Skocz do zawartości

Takie same odczucia jak w realu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam pytanie co do odczuc we snie a w realu, a tak szczególniej chodzi mi o "spadanie"

Pewnie wiekszaść osób skakało z róznych wysokości, czy bawiło sie na jakiś wesołych miasteczkach na młynie itp:p wszedzie tam gdzie czuje sie w głowie taki moment spadania, takie dziwnne uczucie.

Nie raz we snie miałem cos takie ze sobie gdzies idę, i nagle spadam w jakaś przepaść i doznaje takiego samego uczucia jak w realu i sie budze ze strachu;p

I mam pytanie takie czy wy kiedyś też mieliście takie uczucie we snie? ktore można by było porównać do realnego odczucia spadania?

Gość GrimmReaper
Napisano

Tak. Przynajmniej ja tak miałem. I zapewne dużo innych osób ale niewiele z nich się udzieli na forum ezoterycznym. Jeszcze jakieś pytania czy temat zamknięty?

Napisano

Wszystkie uczucia są pomiędzy uszami, więc tak samo będziesz czuł spadek w rzeczywistości podobnie jak we śnie. Chyba jedyną różnicą będzie pęd powietrza, u mnie zawsze jakoś jest on niezauważalny (moja percepcja skupiona jest na celu, nie zaś samym spadaniu).

Napisano

widzę, że mroczny kosiarz zaszalał i już będzie temat zamykał. :) ale w sumie kostucha ma takie obyczaje.

Generalnie dużo osób ma we śnie takie odczucia, to dość popularny koszmar. Ale również zdarza się to podczas zasypiania, zanurzamy się we śnie i nagle wybudza nas uczucie spadania, jest faktycznie bardzo realne. Zdarzało mi się wielokrotnie kiedy zasypiałam, chociaż we samym śnie raczej nie spadałam, a przynajmniej nie z tym poczuciem realności.

Napisano
Zdarzało mi się wielokrotnie kiedy zasypiałam, chociaż we samym śnie raczej nie spadałam, a przynajmniej nie z tym poczuciem realności.

Przy zasypianiu mam też tak często, kilka razy tak się gwałtownie obróciłam, że aż z łóżka spadłam.

Napisano

hm przy zasypianiu takie odczucia nie miałem:D a co do pędu powietrza nie wiem, nie przypominam sobie zebym go czuł;0

Temat można zamknąc, moje wrażenia jakie miałem we snie pokrywaja sie z czescia innych osób ktore miały podobne wrażenia:) Hm jeszcze jak sobie przypomne inne snny na bazie halucynacji w pewnym sensie cofniecia czasu o pare godzin;p ale te snny opisze w innym temacie:)

Gość lusjana
Napisano

też miałam podobne odczucia, kiedyś często mi się śniło, że spadam z okna albo z przepaści, miałam często też sny, że np jakaś szafka mnie przygniata i to było bardzo realne uczucie, potem od razu się budziłam