Skocz do zawartości

Pomysl na własną działalność

women32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Kochani od dłuższego czasu myślę nad założeniem działalności gospodarczej.Zrobiłam rozkład do analizy mojego pomysłu.Mąż mnie wspiera i pomaga będzie też moim "pracownikiem "bo to branża usługowo-naprawcza.

S-Mag-myślę,że zapał i chęci do nowej pracy mam

1.Czy mój pomysł jest realny?-5 pucharów odwr-chyba tak,ale będzie ciężko z jego realizcją.

2.Jak przebiegnie jego wdrażanie?-Król buław-myślę,że ten Król to mój mąż dzięki niemu szybko i łatwo się to rozpocznie będzie miał dobry wpływ na tą sprawę.

3.Jaki rezultat przyniesie ?-Głupiec odwr-nieprzemyślane, niemądre posunięcia...? Będę mieć słomiany zapał jak tylko pojawią się schody zechcę "uciec "?

4.Jak odbije się to na całokształcie mojej pracy zawodowej ?-5 mieczy odwr- przegrana, w wyniku której wszystko należy zacząć od początku porażka na całej lini ?

Kochani podpowiecie ? Już sama nie wiem co robić.Wiem,że Karty to nie wyrocznia,ale będę wdzięczna za podpowiedzi

Edytowane przez women32
Napisano

bardzo trudny rozkład biorąc pod uwagę pozycje kart odwróconych, ale spróbuję :oczko:

S-Mag

jest pomysł i w miarę solidne podstawy, aby ruszyć na przód; Mag wspiera wszelkiego rodzaju samodzielne przedsięwzięcia, także uważam, że tu już jest dobry sygnał, aby się za to zabrać

1.Czy mój pomysł jest realny?

5 pucharów odwr.

pomysł jest całkiem realny, ale mam wrażenie, że oprócz męża liczysz na pomoc także innych osób; nie chodzi mi tu o osoby powiązane instytucjonalnie, czyli ewentualna pomoc pracowników urzędu pracy, którzy wyrażą zgodę na dotacje itp., ale na zbytnim pokładaniu nadziei w pomocy bliskich (rodziny, przyjaciół, itd.); tutaj także może być jakaś szarpanina emocjonalna, uciążliwe myślenie czy się uda, a jeśli się uda to, co dalej?

2.Jak przebiegnie jego wdrażanie?

Król buław

tutaj chyba w zasadzie wiele zależy od działań Twojego męża, jego elastyczności, zapału, chęci i umiejętności zarówno fachowych, jak i organizacyjnych

3.Jaki rezultat przyniesie ?

Głupiec odwr.

no trochę się to może rozbić o ściany... Głupiec w pozycji odwróconej sugerowałby ruszenie z nowym pomysłem do przodu, wstępną dynamiczną realizację (patrz Król buław), natomiast odwrócony może okazać się przykładem porywania się z motyką na słońce

4.Jak odbije się to na całokształcie mojej pracy zawodowej ?

5 mieczy odwr.

chyba z czegoś trzeba będzie zrezygnować, albo z pomysłu na własną działalność, albo z pracy zawodowej, będzie bardzo trudno obie rzeczy pogodzić

Reasumując, o ile Mag i Król buław mówią o naprawdę świetnym pomyśle i sporych możliwościach, takich realnych do ruszenia do przodu i dalszym sukcesie, to ten odwrócony Głupiec i 5 mieczy sugerują, aby jeszcze raz przemyśleć realnie, czy aby na pewno sobie poradzicie, tutaj bardzo ważną kwestią jest wspólne podejście do tematu, współpraca, a nie poleganie na drugiej osobie.

• Lubię to! 1
Napisano

"pomysł jest całkiem realny, ale mam wrażenie, że oprócz męża liczysz na pomoc także innych osób; nie chodzi mi tu o osoby powiązane instytucjonalnie, czyli ewentualna pomoc pracowników urzędu pracy, którzy wyrażą zgodę na dotacje itp., ale na zbytnim pokładaniu nadziei w pomocy bliskich (rodziny, przyjaciół, itd.); tutaj także może być jakaś szarpanina emocjonalna, uciążliwe myślenie czy się uda, a jeśli się uda to, co dalej?"

hmm czekam na pomoc z urzędu pracy czy pozytywnie rozpatrzą wniosek o dotację a z bliskich liczę tylko jedynie na męża na nikogo więcej.

Dziękuję za podpowiedź pozdrawiam serdecznie :-)