Skocz do zawartości

Czy uda się w tym roku sprzedać dom?

women32

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcemy w tym roku sprzedać dom czy nam się to uda ?

8 pucharów odwr,6 denarów,Księżyc

Pierwsza karta to odejście bez możliwości powrotu czyli jeśli sprzedamy to tak będzie.6 denarów oznacza,że możemy dostać mniej niż się spodziewamy,oznacza też zakup nowego domu ( planujemy kupno)

Jest spora szansa...tak myślę i mam taką nadzieję

Proszę o zerknięcie kiedyś się odwdzięcze kochani teraz krucho z czasem dużo się u mnie dzieje...:bukiet:

Napisano
Chcemy w tym roku sprzedać dom czy nam się to uda ?

8 pucharów odwr,6 denarów,Księżyc

Pierwsza karta to odejście bez możliwości powrotu czyli jeśli sprzedamy to tak będzie.6 denarów oznacza,że możemy dostać mniej niż się spodziewamy,oznacza też zakup nowego domu ( planujemy kupno)

Jest spora szansa...tak myślę i mam taką nadzieję

Proszę o zerknięcie kiedyś się odwdzięcze kochani teraz krucho z czasem dużo się u mnie dzieje...:bukiet:

Nie stosuję kart odwróconych, no ale..

jeśli jest tu 8 pucharów odw a na końcu Księzyc, topo mojemu moga byc trudności w realizowaniu tego planu.

8 pucharów odw. to niemożliwośc zrobienia kroku.

karta 8 pucharów, karta brama, niektórzy uważają że odwrócone bramy, to zamknięte bramy, nie do przejścia teraz.

Gość MyStErIoUs_WoMaN
Napisano

Z kart - sprzedaż domu w tym roku wygląda na sprawę nierealną...

Napisano

A jak od strony prawnej sytuacja wygląda? Macie, że tak się wyrażę, "czysto" w papierach?

Napisano

8 pucharów odwr., 6 denarów, Księżyc ---> suma Sprawiedliwość

są szanse, ale chyba jeszcze moment nie jest dobry; odwrócona 8 kielichów może mówić o poszukiwaniach (np. sposobu sprzedaży domu, np. przez pośredników), co dalej by wyjaśniała 6 denarów, poza tym 6 denarów jak pisze Chrzanowska to m.in. udana transakcja i sprzedaż domu; jednak przy Księżycu upewniłabym się, czy np. wszystko jest dopięte na ostatni guzik właśnie w kwestii papierów (jak to wyżej wspomniała Davisa), bo w sumie jest Sprawiedliwość, czyli wszelkiego rodzaju umowy, dokumenty, ale także instytucje, z których pomocy możecie skorzystać sprzedając dom; zadałaś pytanie, czy w tym roku się uda, myślę, że uda się coś ruszyć w tej kwestii, mogą pojawiać się chętni na zakup, ale samej transakcji w tym roku jeszcze nie widać

Napisano

Mamy kredyt hipoteczny,ale to nie jest problem przy sprzedaży mieszkania rozmawiałam w banku już na ten temat możliwe,że może się przeciągnąć formalnie ( kupujący też będą najprawdopodobniej brać pożyczkę )

Gość Pasqualina
Napisano

8 pucharów odwr,6 denarów,Księżyc z sumy Sprawiedliwość

Nie dowracam kart,ale jak dla mnie to nie wygląda cała sytuacja zbyt korzystnie. Nie uda się i moim zdaniem może chodzić własnie o jakieś sprawy urzędowe. Problem z kredytem, może ktoś Was wprowadzić w błąd, ogólnie karty dość mało realne, trochę oderwane od rzeczywistych faktów, z którymi będziecie musieli się skonfrontować. 8 Kielichów odczytałabym w tym kontekście jako stracona nadzieja, więc od samego początku do końca czytałabym jako nie...

Napisano
Mamy kredyt hipoteczny,ale to nie jest problem przy sprzedaży mieszkania rozmawiałam w banku już na ten temat możliwe,że może się przeciągnąć formalnie ( kupujący też będą najprawdopodobniej brać pożyczkę )

o kredyt hipoteczny pasowałby do tych kart, przy Księżycu uważajcie na ewentualne krętactwa kupującego, bo mogą być spore niejasności

powodzenia :)

Napisano

byc może ktoś obieca kupno ale do samej sprzedaży nie dojdzie w tym czasie księżyc to coś o czym nie wiesz krzywe zwierciadło....więc złudna nadzieje ktos dac może

Napisano (edytowane)

8 pucharów odwr,6 denarów,Księżyc ---> suma VI Kochankowie; suma HB V Papiez

Te 8 Kielichow odwrocone to tak, jakbyscie nie chcieli tak do konca tego domu sprzedawac. Tu sa checi sprzedazy a jednoczesnie takie uzalanie sie nad sobie "ojej, dlaczego musze to robic?". Jest przywiazanie do tego miejsca.

Co do samej 6 Monet to ogolnie moze ona wskazywac zarowno na to, ze uda Wam sie pokonac jakies trudnosc, ale tez i o zadowoleniu. Ta karta niesie ze soba jakosc szczescia i bogactwa tez. Ksiezyc z kolei mowi o czasie niepewnosci, byc moze takze intuicyjnego dzialania. Tak patrze na te podsume Kochankowie, takze Papiez. Mozliwe, ze bedzie przed Wami jakas propozycja, ktora nie do konca bedzie tym, czego byscie oczekiwali. Tu widac koniecznosc podjecia decyzji. Ale tez porzucienia pewnych oczekiwan (Papiez). Takze propozycja moze byc i mysle, ze mozliwosc sprzedazy takze, ale moze ona budzic watpliwosci i trzeba bedzie tu pokierowac sie rozeznaniem, intuicja a mozliwe, ze takze zweryfikowac co nieco wlasne oczekiwania.

Takze ogolnie tak jeszcze patrzac na te karty, mysle, ze bedzie mozliwosc sprzedazy, ale nie bedzie ona 100% spelniac Waszych oczekiwan. Stad te dylematy i uzalanie sie nad soba w 8 Kielichach, stad ta niepewnosc w Ksiezycu, stad Kochankowie - decyzja w te albo we w te w Kochankach i sztywne wyobrazenia w Papiezu, ktore trzeba bedzie ewentualnie zostawic za soba i stac sie bardziej elastycznym.

Edytowane przez SacralNirvana
  • Lubię to! 1
Napisano (edytowane)

Po prostu to nie jest dobry okres na sprzedaż domu. Nie mamy zbyt korzystnej sytuacji na rynku, a utrzymanie domu pochłania dużo pieniędzy. Ludzie wolą kupować mieszkania.

Musielibyście znacznie obniży cenę domu, by go sprzedać. Takie czasy.

Edytowane przez Ewitta