Farfalla209 Napisano 22 Marca 2013 Napisano 22 Marca 2013 (edytowane) Mój wewnętrzny głos: Mag I Chcę działać, tworzyć Mój nieświadomy krzyk: Kochankowie VI Źle mi w związku... (Edit: tak sobie pomyślałam, że nie tyle co źle mi w związku, co po prostu pragnę namiętności, emocji, zakochania... ) Mój podświadomy strach: Wisielec XII (O) Boję się impasu, braku motywacji, zastoju, apatii Mój ukryty lęk: Wszechświat XXI Hmm... ciężki orzech do zgryzienia. Że nie uda mi się osiągnąć tego, czego pragnę? Albo, że to już koniec, że coś się dopełniło, cykl się zamknął, a ja muszę wejść w nowy, a boję się opuścić stary? Tak wygląda moje życie: Wieża XVI . Słońce XIX . Książę (Rycerz) Buław --> Suma Siła / Kapłanka, ale nie wiem co oznaczają podsumy i czy dobrze liczę Tu też ciężki orzech do zgryzienia. Z jednej strony wieża, a obok słońce.. Z jednej strony rozpad i ruina, intensywne turbulencje, a z drugiej strony... Słońce? Może w tym wypadku jest to dość dosłowne, że mimo wszystko staram się patrzeć na to jasno, szukać pozytywów i staram się by to moje wewnętrzne słońce nie zgasło, staram się wręcz je rozruszać, ponownie zacząć świecić jak dawniej... A Książę Buław? Kim jest ten Pan? Uosabia cechy, które chcę w sobie rozbudzić... Uosabia też cechy mężczyzny którego bym chciała mieć przy sobie. W tych sytuacjach chcę usłyszeć bicie swojego serca: Gwiazda XVII . Koło Fortuny X (O) . 10 kielichów (O) --> Suma Koło Fortuny Chcę po prostu tego co przyniesie los, cokolwiek by to nie było.. A to 10 kielichów odwrócone? Może moje ciche pragnienie przeżycia silnych emocji miłosnych, czegoś co będzie zupełnie różne od stagnacji ostatniego roku.. nawet jeśli to mają być też negatywne emocje, chcę po prostu poczuć, że bije mi serce w piersiach, że żyję.. Co odchodzi z mojego życia? Królowa Mieczy (O) Destruktywne wpływy mojej matki, oczyszczam się z tego powoli. Co nadchodzi? 6 Pucharów (O) Uwolnienie się od dzieciństwa, porzucenie przeszłości, spojrzenie w przyszłość jasnymi oczyma Uczucia: 3 Pucharów Dużo uczuć, niekoniecznie jasno sprecyzowanych, ale mimo wszystko pozytywnych Zdrowie: Królowa Dysków (O) Myślę, że zmęczenie... Praca: 5 buław Nowe możliwości, wyzwania, obudzi się we mnie upór i chęć stawiania na swoim Niespodziewany pozytyw: As mieczy A to ciekawe.. Albo awans w pracy lub inny pozytyw z nią związany.. lub coś innego Może mój umysł też się wybudzi z lekkiej stagnacji? Może ktoś lub coś go wybudzi Czego się wystrzegać? Pustelnik IX (O) To jest chyba najważniejsza wskazówka.. unikać wycofywania się... nie oddalać się od ludzi, nie narzucać sobie zbyt surowej dyscypliny? Krótko mówiąc wystrzegać się życia pustelnika, iść do ludzi, działać! Bardzo ciekawy ten rozkład, nie powiem... Daje do myślenia.. Jestem ciekawa waszych interpretacji, bo oczywiście sporo rzeczy sprawiło mi problem . Edytowane 22 Marca 2013 przez Farfalla209 Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Mój wewnętrzny głos: Mag IChcę działać, tworzyć Wewnetrzny głos mówi Ci,że żyjesz w iluzji. A przecież Mag jest Panem żywiołów,nie musi stwarzać iluzji by jego życie było mądre i ciekawe. Jest w stanie urzeczywistnić swoje marzenia ,wdrożyć realizacje planów w działanie. Mój nieświadomy krzyk: Kochankowie VIŹle mi w związku... (Edit: tak sobie pomyślałam, że nie tyle co źle mi w związku, co po prostu pragnę namiętności, emocji, zakochania... ) Nieświadomy krzyk jasno krzyczy,że nadszedł czas na decyzje,trzeba coś zrobić,podjąć jakieś decyzje w obranym kierunku,isc w zgodzie z własnym biciem serca. Mój podświadomy strach: Wisielec XII (O)Boję się impasu, braku motywacji, zastoju, apatii Boisz się czasu kiedy musiałabyś pobyć chwilę w samotności i spojrzeć z sobą w twarzą w twarz.Mój ukryty lęk: Wszechświat XXIHmm... ciężki orzech do zgryzienia. Że nie uda mi się osiągnąć tego, czego pragnę? Albo, że to już koniec, że coś się dopełniło, cykl się zamknął, a ja muszę wejść w nowy, a boję się opuścić stary? myślę,że twój lęk który Cie zabija i dręczy to świadomośc,że wszystko ma swój początek jak i koniec. Kij który ma dwa kończe i czas który się zaczyna (narodziny) i kończy(smierc) jak i zwiazki,relacje,rózne etapy w zyciu. Lęk Ci szepcze ,że do pewnych rzeczy nie nalezy wracać bo są zakończone albo juz po prostu nie możemy,tak jak czasu również nie możemy cofnąć.. Nic w tył,tylko w przód.. Tak wygląda moje życie: Wieża XVI . Słońce XIX . Książę (Rycerz) Buław --> Suma Siła / Kapłanka, ale nie wiem co oznaczają podsumy i czy dobrze liczę Coś się wydarzyło w twoim życiu czego nie można było poskładać a potem nagle jak z nieba zjawił się rycerz buław na białym koniu i dal siłe..twardej,zamknietej w sobie kobiecie(kapłanka)W tych sytuacjach chcę usłyszeć bicie swojego serca: Gwiazda XVII . Koło Fortuny X (O) . 10 kielichów (O) --> Suma Koło Fortuny no,że będzie dobrze,los się odmieni i zapanuje w końcu harmonia i pełnia szczęscia.. Co odchodzi z mojego życia? Królowa Mieczy (O)Destruktywne wpływy mojej matki, oczyszczam się z tego powoli. Możliwe,ale w mieczowej również moze być twoja postawa jak również nie pokazywanie tego co tak na prawde czujesz i kim jestes w srodku. Co nadchodzi? 6 Pucharów (O)Uwolnienie się od dzieciństwa, porzucenie przeszłości, spojrzenie w przyszłość jasnymi oczyma ja myślę,ze wspomnienia albo pogoń za marzeniami:) Uczucia: 3 Pucharów Dużo uczuć, niekoniecznie jasno sprecyzowanych, ale mimo wszystko pozytywnych Widać radość,spotkania ze znajomymi,bedzie lepiej Zdrowie: Królowa Dysków (O) Myślę, że zmęczenie... Ja myślę,że powinno ok,no chyba ze czasem nadpobudliwość,czy ból głowy albo zatoki... masz jakies alergie? Praca: 5 buław Nowe możliwości, wyzwania, obudzi się we mnie upór i chęć stawiania na swoim Może pojawić się jakiś spór,albo faktycznie walka o pozycje,polepszenie sytuacji. Niespodziewany pozytyw: As mieczyA to ciekawe.. Albo awans w pracy lub inny pozytyw z nią związany.. lub coś innego Może mój umysł też się wybudzi z lekkiej stagnacji? Może ktoś lub coś go wybudzi albo w jedna stronę,albo w druga..w kazdym badz razie bez tego w która strone sie udasz to Cie zadowoli..Czego się wystrzegać? Pustelnik IX (O)To jest chyba najważniejsza wskazówka.. unikać wycofywania się... nie oddalać się od ludzi, nie narzucać sobie zbyt surowej dyscypliny? Krótko mówiąc wystrzegać się życia pustelnika, iść do ludzi, działać! no ja myślę abyś nie zamykała się w sobie ..ani również nie przemądrzala.. Cytuj
Erza Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Mój wewnętrzny głos: Mag I Mag u Crowleya to Prawdziwa Jaźń; masz sporą intuicję i wiele talentów, może ciekawe hobby, które pomaga Ci się dalej rozwijać wewnętrznie, ale też daje radość innym Mój nieświadomy krzyk: Kochankowie VI chcesz więcej pasji i namiętności między Wami, ale też tego metafizycznego połączenia, lekkości; spójrz na Kochanków z Talii Cosmic Tarot http://i2.squidoocdn.com/resize/squidoo_images/250/draft_lens9841741module88367651photo_126781899906.jpg; tego pragniesz w miłości Mój podświadomy strach: Wisielec XII (O) obawiasz się, że Twoje marzenia/plany nie będą miały szansy na realizację/spełnienie; boisz się także uwikłania w pewną formę, z której trudno będzie Ci wybrnąć; spójrz, Ty jesteś Magiem, a Mag podobnie jak Kapłanka, kieruje się intuicją, wewnętrznym poznaniem, natomiast odwrócony Wisielec mówi o niemożności spojrzenia na swoje życie, czy też na świat z innej perspektywy niż widzą go inni ludzie; możesz obawiać się, że inni będą Ci narzucać swoją w wolę w kierowaniu Twoim własnym życiu; masz wielką potrzebę wolności i niezależności, być może też dom rodzinny narzucał Ci pewne postawy i zachowania Mój ukryty lęk: Wszechświat XXI możesz bać się myśli, czy aby żyjesz w zgodzie sama ze sobą; faktycznie Świat to zamknięcie pewnego cyklu i wyruszenie w nowy; poza tym Świat rozpatrywałabym na tej pozycji jako właśnie odwrócony, bo pozycja mówi o lęku, czy negatywie; możliwe, że boisz się samotności i niezrozumienia Ciebie poprzez otaczający Cię świat; poczucie wyobcowania, ale powinnaś pamiętać, że każdy z nas jest inny i nie można porównywać siebie z innymi, szukać czegoś w sobie, co mają inni, bo przecież można to mieć, albo też przyjdzie to do nas w odpowiednim czasie Tak wygląda moje życie: Wieża XVI, Słońce XIX , Książę (Rycerz) Buław ---> suma Wieża/Rydwan mi z sumy wyszła Wieża; sądzę, że dosłownie wyszłaś/wyklułaś się ze skorupy, w której żyłaś, to jest nowy początek, Twoje oczy zobaczyły wreszcie Słońce, porzuciłaś dotychczasowe ograniczenia, być może ktoś Ci w tym pomógł, ale nie tkwisz już w starej i zatęchłej przestrzeni; sądzę też, że dom rodzinny tu dużą odegrał rolę, być może zbyt długo tkwiłaś w nim traktowana jak małe dziecko W tych sytuacjach chcę usłyszeć bicie swojego serca: Gwiazda XVII, Koło Fortuny X (O), 10 kielichów (O) ---> suma Cesarzowa przy tych kartach, to powiedziałabym, że z utęsknieniem czekasz na jakiś melodramat w swoim życiu - przepraszam, jeśli zbyt dosadnie to napisałam; chciałabyś nieco pocierpieć, popłakać sobie, spotkać przeciwności losu, na które nie masz wpływu (odwr. Koło), wydaje mi się, że podświadomie odczuwasz, że jest Ci to potrzebne, aby w osiągnąć pełnię jako kobieta (Cesarzowa); wiadomo, że na życie i nasz rozwój składają się zarówno sukcesy, jak i porażki, blaski i cienie, szczęście i cierpienie Co odchodzi z mojego życia? Królowa Mieczy (O) możliwe, że tak jak piszesz zły wpływ matki (o ile jest ona kobietą samotną), natomiast patrząc na tą kartę z poziomu ogólnego, to może ona mówić o odejściu pewnych bolesnych uczuć, o zacieraniu się w czasie przykrości, które doznałaś ze strony otoczenia Co nadchodzi? 6 Pucharów (O) symboliczne wyjście z dzieciństwa Uczucia: 3 Pucharów otworzenie się na osoby z bliskiego otoczenia, pozytywne interakcje z ludźmi, zabawa, spontaniczność, śmiech Zdrowie: Królowa Dysków (O) hm... pierwsze skojarzenie problemy z cerą, na skutek zaburzonej równowagi hormonalnej, kiedyś czytałam, że moneta, którą trzyma Królową to lustro, przez które widzi świat, stąd takie skojarzenie. Praca: 5 buław dużo działań, sporo możliwości wykazania się swoimi talentami, wiedzą, walka z chaosem; sprawdzisz się w sytuacjach, które wymagają podjęcia szybkich decyzji; elastyczność w działaniach; w negatywnym aspekcie, powiedziałabym, że należy uważać przed zbytnim braniem wszystkiego na siebie (licz siły na zamiary) Niespodziewany pozytyw: As mieczy As mieczy to żywioł powietrza/intelekt, może postanowisz podejść do jakiegoś zagadnienia bardziej racjonalnie i rzeczowo, na chłodno i bez emocji i zaskoczy Cię fakt, jakie to proste; myślowe olśnienie - pewne sprawy mogą zacząć się układać po Twojej myśli Czego się wystrzegać? Pustelnik IX (O) życia w marazmie, świadomego opóźniania pewnych spraw, przesadnej ostrożności, dmuchanie na zimne, kłębienie w sobie niepotrzebnych obaw i lęków Cytuj
Farfalla209 Napisano 23 Marca 2013 Autor Napisano 23 Marca 2013 Strzał w dziesiątkę z tym melodramatem tak jest.. Dzięki, wszystko się pokrywa. Tak moja matka jest samotna, jest rozwiedziona od kiedy przyszłam na świat . "być może też dom rodzinny narzucał Ci pewne postawy i zachowania" - dokładnie z tego staram się teraz wybrnąć . Dzięki wielkie wam obydwu! Cytuj
SacralNirvana Napisano 23 Marca 2013 Napisano 23 Marca 2013 Mój wewnętrzny głos: Mag I Masz wole dzialania. Nie chcesz byc bezwolna marionetka przeznaczenia i losu. Chcesz decydowac o sobie i swoim zyciu. Mój nieświadomy krzyk: Kochankowie VI Chcesz kochac i byc kochana. Chcesz miec wiecej mozliwosci, gdzie to wlasnie serce mogloby wspoldecydowac. Mój podświadomy strach: Wisielec XII (O) Nie za bardzo na ten moment dostrzegasz sens w swoim zyciu. Boisz sie, ze tak wlasnie zostanie, ze bedziesz nadal tkwila w tym martwym punkcie, stagnacji, zawieszeniu, ze ten stan nigdy sie nie skonczy. A co ciekawe, masz mozliwosci, aby to sama zmienic. Tylko musisz zaczac zupelnie inaczej, niz dotychczas dzialac. Wykorzystaj ten przymusowy stan zawieszenia na wglad w swiebie, spojrz na zycie z tej innej perspektywy. Co mozesz zadzialac inaczej? Co mozesz zrobic, aby zaczac zyc pelnia zycia? Odpowiedz jest w Tobie. Mój ukryty lęk: Wszechświat XXI Boisz sie wyjsc na zewnatrz. Nic dziwnego. Nie jestes jeszcze na to gotowa. Wiec nic na sile. Najpierw musisz odnalesc sie tu, gdzie juz teraz jestes. Tu i teraz. Nauczyc sie czerpac radosc i szczescie ze swojej terazniejszosci. Potem przyjdzie czas na otwieranie sie coraz szerzej i coraz dalej. Tak wygląda moje życie: Wieża XVI . Słońce XIX . Książę (Rycerz) Buław --> Suma Siła / Kapłanka; HB VIII Sprawiedliwosc Troche chyba zawalilo sie w Twoim zyciu. Mozliwe, ze dotychczasowe rzeczy, ktore wydawaly Ci sie byc pewnikiem, nagle runely, pozostawiajac Ci wprawdzie duzo wolnej przestrzeni, ale i niepewnosci. Ten czas teraz nie jest czasem pedzenia do przodu, chociaz masz bardzo duzo woli ku temu. Na razie powinnas zaczac ukladac sobie przestrzen wokol siebie, zaczac cieszyc sie dniem dzisiejszym. Wszystko inne przyjdzie z czasme. Jest to tez czas, w ktorym do konca ******a Ci z rak kajdanki, ktore Cie dotychczas krepowaly. Na wszystko pozostaw sobie czas. Nie spinaj sie, ale jednak, gdy poczujesz, ze cos daje Ci radosc, cos Cie cieszy pozwol sobie sie poniesc. Jednak bez planowania, bez wybiegania w przyszlosc. Zyj tu i teraz, ciesz sie zyciem, cala soba. W tych sytuacjach chcę usłyszeć bicie swojego serca: Gwiazda XVII . Koło Fortuny X (O) . 10 kielichów (O) --> Suma Koło Fortuny; suma HB X KOlo Fortuny i I Mag Na razie sama nie wiesz, czego chcesz. Chcialabys wprawdzie, aby bylo lepiej, ale dominuje u Ciebie postawa Kubusia Fatalisty. Z gory zakladasz sobie, ze Twoim przeznaczeniem jest cierpiec, ze na wiele spraw nie masz wplywu. A to blad. To prawda, ze wiele spraw moze byc glosem przeznaczenia, losu, karmy, nazywajmy to sobie, jak chcemy... ale to nie tak, ze jestesmy zdani slepo na to wszystko i nie mozemy nic zrobic. Zawsze zycie daje nam szanse, gdzie mozemy zadzialac, cos zrobic, aby sytuacje polepszyc. Problem w tym, aby tego nie przegapic. Kolo kreci sie i to, co bylo na dole po jakims czasie wyjdzie na wierzch. To od nas zalezy, na ile bedziemy uwazni, czy to dostrzezemy i na ile bedziemy odwazni, co z tym zrobimy i czy cos zrobimy. Takze pamietaj... przeznaczenie przeznaczeniem, ale uwaznosc, spryt i odwaga w dzialaniach. Co odchodzi z mojego życia? Królowa Mieczy (O) Mozliwe, ze wplyw bardzo zimnej, falszywej kobiety, ale mozliwe, ze rowniez Twoje dystansowanie sie do pewnych spraw. Mozliwe, ze z czasem teraz dojda do glosy coraz to intensywniej emocje i uczucia. Co nadchodzi? 6 Pucharów (O) Tak, zaczniesz rozliczac sie z przeszloscia, ktora do tej pory ma negatywny wplyw na Ciebie. Zaczniesz sie od niej uwalniac. Wazne w tym wszystkim, abys nie zagluszala glosu swojego serca. Aby uwolnic sie od przykrych spraw trzeba puscic energie milosci, przebaczyc tym wszystkim, ktorzy ranili a i przede wszystkim sobie. Czysto znaczy nie ma przeszlosci. Mozna zyc tu i teraz. Uczucia: 3 Pucharów Odwzajemniona milosc. 3 Kielichow to milosc, gdzie dajesz i dostajesz. Piekna wymiania jest. Zdrowie: Królowa Dysków (O) Uwazaj na problemy ginekologiczne, kobiece. Tu moga byc problemy z plodnoscia takze. Praca: 5 buław Potrzeba wykazania sie swoimi umiejetnosciami. Niespodziewany pozytyw: As mieczy Zaczniesz rozumiec. To wazne w Twojej sytuacji, terazniejszego zastoju i stagnacji. Jak znajdziesz zrozumienie, bedziesz mogla zostawic przeszlosc, zostawic swoj czas bezruchu i ruszyc do przodu... Czego się wystrzegać? Pustelnik IX (O) Przede wszystkim nie wolno Ci sie samobiczowac, popadac w zgorzknialosc, gnusniec. Wykorzystaj, jeszcze raz napisze, ten czas dla siebei. Dojdz do tego, co dla Ciebie wazne... i potem trzymaj sie tego, badz sobie samej wierna, ufaj sobie... nie postrzegaj tego czasu, a takze niczego, co do tej pory Cie spotkalo, w ramach strasznych krzywd, bo to moze prowadzic do zgorzknienia a nawet depresji. Wszystko ma jakas przyczyne. Wazne, aby wyciagac z tego wnioski na przyszlosc i isc dalej. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi