JagodowaTruskawka Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Tak pomyslalam, ze w ramach cwiczen, sprawdze kartami kto zostanie wybrany na papieza w tegorocznym glosowaniu:) Skad pochodzi: Paż denarów - z jakiegos cieplego kraju, gdzie sa gory,pagorki,,nierowny teren i wystepuje nie za wiele roslinnosci. Pierwsza mysl to grecja ) Jak wyglada:10 buław - Wyglada na postawna osobe, tak mi sie kojarzy ta postac niosaca te 10 kijasow:D Lysy , wysoki, troszke ciemniejszej karnacji ale nie za wiele. Jaki ma charakter:5 mieczy -Typ zwyciescy,walczacy o swoje w rozmowie, ciety jezyk, daazy po trupach do celu? Nieladna karta jak na charakter papieza:D Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław -Ze pochodzi z daleka i nie spodoba mi sie. Cos bedzie mnie od niego odpychac ale tez intrygowac. Cytuj
Gość Mana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Niedługo się dowiemy... bo biały dym już był :> Cytuj
Sznuflina Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Przypuszczam, ze wybrali takiego ktory podtrzyma bojazn wsrod ludzi.. Wiedza jakie pogloski krázá.. ciemnej karnacji ma byc..ten papiez..jak takiego wybiora.. to ludzie beda sluchac.. bo przepowiednie sie spelniaja.. Typuje, ze wybierze imie Leo..albo Pius.. Cytuj
Gość Mana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław wydaje mi się, że zrobi dobre wrażenie :> takie pozytywne... może skłoni ten wybór Cię do jakiś przemyśleń po tych kartach wydaje mi się, że albo będzie nie z Europy albo z Włoch Edytowane 13 Marca 2013 przez Mana Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 13 Marca 2013 Maestro Napisano 13 Marca 2013 Skad pochodzi: Paż denarów -kraj o klimacie umiarkowanym Jak wyglada:10 buław -starszy,przygarbiony,przemęczony Jaki ma charakter:5 mieczy -cholera wie,ale na pewno inteligentny, nieufny, dużo przeszedł Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław -pozytwne Wychodzi właśnie, aaaaaaaa Ja kładłam :biały 5 monet czarny Głupiec Cytuj
Sznuflina Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 No i dobrze..ze nie jest czarny Jakas ekspresja mu z oczu patrzy.. energia.. Zobaczymy jak bedzie.. czas pokaze Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 13 Marca 2013 Autor Napisano 13 Marca 2013 I mamy:D Oto nowy papież - jest z Argentyny. Przyjmie imię Franciszek - Wiadomości - WP.PL Cytuj
Gość Mana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 wydaje się ok papież Franciszek.... zobaczymy Cytuj
Madlen_88 Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Wygląda na dobrego, ciepłego człowieka wywołuje pozytywne emocje Cytuj
Sznuflina Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Franciszek.. wybor tego imienia kojarzy mi sie z Franciszkiem z Asyzu. Cytuj
pawel116 Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Wrażenie robi dobre. Swoją drogą mogliby w końcu wybrać kogoś młodszego ;P Cytuj
Davisa Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Tak pomyslalam, ze w ramach cwiczen, sprawdze kartami kto zostanie wybrany na papieza w tegorocznym glosowaniu:) Skad pochodzi: Paż denarów - z jakiegos cieplego kraju, gdzie sa gory,pagorki,,nierowny teren i wystepuje nie za wiele roslinnosci. - Strzał w 10! W Argentynie jest wszystko co wymieniłaś :-) Jak wyglada:10 buław - Wyglada na postawna osobe, tak mi sie kojarzy ta postac niosaca te 10 kijasow:D Lysy , wysoki, troszke ciemniejszej karnacji ale nie za wiele. - Nie wiem ,jakiego jest wzrostu, ale na postawnego wygląda, no i karnacja, wiadomo... Jaki ma charakter:5 mieczy -Typ zwyciescy,walczacy o swoje w rozmowie, ciety jezyk, daazy po trupach do celu? Nieladna karta jak na charakter papieza:D Jakie wrazenie na mnie wywrze: 3 buław -Ze pochodzi z daleka(...) - Sam coś mówił, że z zaśwatów przybył ;-) Cytuj
SacralNirvana Napisano 13 Marca 2013 Napisano 13 Marca 2013 Wszystko fajne... i ladnie sie zgadza. Co do charakteru i 5 Mieczy... moze chodzic o jego przeszlosc, ktora nieco ukazuje jego charakter rowniez: podczas panowania w Argentynie junty wojskowej generała Jorge Rafaela Videli Redondo i podczas tzw. brudnej wojny 1976–1983 (hiszp. Guerra sucia) obecny papież Franciszek donosił wojskowym na lewicujących księży i zakonników, z których niektórzy potem znikali. Dokumenty potwierdzające jego donosicielską współpracę z huntą wojskową opublikował Horacio Verbitsky w książkę ''El Silencio'' (''Cisza''), która jest syntezą współpracy hierarchów kościoła rzymsko-katolickiego w Argentynie z faszystowską dyktaturą i przyczynianiem się do śmierci członków partii lewicowych (m.in. zrzucanie z helikopterów do oceanu...). Zrodlo: nowy papiez franciszek spiewa sobie pewnie pod nosem dont cry for me argentina - Tokfm.pl Co do 3 Bulaw to tez karta pokazujaca, ze plony niejako zostaly zasiane a czeka sie tylko, co z tego dalej wyniknie. Papiez jest znowu stary. Skojarzylo mi sie, czy znowu nie jest na chwile tylko. No ale pozyjemy, zobaczymy. Takie skojarzenie tylko. Oczywiscie moze tez chodzic o to, ze z daleka jest. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi