SacralNirvana Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krol Kielichow Pewien mezczyzna. Jego osoba. Kontakt z nim. 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - XIV Umiarkowanie Nijakosc, letniosc, brak zdecydowania. Nie lubie polsrodkow, sprawiaja, ze nie wiem do konca, na czym stoje. Wole sytuacje w zyciu jasne i klarowne, cos jest albo czegos nie ma. SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - 8 Bulaw Z dzialan. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - As Kielichow Poszukiwanie uczucia i spelnienia uczuciowego. Zbytnia emocjonalnosc. MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - 6 Bulaw Jezeli dzialam to juz naprawde skutecznie. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - XIII Smierc Wszystko?! Mozliwe, ze chodzi o to, ze juz jestem w fazie przemian, gruntownych przemian. ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - III Cesarzowa Bogactwo wewnetrzne. 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - 6 Kielichow Wiecej ciepla, przytulnosci. WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - 5 Mieczy Do tego, aby pozbyc sie wszystkiego, co teraz mnie ogranicza. Mowie o tym wszystkim. Nie trace czasu na rozmowy prowadzace do nikad. Probuje wyjsc poza negatywne wzorce myslowe i negatywne schematy. 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - 3 Monet Wytrwalosci w pokonywaniu przeszkod. ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - I Mag Zajmujac sie tym, co magowi jest bliskie: ezoteryka itd. 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Krolowa Kielichow Jeszcze bardziej i glebiej zajmujac sie sprawami ezo, ufajac sobie. SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - 10 Kielichow Jestem na etapie, gdzie nie moge osiagnac juz nic wiecej. Kurka... czyzby teraz wypadalo sie juz oswiecac? 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - XI Pasja Zbytni pociag do spraw doczesnych, za duzo ulegania namietnosciom. Cytuj
Iwka78 Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 spróbowałam... interpretacja czakr kartami jest dla mnie niezwykle trudna, ale bardzo to lubię:-) MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krol Kielichow Pewien mezczyzna. Jego osoba. Kontakt z nim. – z tego co kojarzę to jest czakra związana z ziemią, a Ty tu masz faceta, wydaje mi się, że nie można stabilności ziemskiej szukać w kimś, tylko w sobie… 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - XIV Umiarkowanie brak równowagi – może spowodowane jakąś huśtawką nastrojów, chaosem w życiu osobistym itp. SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - 8 Bulaw – z tego co czytałam to jest to czakra relacji międzyludzkich szczególnie z płcią przeciwną, więc obstawiałabym, że rajcują Cię kontakty z mężczyznami, wiesz… flirt… te sprawy))) tylko 8 buław kojarzy mi się z prze-energetyzowaniem, tak jakbyś nie miała jak do końca oddać/odzwajemnić tej energii…. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - As Kielichow Nie do końca wyrażasz to co czujesz…… MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - 6 Bulaw Znów wydaje mi się, że bardzo dużo energii, dobrej energii… Ale biorąc pod uwagę, że masz śmierć poniżej, to wydaje mi się, że jest to energia niezrealizowana… tzn. niewypowiedziane/nieokazane emocje…. Ojjj coś się powstrzymujesz chyba…. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - XIII Smierc Wszystko?! Mozliwe, ze chodzi o to, ze juz jestem w fazie przemian, gruntownych przemian. ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - III Cesarzowa – cesarzowa kojarzy mi się z dzieleniem swoimi plonami 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - 6 Kielichow – swoje odrodzenie, myślę, że wiesz w jakim sensie WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - 5 Mieczy Do tego, aby pozbyc sie wszystkiego, co teraz mnie ogranicza. Mowie o tym wszystkim. Nie trace czasu na rozmowy prowadzace do nikad. Probuje wyjsc poza negatywne wzorce myslowe i negatywne schematy. – tak, aby nie ulegać manipulacji ze strony innych ludzi… 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - 3 Monet – jeszcze nad sobą musisz popracować troszkę, ale to już jest taki etap perfekcjonistki ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - I Mag Zajmujac sie tym, co magowi jest bliskie: ezoteryka itd. – to samo bym powiedziała 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Krolowa Kielichow Zawierzać swojej intuicji:-) SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - 10 Kielichow – wydaje mi się, że tu jesteś połączona z Bogiem, wystarczy to wykorzystywać w życiu, a żeby to wykorzystywać to trzeba właśnie okiełznać w sobie tą Pasję… czyli zwykłe ludzkie rządze:icon_smile2: (hm… jak to fajnie brzmii:hahahaha:))) 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - XI Pasja Zbytni pociag do spraw doczesnych, za duzo ulegania namietnosciom. 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 15 Marca 2013 Autor Napisano 15 Marca 2013 (edytowane) Dzieki Iwus... Interpretacja dajaca do myslenia i bardzo prawdziwa... Dziekuje Ci ogromnie.... Odnosnie... Pkt. 1. Jestem typem samoinkwizytora... takze fakt, duzo pracy przede mna, zeby te stabilnosc i ugruntowanie znalesc w sobie samej i nie szukac jej w drugim czlowieku. Ale pracuje nad tym intensywnie. Chociaz teraz znajduje sie w fazie, gdzie wszystko mi na leb na szyje runelo... i duzo wysilku kosztuje mnie zalapanie rownowagi. Edytowane 15 Marca 2013 przez SacralNirvana Cytuj
