Gość Mana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Kilka dni temu wysłałam swoje dokumenty aplikacyjne na pewne stanowisko... ogólnie rzecz biorąc podjęcie tej pracy (o ile by mnie przyjęli) wiązałoby się z przeprowadzką... no i mogłabym podjąć tam pracę najszybciej koło połowy czerwca... Tak czy inaczej na podstawie rozkładu A. Chrzanowskiej pomyślałam, że sprawdzę co i jak S - sygnifikator: 5 pentakli 1. możliwość podjęcia pracy -> 7 kielichów 2. decyzja o podjęciu pracy -> wieża 3, 4 . warunki pracy i płacy-> cesarz, królowa mieczy 5, 6. układy międzyludzkie w pracy -> rycerz buław + 9 buław 7. inne ewentualności zawodowe -> król pentakli 8. możliwości awansu lub wzrostu dochodów -> 10 kielichów dodałam do tego od siebie: jaki będzie wynik mojego starania się o pracę na stanowisko p w firmie m? koło fortuny + rycerz pentakli + głupiec -> s. Papież zdaje się,że widać tu, że decyzja o podjęciu pracy wpłynęłaby na duże zmiany. Sygnifikator może wskazywać albo że za mało umiem i się nie dostanę, albo o jakimś nowym początku, którego się nie spodziewam możliwość podjęcia pracy na razie jest w fazie myśli, rozmyślań.... może też wskazywać, ze to takie bujanie w obłokach i nic z tego, albo, że uda mi się sięgnąć po ten puchar Warunki powinny być nienajgorsze... Układy międzyludzkie...hmm... tu nie mam pojęcia... może chodzić, że dość młody zespół by tam był... Wydaje się, że istnieją inne ewentualności więc źle nie jest... hmm... możliwości jakiegoś rozwoju też są. Jaki będzie wynik... i tu też nie wiem... fortuna kołem się toczy więc może być różnie... głupiec niby może mówić o nowym początku... ale może on wraz z rycerzem pokazywać, że mam zbyt małe doświadczenie... Byłabym wdzięczna za Wasze uwagi... Jak będę coś wiedzieć dam znać... czy dalej coś się odezwali czy tylko sobie bazę zapełniają ;P Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Signifikator mowi o Twoich brakach a mozliwosci o tym, ze to poza Twoim zasiegiem. 7 Kielichow raczej nie jest karta, ktora pokazywalaby cos namacalnego, realnego. To raczej zamki wysoko w chmurach i iluzje, ktore pielegnujemy. Takze moim zdaniem tej pracy nie dostaniesz badz nie podejmiesz... ale raczej to pierwsze. Co do pytania o wynik starania sie o prace to bedzie bardzo trudno. Musialabys wykazac sie sporym sprytem, uwaznoscia i pokonac pewne ograniczenia w tym Papiezu. Sa pewne wymagania, ktorym nie odpowiadasz, ewentualnie jakies braki (o czym tez wyzej w 5 Monetach), ktore moga stac Ci na przeszkodzie. Cytuj
Gość Mana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Dziękuję Sacral bardzo. Po tych kartach też mi się wydaje, że ciężko by było. No ale cóż wysłać CV zawsze można spróbować, więc wysłałam. Po 14.03 powinnam już coś wiedzieć. Więc dam znać czy skontaktowali się czy nie.. a jeśli tak to co powiedzieli... Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam Cytuj
Ewitta Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Nie podejmiesz tam pracy. Chyba znajdziesz coś na miejscu. No i wcale nie chcesz tam wyjeżdżać. Cytuj
Iwka78 Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 S - sygnifikator: 5 pentakli - zdajesz sobie sprawę, że czegoś Ci brakuje.... 1. możliwość podjęcia pracy -> 7 kielichów - dla mnie to karta marzeń i iluzji, chciałabyś, ale masz małą szansę 2. decyzja o podjęciu pracy -> wieża - to tak jakbyś złożyła dokumenty wbrew swoim wcześniejszym postanowieniom..... 3, 4 . warunki pracy i płacy-> cesarz, królowa mieczy - cesarz skojarzył mi się tutaj z jakąś taką dużą biurokracją, a mieczowa z walką o tą godną pensję 5, 6. układy międzyludzkie w pracy -> rycerz buław + 9 buław - buławowy dla mnie bardzo zapalczywy, kłótliwy wręcz i 9 buław - postawa mocno obronna.... czyli raczej średnio przyjemnie w tej pracy.... 7. inne ewentualności zawodowe -> król pentakli - wydaje mi się, że są i to duże, tylko trzeba patrzeć realnie na swoje możliwości i aplikować tam, gdzie spełniasz z 80% warunków (bo wiadomo, że ogłoszenia trochę na wyrost są pisane) 8. możliwości awansu lub wzrostu dochodów -> 10 kielichów - kielichy to uczucia i emocje, a nie materia, więc obstawiam, że chyba byłoby ciężko.... Cytuj
