Skocz do zawartości

Rozkładzik na pracę

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Znalazłem w necie krótki rozkład na pracę. Postanowiłem go wypróbować na sobie.

1. Szanse na znalezienie pracy - As denarów (+ Rydwan)

Myślę, że mam spore szanse na znalezienie pracy, a przynajmniej na udział w rozmowie kwalifikacyjnej (Rydwan). Może powinienem być bardziej aktywny w swoich poszukiwaniach.

2. Na czym powinieneś/naś się skupić? - 5 denarów

Powinienem się skupić na poprawieniu swojej sytuacji finansowej.

3. Ukryte relacje/problemy - Sąd

Nie wiem, chodzi o brak znajomości (Sąd mi się ze sprawami rodzinnymi kojarzy)?

4. Rada - Księżyc

Wyzbyć się lęków i uprzedzeń.

5. Najbliższa przyszłość - Śmierć (+ Umiarkowanie)

Tu są dwie możliwości - albo nastąpi transformacja problemu i będę miał stałe dochody (Umiarkowanie), albo nie znajdę i przełoży się to w czasie.

Tam gdzie jest (+) to znaczy, że karta jest dociągnięta.

Napisano

1. Szanse na znalezienie pracy - As denarów (+ Rydwan) ---> suma XVIII Ksiezyc; suma HB IX Eremita

Szanse sa, zreszta jak zawsze, mniejsze lub wieksze. Co zrobic, zeby sie zrealizowaly? Dzialac. Jak? Przede wszystkim powinienes jasno sam przed soba okreslic kierunek swoich poszukiwan. Jezeli juz masz to trzymac sie tego, wytrwale, kierujac sie intuicja i nie obawiajac sie, jak poczujesz sie niepewnie. Jezeli jeszcze nie masz, to siadz sam ze soba i zastanow sie gleboko, co tak naprawde chcesz robic zawodowo. Potem jak ten Rydwan podarzaj w tym kierunku. Jak masz jasny cel to i szanse sa bardziej realistyczne.

2. Na czym powinieneś/naś się skupić? - 5 denarów ---> suma XV Diabel; suma HB V Papiez

Zastanow sie, co jest jeszcze, co nie pozwala Ci znalesc pracy? Co Cie w tym ogranicza? Moze trzeba sie doszkolic, a moze sa to ograniczenia w Twoich oczekiwaniach, sposobie myslenia. Zastanow sie i przemysl to na spokojno, bo widac, ze cos tam musi byc.. co Cie hamuje w skutecznosci dzialania.

3. Ukryte relacje/problemy - Sąd ---> suma XX Sad; suma XX Sad i II Kaplanka

Ja mysle sobie, ze Ty nie wyciagasz wnioskow z tego, co bylo do tej pory. Wiesz... kazde niepowodzenie w poszukiwaniu pracy (jak i w innych obszarach zycia) ma swoja przyczyne. Jak to sie mowi... nie ma skutku bez przyczyny. Przesledz swoje dotychczasowe dzialania i postaraj sie zauwazyc wzorce, jakie powielasz. Takie zrozumienie pozwoli Ci na przyszlosc dzialac pewniej i bazowac na swojej wiedzy a i tez intuicji. Bedziesz mogl z wiekszym zaufaniem w siebie dzialac.

4. Rada - Księżyc ---> suma XVIII Ksiezyc, suma HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

I tu nadal mamy to. Poruszanie sie po omacku. Brak zrozumienia istnienia pewnych schematow. Przyjrzyj sie temu jeszcze raz, przemysl to, zastanow sie i opracuj metode, jaka bedziesz dzialal. Bazuj na swoim dotychczasowym doswiadczeniu. Nawet z porazki i odmowy mozna nauczyc sie na przyszlosc. Jak dzialac np. zeby tym razem osiagnac sukces.

5. Najbliższa przyszłość - Śmierć (+ Umiarkowanie) ---> suma V Papiez; suma HB IX Eremita

Tu widac u Ciebie konkretne zmiany. Chyba wezmiesz sobie jednak do serca to, ze potrzeba tu zadzialac co nieco inaczej. Z Twojej strony widac tu dzialania majace na celu odnalezenie tego punktu, ktory pozwala Ci czerpac zadowolenie i dzialac w sposob, w jaki chcesz. Jednak z podsumow masz zachete, aby wyjsc poza dotychczasowy sposob dzialania i myslenia, dzialac w sposob przymslany i bazowac na swoim dotychczasowym doswiadczeniu.

Takze ja tu widze nadal poszukiwania, jednak juz odpowiednio ukierunkowane i z perspektywa zmiany obecnej sytuacji na lepsza.