Iwka78 Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 Jeszcze jedno przyszło mi do głowy - jesteś osobą bardzo rozwiniętą duchowo, bardzo i pewnie dlatego masz tą 10 kielichów, ale rozwinięcie się duchowe ma (dla mnie) sens tylko wtedy, kiedy potrafisz je przełożyć i w pełni wykorzystać w życiu realnym - i to jest ta karta pasji... ja akurat mam taki etap, więc może też dlatego doszukuję się u Ciebie takich znaczeń... wiesz, patrzę przez pryzmat siebie na Ciebie:-) Cytuj
SacralNirvana Napisano 15 Marca 2013 Autor Napisano 15 Marca 2013 No ja mam podobnie, wiec bardzo dziekuje Ci za wszelkie przemyslenia, odczucia i skojarzenia odnosnie tematu. Sa bardzo cenne. Cytuj
Kędry Napisano 15 Marca 2013 Napisano 15 Marca 2013 MULADHARA - STABILNOŚĆ 1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krol Kielichow Owszem może to być jakiś uczuciowy mężczyzna, który jest swoistą siłą napędową dla Ciebie, ale ja tu widziałabym jeszcze inne podłoże - otóż Twoje bogate wnętrze (król kielichów = introwertyczna osobowość), które jest dla Ciebie takim źródłem mocy i siły do dizałań. 2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - XIV Umiarkowanie Lubisz stąpać po stabilnym podłożu – i gdy nadchodzi moment, aby „nagiąć” się do nowej sytuacji tracisz grunt pod nogami. Więcej elastyczności w dostosowywaniu się do różnych wydarzeń sprawi, że nie będziesz odczuwać takiego zagrożenia. SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ 1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - 8 Bulaw Z własnego dynamicznego rozwoju, cieszy Cię zaangażowanie w to co robisz. 2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - As Kielichow Zbytnie marzycielstwo w życiu ucuciowym – to sprawia, że za mało jesteś kreatywna w tej dziedzinie. Wprowadź tu równowagę: marzenia przekładaj na konkretne działania. MANIPURA - OSOBOWOŚĆ 1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - 6 Bulaw Stanowczość i determinacja zawsze zaprowadzą Cię do obranego celu – nie wycofujesz się, bo masz świadomosć ze słuszności swoich postanowień. 2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - XIII Smierc Żeby doprowadzić do końca proces wewnętrznych przeobrażeń – zmienić oblicze swojego życia ANAHATA - DOBROĆ 1. Co daję z siebie innym? - III Cesarzowa To co może dać tylko Cesarzowa – swoją szczodrość, zadowolenie, doświadczenie, SIEBIE. 2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - 6 Kielichow Wyjść bardziej do ludzi – tak po prostu spontanicznie, aby porozmawiać, spotkać się, miło spędzić czas, zapomnieć na chwilę o troskach, obowiązkach itd. WISUDDHA – EKSPRESJA 1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - 5 Mieczy Odcinasz się od przeszłości i nie rozpamiętujesz tego co było – tniesz schematy, wszystko to co sprawia Ci ból i hamuje dalszy rozwój 2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - 3 Monet Dalekosiężnej determinacji , zaangażowania - musisz mieć świadomość, że każde dobrze wykonane zadanie po krótszym lub dłuższym czasie zaowocuje nagrodą adekwatną do pracy, którą w to włożyłaś ADZNA - INTUICJA 1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - I Mag Tutaj nie wymagany jest komentarz – MAG= CZTERY ŻYWIOŁY= IMIĘ STWÓRCY IHWH. 2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Krolowa Kielichow Wejść całkowicie w swoją wewnętrzną głębię, a Twoja intuicja wyostrzy się jak żyletka SAHASRARA – OŚWIECENIE 1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - 10 Kielichow synteza= jesteś tu gdzie jest Twoje miejsce – w samym centrum duszy, kielichy ułożone na kształt mandali. 2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - XI Pasja W pełnym rozwoju duchowym coś takiego jak namiętność raczej nie istnieje - dominuje tu uduchowiona miłość, czyste uczucie bez zbytnich pożądań. Dąż do równowagi na tym poziomie. Oczywiście nie chodzi tu o wyzbycie się miłości fizycznej – ale trzeba ją inaczej postrzegać – nie poprzez pryzmat własnych zachcianek, żądz, ale poprzez otwarcie na potrzeby uczuciowe drugiej osoby, która na coś takiego zasługuje. Najpierw drugi człowiek - potem ja. Jest to możliwe ale tylko z kimś takim, kto znajduje się na taki samym poziomie rozwoju jak my Warto jednak szukać. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi