women32 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Kochani od dłuższego czasu myślę nad założeniem działalności gospodarczej.Zrobiłam rozkład do analizy mojego pomysłu.Mąż mnie wspiera i pomaga będzie też moim "pracownikiem "bo to branża usługowo-naprawcza. S-Mag-myślę,że zapał i chęci do nowej pracy mam 1.Czy mój pomysł jest realny?-5 pucharów odwr-chyba tak,ale będzie ciężko z jego realizcją. 2.Jak przebiegnie jego wdrażanie?-Król buław-myślę,że ten Król to mój mąż dzięki niemu szybko i łatwo się to rozpocznie będzie miał dobry wpływ na tą sprawę. 3.Jaki rezultat przyniesie ?-Głupiec odwr-nieprzemyślane, niemądre posunięcia...? Będę mieć słomiany zapał jak tylko pojawią się schody zechcę "uciec "? 4.Jak odbije się to na całokształcie mojej pracy zawodowej ?-5 mieczy odwr- przegrana, w wyniku której wszystko należy zacząć od początku porażka na całej lini ? Kochani podpowiecie ? Już sama nie wiem co robić.Wiem,że Karty to nie wyrocznia,ale będę wdzięczna za podpowiedzi Edytowane 22 Marca 2013 przez women32 Cytuj
Erza Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 bardzo trudny rozkład biorąc pod uwagę pozycje kart odwróconych, ale spróbuję S-Mag jest pomysł i w miarę solidne podstawy, aby ruszyć na przód; Mag wspiera wszelkiego rodzaju samodzielne przedsięwzięcia, także uważam, że tu już jest dobry sygnał, aby się za to zabrać 1.Czy mój pomysł jest realny? 5 pucharów odwr. pomysł jest całkiem realny, ale mam wrażenie, że oprócz męża liczysz na pomoc także innych osób; nie chodzi mi tu o osoby powiązane instytucjonalnie, czyli ewentualna pomoc pracowników urzędu pracy, którzy wyrażą zgodę na dotacje itp., ale na zbytnim pokładaniu nadziei w pomocy bliskich (rodziny, przyjaciół, itd.); tutaj także może być jakaś szarpanina emocjonalna, uciążliwe myślenie czy się uda, a jeśli się uda to, co dalej? 2.Jak przebiegnie jego wdrażanie? Król buław tutaj chyba w zasadzie wiele zależy od działań Twojego męża, jego elastyczności, zapału, chęci i umiejętności zarówno fachowych, jak i organizacyjnych 3.Jaki rezultat przyniesie ? Głupiec odwr. no trochę się to może rozbić o ściany... Głupiec w pozycji odwróconej sugerowałby ruszenie z nowym pomysłem do przodu, wstępną dynamiczną realizację (patrz Król buław), natomiast odwrócony może okazać się przykładem porywania się z motyką na słońce 4.Jak odbije się to na całokształcie mojej pracy zawodowej ? 5 mieczy odwr. chyba z czegoś trzeba będzie zrezygnować, albo z pomysłu na własną działalność, albo z pracy zawodowej, będzie bardzo trudno obie rzeczy pogodzić Reasumując, o ile Mag i Król buław mówią o naprawdę świetnym pomyśle i sporych możliwościach, takich realnych do ruszenia do przodu i dalszym sukcesie, to ten odwrócony Głupiec i 5 mieczy sugerują, aby jeszcze raz przemyśleć realnie, czy aby na pewno sobie poradzicie, tutaj bardzo ważną kwestią jest wspólne podejście do tematu, współpraca, a nie poleganie na drugiej osobie. 1 Cytuj
women32 Napisano 22 Marca 2013 Autor Napisano 22 Marca 2013 "pomysł jest całkiem realny, ale mam wrażenie, że oprócz męża liczysz na pomoc także innych osób; nie chodzi mi tu o osoby powiązane instytucjonalnie, czyli ewentualna pomoc pracowników urzędu pracy, którzy wyrażą zgodę na dotacje itp., ale na zbytnim pokładaniu nadziei w pomocy bliskich (rodziny, przyjaciół, itd.); tutaj także może być jakaś szarpanina emocjonalna, uciążliwe myślenie czy się uda, a jeśli się uda to, co dalej?" hmm czekam na pomoc z urzędu pracy czy pozytywnie rozpatrzą wniosek o dotację a z bliskich liczę tylko jedynie na męża na nikogo więcej. Dziękuję za podpowiedź pozdrawiam serdecznie :-) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi