Skocz do zawartości

Czakry

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

MULADHARA - STABILNOŚĆ

1. Co daje mi moc i siłę do życia? - Krol Kielichow

Pewien mezczyzna. Jego osoba. Kontakt z nim.

2. Co sprawia, że tracę poczucie bezpieczeństwa? - XIV Umiarkowanie

Nijakosc, letniosc, brak zdecydowania. Nie lubie polsrodkow, sprawiaja, ze nie wiem do konca, na czym stoje. Wole sytuacje w zyciu jasne i klarowne, cos jest albo czegos nie ma.

SVADHISTHANA - PRZYJEMNOŚĆ

1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - 8 Bulaw

Z dzialan.

2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - As Kielichow

Poszukiwanie uczucia i spelnienia uczuciowego. Zbytnia emocjonalnosc.

MANIPURA - OSOBOWOŚĆ

1. Jakie są moje mocne strony? Co mam w sobie cennego? - 6 Bulaw

Jezeli dzialam to juz naprawde skutecznie.

2. Nad czym powinienem pracować? Co powinienem zmienić? - XIII Smierc

Wszystko?! Mozliwe, ze chodzi o to, ze juz jestem w fazie przemian, gruntownych przemian.

ANAHATA - DOBROĆ

1. Co daję z siebie innym? - III Cesarzowa

Bogactwo wewnetrzne.

2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - 6 Kielichow

Wiecej ciepla, przytulnosci.

WISUDDHA – EKSPRESJA

1. Na jakiej drodze samorealizacji jestem? Do czego dążę? - 5 Mieczy

Do tego, aby pozbyc sie wszystkiego, co teraz mnie ogranicza. Mowie o tym wszystkim. Nie trace czasu na rozmowy prowadzace do nikad. Probuje wyjsc poza negatywne wzorce myslowe i negatywne schematy.

2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - 3 Monet

Wytrwalosci w pokonywaniu przeszkod.

ADZNA - INTUICJA

1. Jak rozwijam kontakt ze swoją intuicją? - I Mag

Zajmujac sie tym, co magowi jest bliskie: ezoteryka itd.

2. Co mogę zrobić, aby lepiej korzystać ze swojej intuicji? - Krolowa Kielichow

Jeszcze bardziej i glebiej zajmujac sie sprawami ezo, ufajac sobie.

SAHASRARA – OŚWIECENIE

1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - 10 Kielichow

Jestem na etapie, gdzie nie moge osiagnac juz nic wiecej. Kurka... czyzby teraz wypadalo sie juz oswiecac?

2. Co stoi na przeszkodzie mojego rozwoju wewnętrznego? - XI Pasja

Zbytni pociag do spraw doczesnych, za duzo ulegania namietnosciom.

Napisano

spróbowałam... interpretacja czakr kartami jest dla mnie niezwykle trudna, ale bardzo to lubię:-)

MULADHARA - STABILNOŚĆ

Pewien mezczyzna. Jego osoba. Kontakt z nim. – z tego co kojarzę to jest czakra związana z ziemią, a Ty tu masz faceta, wydaje mi się, że nie można stabilności ziemskiej szukać w kimś, tylko w sobie…

brak równowagi – może spowodowane jakąś huśtawką nastrojów, chaosem w życiu osobistym itp.

1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - 8 Bulaw – z tego co czytałam to jest to czakra relacji międzyludzkich szczególnie z płcią przeciwną, więc obstawiałabym, że rajcują Cię kontakty z mężczyznami, wiesz… flirt… te sprawy))) tylko 8 buław kojarzy mi się z prze-energetyzowaniem, tak jakbyś nie miała jak do końca oddać/odzwajemnić tej energii….

2. Co mnie zniewala i ogranicza? Co jest moim duchowym więzieniem? - As Kielichow

Nie do końca wyrażasz to co czujesz……

MANIPURA - OSOBOWOŚĆ

Znów wydaje mi się, że bardzo dużo energii, dobrej energii… Ale biorąc pod uwagę, że masz śmierć poniżej, to wydaje mi się, że jest to energia niezrealizowana… tzn. niewypowiedziane/nieokazane emocje…. Ojjj coś się powstrzymujesz chyba….

Wszystko?! Mozliwe, ze chodzi o to, ze juz jestem w fazie przemian, gruntownych przemian.

ANAHATA - DOBROĆ

1. Co daję z siebie innym? - III Cesarzowa – cesarzowa kojarzy mi się z dzieleniem swoimi plonami

2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - 6 Kielichow – swoje odrodzenie, myślę, że wiesz w jakim sensie

WISUDDHA – EKSPRESJA

Do tego, aby pozbyc sie wszystkiego, co teraz mnie ogranicza. Mowie o tym wszystkim. Nie trace czasu na rozmowy prowadzace do nikad. Probuje wyjsc poza negatywne wzorce myslowe i negatywne schematy. – tak, aby nie ulegać manipulacji ze strony innych ludzi…

2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - 3 Monet – jeszcze nad sobą musisz popracować troszkę, ale to już jest taki etap perfekcjonistki

ADZNA - INTUICJA

Zajmujac sie tym, co magowi jest bliskie: ezoteryka itd. – to samo bym powiedziała

Zawierzać swojej intuicji:-)

SAHASRARA – OŚWIECENIE

1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - 10 Kielichow – wydaje mi się, że tu jesteś połączona z Bogiem, wystarczy to wykorzystywać w życiu, a żeby to wykorzystywać to trzeba właśnie okiełznać w sobie tą Pasję… czyli zwykłe ludzkie rządze:icon_smile2: (hm… jak to fajnie brzmii:hahahaha:)))

Zbytni pociag do spraw doczesnych, za duzo ulegania namietnosciom.

• Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Dzieki Iwus... :bukiet:

Interpretacja dajaca do myslenia i bardzo prawdziwa... Dziekuje Ci ogromnie....

Odnosnie... Pkt. 1.

Jestem typem samoinkwizytora... takze fakt, duzo pracy przede mna, zeby te stabilnosc i ugruntowanie znalesc w sobie samej i nie szukac jej w drugim czlowieku.

Ale pracuje nad tym intensywnie. Chociaz teraz znajduje sie w fazie, gdzie wszystko mi na leb na szyje runelo... i duzo wysilku kosztuje mnie zalapanie rownowagi.

Edytowane przez SacralNirvana
Napisano

Jeszcze jedno przyszło mi do głowy - jesteś osobą bardzo rozwiniętą duchowo, bardzo i pewnie dlatego masz tą 10 kielichów, ale rozwinięcie się duchowe ma (dla mnie) sens tylko wtedy, kiedy potrafisz je przełożyć i w pełni wykorzystać w życiu realnym - i to jest ta karta pasji...

ja akurat mam taki etap, więc może też dlatego doszukuję się u Ciebie takich znaczeń... wiesz, patrzę przez pryzmat siebie na Ciebie:-)

Napisano

No ja mam podobnie, wiec bardzo dziekuje Ci za wszelkie przemyslenia, odczucia i skojarzenia odnosnie tematu. Sa bardzo cenne. :)

Napisano

MULADHARA - STABILNOŚĆ

Owszem może to być jakiś uczuciowy mężczyzna, który jest swoistą siłą napędową dla Ciebie, ale ja tu widziałabym jeszcze inne podłoże - otóż Twoje bogate wnętrze (król kielichów = introwertyczna osobowość), które jest dla Ciebie takim źródłem mocy i siły do dizałań.

Lubisz stąpać po stabilnym podłożu – i gdy nadchodzi moment, aby „nagiąć” się do nowej sytuacji tracisz grunt pod nogami. Więcej elastyczności w dostosowywaniu się do różnych wydarzeń sprawi, że nie będziesz odczuwać takiego zagrożenia.

1. Z czego czerpię radość? Co mnie zachwyca? - 8 Bulaw

Z własnego dynamicznego rozwoju, cieszy Cię zaangażowanie w to co robisz.

Zbytnie marzycielstwo w życiu ucuciowym – to sprawia, że za mało jesteś kreatywna w tej dziedzinie. Wprowadź tu równowagę: marzenia przekładaj na konkretne działania.

MANIPURA - OSOBOWOŚĆ

Stanowczość i determinacja zawsze zaprowadzą Cię do obranego celu – nie wycofujesz się, bo masz świadomosć ze słuszności swoich postanowień.

Żeby doprowadzić do końca proces wewnętrznych przeobrażeń – zmienić oblicze swojego życia

ANAHATA - DOBROĆ

1. Co daję z siebie innym? - III Cesarzowa

To co może dać tylko Cesarzowa – swoją szczodrość, zadowolenie, doświadczenie, SIEBIE.

2. Co jeszcze mógłbym ofiarować otoczeniu? - 6 Kielichow

Wyjść bardziej do ludzi – tak po prostu spontanicznie, aby porozmawiać, spotkać się, miło spędzić czas, zapomnieć na chwilę o troskach, obowiązkach itd.

WISUDDHA – EKSPRESJA

Odcinasz się od przeszłości i nie rozpamiętujesz tego co było – tniesz schematy, wszystko to co sprawia Ci ból i hamuje dalszy rozwój

2. Czego mi brakuje do pełnej realizacji siebie? - 3 Monet

Dalekosiężnej determinacji , zaangażowania - musisz mieć świadomość, że każde dobrze wykonane zadanie po krótszym lub dłuższym czasie zaowocuje nagrodą adekwatną do pracy, którą w to włożyłaś

ADZNA - INTUICJA

Tutaj nie wymagany jest komentarz – MAG= CZTERY ŻYWIOŁY= IMIĘ STWÓRCY IHWH.

Wejść całkowicie w swoją wewnętrzną głębię, a Twoja intuicja wyostrzy się jak żyletka

SAHASRARA – OŚWIECENIE

1. Na jakim etapie rozwoju wewnętrznego jestem? - 10 Kielichow

synteza= jesteś tu gdzie jest Twoje miejsce – w samym centrum duszy, kielichy ułożone na kształt mandali.

W pełnym rozwoju duchowym coś takiego jak namiętność raczej nie istnieje - dominuje tu uduchowiona miłość, czyste uczucie bez zbytnich pożądań. Dąż do równowagi na tym poziomie. Oczywiście nie chodzi tu o wyzbycie się miłości fizycznej – ale trzeba ją inaczej postrzegać – nie poprzez pryzmat własnych zachcianek, żądz, ale poprzez otwarcie na potrzeby uczuciowe drugiej osoby, która na coś takiego zasługuje. Najpierw drugi człowiek - potem ja. Jest to możliwe ale tylko z kimś takim, kto znajduje się na taki samym poziomie rozwoju jak my Warto jednak szukać.