SacralNirvana Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Dosyc ciekawy sen, ciekawy i tez bardzo intensywny. Bylam w szpitalu. Jest tak, ze z korytarza wchodzi sie do sal, ale zanim tu weszlo sie do sali dla pacjentow, byla wneka, taki mniejszy korytarz. Po prawej stronie byla ubikacja.Ja mialam ze soba torbe podrozna, tak jak gdy idzie sie do szpitala i mialam potrzebe przebrac sie. Mialam na sobie spodnie dzinsowe i potrzebowalam zalozyc co innego. Chcialam przebrac sie w tej ubikacji, ale drzwi do niej byly zamkniete. Postanowilam wiec przebrac sie w tym korytarzyku przed sala pacjentow. Zdjelam spodnie i tak stalam w samych majtkach, gdy nagle drzwi z sali pacjentow otworzyly sie i wszedl starszy mezczyzna. Popatrzyl na mnie bardzo krytycznie i zaczal pokrzykiwac, ze nie mam wstydu, ze tu mezczyzni tez sa a ja bez spodni paraduje. W tym momencie ogarnela mnie ogromna obojetnosc. Wkazalam na szyld, ze to oddzial kobiecy i stwierdzilam, ze to ja moge sie uzalac, co robi na sali dla kobiet mezczyzna. Mezczyzna poszedl a ja dalej spokojnie sie przebieralam. Weszlam na sale i po prawej stronie na lozku siedziala moja ciocia (nie wiem, co tam robila, nie wiedzialam, ze miala isc do szpitala). Podeszlam do niej, usiadlam na swoim lozku i nagle zobaczylam, ze po lewej stronie sali bylo duzo lozek. Byly tam rozne kobiety (takie, hmm... odczulam to, jako ludzi z nizin spolecznych, tacy pijacy, przeklinajacy, no nie wiem, jak to ujac, ale tak to w tym snie odczulam). Przy jednej z kobiety byl tam ten mezczyzna. Kobieta ta rzucila sie na mnie krzyczac, ze to ta bezwstydnica itd. Ja wstalam i obojetnie okazalam im swoja pogarde, nie wiem, jak to ujac. Odcielam sie od nich w tym snie, pokazalam, ze nie jestesmy sobie rowni. Nie wiem, jak to opisac slowami, ale to bylo bardzo wyraznie czuc. I na tym moj sen sie skonczyl. I tu sa karty na ten sen: S - Signifikator Rycerz Bulaw Wiec tak, jakbym powoli uwalniala sie z jakis okowow, ktore mam na sobie. Z ograniczen. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? VI Kochankowie + 0 Glupiec + 8 Mieczy ---> suma XIV Umiarkowanie; suma HB IX Eremita Tu nie za bardzo wiem, jak to rozumiec. Widac, ze mam pewne blokady wynikajace z przeszlosci, ktore utrudniaja mi wyjscie cala soba w nowe. Podsumy chyba radza, aby szukac rownowagi w sobie, ale i ten czas przejscia w nowe wykorzystac dla siebie po prostu. 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? 9 Bulaw + 2 Kielichow ---> suma XXI Swiat; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Tu widac powolne otwieranie sie na nowe. Na razie dystans i ostroznosc, ale maja zamienic sie w 2 Kielichy, czyli pelna otwartosc, w tym na uczucia. Swiat dalej w podsumie i Pasja z Kaplanka. Takze mysle, ze to dopiero przede mna. Na razie jeszcze sa blokady, ktore musza zniknac. Tak jak w tym snie, gdzie nie odczuwalam wstydu przebierajac sie przy obcym mezczyznie. 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? 5 Bulaw + XIX Slonce ---> suma II Kaplanka; suma HB VI Kochankowie Z tym, ze powinnam sobie dac bardziej na luz, pozwolic sobie zyc bez spinania sie, bez patrzenia na innych. Serce i intuicja. 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? IV Cesarz + 3 Monet + XVII Gwiazda ---> suma XII Wisielec; suma HB VI Kochankowie No wlasnie. Tu pokazaly sie narzucone mi rozne formy zasad, najpierw w domu rodzinny, potem w malzenstwie (maz muzulmanin), z ktorych powoli wychodze. Roznie to idzie, byc moze na razie tkwi nawet w martwym punkcie, czas do przemyslen, ukladania sobie roznych rzeczy. Jest potrzeba w wiekszej mierze sluchania sie glosu serca. 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? 6 Kielichow + 5 Mieczy + 9 Mieczy ---> suma VIII Sprawiedliwosc; suma HB XX Sad i II Kaplanka Zeby odrzucic wspomnienia. Bo sa kaleczace. I z nadzieja spojrzec w przyszlosc. 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? 8 kielichow + 3 Kielichow ---> suma IX Eremita; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Ze pora wyruszyc w nowe, otworzyc sie... pozwolic dziac sie zyciu. Jednoczesnie byc sobie wiernym, nie pozwolic wplywac na siebie ludziom z zewnatrz. 7. Przed czym ostrzega sen? 6 Monet + Krolowa Bulaw ---> suma XVIII Ksiezyc, suma HB VI Kochankowie Zeby ze wzgledu na dobro innych nie rezygnowac ze swojego. Zeby nie bac sie isc po omacku. 8. Do czego zacheca sen? X Kolo Fortuny + I Mag ---> suma XI Pasja; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Aby wziac swoje przeznaczenie we wlasne rece i nie bac sie dzialac. Dac wyraz swojej pasji, nie poddawac sie. Ufac swojej intuicji. Cytuj
Kędry Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Kochana – wielkie zmiany przed Tobą i to takie, które poruszają najgłębsze pokłady Twojej psychiki. Szpital – w snach miejsce uzdrowienia własnego życia realnego i duchowego – u Ciebie będzie to miało holistyczny wymiar, ponieważ nie jesteś na konkretnym oddziale, np, gdyby położyli Cię na okulistyce, to uzdrowieniu podlegałaby twoje trzecie oko, zmiany w myśleniu itd. (tak dla przykładu). Przebieranie się na oddział – to porzucenie dotychczasowego życia, jego poszczególnych warstw. A to, że spotykasz przed salą mężczyznę oraz różne kobiety – to podświadomość konfrontuje Twoje ograniczenia w obrazach tych ludzi - wyrzucany jest „fałszywy” wstyd, dyskryminacja obyczajowa , może nawet poniżanie– czyli to wszystko co Cię więzi i nie pozwala w pełni poczuć się kobietą – CESARZOWĄ To, że się odcięłaś od tego wszystkiego – to bardzo dobrze, ponieważ pozbyłaś się tego wewnętrnzego balastu zalegającego Twoją psychikę. Pokonałaś to wszystko, przepracowałaś i zakończyłaś stary etap życia – a tym samym otworzyłaś się na nowe perspektywy. Chciałam dodać, że zdjęcie spodni – to zerwanie ze zbyt aktywną, męską częścią własnej osobowości, a przebieranie się na korytarzyku (kształt prostokąta = symbol mandali) w pobliżu toalety (miejsca, gdzie pozbywamy się produktów ubocznych) świadczy o powodzeniu zmian. Cytuj
SacralNirvana Napisano 21 Marca 2013 Autor Napisano 21 Marca 2013 Dziekuje Kedry... Twoja interpretacja daje mi duzo do myslenia. Wszystko sie zgadza. Tak wlasnie teraz dzieje sie w moim zyciu. Ciekawe, jak bardzo to wszystko ma odzwierciedlenie potem w swiecie snow. Cytuj
Kędry Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Dziękuję, oczywiście - sny - podświadomość są nieodłączną częścią psychiki i wszystko najpierw się tu rozgrywa, a potem jest to przenoszone do świata realnego Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi