Skocz do zawartości

Nowy papiez

JagodowaTruskawka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak pomyslalam, ze w ramach cwiczen, sprawdze kartami kto zostanie wybrany na papieza w tegorocznym glosowaniu:)

Skad pochodzi: Paż denarów - z jakiegos cieplego kraju, gdzie sa gory,pagorki,,nierowny teren i wystepuje nie za wiele roslinnosci. Pierwsza mysl to grecja :))

Jak wyglada:10 buław - Wyglada na postawna osobe, tak mi sie kojarzy ta postac niosaca te 10 kijasow:D Lysy , wysoki, troszke ciemniejszej karnacji ale nie za wiele.

Jaki ma charakter:5 mieczy -Typ zwyciescy,walczacy o swoje w rozmowie, ciety jezyk, daazy po trupach do celu? Nieladna karta jak na charakter papieza:D

Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław -Ze pochodzi z daleka i nie spodoba mi sie. Cos bedzie mnie od niego odpychac ale tez intrygowac.

Napisano

Niedługo się dowiemy... bo biały dym już był :>

Napisano

Przypuszczam, ze wybrali takiego ktory podtrzyma bojazn wsrod ludzi.. Wiedza jakie pogloski krázá.. ciemnej karnacji ma byc..ten papiez..jak takiego wybiora.. to ludzie beda sluchac.. bo przepowiednie sie spelniaja..

Typuje, ze wybierze imie Leo..albo Pius.. :)

Napisano (edytowane)

Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław

wydaje mi się, że zrobi dobre wrażenie :> takie pozytywne... może skłoni ten wybór Cię do jakiś przemyśleń :mysli:

po tych kartach wydaje mi się, że albo będzie nie z Europy albo z Włoch :mysli:

Edytowane przez Mana
  • Maestro
Napisano

Skad pochodzi: Paż denarów -kraj o klimacie umiarkowanym

Jak wyglada:10 buław -starszy,przygarbiony,przemęczony

Jaki ma charakter:5 mieczy -cholera wie,ale na pewno inteligentny, nieufny, dużo przeszedł

Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław -pozytwne

Wychodzi właśnie, aaaaaaaa

Ja kładłam :biały 5 monet czarny Głupiec

Napisano

No i dobrze..ze nie jest czarny :)

Jakas ekspresja mu z oczu patrzy.. energia.. Zobaczymy jak bedzie.. czas pokaze :)

Napisano

Wygląda na dobrego, ciepłego człowieka :) wywołuje pozytywne emocje :)

Napisano

Franciszek.. wybor tego imienia kojarzy mi sie z Franciszkiem z Asyzu.

Napisano

Wrażenie robi dobre.

Swoją drogą mogliby w końcu wybrać kogoś młodszego ;P

Napisano

Tak pomyslalam, ze w ramach cwiczen, sprawdze kartami kto zostanie wybrany na papieza w tegorocznym glosowaniu:)

Skad pochodzi: Paż denarów - z jakiegos cieplego kraju, gdzie sa gory,pagorki,,nierowny teren i wystepuje nie za wiele roslinnosci. - Strzał w 10! W Argentynie jest wszystko co wymieniłaś :-)

Jak wyglada:10 buław - Wyglada na postawna osobe, tak mi sie kojarzy ta postac niosaca te 10 kijasow:D Lysy , wysoki, troszke ciemniejszej karnacji ale nie za wiele. - Nie wiem ,jakiego jest wzrostu, ale na postawnego wygląda, no i karnacja, wiadomo...

Jaki ma charakter:5 mieczy -Typ zwyciescy,walczacy o swoje w rozmowie, ciety jezyk, daazy po trupach do celu? Nieladna karta jak na charakter papieza:D

Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław -Ze pochodzi z daleka(...) - Sam coś mówił, że z zaśwatów przybył ;-)

Napisano

Wszystko fajne... i ladnie sie zgadza.

Co do charakteru i 5 Mieczy... moze chodzic o jego przeszlosc, ktora nieco ukazuje jego charakter rowniez:

podczas panowania w Argentynie junty wojskowej generała Jorge Rafaela Videli Redondo i podczas tzw. brudnej wojny 1976–1983 (hiszp. Guerra sucia) obecny papież Franciszek donosił wojskowym na lewicujących księży i zakonników, z których niektórzy potem znikali. Dokumenty potwierdzające jego donosicielską współpracę z huntą wojskową opublikował Horacio Verbitsky w książkę ''El Silencio'' (''Cisza''), która jest syntezą współpracy hierarchów kościoła rzymsko-katolickiego w Argentynie z faszystowską dyktaturą i przyczynianiem się do śmierci członków partii lewicowych (m.in. zrzucanie z helikopterów do oceanu...).

Zrodlo: nowy papiez franciszek spiewa sobie pewnie pod nosem dont cry for me argentina - Tokfm.pl

Co do 3 Bulaw to tez karta pokazujaca, ze plony niejako zostaly zasiane a czeka sie tylko, co z tego dalej wyniknie.

Papiez jest znowu stary. Skojarzylo mi sie, czy znowu nie jest na chwile tylko. No ale pozyjemy, zobaczymy. Takie skojarzenie tylko. Oczywiscie moze tez chodzic o to, ze z daleka jest.