Vivere Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 S - sygnifikator: 5 pentakli 1. możliwość podjęcia pracy -> 7 kielichów 2. decyzja o podjęciu pracy -> wieża koło fortuny + rycerz pentakli + głupiec -> s. Papież wg mnie będzie odmowa, na ten czas to nie jest miejsce dla Ciebie. Cytuj
Gość Mana Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Dziękuję Ewitta, dziękuję Iwka78, dziękuję Vivere :buzki: No i wcale nie chcesz tam wyjeżdżać. jakbym kompletnie nie chciała to bym nie aplikowała to tak jakbyś złożyła dokumenty wbrew swoim wcześniejszym postanowieniom..... to to na pewno nie... wydaje mi się, że są i to duże, tylko trzeba patrzeć realnie na swoje możliwości i aplikować tam, gdzie spełniasz z 80% warunków (bo wiadomo, że ogłoszenia trochę na wyrost są pisane) fakt, bez sensu jest aplikować tam gdzie się w ogóle nie spełnia kryteriów bądź nie czuje się w ogóle tej pracy czy ogólnie branży... możliwości awansu lub wzrostu dochodów -> 10 kielichów - kielichy to uczucia i emocje, a nie materia, więc obstawiam, że chyba byłoby ciężko.... hmm... wydaje mi się, że może faktycznie sensu stricte awansu nie wskazuje ta 10, wzrostu dochodów też nie... ale może pokazać takie choćby chwilowe poczucie spełnienia... może też pokazać, że tyle ile jest na tym stanowisku to ful możliwości i nic więcej nie skapnie... no cóż jak się nie odezwą to się nie dowiem co i jak... wg mnie będzie odmowa, na ten czas to nie jest miejsce dla Ciebie. bardzo możliwe Vivere Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziękuję Cytuj
Gość Daffne Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 S - sygnifikator: 5 pentakli - jest chęć zarabiania i posiadania pieniążków 1. możliwość podjęcia pracy -> 7 kielichów - bardzo pragniesz mieć tą pracę, widać pozytywne nastawienie i chęć zrealizowania swoich dążeń 2. decyzja o podjęciu pracy -> wieża - hm może być nagła decyzja pokierowana czynnikami, o których dowiesz się. Myślę, że coś Cię zaskoczy. 3, 4 . warunki pracy i płacy-> cesarz, królowa mieczy - surowy szef, dość władczy i czasem może swą pozycję wykorzystywać, na pewno ceni doświadczenie i umiejętności u swych pracowników. Może być atmosfera dość chłodna, z kolei płaca adekwatna do wykonywanej pracy i starań pracownika. 5, 6. układy międzyludzkie w pracy -> rycerz buław + 9 buław - no i właśnie...władczy szef (cesarz) dyryguje, czasem może zrugać, pracownicy czują się poddenerwowani, czasem spłoszeni. Obawiaja się krytyki pod swym adresem. Coś mi sie wydaje, że w tej pracy trzeba pokornie wykonywac polecenia, robić swoje. Nie ma tam miejsca na miłe pogawędki. 7. inne ewentualności zawodowe -> król pentakli -tego pytania nie rozumiem bo nie wiem czy chodzi o inne możliwości poza tą praca czy u obecnego szefa. Tu może pokazywac się zarówno Twój ojciec, który daje Ci bezpieczeństwo i stabilność życiową, ale równie dobrze może to być też propozycja innej pracy. 8. możliwości awansu lub wzrostu dochodów -> 10 kielichów - jest mozliwość dobrych zarobków i zadowolenia pracownika w pełni pod tym względem, ale szef wymagający jest i trzeba na to zasłużyć swoja praca i wysiłkami. jaki będzie wynik mojego starania się o pracę na stanowisko p w firmie m? koło fortuny + rycerz pentakli + głupiec -> s. Papież hm.. możliwe tu czekanie na rozmowę, jesli jeszcze nie było takowej, myslę, że tu czekanie bardziej się pojawia i w rezultacje cisza...Kapłan jest dość stabilny i wg mnie bardziej oznacza powrót do domowych pieleszy. Nie ma tu kart aktywnych co każe mi myśleć, że inna praca na Ciebie czeka, ale obym się myliła Cytuj
Gość Mana Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 Dziękuję bardzo Daff W miarę możliwości będę weryfikowała. W najbliższym czasie powinno być coś wiadomo... do dzisiaj jest termin wypełniania różnych testów na ich stronie w tzw. "drugim etapie", pierwszym było przesłanie cv i listu... tak więc czy będzie cisza czy się odezwą dam znać. Tak za tydzień coś napiszę czy coś wiadomo czy nie/czy się odezwali czy nie... Pozdrawiam Cytuj
iridos Napisano 14 Marca 2013 Napisano 14 Marca 2013 wg mego postrzegania tych kart to cie tam nie zatrudnia Cytuj
Iwka78 Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 wiesz co... przepraszam Cię, teraz to przeczytałam jeszcze raz i chyba to pisałam jakoś w pośpiechu... bo teraz czytam i jakoś tak nieładnie zabrzmiało.. "wydaje mi się, że są i to duże, tylko trzeba patrzeć realnie na swoje możliwości i aplikować tam, gdzie spełniasz z 80% warunków (bo wiadomo, że ogłoszenia trochę na wyrost są pisane)" duży bukiecik dla Ciebie:bukiet: Cytuj
Gość Mana Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 Dziękuję bardzo iridos za przedstawienie swojego postrzegania Cytuj
maddie88 Napisano 16 Marca 2013 Napisano 16 Marca 2013 Ja też dodam coś od siebie Moim zdaniem praca będzie, ale nie ta. Bo to nie ta po prostu ma być... Los szykuje Ci coś innego Widać, że rwiesz się do pracy, że jesteś gotowa nawet się przeprowadzić... Mimo to mogłabyś się trochę zawieść na tej firmie...już możesz sobie snuć jakieś plany, wyobrażać sobie, jak to będzie itp. , ale patrząc na tę Wieżę, tak myślę, że byś i tak szukała czegoś innego, nie byłaby to dobra praca dla Ciebie; owszem, z zewnątrz może wyglądać wszystko pięknie, ale gdy już wjedzie się w dane środowisko pracy, pozna dokładnie jej specyfikę itp., schodzimy z obłoków na ziemię :/ Ja tak miałam całkiem niedawno - była to niby wymarzona firma dla mnie, ale miałam w tym samym rozkładzie Wieżę...i już tam nie chcę pracować , męczyłam się... Widać, że szefostwo ma bardo duży wpływ na każdą, nawet małą decyzję, wszystko musi przechodzić przez nich...a szefowa czy pani dyrektor jest dosyć wymagająca Co do ludzi, to chyba nie za bardzo kontaktowo by było...dużo ruchu, pośpiechu... Pokazuje się inny pan, który da Ci pracę 10 Kielichów - kolejne potwierdzenie, że praca będzie i to taka, która da Ci poczucie spełnienia Powodzenia Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 19 Marca 2013 Maestro Napisano 19 Marca 2013 Wg mnie masz znikome szanse, już mówi o tym karta 7 kielichów...Decyzja o podjeciu pracy - wieża - zobacz coś się sypnie, układy międzyludzkie - rycerz buław i 9 buław - Ty chcesz, no ale jest opór,odsunięcie możliwości.. Masz inne możliwości zawodowe - król monet - prawdopodobnie w znaku ziemskim, przy pomocy mężczyzny, król monet to byk, zatem kto wie? jaki będzie wynik mojego starania się o pracę na stanowisko p w firmie m? koło fortuny + rycerz pentakli + głupiec -> s. Papież los tu zdecyduje, zaskoczy Cię, pojawi się coś nowego, kompletnie się tego nie spodziewasz, zaufaj Sile Wyższej:) Cytuj
Davisa Napisano 19 Marca 2013 Napisano 19 Marca 2013 Wydaje mi się, że trafi Ci się coś lepszego :-) Cytuj
Gość Mana Napisano 19 Marca 2013 Napisano 19 Marca 2013 Dziękuję bardzo Inez Dziękuję bardzo Davisa Na razie kontaktu brak. Myślę, że jak do końca tego tygodnia w ogóle się nie odezwą będzie tożsame z tym, że pracy tej nie dostanę... no cóż jak będę coś wiedzieć dam znać Cytuj
Gość Mana Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 No to tak... jak wskazane było niejednokrotnie w tym wątku... dali znać, że nie przeszłam do kolejnego etapu rekrutacji... no cóż nie to to co innego ^^ ;P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi