Farfalla209 Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Bardzo mi się spodobał ostatni układ jaki zrobiłam na "ja w pracy"... więc postanowiłam zrobić też na "ja w związku" chociaż strach trochę co z tego wyjdzie.. 1. Kim jestem? 8 buław (O) . Śmierć (O) Zawieszona, apatyczna, biernie oczekująca zmiany, nie mogąca się pogodzić z utratą tego co było i trzymająca się uparcie przeszłości 2. Z czym się zmagam? Rycerz Mieczy (O) . Cesarz (O) Chyba obydwie te karty przedstawiają mojego chłopaka? 3. Co mnie motywuje do działania? Sprawiedliwość (VII / XI) Planowanie, realizacja celów, chęć uporządkowania życia 4. Co mi daje oparcie? Rycerz buław (O) Wygląda na to, że sprzeczki? Rozładowanie emocji? 5. Co mnie tu doprowadziło? Wisielec (O) . Pustelnik (O) Marazm, brak działań i sił, apatia, wycofanie się... 6. Co jeszcze może się wydarzyć? Rydwan Zmiana! Nowy okres w życiu, powrót intensywności 7. W jakiej sytuacji mnie to stawia? 5 denarów (O) Załamanie psychiczne i być może też materialne 8. Jakie są zewnętrzne czynniki, które wpływają na tą sytuację? As pucharów (O) . Diabeł XV Nie rozumiem tego za bardzo. Odwrócony as pucharów, czyli oschłość partnera? Może to jest tym czynnikiem zewnętrznym. Diabeł toksyczne uzależnienie od kogoś? Dziwne rzeczy.. 9. Jakie jest moje podejście do tego? 7 buław Chcę walczyć o ten związek i jakoś się dogadać 10. Jaki będzie tego finał? As buław (O) . Gwiazda XVII (O) Coraz gorzej, coraz więcej kłótni i nie udany wysiłek, zwątpienie.. odwrócona gwiazda czyli mijanie się ze swoim powołaniem / właściwą ścieżką życiową, nieszczęśliwa miłość.. ? Jak zawsze w tym temacie mało pozytywnie... ale też ciekawie... Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 1. Kim jestem? 8 buław (O) . Śmierć (O) ---> suma XXI Swiat, suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa Przede wszystkim jestes w goracej wodzie kapana. Nie zagrzewasz nigdzie dlugo jednego miejsca. Jak ziemia zaczyna Ci sie palic pod nogami to uciekasz, albo konczysz cos. A powinnas nauczyc sie rozpoznawac bogactwo, ktore juz posiadasz. Szczescie nie musisz gonic, ono jest zawsze z Toba. Musisz nauczyc sie je tylko rozpoznawac. 2. Z czym się zmagam? Rycerz Mieczy (O) . Cesarz (O) ---> suma XI Pasja; suma HB IV Cesarz Jestes chaotyczna, masz zawezony punkt postrzegania, nie potrafisz w swoich dzialaniach dostrzec wszystkich aspektow danej sytuacji. Owszem, masz duzo energii do dzialan, ale sa one bardzo, bardzo chaotyczne i pozbawione kierunku. A co powinnas zrobic to siasc, zastanowic sie, jak ukierunkowac swoja energie, aby bylo to celowe i mialo szanse na sukces. 3. Co mnie motywuje do działania? Sprawiedliwość (VII / XI) Przede wszystkim potrzebujesz harmonii, rownowagi w zyciu, spokoju. Potrzebujesz zdystansowac sie do swoich emocji i realnie spojrzec na zycie, owoce swoich dzialan. Na pewno tez motywujace jest dla Ciebie proste prawo... ze jezeli wlozysz w cos wysilek to i bedziesz mogla zbierac tego plony. To pokrzepiajace. 4. Co mi daje oparcie? Rycerz buław (O) Odwrocony Rycek Bulaw to przede wszystkim niecierpliwosc, ped do przodu, pospiech. Mozliwe, ze to wlasnie mobilizuje Cie bardziej do dzialania a tym samym daje poczucie posiadania gruntu pod nogami. 5. Co mnie tu doprowadziło? Wisielec (O) . Pustelnik (O) ---> suma XXI Swiat; suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa Coz... widac, ze popadlas w marazm i stagnacje. Stracilas z przed oczu niejako sens swojego zycia. Znalazlas sie, gdzie znalazlas, bez wgladu w to, co mozesz miec przed soba. Co mozesz zrobic to wlasnie w tym punkcie, gdzie obecnie sie znajdujesz, odnalesc swoj raj i swoje szczescie. Tylko w ten sposob mozesz wyjsc z tego stanu. Nie szukaj szczescia gdzies za siedmioma gorami, rzekami... szukaj go w sobie. 6. Co jeszcze może się wydarzyć? Rydwan Po okresie zawieszenia i nic nie sie nie dziania... nadejdzie podmuch swiezego wiatru i tym samym ochota do dzialania. 7. W jakiej sytuacji mnie to stawia? 5 denarów (O) Musisz uwazac na swoje wnetrze, zeby sie nie zalamac. Jestes jeszcze dosc slaba... a zbyt intensywne wyrwanie do przodu moze zachwac Twoimi podstawami... uwazaj na siebie i badz ostrozna po prostu. 8. Jakie są zewnętrzne czynniki, które wpływają na tą sytuację? As pucharów (O) . Diabeł XV ---> suma IV Cesarz; suma HB XVI Wieza i VII Rydwan No tu widac takie dzialania bardzo irracjonalne z Twojej strony. Chciec chcialabys wiele, ale miotasz sie, czujesz wewnetrz silne ograniczenia, ktore nie pozwalaja Ci naprawde dzialac. Musisz przyjrzec sie temu z bliska a jednoczesnie dystansujac sie nieco. Co z tego, z tych lekow, ograniczen, jest realne, a co jest iluzja? Odrzuc wszystko, co Cie krepuje, co nie pozwala Ci dzialac, co nie pozwala Ci oddychac. 9. Jakie jest moje podejście do tego? 7 buław Chcesz walczyc, ale jest to w duzej mierze walka na oslem, bez jakiegokolwiek planu. Przypomina nieco walke z wiatrakami Don Kichota. 10. Jaki będzie tego finał? As buław (O) . Gwiazda XVII (O) ---> suma XVIII Ksiezyc; suma HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita No coz... tu widac tkwienie w jakis iluzjach, pielegnowanie wyobrazen, ktore nie maja pokrycia w rzeczywistosci. Wazne, zebys wziela troche czasu i zastanowila sie, tak naprawde, czego ty tu naprawde chcesz. Co jest dla Ciebie istotne i wtedy, jak sobie ugruntujesze realne wyobrazenie, oczekiwania, darz do spelnienia ich. Wczesniej... chaos, iluzja... nie doprowadzi Cie/Was do niczego dobrego. Cytuj
alathea Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 pan sie chyba nie odnajduje w tym zwiazku i dlatego jest taki bierny, Tobie z czasem tez moze sie odechciec walczyc o poprawe nie widac w tej chwili rozstania, ale... chmury sie zbieraja moze warto zapytac, co mozna zrobic by uratowac zwiazek/poprawic relacje a wczesniej o oczekiwania partnerow wzgledem siebie oraz zwiazku Cytuj
Farfalla209 Napisano 12 Marca 2013 Autor Napisano 12 Marca 2013 Dzięki wam . SacralNirvana to co napisałaś jest mocne.. i prawdziwe w wielu miejscach.. ciężko spojrzeć na siebie samą w taki sposób dzięki Alathea.. Czego oczekuję od związku? Książe (Rycerz) Kielichów (O) . 3 Kielichów (O) . Książę Buław (O) Interpretuję nie biorąc pod uwagę odwróceń, bo to bez sensu chyba - Chcę dominującego silnego partnera, jednocześnie też wrażliwego i lojalnego, chcę dalekosiężnych rozsądnych planów unikając jednocześnie rutyny. Innymi słowy chcę wszystko . Proszę mi tylko nie mówić, że tak nie można.. Typ osoby z Rycerza Pucharów swoją drogą w 100% trafiony do mojego Pana (Typ osoby: młody mężczyzna o wyglądzie amanta; brązowe lub jasne włosy, oczy zielone lub piwne; wiek od 25–35 lat.), Rycerz Buław pod kątem znaku zodiaku . Czego Pan oczekuje od związku? Król Pucharów . Wisielec XII (O) . Sprawiedliwość VIII Pan oczekuje harmonijnego związku pełnego troski, opiekuńczości i czułości, związku który byłby azylem.. Zależy mu też na uczciwości i ogólnej równowadze.. ? Co zrobić by poprawić naszą relację obecnie? Rydwan VII . Księżyc XVIII . Wszechświat (Sąd ostateczny) XXI Ah, ten rydwan Potrzebujemy zmian, ruchu? Zastanawiam się co oznacza tutaj księżyc.. pozbyć się iluzji i widzenia siebie w krzywym zwierciadle? Podjąć konkretne działania, które mogą poprawić nasz związek? Gruntownie to przedyskutować i wyciągnąć wnioski co możemy z tym zrobić (robimy to co jakiś czas) ? Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Jezeli interpretujesz bez odwrocen to uloz tak karty, zeby wszystkie byly w jednej pozycji, ewentualnie tez tu nie potrzebujesz tego zaznaczac, co odwrocone a co nie, skoro nie bierzesz tego pod uwage. Ja uwazam jednak, ze jezeli karty nieprzypadkowo odwrocily sie do tej pozycji, trzeba brac pod uwage jej cien. Cos chcialy przekazac swoja taka a nie inna pozycja. Edytowane 13 Marca 2013 przez SacralNirvana literowka... ;) Cytuj
Farfalla209 Napisano 13 Marca 2013 Autor Napisano 13 Marca 2013 Dzięki, właśnie dlatego zaznaczyłam mimo wszystko - aby usłyszeć waszą opinie. co mogly chciec przekazac? moze ze mam negatywne wyobrazenia o zwiazku / partnerze i to wplywa negatywnie na moje oczekiwania.. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) 1. Kim jestem? 8 buław (O) . Śmierć (O) Jesteś biernie wyczekująca...boisz się zmian, kurczowo trzymasz się obecnego związku mimo braku poczucia bezpieczeństwa... 2. Z czym się zmagam? Rycerz Mieczy (O) . Cesarz (O) Z dość trudnym charakterem Pana i z Jego luźnym podejściem do Waszego związku...a sama - nie umiesz podjąć stanowczej decyzji... 3. Co mnie motywuje do działania? Sprawiedliwość (VII / XI) Co Cię motywuje - uważam że dosłownie "sprawiedliwość" w związku, czyli wzajemność...jeśli dostawałabyś wiele - wiele dawałabyś z siebie...porozumienie i komprompis w istniejącym związku spowodowałyby Twoją pewność - to by Cię motywowało do dalszych starań... 4. Co mi daje oparcie? Rycerz buław (O) Nie masz oparcia lub po prostu go nie czujesz - ponieważ przede wszystkim są przeszkody w komunikacji...jest impulsywność, są kłótnie etc... 5. Co mnie tu doprowadziło? Wisielec (O) . Pustelnik (O) Pesymizm i bierność - unikanie zmierzenia się z problemami, oraz ucieczka w nierealne światy...zabrakło refleksji i chęci zmiany czegokolwiek... 6. Co jeszcze może się wydarzyć? Rydwan Wiesz - karta Rydwanu ma proste przesłanie i mówi ~ każdy jest kowalem własnego losu i ponosi odpowiedzialność za własne życie, nie wolno biernie stać i poddawać się biegowi wydarzeń... Więc co może sie wydarzyć (?) wszystko - a co się wydarzy, to jest zależne od Ciebie... 7. W jakiej sytuacji mnie to stawia? 5 denarów (O) W złej - i masz trudność z jej zmianą, pomimo tego że nie jest dla Ciebie dobra... 8. Jakie są zewnętrzne czynniki, które wpływają na tą sytuację? As pucharów (O) . Diabeł XV Hmmm, wiesz - nie wiem, ale mi to wygląda na nieodwzajemnione uczucie, rozczarowanie...na związek oparty na sex'ie i uzależnieniu od drugiej osoby... Strona silniejsza robi co chce...druga - podddaje się temu, godzi na wiele a może nawet i wszystko...widać że jedna ze stron jest mocno egoistyczna... 9. Jakie jest moje podejście do tego? 7 buław Chcesz walczyć o zachowanie trwałości tego związku... 10. Jaki będzie tego finał? As buław (O) . Gwiazda XVII (O) Brak inwencji i pewności siebie sprawi że nie zrealizujesz swoich zamiarów, wobec czego niewiele się z zmieni...i nadal będziesz się czuła niedoceniona w tym związku...nadal będzie nieszczerość w Waszych kontaktach... Tutaj problemem jest zbyt powierzchowne podejście do związku i niedostrzeganie potrzeb drugiej osoby...poproś kogoś o wsparcie... Edytowane 13 Marca 2013 przez MyStErIoUs_WoMaN estetyka...;p Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Czego oczekuję od związku? Książe (Rycerz) Kielichów (O) . 3 Kielichów (O) . Książę Buław (O) ---> suma V Papiez; suma HB III Cesarzowa Po tych tu kartach powiedzialabym, ze Twoje oczekiwania sa bardzo naiwne. Oczekujesz bliskosci fizycznej, uczucia, ale wszystko u Ciebie jest takie odrealnione. Lubisz dobrze sie czuc, za wszelka cene. Duzo w Tobie naiwnosci i wrecz uzaleznienia od dobrego samopoczucia w relacji we dwoje. A bycie razem to takze problemy. Zeby moc cieszyc sie relacja z mezczyzna powinnas wyjsc poza swoje oczekiwania, poza swoje wyobrazenia. Wyjsc do drugiej osoby. Jestes nastawiona na branie a powinnas tez zaczac dawac wiecej. Wtedy mialabys szanse na spelnienie jako ta Cesarzowa. Czego Pan oczekuje od związku? Król Pucharów . Wisielec XII (O) . Sprawiedliwość VIII ---> suma IX Eremita; suma HB XX Sad i II Kaplanka Pan chcialby zarowno moc Ciebie wspierac, jak tez poczuc wsparcie i chec wczucia sie w jego potrzeby od Ciebie. Jednak nie czuje tego. Czuje sie troche, jakby utknal gdzies, gdzie droga prowadzi tak naprawde do nikad. Spoglada na Wasza relacje realistycznie i duzo nad tym rozmysla. Jest w punkcie, gdzie nie wie czego tak naprawde do konca chce. NIe jest w pelni zadowolony i szczesliwy. Jednak mimo wszystko ufa, ze bedzie dobrze. Co zrobić by poprawić naszą relację obecnie? Rydwan VII . Księżyc XVIII . Wszechświat (Sąd ostateczny) XXI ---> suma II Kaplanka; suma HB X Kolo Fortuny i I Mag Przede wszystkim trzeba by o te relacje zawalczyc. Ona zaczyna powoli obumierac, potrzeba jej nowego powiewu wiatru. Ale wszystko z wyczuciem, delikatnie, powoli. Nic na sile. Wazne, zebyscie na nowo nauczyili cieszyc sie soba. Wiecej czasu spedzac razem, doceniac kazdy drobiazg, jaki wychodzi z tej drugiej storny, dawac sobie wyrazy uczucia i uznania. I kierowac sie intuicja. Ufac, ze wszystko bedzie dobrze, ale jednoczesnie dzialac. W zyciu wykorzystywac wszystko, co sprzyja, zeby moc to wysylac w te druga strone, jako wyraz milosci. W ciagu dnia jest wiele takich sytuacji, gdzie mozna komus pokazac, ze jest dla nas wazny. To czasem drobiazgi, ale moga poruszyc serce tej drugiej osoby. Cytuj
alathea Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Czego oczekuję od związku? Książe (Rycerz) Kielichów (O) . 3 Kielichów (O) . Książę Buław (O) chcesz i nie chcesz tego zwiazku jestes zwiazkiem i panem rozczarowana, nie tak mialo byc chcialabys miec pana pod kontrola, wylacznosc na niego - w sensie, ze troche jestes zazdrosna jak jestescie w wiekszej grupie zastanawiasz tez sie czy walczyc ...z ta druga(?) lub tylko chodzi o wieksze towarzystwo, ktore Ci nie odpowiada Czego Pan oczekuje od związku? Król Pucharów . Wisielec XII (O) . Sprawiedliwość VIII pan chce wiecej uwagi i przyjemnosci dla siebie - uwaza, ze dawal wiecej niz otrzymywal i w sumie, nie bardzo am ochote czekac as sie cos wiecej wykluje z Waszej relacji, choc jezscze nie zdecydowal, co dalej - to juz neiwiele brakuje do podjecia decyzji Co zrobić by poprawić naszą relację obecnie? Rydwan VII . Księżyc XVIII . Wszechświat (Sąd ostateczny) XXI ............Cesarzowa........Gwiazda .......................Sad cos sie juz dzieje i mozna sprobowac przez to przebrnac - ale moze byc ciezko, podsuma Kaplanka (7+18+21=46-22*2=2)/ Mag (4+6=10=1) Sad moze oznaczac odrodzenie sie Waszej relacji - ale moze takze mowic tamtej... i tu bedzie zmaganie sie co w tej sytuacji moze oznaczac Cesarzowa - sprobuj wyjsc mu naprzeciw, porozmawiac - nie wiem czy koniecznie o swoich obawach, moze bardziej o tym jakie macie oczekiwania i czy jeszcze mozna to uleczyc jesli on byl bardzo zwiazany z poprzednia partnerka - relacja moze byc trudna do uratowania obawiam sie, ze to karty mogly pokazac warto wziac sobie to ostrzezenie do serca PS. dobrze, ze napisalas numer karty - bo XXI - to Swiat ale nie Sad, Sad ma XX Edytowane 13 Marca 2013 przez alathea Cytuj
Farfalla209 Napisano 13 Marca 2013 Autor Napisano 13 Marca 2013 Dzięki pomyliłam się.. Problem w tym leży, że Pan właśnie w ogóle nie jest towarzyski, więc nie bywamy nigdzie.. Dosłownie nigdzie . W żadnym towarzystwie, żadnych wspólnych znajomych.. A ta druga.. to musi być praca, nie kobieta . Nie ma żadnej innej kobiety poza mną (mogę być tego pewna na 100% bo całe dnie pracuje w domu (freelancer) i po prostu nie ma nic poza pracą), no i jestem jego pierwsza. No coś się dzieje.. Prawdą jest, że ja już prawie nic z siebie nie daję, bo uznałam że dawałam za dużo bez żadnej wzajemności i on teraz też widocznie uważa, że daje za dużo... No i chyba racja że mam trochę zbyt odrealnione podejście do związku. Ale ja po prostu chciałabym więcej życia ! Nie ważne nawet czy pozytywy czy negatywy, ale ogólnie po prostu życia.. a nie suchość.. w każdej sferze.. tylko praca i sen i wieczne jakieś podenerwowanie / wyssanie z sił partnera . Cytuj
alathea Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 to moze sprobuj go gdzies wyciagac..? powiedz, ze powinniscie nieco popracowac nad zwiazkiem - bo nie wystarczy ze jedna strona ma co chce (tj. swiety spokoj) moze uda sie znalezc jakis zloty srodek a macie moze jakies wspolne hobby (poza szachmai np. ;P), ktore mogloby Was wyciagnac z domu? rowery, żagle, skałki - nie wiem..? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi