Davisa Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 Rozkład z nowiutką talią Mistyczny Tarot Marzyciela. Strasznie bolała mnie głowa przez pierwsze godziny kontaktu z nią, ale już przeszło :-) 1. Co trzeba odpuscic - Królowa mieczy, 5 mieczy, 2 puchary---suma III CESARZOWA, suma HB VII RYDWAN Powinnam nieco stopić lody, przestać zabijać w sobie wartościowe uczucia, zostawić to co złe i niszczycielskie za sobą - zbliżyć się do ludzi i zacząć kreować rzeczywistość po swojemu , swoją wizję nowego. Nie powinnam się ociągać, zastanawiać, rozmyślać... Cesarzowa i Rydwan ostrzegają jednak przed nadgorliwością, należy mieć wszystko pod kontrolą. Zachowanie, którym przyświecają te karty, kryje w sobie ryzyko pójścia za daleko. 2. Co trzymac jak najblizej -X KOŁO FORTUNY, VI KOCHANKOWIE, Księżniczka buław---suma XX SĄD, suma HB XVI WIEŻA/VII RYDWAN Cóż, znowu Rydwan.... I rzeczywiście - mam za sobą doświadczenia, które początkowo wstrząsnęły mną, zaskoczyły, ale też pozwoliły na nowo spojrzeć na życie. Bolesne to było, ale jednocześnie oczyszczające i odradzające (Sąd). Wiem, że to wielka sznasa dla mnie i że nie mogę jej przepuścić między palcami. 3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem -XVIII KSIĘŻYC, VII RYDWAN, 8 pucharów---suma XXI ŚWIAT, suma HB VI KOCHANOWIE Pokonałam mrok i własne lęki, ruszyłam do przodu mimo bólu, uwolniłam się od toksycznych, niszczących uczuć. Teraz powinnam kierować się uczuciami, bo znalazłam swoje miejsce. 4. Jak swiat wplywa na mnie - IV CESARZ, 4 buławy, 9 pucharów---suma V KAPŁAN, suma HB XVII GWIAZDA/ VIII MOC Powoli się otwieram, porządkuję swoje sprawy, wraca radość i zaufanie :-) I tego powinnam się trzymać. 5. Co mozesz i musisz dac innym - Król buław, 7 pucharów, As mieczy---suma XIX SŁOŃCE, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/ II KAPŁANKA Radość, ciepło, beztroskę. Powinnam pokazać siebie z innej strony i chyba uświadomić bliskich, że czasy "zahukania" ze strony byłego minęły...Powinnam delikatnie, ale też sprawiedliwie przedstawić całą sytuację. 6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 2 mieczy, 7 mieczy, 2 monety---suma XXI ŚWIAT, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/II KAPŁANKA Będzie lżej, bo zrozumiem, że w życiu różnie bywa i takie są prawa natury. Odpuszczę... 7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - As monet, 5 monet, 8 buław---suma XII WISIELEC, suma HB XIV UMIARKOWANIE/ V KAPŁAN Powinnam zdać sobie sprawę, że sytuacja, w jakiej się znalazłam, nie jest przypadkowa, że to co przezyłam było mi potrzebne, żeby wejść na wyższy poziom rozwoju, żeby ruszyć do przodu. Żeby zrozumieć,że droga, którą podążałam nie była właściwa. Że we wszystkim należy zachować równowagę. Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 11 Marca 2013 Napisano 11 Marca 2013 . Co trzeba odpuscic - Królowa mieczy, 5 mieczy, 2 puchary---suma III CESARZOWA, suma HB VII RYDWAN Wiesz u mnie Królowa Mieczy to bardzo chłodna bez skrupułów kobieta,która jest zasłonięta swoim wachlarzem i nie zdradza tego co ma w planie i w swoim srodku,wnetrzu. Ona nie mówi o uczuciach.. A ty czujesz w sobie przegraną bo coś,ktos,lub relacja okazała się inna niz przypuszczałaś.. Ja myślę,że powinnaś właśnie odpuścić sobie zakrywanie swoich uczuć i emocji - tłumacząć swoją logiką lub tym co ktos inny na ten temat