Skocz do zawartości

Poznawczy :)

Arshi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na rok 2013 :)

To jest mój głos wewnętrzny głos: kaplan

Mam swoje zasady :)

To jest mój nieświadomy krzyk: 5mieczy

to ze sam sobie jestem wrogiem

To jest mój podświadomy strach: 2bulawy

przed podjeciem decyzji i trwania przy niej

To jest mój ukryty lęk: gwiazda

nie wiem boje sie lepszych czasow?

Tak wygląda moje życie: 8mieczy-kaplanka-mag=sila

pelen swoich lekow, ale uczacy sie na bledach

W tych słowach/sytuacjach chcę słyszeć swojego serca bicie: as mieczy-3denary-5denarow=rydwan

w jasnych sytuacjach?

To co się wypala/odchodzi z mojego życia: kochankowie

To co nachodzi: rycerz denarow -stabilnosc

Uczucia: 4 kielichy - cos moze sie pojawic ale nie bedzie cieszyc

zdrowie: 10bylaw - wiele spraw wezme na swoje barki

praca: as bulaw - praca moze byc satysfakcjonujaca

to co zadowoli a się nie spodziewam:2kielichy-6kielicho-krolowa bulaw=rydwan

spotkam jaks znajoma z dawnych lat

czego należy się wystrzegać:umiarkowanie-7denarow-rydwan=wieza

powolnych dzialan?

• Maestro
Napisano

masz swoje silne zasady, być może wyniesione z domu rodzinnego, chciałbyś, aby wszystko w Twoim życiu działo się prawidłowo, tzn, najpierw szkoła,znalezienie pracy i dopiero potem legalizacja rodziny, poza tym jak wejdziesz w relację, to wierny będziesz aż po grób;)

czujesz się zraniony, wygrywasz bitwy,ale jakim kosztem?? Robisz się silniejszy po porazkach, ale w imię czego?

boisz się, że staniesz na rozstaju dróg i nie bedziesz wiedział, w którą drogę się udać, "...na rozstaju dróg, gdzie przydrożny Chrystus stał, zapytałeś dokąd iść,frasobliwą minę miał.." ("Szczęśliwej drogi już czas")

że będziesz miał ciągle tylko nadzieję i nic konkretnego poza tym

sytuacja trochę Ciebie przerasta,jesteś zablokowany przez kobietę, ale próbujesz brac sprawy w swoje ręce i budowac poczucie własnej wartości

W tych słowach/sytuacjach chcę słyszeć swojego serca bicie: as mieczy-3denary-5denarow=rydwan

dla Ciebie ważna jest szczerosć i przyjaźń, potrafisz pomagać, jak i wspierać, ja myślę po tych kartach, że wbrew pozorom miłośc jest dla Ciebie na drugim miejscu

poszukiwania miłości, związków?? albo relacje, gdzie Ty się okazujesz być tym trzecim

To co nachodzi: rycerz denarow

dla mnie to znajdziesz niebawem dobrą pracę, co Ci da poczucie bezpieczeństwa

Uczucia: 4 kielichy - uwaząj, żebyś czegoś ważnego nie przegapił

zdrowie: 10buław - uważaj na kręgosłup, na kości

praca: as bulaw - masz szansę i dużo zapału, co oznacza, że i praca będzie

to co zadowoli a się nie spodziewam:2kielichy-6kielichów-krolowa bulaw=rydwan

romantyczne spotkanie z kobietą, ktora od dawna gości w Twoim zyciu i to chyba nawet z jej inicjatywy:)

spoczywania na laurach i znudzenia

Napisano
Bez względu na sytuacje starasz sie zachować obiektywizm.. Starasz sie kierować swoimi wartościami,wiele w tym jest również przemyślen. Mimo obiektywizmy jet również w tobie domator.

to ze sam sobie jestem wrogiem

A ja uważam,że mimo wygranej sprawy i podniesienia się czujesz jakieś wewnętrzne przegranie.. Twoj krzyk mówi o tym,że czekasz na stan w którym to przeminie..
Strach nas ostrzega.. a więc chroni przed tym co może być dla nas złe lub ciężkie do przeżycia.. Twój strach ostrzega Cie przed tym,że decyzja która podejmiesz czy podjełes bedzie wcielona w życie tylko nie wiadomo czy akurat ona będzie trafna a konsekwecje trzeba bedzie przyjąć na klate.

nie wiem boje sie lepszych czasow?

lęk nas zabija..ludzie.. dlatego ,że jest przewaznie utkany z naszych wewnetrznych obaw..przez nas samych generalnie.. a twój ukryty lęk to chyba,że nic się nie poprawi.. dzien za dniem..noc za noca..itd..ciagle to samo..

pelen swoich lekow, ale uczacy sie na bledach

znowu twoje ukryte lęki..ale również jest kobiety+ty w magu..--i próby ujarzmienia wewnetrznych prawdziwych pragnien

w jasnych sytuacjach?

Chciałbyś aby twój status w pracy w końcu się zmienił..
Czas w których byłes zmuszony podejmować decyzje.

-twoje dzałania:)

Uczucia: 4 kielichy

- trochę zamkniecia w sobie, rozmyślan o tym czego nie masz ,nie dostrzegajac tego co masz w zasiegu ręki,okok
zdrowie: 10bylaw -
no widać przeciążenie..ale według mnie karta pokazała stan emocjonalny
praca: as bulaw -
pojawi się jakas iskra nadzieji,opcja:)

spotkam jaks znajoma z dawnych lat

No tak,jakas Pani którą znasz spróbuje się z tobą skontaktować a moze nawet spotkać,w kazdym badz razie nawiazac kontakt.

powolnych dzialan?

No według mnie spokojnie czekać i nie podejmować działań. wiecej cierpliwosci:)
Gość gość5
Napisano

To jest mój głos wewnętrzny głos: kaplan- masz swoje zasady, tylko czy aby do konca jestes z nimi szczęsliwy?

To jest mój nieświadomy krzyk: 5mieczy- to jest właśnie dodpowiedź.... mam wrazenie, że pomimo tego iż działasz zgodnie ze swoimi zasadami- nie daje Ci to ani poczucia zadowolenia ani tym bardziej Cie nie uszczęśliwia.

To jest mój podświadomy strach: 2bulawy- że trzymajac się swoich zasad nie bedziesz do konca szczęśliwy, że możesz nieopatrznie zaprzepascić szansę na fajna znajomość itd.

To jest mój ukryty lęk: gwiazda- boisz się, że lepsze czasy będą tylko tym czego wciąż wyglądasz i masz nadzieję, że nadejdą- i na tym się skończy..... dlatego nie wyglądaj tylko ciesz sie tym co jest :)

Tak wygląda moje życie: 8mieczy-kaplanka-mag=sila- pokonywanie kolejnych ograniczeń sprawia, że wiesz o sobie coraz wiecej, potrafisz sie otwierac na nowe doświadczenia i przez to czujesz sie silniejszy

W tych słowach/sytuacjach chcę słyszeć swojego serca bicie: as mieczy-3denary-5denarow=rydwan - tego nie za bardzo kum kum- potrafisz zarówno ranic/odciac sie gdy uwazasz, ze sytuacja tego wymaga ale równiez potrafisz wspierac gdy istnieje taka potrzeba

To co się wypala/odchodzi z mojego życia: kochankowie- masz dosc zwiazków??? dosc dokonywania wyborów, ktore prowadza do nikąd

To co nachodzi: rycerz denarow -stabilizacja, działania zawodowe, które dadzą satysfakcję

Uczucia: 4 kielichy - potwierdzenie dla Kochanków- masz dość, chyba potzrebujesz odpoczynku

zdrowie: 10bulaw - tu bym powiedziała, zeby uważac na plecy, dolny odcinek kregosłupa (naweet dysk -hehe same skojarzenia)

praca: as bulaw - jakies nowe dzialania w tej sferze, albo jesli posiadasz pracę- nowe obowiązki

to co zadowoli a się nie spodziewam:2kielichy-6kielicho-krolowa bulaw=rydwan- spotkanie z osobą, która znasz - nie wiem czy to nie bedzie jakas Twoja była

czego należy się wystrzegać:umiarkowanie-7denarow-rydwan=wieza- hmm... powiedzialabym, że nie odkładać wszystkiego "na potem" a jak nadejdzie wg Ciebie ten czas- nie wyrywać z kopyta- działac stabilnie i racjonalnie- nie przesadzac z ekscytacją ale równiez wystrzegać się marazmu

Napisano

No masz swoje zasady, ktore trudno Ci jest czasem zostawic. Daja Ci poczucie stabilnosci, poczucie, ze duzo wiesz, ale czasem tez Cie ograniczaja. Wtedy tez trudno Ci wyjsc poza nie a czasem by Ci sie przydalo. Mialbys dzieki temu lepszy wglad w niektore sprawy.

Duzo w Tobie fatalizmu jest. Z gory zakladasz, ze cos sie nie uda. Do tej pory nie szlo wszystko jak z platka, takze utwierdzasz sie z czasem w tym przekonaniu. Tu tez widac energie Papieza. Duzo zastalosci we wlasnych przekonaniach, tu przekonanie o mozliwosci kolejnej porazki i tego, ze i tak z tego nic nie bedzie. Zostaw to... wcale tak byc nie musi. Patrz ponad to.

Boisz sie dzialac, boisz sie ukierunkowac swoja energie w kolejnym kierunku z konkretnym zaangazowaniem. Do 2 Bulaw moznaby wykorzystac energie Kaplanki. Takze tu rada, aby bardziej sluchac swojej intuicji. Jezeli ona podpowiada Ci tak, ufaj jej. Mniej wahania, wiecej dzialania. W tym przypadku - intuicyjnego.

Ze Twoje marzenia i oczekiwania to tylko fantazja, ktora pozostanie wlasnie w obszarze fantazji. Chcialbys wielu pieknych rzeczy, ale pytasz sam siebie, czy aby to wszystko sa realne oczekiwania, czy aby moze na to kiedykolwiek liczyc?

Odp. jest prosta. Owszem, mozesz liczyc, postaraj sie tylko spojrzec na to wszystko nieco z dystansem, okresl, co w tym wszystkim jest do zrobienia, co Ty mozesz aktywnie zrobic i pamietaj, ze jak nie zrobisz nic to nie bedzie nic. Takze marzyc mozna, ale trzeba tez realnie cos robic, aby te marzenia urzeczywistnic. Samo nic sie nie zrobi. Gwiazdka z nieba do kieszeni tez Ci sama nie wpadnie.

Tak wygląda moje życie: 8mieczy-kaplanka-mag=sila; HB XI Sila i Kaplanka

No... sa owszem, blokady, ale zle nie jest. Kaplanka widac przynosi juz powoli uzdrowienie a i budzi sie w Tobie energia do dzialania istnie Mag´owska. Takze wszystko idzie ku lepszemu. Przestan sie juz tak kontrolowac. Jezeli pojawi sie ktos, na kim Ci zalezy, okazuj to, oczywiscie odpowiednio kierujac sie intuicja.

Z drugiej strony luzik. Czy tak czy inaczej - wszystko u Ciebie idzie ku lepszemu.

W tych słowach/sytuacjach chcę słyszeć swojego serca bicie: as mieczy-3denary-5denarow=rydwan, HB IX Eremita

Przede wszystkim chcialbys juz, aby cokolwiek robisz, aby to szlo prawdziwie do przodu. Zeby Twoje dzialania, obojetnie w jakiej sferze: praca, uczucia czy cokolwiek, przynosily Tobie zadowolenie. Na razie jeszcze duzo niepewnosci tu jest. Dzialania po omacku sa. Nie wiesz, co Cie czeka za rogiem. Wiesz tez, ze wymaga to wszystko konkretnych dzialan, aby przejsc nieco wyzej i odczuwac zadowolenie. W kazdym razie wazna czescia tu jest uswiadomienie sobie swoich wlasnych oczekiwan, pragnien i dzialanie potem w zgodzie z nimi. Wazne dla Ciebie, abys mial solidny kierunek, wtedy bedziesz nie do zatrzymania. Musisz wystrzegac sie wahan, niepewnosci, bo to powoduje, ze nie idziesz w sposob zdecydowany w jednym kierunku a miotasz sie na boki, to tu to tam.

Czas wahania, czas wybierania pomiedzy tym a tym. Mimo wszystko nie rezygnuj z glosu swojego serca. Moze inaczej. Zamiast wahac sie, jak do tej pory, sluchaj swojego serca i bardziej mu ufaj.

No tu czas pracy przed Toba, zaangazowania w swoje sprawy: materialne, zyciowe, moze ukladanie pewnych spraw. Rycek Monet tez moze pokazywac, ze cos tam zaczyna sie w Tobie budzic, jezeli chodzi o uczucia.

Uczucia: 4 kielichy -

Tu nawet, jezeli cos jest to brak ruchu. Pytanie czemu? Przeciez 4 Kielichy mowi o bogactwie, jakie masz w sobie, a jakim moglbys obdzielac. Bogactwo emocjonalne, bogactwo uczuciowe... i co? Trzymasz to dla siebie. A owoce, ktore dojrzeja i leza... co robia? Gnija. Szkoda, aby tak bylo u Ciebie. Popatrz na siebie troche z boku, co z tym mozna zrobic.

zdrowie: 10bylaw -

No uwazaj tu, mozesz rzeczywiscie sie zajezdzic. Postaraj sie mimo wszystko nie brac wszystkiego, co mozliwe na swoje barki. Jak tylko to mozliwe, troche przyjazniej do siebie... odpoczynek itd. nie zaszkodza Ci teraz.

praca: as bulaw - praca

Zadowolenie. Albo jakas nowa praca albo szansa rozwoju zawodowo.

to co zadowoli a się nie spodziewam:2kielichy-6kielicho-krolowa bulaw=rydwan; HB VIII Sprawiedliwosc

Tak, moze pojawic sie jakas kobieta z Twojej przeszlosci, ktora nie bedzie Ci obojetna. Wazne jednak, abys w tym wszystkim postaral sie zrownowazyc emocje glosem rozsadku. ;) Mozliwe, ze bedzie Was tez czekala jakas rozmowa...

czego należy się wystrzegać:umiarkowanie-7denarow-rydwan=wieza; X Kolo Fortuny

Ja bym powiedziala, ze raczej zbyt szybkiego poddawania sie, rezygnowania. Moga byc sytuacje, ze bedziesz czul, ze nie posuwasz sie do przodu i byc moze bedzie kusilo, zeby uciec od tego, bo i tak nic sie nie uda itd. Jezeli Ci jednak na czyms/na kims zalezy... nie poddawaj sie. Ograniczenia tkwia w Tobie. Masz duze szanse, aby wyjsc poza nie a takze, aby pomyslnie dzialac i mimo zastojow jakichkolwiek, dzialac tak, aby czerpac z tego zadowolenie.

Gość gość5
Napisano
Ciekawe spojrzenie rogus ;)

Arshi a który punkcik mojej interpretacji tak Cię zainteresował/zaintrygował.....

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Jesteś bardzo konserwatwyny i dobrze wychowany (chyba dość surowe zasady wychowania miały na to duży wpływ)...

Kurs który obrałeś jest nienajlepszy, bo nie przynosi Ci nic dobrego...

Podświadomie boisz sie bliskości z drugą osobą...i tutaj jak dla mnie 5 Mieczy nabiera sensu - myślę że dzieje się tak - że niby czegoś chcesz, a nagle nie wiedzieć czemu toczysz jakieś swoje "wojenki", i chcesz pokazać "Kto jest górą" - a potem często zapewne sam się zastanawiasz nad swoim postępowaniem - uważam że jest to spowodowane właśnie pewnymi obawami...

No obawiasz się Miłości - związku, masz opory przed tym by się zaangażować...tylko dlaczego (?) hmm...

Przybrałeś pewnego rodzaju pozę...innym pokazujesz się jako Ten Co Wszystko Może, Ten Co się Niczego nie obawia etc...

A tak naprawdę, Twoje obawy powodują że w pewnych kwestiach blokujesz się na własne życzenie ii...czekasz i zbierasz siły, czekasz na lepszy moment, niewiele działasz...tak jakbyś liczyczył na to że Los Ci podsunie rozwiązania w niektóych kwestiach...

W sytuacji gdy z powodzeniem będziesz przebijał się przez przeszkody...i w tym wszystkim będziesz miał Kogoś - Kto będzie Cię Zawsze wspierał...

Wybory...konieczność dokonywania ich...

To co nachodzi: rycerz denarow -stabilnosc

Ja bym powiedziała że weźmiesz sprawy w swoje ręce...i ogólnie pokazuje się tutaj stabilność - bezpieczeństwo materialne...może jakaś dodatkowa lub nowa praca (?) hmmm...

Uczucia: 4 kielichy -

Nuuudaaa...albo inaczej ~ stagnacja...

zdrowie: 10bulaw -

Zszargane neeerwy...

praca: as bulaw -

Nooo - i tutaj się potwierdza - że może Ci się trafić jakaś nowa praca...lub po prostu jakaś nowa inicjatywa...

Nom, jakaś Pani z przeszłośći - no ktoś kogo po prostu jussshhh znasz, zaproponuje spotkanie...

Siedzenia w domu...i czekania na "mannę z nieba" - działaj...

Napisano
Arshi a który punkcik mojej interpretacji tak Cię zainteresował/zaintrygował.....

Te pierwsze 4. karty :) troche dalas mi do myslenia o mnie

MyStErIoUs_WoMaN czemu skupilas sie tylko na kontekscie uczuc? To mnie ciekawi ;)

Gość gość5
Napisano

MyStErIoUs_WoMaN czemu skupilas sie tylko na kontekscie uczuc? To mnie ciekawi ;)

:) to myśl Arshi a potem działaj :P

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano (edytowane)

Bo widzę w kartach że baaardzo ich potrzebujesz a bronisz się przed nimi...

Krzyk...strach...lęk ~ 5 Mieczy...2 Buław...Gwiazda suma tych kart Kapłanka...z resztą nie tylko tutaj to widać...

Edytowane przez MyStErIoUs_WoMaN
Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

I jeśli czytałeś moją interpretację dokladnie - to gdzie Ty widzisz to że skupiłam się tylko na uczuciach (?) hmm.:)

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano
No dobra nie tylko ;p ALe glownie ;D

Oj tam :P No ale cóż poradzić, jak właśnie w tych ... punktach widzę dokładnie to ... :);)