Skocz do zawartości

Aspiracje i cele - po roku ponownie :)

Farfalla209

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Przeglądałam swoje stare tematy w celu weryfikacji ich i znalazłam rozkład na Aspiracje i cele sprzed roku :) Myślę, że warto powtórzyć, wiele się pozmieniało od tego czasu.

1. Mój aktualny cel: Królowa Dysków (Denarów)

Stabilizacja finansowa, powiększenie swoich zasobów, zarabianie pieniędzy.

2. Talenty i zdolności: Kapłanka II (O) . Mag I (O)

Te karty obok siebie, obie odwrócone, są dla mnie niespodzianką. Myślę, że oznaczają, że nie korzystam ze swoich talentów i zdolności, że nie korzystam w 100% ze swojej intuicji wtedy kiedy naprawdę by mi się przydała... Co mi daje mocno do myślenia

3. Pułapki: Fortuna X

Niespodziewane wydarzenia, szanse, których mogę nie wykorzystać

4. Wsparcie: 8 Kielichów

Wizja znalezienia swojego miejsca, swojej nowej drogi, oderwania się od tego co mnie ograniczało i tłumiło, przeczucie nadchodzących zmian..

5. Moja wewnętrzna siła: 6 Dysków

Chęć dawania i brania. Chęć pomocy innym jeśli tylko będę miała na to środki :)

6. Co mi da szansę na postęp? 7 Kielichów (O)

Przebudzenie się z nierealnych planów (hmm... ciężko dostrzec w końcu ich nierealność, a to chyba nie pierwszy raz mi się pojawia)

7. Moc która będzie ze mną: Cesarz IV (O)

Nie rozumiem tej karty w negacji, co tutaj może oznaczać. Ale tak sobie myślę... ta karta w odwróceniu mówi o despotycznym mężczyźnie.. Może chodzi o to, że sama muszę w sobie obudzić te cechy wobec samej siebie [mam takie cechy, ale stłumione], że to mi faktycznie pomaga, daje takiego nieustępliwego powera w dążeniu do celu.. Albo olać wpływ mężczyzny, który na mnie silnie wpływa i blokuje..

8. Wynik: Książę (Rycerz) Kielichów . XV Diabeł . Królowa Buław

Oj, często mi się ten Diabeł przewija przez rozkłady. Myślę, że wynik będzie taki, że faktycznie będę ciężko pracować i tym samym transformacji ulegnie też moja osobowość, wykluje się ukryta pod skorupą pewna siebie, nieustępliwa, stawiająca na swoim ja. Jednocześnie jest to strona którą ukrywam i uważam za "mój cień" (wynik wychowania w duchu siedź cicho i nie podskakuj), więc może też stąd ten diabeł, bo dla mnie wypuszczenie tej rządzącej się mnie, to trochę jak uwolnienie diabła na wolność, czegoś niewłaściwego i wymykającego się kontroli :).

Edytowane przez Farfalla209
Gość Daffne
Napisano (edytowane)

myslę, że pragniesz być niezależna życiowo, ale też związkowo. Chcesz być praktyczna, kobieca i zmysłowa, jednak...silna kobieta

obie odwrócone wskazały...na pewien rodzaj Twej niepoprawności działaniu...ja widzę tu twą słabość do Pana...ale jeśli talent z tego ma wynikać to może to, że z porażki potrafisz uczynić swój sukces? :mysli:

pułapką dla Ciebie mogą być nieoczekiwane wydarzenia, na ktore możesz nie mieć wpływu, mogą wiązać sie z czynami partnera lub innych osób, o ktorych nie będziesz wiedzieć i nagle zaskoczyć mogą. Należy tzrymać rękę na pulsie i ostrożnie obserwować otoczenie i ewentualne rafy...z wyprzedniem unikac na ile to mozliwe.

wsparcie możesz otrzymać od życzliwych osob, które mogą się pojawiac i znikać w Twoim życiu...jednka bardziej widzialabym tu role kobiet, przyjaciółek...a możemy to być my na forum :))

umiejętność rownoważenie relacji jesli coś było skrajnego...masz zdolność harmonizowania...dawając od siebie...pamiętaj jednak też o sobie...by też coś otrzymywać...pamiętaj o asertywności

hm...zaprzestanie widzenia szczęścia tam...gdzie ono nie ma szansy nastąpić...przepraszam, ze tak brutalnie dość..ale widzę tu pewną naiwność spowodowaną uczuciem jakie ktoś w Tobie budzi...pięknymi słowami, nadziejami planami na pzryszosć byc może...jednak odwrócona karta pokazuje, że to płonne nadzieje...najczęściej rzucane słowa na wiatr...by załagodzić sytuację konfliktową...lub oczyścić sie z zlych uczynków....Mam nadzieje, że sie mylę..

hm....to moc nie Twoja a Twego mężczyzny, który...będzie dominować w negatywnym sensie...narzucając Ci swoje zdanie...i żądając od Ciebie być moze coraz więcej i więcej... zważając na Twą łatwość dawania swych dóbr (6 monet) oraz uczucie jakim darzysz Owego mężczynę (7 kielichów (o)) to sądzę, że masz ogromną słabość do tego człowieka... Jest on niezwykle silny psychcznie albo zaradny życiowo...i to mooże CI się podobać...ta jego siła...jednak jak sie już pzrekonałaś ...ta sama siła, ktora Ci w nim imponuje obraca się dość brutalnie pzreciwko Tobie samej....

8. Wynik: Książę (Rycerz) Kielichów . XV Diabeł . Królowa Buław

będą Pana ciepłe słowa, czarowanie, przymilność być może także by sie zrehabilitować...ale...kołowrotek i niszczące emocje znów mogą powrócić po chwilach miłych...z jakichś względów...z czasem Pan znów może narzucać swoje zdanie nie licząc się w Twoim... czy to relacja romansowa? Pan tu troszkę...na tym mocno skoncetrowany chyba...

Przepraszam, że tak nieciekawie...ale ja nie widze pzryszłosci dobrej tej relacji...bo Panu nie zależy na Tobie tak jak powinno...a Ty...oddałabyś mu to co w Tobie najcenniejsze bo Ci zależy... Trzymaj sie ciepło i mam nadzieje, że moja interpretacja i odczucia są błędne...zdecydowanie bardziej wolałabym pisać o szczęściu u Ciebie :*

Edytowane przez Daffne
lit.
Napisano (edytowane)

większa samodzielność w pracy, dalsze doskonalenie się, zapewnienie sobie większej stabilizacji materialnej

tu się zgodzę, nie wykorzystujesz w pełni swojej intuicji (Kapłanka), jak i zdolności (Mag); może nieco za mało czasu poświęcasz na doskonalenie się, albo za mało wierzysz w siebie; dodatkowo powiedziałabym, że za mało ryzykujesz, a za dużo rozmyślasz i się wahasz, a wtedy okazje na osiągnięcie sukcesu przechodzą Ci koło nosa, być może też jesteś za bardzo uległa, łatwo idziesz na kompromis i nieco się boisz tego, co może okazać się naprawdę wow - jednym słowem boisz się osiągnąć sukces, chociaż go pragniesz

nieprzewidziane sytuacje, które mogą pewne plany pogrzebać na jakiś czas; tu warto posłuchać głosu intuicji i czasami zaryzykować, niż myśleć co by było gdyby

tu dużo może zdziałać Twoje myślenie, a raczej jego zmiana na bardziej pozytywne, na pewniejsze i gruntowne

wiesz, że najważniejsza jest współpraca, cokolwiek osiągniesz, pamiętaj, że nie tylko Ty jesteś zwycięzcą, ale leż ludzie, którzy Ci pomagają, ich wielu wokół Ciebie, inspirują Cię, możesz na nich liczyć w potrzebie; Twoją siłą jest świadomość, że nie jesteś sama z problemami

spojrzenie realne na własne marzenia i cele, ale przede wszystkim działanie

może więcej dyscypliny, a mniej bujania w obłokach, mierzenie sił na zamiary;

8. Wynik: Książę (Rycerz) Kielichów, XV Diabeł, Królowa Buław ---> suma Sprawiedliwość

ooo, myślę, że zajdzie w Tobie poważna zmiana, Rycerz kieli to odpowiednik Śmierci w AW, staniesz się bardziej kreatywna, pewna siebie (Królowa buław) i zaczniesz w pełni korzystać ze swojego "diabelskiego" geniuszu.

zglapię sobie zaraz ten rozkład :zeby:

Edytowane przez Erza