powie(2 kielichy)-pods. nie czuj się jak mieczowa lecz poczuj się jak CESARZOWA która potrafi decydowac(RYDWAN) w którym kierunku chce iść. Ona jest w pełni naturalna i spokojna w tym co robi,ale niezwykle uczuciowa..wiec nie zabijaj w sobie tych dobrych cech:) 2. Co trzymac jak najblizej -X KOŁO FORTUNY, VI KOCHANKOWIE, Księżniczka buław---suma XX SĄD, suma HB XVI WIEŻA/VII RYDWAN Trzymaj jak najblizej różne zbiegi okoliczności,sytuacje które los podrzuci Ci pod nogi..Sytuacja może całkowicie się odwrócic(kolo nie raz mi tak pokazało:). Odmienić tą rzeczywistość,ale tak na prawde ty nie bedziesz miała wpływu na to co się bedzie do końca dziać.. sytuacja może dotyczyć decyzji badz osoby która była wazna w twoim zyciu(kochankowie) badz bedzie tyczyć się kolejnych decyzji(kochankowie) twoich decyzji(paż buław) mogą byc gwaltowe pod wpływem impulsu. Wiec trzymaj te chwile w których moze zacząc się coś dziać..i nie alienuj się od otoczenia:) w podsumowaniu- to co mogłas ożywić lub chciałaś by trwało--umarło--pozostało iść w innym kierunku..pytanie którym? nie do końca jestes zdecydowana. 3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem -XVIII KSIĘŻYC, VII RYDWAN, 8 pucharów---suma XXI ŚWIAT, suma HB VI KOCHANOWIE Chyba coś wyszlo na wierzch,jakies informacje,tajemnicze czy splot wydarzeń był inny niż za SŁONca.. nie wątpliwie widać odruch bezwarunkowu i odejscie..z bólem serca,ale człowiek czasem musi odejsc choc go to boli bo jest taka swiadomosc,ze to jedynie jest w stanie wyrwać go z marazmu i uleczyc jego stan duszy--w podsumowaniu- sprawa zakończona,decyzja podjęta. 4. Jak swiat wplywa na mnie - IV CESARZ, 4 buławy, 9 pucharów---suma V KAPŁAN, suma HB XVII GWIAZDA/ VIII MOC Myślę,że stabilniej czujesz się w swoich czterech ścianach choc tak na prawdę się otwierasz,widzisz światełko w tych zgliszczasz..myślę,że zaczynasz czuc sie tez ceniona..moze ktoś Cie komplementuje albo ładnie na Ciebie patrzy.. w podsu. w kazdym badz razie mimo zamyslenia,szukania swojej drogi w swiecie i w zyciu<Kapłan> gwiazda zapewnia ze z biegiem czasu wszystko się ułozy gdy tylko ujarzmisz swoje wewnetrzne instynkty:) 5. Co mozesz i musisz dac innym - Król buław, 7 pucharów, As mieczy---suma XIX SŁOŃCE, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/ II KAPŁANKA Możesz pokazać,że decyzje nalezą do Ciebie.. mozesz wykazać się swoją cierpliwości.. mozesz dac Ciebie,ale również mozesz się odciąć. Pamietaj,ze to buławowy decyduje i stanowczo się ich trzyma. Ufaj swojej ocenie oraz intuicji. 6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 2 mieczy, 7 mieczy, 2 monety---suma XXI ŚWIAT, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/II KAPŁANKA 2 mieczy jak dla mnie sugeruje,ze tak wiele w tej fazie się jeszcze nie zmieni.. czujesz sie oszukana i bedziesz sprytnie próbowała sie z tego wykaraslac(7 mieczy) acz kolwiek.. nadal nie bedziesz do końca wiedziała jaki kierunek obrać..bedzie sie cofała w tył ,szła troszkę do przodu a potem znów we wspomnienia.. 7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - As monet, 5 monet, 8 buław---suma XII WISIELEC, suma HB XIV UMIARKOWANIE/ V KAPŁAN lekcja jest taka abys zobaczyła,ze mozesz zacząć od nowa,ze to czas by wyjsc z tego stanu(5 den) i zaczac działać ku nowemu,lepszemu.. w podsumowaniu- stan stagnacji i milczenia jest kazdemu człowiekowi w zyciu ,ale.. tutaj trzeba nabrać dystansu..popatrzeć w przyszłosc<Umiarkowanie) i zyc zgodnie z własnym wnętrzem i tym co dla nas bezcenne i najwazniejsze. 1 Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Marca 2013 Maestro Napisano 12 Marca 2013 1. Co trzeba odpuscic - Królowa mieczy, 5 mieczy, 2 puchary---suma III CESARZOWA, suma HB VII RYDWAN Może nie powinnaś być zbyt chłodna i cięta w relacjach międzyludzkich, nie kierować się za bardzo rozumem, ale sercem:) 2. Co trzymac jak najblizej -X KOŁO FORTUNY, VI KOCHANKOWIE, Księżniczka buław---suma XX SĄD, suma HB XVI WIEŻA/VII RYDWAN Wszelkie niespodzianki, jakie gotuje Tobie życie, podchodź do niego z ufnością i ciekawością dziecka:) 3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem -XVIII KSIĘŻYC, VII RYDWAN, 8 pucharów---suma XXI ŚWIAT, suma HB VI KOCHANOWIE Zwalczyłaś w sobie lęki i obawy i widać, że jesteś gotowa na to, aby rozpocząć nowe życie 4. Jak swiat wplywa na mnie - IV CESARZ, 4 buławy, 9 pucharów---suma V KAPŁAN, suma HB XVII GWIAZDA/ VIII MOC Stałaś się silniejsza i pewniejsza siebie, tak myślę, że czujesz, ze odnalazłaś swoje miejsce, dobrze czujesz się w swoim własnym towarzystwie;) 5. Co mozesz i musisz dac innym - Król buław, 7 pucharów, As mieczy---suma XIX SŁOŃCE, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/ II KAPŁANKA Przede wszystkim wsparcie, nie odbierać im nadziei, ale i za wiele nie obiecywać, tzn, chodzi mi o obietnice bez pokrycia, jeśli wiesz, że nie dasz rady, to lepiej nic nie mów 6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 2 mieczy, 7 mieczy, 2 monety---suma XXI ŚWIAT, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/II KAPŁANKA Dasz sobie spokój z czymś co powoduje u Ciebie niesmak i niezadowolenie 7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - As monet, 5 monet, 8 buław---suma XII WISIELEC, suma HB XIV UMIARKOWANIE/ V KAPŁAN dostałaś naukę od życia, ale było to potrzebne, aby iść dalej:) Nic nie dzieje się bez powodu, wszystko, każde zdarzenie, ma jakiś ukryty sens, który niekiedy odkrywamy długo potem... Cytuj
Davisa Napisano 12 Marca 2013 Autor Napisano 12 Marca 2013 Bardzo Wam dziękuję Dziewczyny. Macie dużo racji:bukiet: Cytuj
SacralNirvana Napisano 12 Marca 2013 Napisano 12 Marca 2013 1. Co trzeba odpuscic - Królowa mieczy, 5 mieczy, 2 puchary---suma III CESARZOWA, suma HB VII RYDWAN Wiecej otwartosci, mniej bazowania na nieciekawych doswiadczeniach zyciowych. Mniej asekuracji w zyciu. Dzialasz troche na zasadzie... a ubezpiecze sie, bo kto wie... moze wyjde a tam za robiem spadnie mi cegla na glowe. Nie... nie tedy droga. Ograniczasz sie w ten sposob i nie wykorzystujesz calego zakresu swoich mozliwosci i tego, co moglabys w tej chwli juz czerpac w zyciu. Ogolnie powinnas byc bardziej zdecydowana w swoich dzialaniach, mniej myslenia, wiecej robienia. I... jeszcze jedna rada. Krolowa Mieczy odcina sie od swojego wnetrza, Rydwan dba o nie, bo tam jest jego sila. Takze... wejdz w siebie, zadbaj o swoje wnetrze i nie wahaj sie otworzyc na innych. Cesarzowa nie tylko bierze, ale i daje. Jednak dajac, otrzymuje w zamian. Energia musi pozostac w ruchu, dawac i brac. Dbaj o rownowage. 2. Co trzymac jak najblizej -X KOŁO FORTUNY, VI KOCHANKOWIE, Księżniczka buław---suma XX SĄD, suma HB XVI WIEŻA/VII RYDWAN Przede wszystkim gotowosc do dzialania. Wiesz, ze nie wszystko w zyciu jest zalezne od Ciebie, ale jednak... powinnas porzucic roznego rodzaju leki i zdac sie na los, dac sie porwac, pelnia serca i pelnia zaangazowania, poplynac z pradem rzeki. Wszelkie leki, wszystko, co Cie ogranicza, zostawic w tyle. Zaufac sobie, zaufac intuicji, podszeptom serca i odczuciom i przestac odgrywac role Kubusia Fatalisty (Krolowa Mieczy + 5 Mieczy wyzej). 3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem -XVIII KSIĘŻYC, VII RYDWAN, 8 pucharów---suma XXI ŚWIAT, suma HB VI KOCHANOWIE Przede wszystkimi intuicja i umiejetnosc poruszania sie po ciemku. Potrafisz odnalesc wlasciwy kierunek i wyczuc, ktoredy droga. Nie wahaj sie, ale... nie szukaj tez za daleko. Twoj swiat jest tam, gdzie juz jestes. Gdzie Ty - tam Twoj swiat, nie odwrotnie. I wiecej serca w Twoich dzialaniach. 4. Jak swiat wplywa na mnie - IV CESARZ, 4 buławy, 9 pucharów---suma V KAPŁAN, suma HB XVII GWIAZDA/ VIII MOC Ogolnie widac, ze jestes osoba bardzo pragmatyczna, realistyczna, duzo w Tobie takiego zdroworozsadkowego podejscia do zycia. Czesto tez odcinasz sie od emocji, aby moc na pewne sprawy spojrzec "chlodnym" okiem. Dbasz o harnomie w zyciu. Jednak widac tez, ze do glosu zaczynaja dochodzic emocje i zaczynasz odczuwac podszebe przekazania swiatu, co w Tobie drzemie. Jednak nie przychodzi Ci to latwo. Za duzo w Tobie jeszcze sztywnych struktur, ktore nie pozwalaja Ci sie calkowicie otworzyc. Musisz nad tym pracowac... Moze spojrzec na siebie, na pewne sprawy innym okiem, bez oceniania, bez czepiania sie juz gotowych mysli, wyobrazen i oceniania z gory... Czasem idzie wtedy dostrzec rzeczy, ktorych wczesniej sie nie dostrzegalo. 5. Co mozesz i musisz dac innym - Król buław, 7 pucharów, As mieczy---suma XIX SŁOŃCE, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/ II KAPŁANKA No tu trzebaby polaczyc marzenia z konkretnymi dzialaniami. Wazne, zeby nie odcinac sie calkiem od marzen. Raczej ocenic, ile jest w nich realnosci i w jaki sposob mozna by je zrealizowac. Wszystko jedna na luzie i korzystajac z glosu intuicji, nie rezygnujac jednak z glosu rozsadku. 6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 2 mieczy, 7 mieczy, 2 monety---suma XXI ŚWIAT, suma HB XI SPRAWIEDLIWOŚĆ/II KAPŁANKA Przede wszystkim zmiany. Konkretne zmiany, dodam. Widac tu duzo Twojego myslenia i poczucie takiego miotania sie pomiedzy "i chcialabym i boje sie". Jednak to ulega zminie i widac powolne, ale jednak konsekwentne otwieranie sie. Co jeszcze mozesz zrobic, to ogolnie przyjrzec sie sobie, swojemu zyciu z dystansem i ocenic, co mozesz praktycznie osiagnac. I znowu powtorze sie.. ufaj swojej intuicji. 7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - As monet, 5 monet, 8 buław---suma XII WISIELEC, suma HB XIV UMIARKOWANIE/ V KAPŁAN Przede wszystkim nie poddawac sie. Jezeli dostrzegasz jakiekolwiek szanse, to jezeli czujesz, ze sa jakies mozliwosci dla Ciebie, nie poddawaj sie niepewnosci, poczuciu braku sil, mozliwosci a dzialaj. Czasem nie wszystko idzie, jak sobie zaplanujemy, czasem trzeba wrocic jeden krok do tylu, zeby moc znowu z calej sily a moze nawet jeszcze energiczniej, ruszyc do przodu. 1 Cytuj
Davisa Napisano 12 Marca 2013 Autor Napisano 12 Marca 2013 Dziękuję pięknie Sacralko. Bardzo, bardzo trafnie opisałaś moją sytuację :-) Jeszcze raz dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi