Skocz do zawartości

Kim jestem

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Kiedyś go robiłam,patrząc na karty zrozumiałam, że pokazał całą prawdę...http://www.ezoforum.pl/archiwum-forum/49382-ja-tez-kim-jestem.html

1.Kim jestem 10 mieczy - jestem na etapie, na którym czuję się, że gorzej już być nie może

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - a tak naprawdę to powinnam zacząć sikę odradzać, cieszyć się sobą, tym co mam, co umiem

3.To powinnam rozwijać 10 monet - wiedzę

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - ucieczek,ale i tez kontaktów netowych

5.To przede mną 9 kielichów - radość zycia, poczucie, że jest fajnie

6.Rada Koło - powinnam zaufać losowi, on wie co robi i jeszcze pewnie nie raz mnie zaskoczy...

Napisano
Kiedyś go robiłam,patrząc na karty zrozumiałam, że pokazał całą prawdę...http://www.ezoforum.pl/archiwum-forum/49382-ja-tez-kim-jestem.html

1.Kim jestem 10 mieczy - jestem na etapie, na którym czuję się, że gorzej już być nie może

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - a tak naprawdę to powinnam zacząć sikę odradzać, cieszyć się sobą, tym co mam, co umiem

6.Rada Koło - powinnam zaufać losowi, on wie co robi i jeszcze pewnie nie raz mnie zaskoczy...

1. Jesteś na etapie przewartościowywania, przemeblowywania swojego życia (10 mieczy =Wieża), ale wszystko co ulega zniszczeniu ma szansę odnowić się w nowym wymiarze. Głównie w sferze emocjonalnej robisz rewolucję.

2.Powinnaś być osobą odrodzona duchowo, przebudzoną, widzącą rzeczy takimi jakimi są, powinnaś rozpocząć nową jakość życia. Poprzednia karta wprowadza Cię już w nieodwracalne zmiany.

3. Powinnaś rozwijać się na każdej płaszczyźnie - materialnej, duchowej i uczuciowej. Wtedy znajdziesz spełnienie.

4. Powinnaś unikać sytuacji (również i ludzi), które przynoszą rozczarowanie, które blokują rozwijanie nowych możliwości,

które podcinają Ci skrzydła

5. Przed Tobą - czas cieszenia się swoimi sukcesami, zbierania plonów - ta karta kojarzy mi się z Cesarzową.

6. Rada - los wpływa na nasze działania, my zaś możemy wychwytywać sprzyjające sytuacje i realizować plany. Co jest pisane, zawsze się ziści, czasem dobrze jest zdać się na tą siłę i nie walczyć z wiatrakami. Gdy nie gonimy za sukcesami, miłością - wtedy one same nas znajdą.

• Lubię to! 1
  • Maestro
Napisano
Co jest pisane, zawsze się ziści, czasem dobrze jest zdać się na tą siłę i nie walczyć z wiatrakami. Gdy nie gonimy za sukcesami, miłością - wtedy one same nas znajdą.

Święte słowa i prawdziwe:) Dziękuję:)

Napisano

1.Jesteś kobietą, która chciałaby już zamknąć pewien etap w swoim życiu, myślę że momentami czujesz zmęczenie i masz dość.

2.Powinnaś być szczęśliwa na wielu płaszczyznach swojego życia, kobietą , która odrodziła się na nowo.Jednak tylko zamknięcie pewnego etapu w Twoim życiu /pkt.1./ może do tego doprowadzić.

3.Powinnaś rozwijać swoje wewnętrzne jak i zewnętrzne bogactwo a zwłaszcza to wewnętrzne, uświadomić sobie kim jesteś, co potrafisz, jak możesz realizować siebie a nade wszystko wiara w siebie, myślę że jej Ci nie brakuje i to jest właśnie to.

4.Powinnaś unikać nieprzemyślanych decyzji, które mogą przynieść rozczarowania.

5.Przed Tobą dobry okres cieszenia się życie.

6.Rada to otwórz się na zmiany a los Ci w tym dopomoże /szkoda,że nie dociągnęłaś karty/.

• Maestro
Napisano
1.Jesteś kobietą, która chciałaby już zamknąć pewien etap w swoim życiu, myślę że momentami czujesz zmęczenie i masz dość.

2.Powinnaś być szczęśliwa na wielu płaszczyznach swojego życia, kobietą , która odrodziła się na nowo.Jednak tylko zamknięcie pewnego etapu w Twoim życiu /pkt.1./ może do tego doprowadzić.

3.Powinnaś rozwijać swoje wewnętrzne jak i zewnętrzne bogactwo a zwłaszcza to wewnętrzne, uświadomić sobie kim jesteś, co potrafisz, jak możesz realizować siebie a nade wszystko wiara w siebie, myślę że jej Ci nie brakuje i to jest właśnie to.

4.Powinnaś unikać nieprzemyślanych decyzji, które mogą przynieść rozczarowania.

5.Przed Tobą dobry okres cieszenia się życie.

6.Rada to otwórz się na zmiany a los Ci w tym dopomoże /szkoda,że nie dociągnęłaś karty/.

Wiesz, ja celowo do tego Koła nie dociągałam....Nie chciałam....

Napisano

1.Kim jestem 10 mieczy - dla mnie to etap kończenia jednego i rozpoczynania drugiego...

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - bardzo ładnie się wiąże z pierwszą kartą - etap odrodzenia, ale to też jest karta rodziny... więc może tu będę jakieś zmiany....

3.To powinnam rozwijać 10 monet - i znów karta domu i rodziny... przewartościowanie tego co do tej pory myślałaś....

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - nie powinnaś uciekać

5.To przede mną 9 kielichów - przyjdzie satysfakcja, samozadowolenie, radość

6.Rada Koło - poddać się losowi, nie walczyć...

Ogólnie bardzo duża transformacja w kwestiach rodzinnych - ja tak to odbieram:-)

POwodzenia!

• Maestro
Napisano
1.Kim jestem 10 mieczy - dla mnie to etap kończenia jednego i rozpoczynania drugiego...

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - bardzo ładnie się wiąże z pierwszą kartą - etap odrodzenia, ale to też jest karta rodziny... więc może tu będę jakieś zmiany....

3.To powinnam rozwijać 10 monet - i znów karta domu i rodziny... przewartościowanie tego co do tej pory myślałaś....

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - nie powinnaś uciekać

5.To przede mną 9 kielichów - przyjdzie satysfakcja, samozadowolenie, radość

6.Rada Koło - poddać się losowi, nie walczyć...

Ogólnie bardzo duża transformacja w kwestiach rodzinnych - ja tak to odbieram:-)

POwodzenia!

Zobaczymy....Na razie czuję energię 10 mieczy na sobie i nikt mi nie wmówi, ze w tej karcie się nic nie czuje...

Napisano
Zobaczymy....Na razie czuję energię 10 mieczy na sobie i nikt mi nie wmówi, ze w tej karcie się nic nie czuje...

Ojjjj taaak... z tą kartą byłam kiedyś mocno zbratana:-))))

Najważniejsze jest to, że ona mija... więc jeszcze troszkę wytrzymaj i zaraz.... przyjdzie słońce:-)

• Maestro
Napisano
Ojjjj taaak... z tą kartą byłam kiedyś mocno zbratana:-))))

Najważniejsze jest to, że ona mija... więc jeszcze troszkę wytrzymaj i zaraz.... przyjdzie słońce:-)

Dziękuję:) Dam radę, bo muszę....

Napisano

1.Kim jestem?

10 mieczy

osobą, która w ostatnim czasie doświadczyła wiele przykrości ze strony innych osób, kilka spraw definitywnie zakończyło się w Twoim życiu, nie ze wszystkimi jeszcze się pogodziłaś; pewnie marzenia, sprawy niestety nie urzeczywistniły się tak, jak tego oczekiwałaś

2.Powinnam być?

Sąd Ostateczny

powinnaś już zacząć wychodzić z energii 10 mieczy, już dość "bycia martwym trupem", pora podnieść się, uwierzyć znowu w siebie

3.To powinnam rozwijać?

10 monet

może powinnaś iść ciut dalej w karierze? albo zmienić pracę? osiągnęłaś już wszystko, co można osiągnąć w jakiejś dziedzinie, pora poszukać zegoś nowego

4.Tego powinnam unikać?

6 mieczy Świat

zbytniego uciekania w świat marzeń, iluzji, definitywnego odcinania się od spraw/osób; być może też zbyt często uciekasz w głąb siebie, w swój własny świat, może pora porozmawiać z kimś o swoich oczekiwaniach, planach, nie skrywaj tego, co naprawdę myślisz i czujesz

5.To przede mną 9 kielichów

samospełnienie i samorealizacja, radość z życia, odkrywanie nowych pasji

6.Rada Koło

zdać się na los, on Cię poprowadzi i pamiętać, że wszystko, co dzieje się w naszym życiu jest po coś i zdarza się we właściwym dla nas momencie, chociaż dopiero z perspektywy mijającego czasu nabieramy tego świadomości

• Lubię to! 2
  • Maestro
Napisano
1.Kim jestem?

10 mieczy

osobą, która w ostatnim czasie doświadczyła wiele przykrości ze strony innych osób, kilka spraw definitywnie zakończyło się w Twoim życiu, nie ze wszystkimi jeszcze się pogodziłaś; pewnie marzenia, sprawy niestety nie urzeczywistniły się tak, jak tego oczekiwałaś

masz 100% racji

2.Powinnam być?

Sąd Ostateczny

powinnaś już zacząć wychodzić z energii 10 mieczy, już dość "bycia martwym trupem", pora podnieść się, uwierzyć znowu w siebie

i tak czynię,powzięłam pewne silne postanowienia

3.To powinnam rozwijać?

10 monet

może powinnaś iść ciut dalej w karierze? albo zmienić pracę? osiągnęłaś już wszystko, co można osiągnąć w jakiejś dziedzinie, pora poszukać czegoś nowego

tak, chcę iść dalej, bo w obecnym miejscu nie mam szans na rozwój,dlatego kształcę się i dodatkowo w miarę możliwosci czasowych rozwijam moje pasje:)

4.Tego powinnam unikać?

6 mieczy Świat

zbytniego uciekania w świat marzeń, iluzji, definitywnego odcinania się od spraw/osób; być może też zbyt często uciekasz w głąb siebie, w swój własny świat, może pora porozmawiać z kimś o swoich oczekiwaniach, planach, nie skrywaj tego, co naprawdę myślisz i czujesz

uciekam za bardzo...ale i staram się rozmawiać, niestety nie każdy mnie rozumie...

5.To przede mną 9 kielichów

samospełnienie i samorealizacja, radość z życia, odkrywanie nowych pasji

mam taką nadzieję:)

6.Rada Koło

zdać się na los, on Cię poprowadzi i pamiętać, że wszystko, co dzieje się w naszym życiu jest po coś i zdarza się we właściwym dla nas momencie, chociaż dopiero z perspektywy mijającego czasu nabieramy tego świadomości

tak,wiem o tym:)

Napisano
Wiesz, ja celowo do tego Koła nie dociągałam....Nie chciałam....

Rozumiem Cię ale mnie to zaskoczyło.

• Maestro
Napisano
Rozumiem Cię ale mnie to zaskoczyło.

Obecnie jestem na takim etapie, że chyba do końca nie chce wiedzieć, co się wydarzy....Jestem w tej 10 mieczy..

Napisano

1.Kim jestem 10 mieczy - jesteś przygnębiona, przytłoczona, obolała

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - powinnaś wziąć się w garść

3.To powinnam rozwijać 10 monet - powinnas pielęgnowac to, co już zdobyłaś. Może to być Twój dom i rodzina a może jakieś inne plany, które podjęłaś się realizować? Powinnaś zadbać o spokój i bezpieczeństwo. MOże pomedytować powinnaś, na łonie natury? ( wiem,że zimno ale może spacer daleko od miasta dobrze Ci zrobi?)

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - nie uciekać przed trudnościami, nie szukac rozwiązania gdzies daleko, bo może być tuz tuż pod Twoimi stopami. Nie odpływaj :)

5.To przede mną 9 kielichów - wróci poczucie wartości i zadowolenia. Będziesz zadowolona. Przed Tobą lepszy czas.

6.Rada Koło - powinnam zaufać losowi.

"Rozpoznaj swój los i naucz się nim kierować"..

no i jeszcze cytat:

"RADA Z JEDNEJ KARTY;

Przyjrzyj się swojemu życiu i zastanów się,co pragnąłbyś zmienić.Daj sobie czas i możliwość popatrzenia na siebie i swoje życie z dystansu.Wyjedź na dzień,dwa lub jeśli możesz na dłużej.Odpocznij.Zbierz siły i podejmij najważniejsze decyzje.

źródło;Vademecum Tarota-Barbara Antonowicz-Wlazińska"

Będzie dobrze :)

• Maestro
Napisano
wiem,że zimno ale może spacer daleko od miasta dobrze Ci zrobi?

Spacery od zawsze dobrze mi robią:) Codziennie staram się iśc choćby na 30 - minutowy spacer, a w weekendy min. 2 godziny:) Pogoda mi nie straszna:))

Napisano

1.Kim jestem 10 mieczy - koniec pewnego cyklu w zyciu, oczyszczania się pozwól teraz sobie na to nawet jak to boli. potem to zaakceptuj tego uczy ta karta

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - spokojnie odrodzisz się Sad to karta kryzysu kontrolowanego.

3.To powinnam rozwijać 10 monet - cieszyć się tym co masz. karta znajomych, rodziny (ale nie odniesienie do małżenstwa to nie karta małzenstwa tylko karta rodziny pokoleniowej).

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - pewnych kontaków ze swojego otoczenia

5.To przede mną 9 kielichów - dobra zabawa i zadowolenie, satysfakcja

6.Rada Koło - pamietaj, że nic nie trwa wiecznie (bardzo fajna karta na takiej pozycji)

• Maestro
Napisano
1.Kim jestem 10 mieczy - koniec pewnego cyklu w zyciu, oczyszczania się pozwól teraz sobie na to nawet jak to boli. potem to zaakceptuj tego uczy ta karta

2.Powinnam być Sąd Ostateczny - spokojnie odrodzisz się Sad to karta kryzysu kontrolowanego.

3.To powinnam rozwijać 10 monet - cieszyć się tym co masz. karta znajomych, rodziny (ale nie odniesienie do małżenstwa to nie karta małzenstwa tylko karta rodziny pokoleniowej).

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - pewnych kontaków ze swojego otoczenia

5.To przede mną 9 kielichów - dobra zabawa i zadowolenie, satysfakcja

6.Rada Koło - pamietaj, że nic nie trwa wiecznie (bardzo fajna karta na takiej pozycji)

Wiesz,że Koło mam b.często w kartach ostatnio? Też mnie ta karta ucieszyła tutaj:)

Napisano

1.Kim jestem 10 mieczy -

jesteś w punkcie, w którym życie po prostu boli, a rany bywają zadawane z najmniej oczekiwanej strony. Karty mogą też pokazywać,że rozwijasz się intelektualnie, zdobywasz wiedzę. Używasz swych zasobów związanych właśnie z myśleniem, inteligencją...

2.Powinnam być Sąd Ostateczny -

Powinnaś od pewnych spraw się odciąć. Umieć osądzić sytuację i podążyć tylko tam gdzie naprawdę wzywają. "ruszyć gdy zabrzmi złoty róg". Powinnaś działać rozsądnie i w najwłaściwszym momencie zadziałać

3.To powinnam rozwijać 10 monet -

swe zasoby naturalne. Może też powinnaś przyjrzeć się Tym zasobom materialnym, czy coś nie umyka Twej uwadze...

4.Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat -

zamykania się w sobie i ucieczek od problemów w jakiś "inny świat". Może to też mówić o tym by zachować umiar...ani nie uciekać gdzieś w inny świat, ani nie zamykać się za bardzo w sobie ani nie zacząć roztrząsać dookoła jakiś spraw, których tematu normalnie byś nie podjęła :mysli:

5.To przede mną 9 kielichów -

osiągnięcie pewnej radości, spokoju... może nie 100%, ale to takie poczucie cieszenia się własnym towarzystwem, tego jakim się jest i co się osiągnęło do tej pory

6.Rada Koło

Wszystko się zmienia... raz jesteśmy u góry raz na dole... raz wybieramy ścieżkę w lewo a raz w prawo. Bądź przygotowana na to, że coś się zmienia... nie przywiązuj się zbytnio do obecnego stanu, ale i czerp z niej nauki...czasami dopiero doświadczając czegoś jesteśmy w stanie to lepiej zrozumieć, obrać wówczas inną drogą.. czy znaleźć wyjście, o którym wcześniej nie myśleliśmy... a później jest szansa na zobaczenie, dostrzeżenie czegoś pięknego.. <popłynęłam trochę^^>

Pozdrawiam :serce:

Napisano

Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - ty wiesz o czym ja pomyślalam, nie wiem czego jakas taka wewnętrzna siła we mnie sie odzywa - unikaj spacerów nad morzem...hehehehe nie wiem skad mi sie to wzieło :D

• Maestro
Napisano
Tego powinnam unikać 6 mieczy Świat - ty wiesz o czym ja pomyślalam, nie wiem czego jakas taka wewnętrzna siła we mnie sie odzywa - unikaj spacerów nad morzem...hehehehe nie wiem skad mi sie to wzieło :D

Kurcze, ale masz wizję...Dawno nad morzem nie byłam...Teraz bedę się bała:)