Skocz do zawartości

Czy podobam się koledze z pracy? :)

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

8 kielichów (O) . Książę Kielichów (O) . Kapłanka

Hm nie wiem jak to interpretować. Albo ma jakąś inną kobietę i tylko mi się wydaje, że mu się podobam, albo faktycznie mu się podobam, ale zupełnie tego nie widzi i czuje, że jest skreślony (bo mam chłopaka terefere) i uważa, że jestem niedostępna dla niego (kapłanka) ? :)

Jak myślicie?

Napisano

będzie się działo ;) a on nie jest już zajęty? i wykorzystuje Twoją dobroć i naiwność sorki jak coś .....

Napisano
8 kielichów (O) . Książę Kielichów (O) . Kapłanka

Hm nie wiem jak to interpretować. Albo ma jakąś inną kobietę i tylko mi się wydaje, że mu się podobam, albo faktycznie mu się podobam, ale zupełnie tego nie widzi i czuje, że jest skreślony (bo mam chłopaka terefere) i uważa, że jestem niedostępna dla niego (kapłanka) ? :)

Jak myślicie?

Trudno jednoznacznie odpowiedzieć na tak zadane pytanie.

Można by: "Tak, ale..." lub "nie, ale.." Zwłaszcza, że 8 pucharów jest kartą "wewnętrznej niezgody". Pan może się "błąkać" oceniając Ciebie. A może tarot chce powiedzieć cos wiecej niż "Tak lub Nie" ?

Napisano (edytowane)

8 kielichów (O) . Książę Kielichów (O) . Kapłanka ---> suma XI Pasja; suma HB X Kolo Fortuny i I Mag

8 Kielichow odwrocone to takie uzalanie sie nad soba, skupienie przede wszystkim na sobie. Ksiaze Kielichow (czyli Rycerz Kielichow) odwrocony to takze skupianie sie na swoich potrzebach, naiwnosc tez. Ogolnie 8 Kielichow i Rycerz Kielichow, oba odwrocone, sugeruja, ze tu dzialania kreca sie wokol zaspokojenia wlasnych potrzeb. Kaplanka moze oznaczac wiez miedzy Wami, ale tez moze pokazywac, ze pan szuka u Ciebie przytulenia, ukojenia jego zbolalej duszy, takze dalej koncentracja na swojej osobie.

Owszem, z podsumow widac, ze mogloby z tego cos byc, ale w duzej mierze z Twojej inicjatywy.

Ogolnie, jezeli zalezy Ci na panu, musialabys obserwowac, co sie dzieje i w odpowiednim momencie zadzialac... ;)

W kazdym razie, co jeszcze przychodzi mi do glowy po tych kartach. Mozliwe, ze podobasz sie panu, ale pan z rodzaju sierotow niereformowalnych i predzej rozlozy sie na podlodze i bedzie samobiczowal, ze "byla taka jedna, ale on jak zwykle nie mial u niej szans" anizeli sam z siebie zadziala.

Edytowane przez SacralNirvana
Napisano

tak jak piszesz SacralNirvana, Rycerz Kielichów, ten odwrócony, boi się emocjonalnego zaangażowania. Sympatyczny na zewnątrz ale często nieprawdziwy, zwodniczy lub nawet obojętny.

Ale, gdyby pytanie było, jak się potoczy ta znajomość? to można spekulować, ze zapowiada się romansik :)

Napisano

Tzn. pytanie bylo w kwestii podobania sie. Jednak mi np. czesto pytania zaczynajace sie na CZY wyrzucaja sprawy dodatkowe, poboczne i pozornie nie majace nic wspolnego z pytaniem. Wiec tu np. podsumy wskazuja na potrzebe dzialania i inicjatywy ze strony pytajacej. Np...

Dlatego sie rozpisalam w tym kierunku.

A patrzac stricte na pytanie... w kontekscie podoba sie/nie podoba sie, to mysle, ze podoba sie, ale pan samouzalajacy sie nad soba i wybierze nieszczescie zamiast okazanie dajmy na to, ze mu sie pani podoba.

Niestety... na biezaco mam kontakt z roznymi mezczyznami i wiem z zycia, ze ten model wcale taki rzadki nie jest. ;) Rozmawia sie na rozne tematy... i wiem od mezczyzn wlasnie, ze jest cala masa takich blednych rycerzy, ktorzy nawet by chcieli... ale ich fatalizm z gory zaklada, ze to bez sensu.

Taka mysl tylko na marginesie, ale bardzo sluszna uwaga Vivere... :bukiet:

Napisano

Idąc Twoim tokiem myslenia,z którym się zgadzam, można się tu spodziewać dwuznacznych sygnałów, nie od razu szał ciał, ale "spojrzenia spod grzywki", wodzenie wzrokiem, nieśmiałe uśmiechy, subtelne niejednoznaczne gesty, przypadkowy dotyk, który onieśmiela.... takie miłe coś :D

Napisano (edytowane)

Haha, chyba macie rację w 100% dziewczyny :D. Dwuznaczne sygnały, o tak.. czasem wydaje mi się, że mu się podobam (np. jak przychodzę do pracy to widzę błysk w jego oczach.. wydaje mi się, że trochę jest zestresowany / poruszony jak coś robimy razem blisko siebie, niesmak / zgrzyt jak wspominam o swoim chłopaku itd), a z drugiej strony czasem totalna olewka i beton :D.

I zdecydowanie on wygląda na tego z samobiczujących i użalających się :). Nawet wygląda na takiego fizycznie, trochę laluś :D. Ale ogólnie fajny jest, czuję sympatię do niego.

Zobaczymy jak się potoczy :D. Żadnych romansów nie planuję, chcę naprawić swój związek w końcu :). Ale ciekawa jestem co tam w nim siedzi i faktycznie jakaś sympatyczna więź się rodzi, lubię być w jego towarzystwie :).

A czy ma jakąś inną kobietę nie mam pojęcia. Patrząc po nim to nie wygląda, bardziej taki samotny zbolały laluś jak mówisz SacralNirvana i raczej byłoby coś o tym wiadomo już.. :).

Dzięki dziewczyny :D.

Edytowane przez Farfalla209
Napisano

No wiec zastanow sie, czy w ogole warto lypac w jego strone. Ze przystojny to jedno, ale ta zbolalosc czesto nie mija z czasem a wchodzi do blizszych relacji. To taki typ faceta, ktory potrzebuje ciaglego potwierdzania, ze sie go kocha, ze jest najwazniejszy, ktory sam w sobie nie ma sily, zeby udzielic kobiecie wsparcia, ewentualnie pociagnie za soba na dno.

Mam doswiadczenie, moj mezu z tego typu wlasnie. Tez wypicowany lalus itd.

Ciezki kaliber. Ja osobiscie drugi raz bym sie na takiego nie zdecydowala... Ale to tak poza kartami.

Napisano

luth

Żadnych romansów nie planuję

miałam na myśli, tak jak pisałam gdzieś wyżej, taki romans bezdotykowy, bez słów...gdy patrzymy komuś w oko emocje wzbierają :) Nikt nic nie wie ( Kapłana) ale czuje :)

To miłe jest...

• 4 miesiące temu...
Napisano

WERYFIKACJA:

Było tak jak pisała Vivere i SacralNirvana. Nieśmiało, uśmiechy, trochę napięcia wiszącego w powietrzu, ale poza tym bardzo duży dystans i brak okazywania sobie nic więcej. Aż do ostatnich dni, kiedy się trochę zbliżyliśmy. Ja nim nie jestem zainteresowana tak bardzo, po prostu ciągnie mnie do niego trochę i jestem głodna emocji i ekscytacji, ale jestem całkowicie świadoma tego co napisała SacralNirvana, zresztą on jest w 70-80% taki jak mój chłopak, tylko bardziej "yang" i bardziej emanuje męską energią. Wydaje mi się, że on też nie jest aż tak bardzo zainteresowany, że to wszystko jest po prostu takie letnie, sympatyczne podobanie się po obydwu stronach.

Jak się dalej będzie toczyć nasza relacja?

2 buław (O) . 4 denarów . Księżyc XVIII -> XII Wisielec

Będzie cały czas wyblakle i bez większych emocji, powolutku, niemalże zupełnie normalnie. Nasza relacja będzie się toczyć wokół spraw pracy. I tak pomyślałam, że to, że razem pracujemy powoduje też tą wyblakłość, bo musimy oboje uważać i się nie ujawniać nadmiernie :).

Napisano

Dopoki ktos zdecydowanie nie zadziala, to sytuacja NA PEWNO sie nie rozwinie. Tu trzeba zdecydowanych dzialan i calkowitej zmiany scenariusza. Wisielec w sumowaniu to zacheta, by wlasnie inaczej myslec, dzialac (potencjal Cesarzowej - czyli w koncu plony, prawda? i zadowolenie). Masz z HB Kochankow, czyli cos mogloby byc... ale... nie na tych zasadach, co do tej pory.

Tak to beda nadal takie podchody, nie wiadomosc co... i kazde w swoim swiecie po kryjomu myslace o drugiej osobie.

Brr...

Z drugiej strony coraz bardziej jestem pewna, ze jak facetowi zalezy to zadziala... jezeli mu wystarczajaco mocno zalezy.