ChocoRulzz Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Czytałam inne tematy i wiem, że nie na wszystkie pytania mogę dostać odpowiedź. Jednak zainteresowała mnie magia żywiołów, dlatego chciałabym poprosić o podanie kilku informacji odnośnie żywiołu wiatru, jeśli nie sprawi to większego problemu. Dziękuje i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 23, 2009 Share Posted February 23, 2009 Żywioł wiatru reprezentują sylfy. Są one inteligentne i szybkie, ale też delikatne. Podobne są cechy tych którzy urodzili się pod tym żywiołem, przynajmniej tak sądzę. Główne cechy do opanowania: cierpliwość, inteligencja, marzycielstwo, uczuciowość, myślenie wielokierunkowe. Na razie nie wiem co dalej napisać, możesz napisać jakie pytania cię nurtują? W miarę możliwości "poważniejsze" pytania proszę pisać na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChocoRulzz Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 Na samym początku dziękuje za odpowiedz A pytania ktore mnie nurtują... jest ich sporo, np. Od czego zacząć swoją "przygodę" z żywiołem? Czy każdemu człowiekowi przypisany jest tylko jeden element i czy określa się go jedynie na podstawie znaku zodiaku? Czy każdy jest w stanie osiągnąć przynajmniej minimalne efekty? Jakie mogą być niepowołane skutki w tym konkretnym przypadku? Można rozwinąć się duchowo, tak? a czy można osiągnąć efekty bardziej "namacalne"? Wiem, że niektóre z tych pytań są banalne, ale one właśnie mnie ciekawią. Dziękuję jeszcze raz. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Od czego zacząć swoją "przygodę" z żywiołem? Od zapoznania się z nim, poznania go, jak drugą osobę, od zrozumienia i swojej mentalności wiatru. Czy każdemu człowiekowi przypisany jest tylko jeden element i czy określa się go jedynie na podstawie znaku zodiaku? Każdy człowiek może opanować 3 żywioły, jeżeli twoim żywiołem jest wiatr, nigdy nie opanujesz żywiołu ziemi, będziesz mogła natomiast opanować wodę i ogień, ale zajmie ci to trochę więcej czasu. Nie można opanować przeciwnemu sobie żywiołu. Czy każdy jest w stanie osiągnąć przynajmniej minimalne efekty? Tak Jakie mogą być niepowołane skutki w tym konkretnym przypadku? Skoro wiatr to uosobienie inteligencji i spokoju to w razie nieodpowiedniego treningu wystąpią efekty przeciwne do zamierzanych. Można rozwinąć się duchowo, tak? a czy można osiągnąć efekty bardziej "namacalne"? Jest to możliwe, ale nie dosadnie namacalnie, możesz opanować wiatr tak, aby wspomagał cię na co dzień, dajmy na to przypadek kiedy się z kimś bijesz, kiedy "nabierzesz cech" łatwiej ci będzie wygrać, albo kiedy jesteś bardzo nerwowa łatwiej ci się będzie kontrolować (znaczy aktualne odczucia i uczucia) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChocoRulzz Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 Dziękuję. Dużo mi to wyjaśnia. Mam jeszcze jedno pytanie: Jak powinnam się za to zabrać? tzn. co zrobić by zapoznać się z żywiołem wiatru? mieć z nim fizyczny kontakt, myśleć o nim, wyobrażać go sobie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 28, 2009 Share Posted February 28, 2009 Na to pytanie odpowiem już na PW ok? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChocoRulzz Posted February 28, 2009 Author Share Posted February 28, 2009 Tak, dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts