Nirmay Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Witam. To mój pierwszy post na tym forum. Chwiałbym się bardzo serdecznie przywitać i pozdrowić Bardzo wiele zdążyłem nauczyć się na tym forum Proszę o pomoc w interpretacji rozkładu: 1- jest to fundament sytuacji, tu i teraz. 2- kierunek rozwoju, bardzo bliskie wydarzenia. 3- Fakty, których nie wolno zignorować, mają duży wpływ na sytuację. 4- to co można zmienić, na co się ma wpływ. 5- to wyniknie z sytuacji po ewentualnych zmianach w przyszłości. Zaginął mojej mamie pies, zapytałem o jego odnalezienie, o jego obecną sytuację i w jaki sposób sprawa się rozstrzygnie. Karty które się zamanifestowały to: 1- Świat 2- Król Pucharów (pozycja odwrócona) 3- Król Buław 4- Giermek Buław 5- 10 Denarów (pozycja odwrócona) Moja interpretacja: Świat może sygnalizować, że moja matka ma możliwość działania w taki sposób, że może zmienić obrót spraw. W moim odczuciu może oznaczać również, że jeszcze wiele możliwości w poszukiwaniu psa nie zostało wykorzystanych. Król Pucharów mówi mi o tym, że w najbliższej chwili pojawią się sytuacje w których pies może paść ofiarą kradzieży, myślałem jeszcze o tym, że ta karta w pozycji odwróconej ostrzega przed manipulacją, oszustwem. Widzę ewidentnie starania matki, ale ten Król Pucharów mówi o kimś lub o sytuacji która utrudni poszukiwania. To byłyby zdarzenia najbliższe. Król Buław z kolei przynosi mi na myśl osobę, która może mieć wpływ na sytuację. Nie jest ona chyba bezpośrednio zamieszana w szukanie psa. Wydaje mi się, ze ta karta symbolizuje jego dobre zamiary, może on nieść pomoc. Lub zupełnie inaczej: mówi o tym, że należy wykorzystać pomoc innych ludzi... Nie bardzo rozumiem tej karty... Giermek Buław w tym układzie może oznaczać, że powinniśmy pomyśleć o zmianie taktyki działania, informuje również, że wiadomość na która czekamy pojawi się niebawem. 10 Denarów w tym rozkładzie interpretuję jako stratę. Moim zdaniem karta ta, w tej pozycji oznacza psa straconego. 10 Denarów mówi o utracie, pustce... Zapowiada samotność i smutek po utracie psa. Nie zwiastuje pomyślnego dla nas zakończenia sprawy i powrotu psa do domu... Co sądzicie o interpretacji? Wróżę od niedawna, będę bardzo wdzięczny za pomoc w interpretacji tego rozkładu. Bardzo chętnie przyjmę uwagi dotyczące mojej interpretacji, poddaję ją wątpliwości z uwagi na brak mojego doświadczenia we wróżeniu. To dla mnie bardzo ważna sprawa, zwierzak ten jest członkiem naszej rodziny i bardzo go kochamy. Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Mateusz, Nirmay. Cytuj
KatiJo Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 Mateuszu - czy pies zaginął w Warszawie? Ostatnio pojawiło się parę ogłoszeń na facebooku ze Schroniska w Józefowie o znalezionych psach. To pies czy suka? Ma czipa? Ten Świat sugeruje mi właśnie otwarcie się na bardziej globalne metody poszukiwań, jak choćby internet właśnie. Proponuję wrzucić zdjęcie psa na facebooka, albo jakiś inny serwis o zaginionych zwierzakach. Odwrócony Król Pucharów może wskazywać na podłamanie się sytuacją, zaś Król Buław nakazuje działać z energią. Pytać, rozlepiać ogłoszenia, zamieszczać w internecie. Paź buław to również działanie. Wynik w odwróconych 10-ciu denarach nie napawa optymizmem, ale to tylko karty. Trzymam kciuki. Cytuj
Erza Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 jak dla mnie piesek ma już innych właścicieli 1- jest to fundament sytuacji, tu i teraz Świat zagubiony piesek 2- kierunek rozwoju, bardzo bliskie wydarzenia.Król Pucharów (pozycja odwrócona) smutek Mamy z powodu zaginięcia pupila 3- Fakty, których nie wolno zignorować, mają duży wpływ na sytuację. Król Buław psa znalazł mężczyzna 4- to co można zmienić, na co się ma wpływ.Giermek Buławmożecie nadal szukać, bo być może ktoś go widział 5- to wyniknie z sytuacji po ewentualnych zmianach w przyszłości. 10 Denarów (pozycja odwrócona) no właśnie... odwrócona 10 oznaczająca stratę i żal po niej Cytuj
Nirmay Napisano 21 Marca 2013 Autor Napisano 21 Marca 2013 Baamisjanka, Króla buław w sumie podobnie odczułem. Też dosyć męsko... Nie wiedziałem jednak czy ów mężczyzna zabiera psa z premedytacją i go kradnie, czy raczej chce mu pomóc. Jak Sądzisz? Oczywiście, to karty- mówią nam co się dzieje. Może aż karty, ufam. Moim zdaniem teraz gdy już wiemy co się z psem dzieje, powinniśmy zmienić taktykę poszukiwań. KatiJo, pies jest z legionowa- to pod Warszawą. Ogłaszamy od kilku dni bardzo prężnie fakt zaginięcia naszego psa... Cytuj
LasMeninas Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 PO tych kartach sądzę że należy podzwonić po schroniskach, porozgłaszać jaksię da to nakazuje pazik buław ale pies szczęście w nieszczęsciu wyglada na to ze znalazł inny dom Cytuj
Gość Daffne Napisano 21 Marca 2013 Napisano 21 Marca 2013 (edytowane) kochani a nie uważacie, że 10 monet odwrócone....może oznaczać negatywny dom...? w sensie... dom w postaci schroniska, gdzie trafiają pieski uznawane za niechciane... albo bezpańskie? poszukałabym po schroniskach... bo widac, że jakiś zwinny Pan (król buław) go ma w posiadaniu, co bardzo tez pasuje na hycla własnie. Edytowane 21 Marca 2013 przez Daffne Cytuj
Erza Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Nirmay, przystałabym przy interpretacji Daffne, Król buław (hycel), bo w wyniku jest odwrócona 10 monet, czyli właśnie negatywny dom (schronisko). Cytuj
Nirmay Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 Witajcie. Właśnie ciężko jest mi uwierzyć w te schroniska i hycla. Gdyby pies zginął u mnie będąc w Warszawie- to rozumiem. Jednak pies mieszkał na wsi, jest tam masa działkowiczów i zwykłych mieszkańców. Mnóstwo pól dookoła i lasów. Jak ucieknie pies to się zwyczajnie błąka, do póki go nie zastrzeli jakiś łotr z koła łowieckiego lub nie potrąci samochód. To jednak piękny pies i myślę, że złapał go jakiś facet, który chce go u siebie mieć. Pies jednak jest chory i z tego powodu ktoś może się go chciec pozbyć np. z domu do ogrodu... To bym raczej snuł z kart... Cytuj
KatiJo Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Ale schronisko masz w Legionowie, nie zaszkodzi zapytać... Jest gdzieś w necie zdjęcie tego psa? Będę dziś w Legionowie, to bym się rozglądała... Cytuj
Nirmay Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Jest, np. tutaj: http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znaleziono/nowodworski/zaginal-pies-duzy-czarny-nagroda1000zl-466701165 Edytowane 22 Marca 2013 przez Nirmay zmiana linku Cytuj
nalka47 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Prześlij mi na priv na fb . zdjęcie psiaka .wkleje u siebie ,mam sporo znajomych z w-wa i okolic , poproszę to powklejają u siebie głowa do góry Spróbuj tez porozklejac ogłoszenia na tablicach ogrodów działkowych oraz na stronach internetowych ogrodów . Moze jakis starszy działkowiec go znalazł i nie ma go jak zawieść do schroniska , lub zaopiekował sie nim jakiś zbieracz złomu działkowy rożnie bywa .Bedzie dobrze Cytuj
alathea Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 tu jest stronka na FB: http://www.facebook.com/ZaginionyZnalezionypl?fref=ts tez mozna wykorzystac Cytuj
Nirmay Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 Sytuacja się nieco skomplikowała. Czuję w kościach jakieś kręcenie, intrygi, oszustwo... Przed chwilą dzwoniła moja mama i informuje mnie, że w Łajskach wszystkie ogłoszenia Radhy zniknęły. Wiszą inne psy na tablicach, słupach itd- tylko Radha została zdjęta. To bardzo zbliża do interpretacji, która mówi o kradzieży psa. Wydaje mi się, ze człowiek który ściąga ogłoszenia ma w tym wyraźny cel. Nie wiem czemu wiem to, ale czuję. Często mam przeczucia i się sprawdzają... Niestety Cytuj
Ewitta Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Szukajcie w różnych pseudohodowlach. Jeśli to suka, to właśnie ktoś mógł ją ukraść w takim niecnym celu. 10 denarów właśnie na coś takiego też może wskazywać. Cytuj
LasMeninas Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Sytuacja się nieco skomplikowała. Czuję w kościach jakieś kręcenie, intrygi, oszustwo...Przed chwilą dzwoniła moja mama i informuje mnie, że w Łajskach wszystkie ogłoszenia Radhy zniknęły. Wiszą inne psy na tablicach, słupach itd- tylko Radha została zdjęta. To bardzo zbliża do interpretacji, która mówi o kradzieży psa. Wydaje mi się, ze człowiek który ściąga ogłoszenia ma w tym wyraźny cel. Nie wiem czemu wiem to, ale czuję. Często mam przeczucia i się sprawdzają... Niestety Az się we mnie krew zagotowała, jak można kraść psy?! Przecież to tez istoty, które czują i są przywiązane do właściciela. Próbowałeś dzwonić na straż miejska? Powiadomić ze ktoś zrywa ogłoszenia? Jeśli to ma miejsce tylko w tej jednej miejscowości to krąg się zawęża i do skutku tam wieszać ogłoszenia... widzę, że jest nagroda może ktoś taką osobę "podkabluję" no co za sku*wysynstwo.... A jak sunia ma chipa to nie da rady jakoś namierzyć ? Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 Boże... serce mi pęka jak czytam takie informacje Bardzo mi przykro z powodu pieska... Domyślam się, co musicie czuć, bo sama mam pieska i mogę sobie wyobrazić, jak bardzo Was to martwi.. stąd pewnie ten odwrócony król kielichów... Też bym radziła podzwonić po schroniskach, odwiedzić okoliczne pseudo-hodowle... Król buław sugeruje działanie, energię, aktywność! Paź tutaj to informacje- rozwieszajcie ogłoszenia, zostawiajcie wiadomości w internecie. Trzymam kciuki! Informuj nas, jak się sprawa zakończyła! Pozdrawiam Cytuj
KatiJo Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 LM - chipa nie da się namierzyć, tylko się sczytuje specjalnym urządzeniem z psa. I tam są zakodowane dane właściciela. Cytuj
nalka47 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 kurcze może do hodowli to nie ? bo jak w ogłoszeniu zostało napisane nie jest czystej rasy . Alathea wkleiła fajny link , wrzuć go tam . Ja się strasznie tego fb uczepiłam bo sama często wklejam- jak dużo moich znajomych info o znalezionych i zgubionych psiakach i sadze ze jest to fajny pomyśl bardzo rozpowszechniony przez schroniska. Człowiek sobie wszystko z czasem w sobie poukłada i wytłumaczy ale pamiętajmy ze to sunia cierpi najbardziej w tym momencie .Pisz koniecznie co się dzieje .Wydaje mi się również ze takie wstawki na portalach społecznościowych mogą być widziane przez osoby z kręgu faceta w którego posiadaniu jest pies . Wiadomo np .bezdomny kompa nie ma ale ekspedientka w sklepie w którym kupuje on bułkę dla siebie i psa, już tak . Cytuj
Nirmay Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 Witajcie. Jeździliśmy od wczoraj od godziny 14 do dzisiaj w nocy do godz 4. Rozwiesiliśmy ok 1000 ogłoszeń w okolicach. Zadzwoniła do mamy rozbawiona dziewczyna ( mama twierdzi, ze bardzo młoda) i kpiąc zapytała ile jest za psa nagrody. Gdy mama odpowiedziała, że 1000zł- dziewczyna się zaśmiała i stwierdziła, że musi skonsultować z kolegami. Oby to był bardzo przykry żart, za który zapłaci kiedyś i przypomni sobie o nas jak coś/ kogoś cennego straci. Cytuj
Vivere Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 4. to co można zmienić, na co się ma wpływ - giermek buław A ten nr telefonu jest nie do namierzenia? Giermek buław przynosi często wiadomości - może można tu jakoś zadziałac? Cytuj
Nirmay Napisano 26 Marca 2013 Autor Napisano 26 Marca 2013 Witajcie. Po nocy rozwieszania ulotek i poszukiwań, było kilka telefonów i smsów. Ludzie ją widywali (oczywiście nigdy nie wiadomo, czy to był ten pies) tu i tam... Jednak nikt jej nie złapał. Było też zgłoszenie, że widzieli potrąconego przez pociąg psa. Z ciarkami na plecach i łzami w oczach szukaliśmy naszej Radhy i całe szczęście nie znaleźliśmy żadnych zwłok. Nadal sądzę, że karty nie kłamały- psa ktos zabrał. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi