miejscu nie rozwiąże jej problemów (stąd postawa ptaka, który nie dawał się przegonić) – problemów nie da się przegonić – trzeba je ROZWIĄZAĆ – przy pomocy rozumu i przy pomocy emocji. Musi ruszyć z miejsca, zagłębić się w sobie - lepiej w genealogii swojej rodziny – to właśnie tu tkwi jej niemoc do podejmowania decyzji – do decydowania o swoim zyciu. Ale wszystko jest możliwe – trzeba tylko wytrwale usuwać z siebie „brudy”, wydobyć na światło dzienne to co ogranicza – tak jak podczas kąpieli i powoli zmywać to z siebie skuteczną terapią. Musi sie odrodzić wewnętrznie – stać się innym człowiekiem takim PEŁNYM, który wie po co ŻYJE Ładny, przYszłościowy sen – chociaż zapowiada niełatwy okres w życiu śniacej. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 10 Marca 2013 Autor Maestro Napisano 10 Marca 2013 Śniło mi się, że siedziałam w pokoju mojej Babci razem z moją mamą, okno było uchylone. Nagle przez okno wleciał ptak a za nim wszedł drugi a potem kolejne. Jedne wchodziły drugie wlatywały. Trochę się bałam bo powiedziałam mamie, żeby nie było tak jak w filmie PTAKI i oczu nam nie wydrapały ale one nic nie robiły...Jeden tylko jak usiadł na moim ramieniu to nie chciał zejść. Spychałam go siłą ale on mocno przyczepiony nie śmiał opuścić mojego ramienia. Siedziałam z nim tak a miałam na sobie biało kremowy sweter. Wreszcie po jakimś czasie poczułam ze mam mokro bo ptak zrobił siku. Mamie udało się go zabrać a ja ściągnęłam sweter a ponieważ pod nim miałam bluzkę granatową z długim rękawem, również musiałam go ściągnąć bo był mokry od siusiów. Potem pamiętam, że myłam się mydłem w umywalce pod kranem.. Co może oznaczać taki sen? DZIĘKI No właśnie – i co my tu mamy - Otóż śniąca znajduje się w pokoju swojej Babci, znajduje się w nim również jej mama- co z tego wynika. Po pierwsze nie jest w swoim pokoju – a więc nie u siebie, żyje bardziej życiem innych, niż swoim. Jakaś przeszłość – może rodowa ciągnie się za nią – coś nierozwiązane wisi w powietrzu i o tym szczególnie informuje ten jeden ptak. Ptaki – symbol powietrza (są to tarotowe miecze). Tu trzeba zaangażować rozum i definitywnie odciąć się od tych przepraszam za wyrażenie – ptasich odchodów- tak podświadomość ukazała problem – jako siki – czyli coś już zbyteczne, coś czego należy się pozbyć. Aby jednak to wszystko usunąć trzeba ściągnąć kilka warstw – chociaż z pozoru wydaje się wszystko w porządku – kolor kremowy swetra – to jednak zdejmując kolejne odzienie – bluzka w kolorze granatowym – okazuje się że wcale kolorowo nie jest. Problem jest głęboki – wnioskuję, że śniąca ściągając bluzkę musiała rozebrać się do naga – ale to bardzo dobry znak. Chcąc pozbyć się wszystkich brudów i tych fizycznych, a w tym przypadku psychicznych trzeba właśnie rozebrać się całkowicie do kąpieli duchowej – Karta Sądu O czym informuje sen – mianowicie śniąca musi sobie zdać sprawę, że stanie w miejscu nie rozwiąże jej problemów (stąd postawa ptaka, który nie dawał się przegonić) – problemów nie da się przegonić – trzeba je ROZWIĄZAĆ – przy pomocy rozumu i przy pomocy emocji. Musi ruszyć z miejsca, zagłębić się w sobie - lepiej w genealogii swojej rodziny – to właśnie tu tkwi jej niemoc do podejmowania decyzji – do decydowania o swoim zyciu. Ale wszystko jest możliwe – trzeba tylko wytrwale usuwać z siebie „brudy”, wydobyć na światło dzienne to co ogranicza – tak jak podczas kąpieli i powoli zmywać to z siebie skuteczną terapią. Musi sie odrodzić wewnętrznie – stać się innym człowiekiem takim PEŁNYM, który wie po co ŻYJE Ładny, przYszłościowy sen – chociaż zapowiada niełatwy okres w życiu śniacej. Masz rację,przekaże to mojej siostrze:) Bo ona faktycznie ma problem z tym, aby zyć dla siebie i swoim zyciem:) Cytuj
Arshi Napisano 10 Marca 2013 Napisano 10 Marca 2013 S-sygnifikator moze miala przejrzec na oczy bo czegos jeszcze nie dostrzega 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? Paź Denarów to wyglada jakby cos co wpojono od najmlodszych lat 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 8 mieczy nie, bo w tym tkwicie wciaz i nie widzicie nawet nie zdajecie sobie sprawy 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Rycerz Buław ze miarka sie wkrotce przbierze i wyrzucic co jej lezy na sercu 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? Wisielec zeby spojrzec inaczej na to co ja otacza 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 5 denarów ze jest zle a ona w tym wciaz tkwi z przyzwyczajenia 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? Paź Buław ze stracila spojnosc sama ze soba 7-przed czym ostrzega sen? Kochankowie z to powazna decyzja 8-do czego zachęca sen?. Rycerz Denarów do systematycznych powolnych dzialan Cytuj
Gość ANEZ Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Jest to sen, który przyśnił się mojej siostrze,na jej prośbę podaję jej opis i mój rozkład:) S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu Śmierć niewątpliwie chodzi o jakieś nieuniknione zmiany w życiu 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? Paź Denarów tak i mam wrażenie, że tyczy się to dzieciństwa 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 8 mieczy wg mnie nie 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Rycerz Buław sen mówi o tym,aby pokonać w sobie ograniczenia i iść naprzód przed siebie 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? Wisielec jest taka stagnacja,nic konkretnego się nie dzieje 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 5 denarów może ona potrzebuje pomocy? 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? Paź Buław powinna zacząć czerpać radość z zycia jak dziecko 7-przed czym ostrzega sen? Kochankowie przed nadmiernymi dylematami 8-do czego zachęca sen?. Rycerz Denarów aby zacząć podejmować konkretne kroki w dążeniu do osiągnięcia poczucia bezpieczeństwa Dla mnie ten sen jest informacją, sygnałem dla siostry że przydszedł czas na zmiany w jej życiu, do uwierzenia w siebie i wzięcia sprawy w swoje ręce. Siostra jest otoczona ludzmi którzy ją kochaja na swój sposób, jednak nie wiedzą że pod wieloma względami jest jej zle. Ona się nie realizuje i mimo że czeka na zmiany nie widzi drogi dzięki której otworzyłaby sie na te zmiany. Ludzie,którzy ją otaczają mają na nia wpływ od dziecka, ona boi się jeszcze ich urazić, jednak jej wnętrze jest silniejsze. Sam fakt zdjęcia bluzki mówi o tym że siostra przestaje się bać, zaczyna coraz bardziej myśleć o sobie , jako kobiecie. która ma mozliwości korzystać z życia i chce to robić, że tkwią w niej możliwości. Soistra zacznie dokonywać wyborów i podejmować decyzje, które powinny być przemyślane / i będą/. Sen zachęca ja do stworzenia swojej przestrzeni życiowej, pomału ale pewnie i stabilnie. do wprowadzenia w swoje życie zdrowego egoizmu, bo jeżeli ona bedzie szczęśliwa, to będzie emanować inną, bardziej pozytywna energią wokół siebie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi