emilr Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 (edytowane) Mam pewien techniczny problem z autem. Waham się, czy wypada. Ale potrzebuje pomocy, drobnej przysługi. Ja tego nie ogarniam i tylko on przychodzi mi na myśl, jako pomocnik. Jak on zareaguje na moja prośbę o pomoc? Kapłanka II, Król Monet, 6 monett - myślę, że mi pomoże. Król Monet, to taki stateczny pewniak. Ma wiedzę, doswiadczenie i podzieli sie nim. Król monet jest pomocny. 6 monet - weprze mnie:). Co z tą kapłanką? nie wiem. Druga część pytania (wiem, ze nie do zweryfikowania tak na 100%, chyba, ze na podstawie moich odczuć - to zweryfikuję) Co on poczuje, gdy go poproszę o pomoc? 9 pucharów, as buław, paź buław - 9 pucharów - będzie zadowolony, ze moze wykazać sie inicjatywą (as buław). Paź buław to chęć jego pomocy. Ucieszy sie, że moze mi pomóc. Edytowane 24 Marca 2013 przez emilr Cytuj
Erza Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Jak on zareaguje na moja prośbę o pomoc? Kapłanka II, Król Monet, 6 monet ---> suma Diabeł/Kochankowie Kapłanka mówi, wiesz, po co pytasz tak, jak piszesz Król monet to pewniak, pomoże, nawet jeśli nie będzie miał czasu, to znajdzie czas Druga część pytania (wiem, ze nie do zweryfikowania tak na 100%, chyba, ze na podstawie moich odczuć - to zweryfikuję) Co on poczuje, gdy go poproszę o pomoc? 9 pucharów, as buław, paź buław ---> suma Mag a Was w przeszłości coś łączyło? byliście razem, a nawet mieszkaliście ze sobą? bo tu mam wrażenie, że on może odbierać Twoją potrzebę pomocy, nie tylko jako potrzebę, ale i sygnał do czegoś więcej; na pewno mu będzie miło, że potrzebujesz jego pomocy (9 kieli - jego męskiego ego zostanie połechtane i zaspokojone); możliwe też, że jakoś impulsywnie (gestem czy jakimś słowem, ale bardziej gestem, bo buławy to jednak działanie/czyny), da Ci do zrozumienia, że liczy na jakąś rekompensatę, np. zaproszenie na kawę 1 Cytuj
emilr Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 No taaaaak to ten pan, o którym tu kiedyś pisałam. Ogólnie skomplikowane ,bardzo iskrzy, ale bez szans. Ja juz odpusciłam, ale naprawde nie mam wyjscia, bo czuje, ze on pomógłby mi. Pytam kart i was, bo mi głupio nadużywać jego przychylności. A raczej nie głupio, ale boje sie, ze on to odbierze jako narzucanie sie. A tak właściwe sama nie wiem, bo mam niezle zamieszanie w życiu. Ale na pytanie, czy cos łączy to tak. ale bardziej duchowo, bo okolicznosci nie sprzyjają. Cytuj
Erza Napisano 24 Marca 2013 Napisano 24 Marca 2013 Mieczowy to może i by się wkurzył i odebrał to jako narzucanie, zabieranie mu czasu, albo Buławiany Król, ale Monetowy jest wolny od takich myśli. Masz tam 6 monet, czyli współpracę, pomoc. Jeśli w ostatnim czasie nie prosiłaś go nic, to spokojnie możesz zapytać, czy nie zechciałby Ci pomóc. W Kapłance masz też przesłanie, aby kierować się intuicją, Ty zdecyduj czy go poprosisz, karty i nasze interpretacje traktuj jako wskazówkę, nie wyrocznie. Cytuj
emilr Napisano 24 Marca 2013 Autor Napisano 24 Marca 2013 Dzięki:) Ja i tak wiem, co zrobie:) Tylko wiesz jak to jest. Ostatnio niechcący go uraziłam. Mam wyrzuty sumienia. Chce to jakos naprawic/ Stad te obawy. Poza tym, gdyby to był obcy facet, czy sasiad z góry nie pytałabym tarota:) I nawet nie zastanawiałbym się. Ja chcę jego poprosić. Obawiam się jego reakcji. Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Mam pewien techniczny problem z autem. Waham się, czy wypada. Ale potrzebuje pomocy, drobnej przysługi. Ja tego nie ogarniam i tylko on przychodzi mi na myśl, jako pomocnik. Jak on zareaguje na moja prośbę o pomoc? Kapłanka II, Król Monet, 6 monett - myślę, że mi pomoże. Król Monet, to taki stateczny pewniak. Ma wiedzę, doswiadczenie i podzieli sie nim. Król monet jest pomocny. 6 monet - weprze mnie:). Co z tą kapłanką? nie wiem. Druga część pytania (wiem, ze nie do zweryfikowania tak na 100%, chyba, ze na podstawie moich odczuć - to zweryfikuję) Co on poczuje, gdy go poproszę o pomoc? 9 pucharów, as buław, paź buław - 9 pucharów - będzie zadowolony, ze moze wykazać sie inicjatywą (as buław). Paź buław to chęć jego pomocy. Ucieszy sie, że moze mi pomóc. Nom, nie do zweryfikowania - dlatego wątek niezgodny z regulaminem...zwłaszcza ta "druga część"... Cytuj
emilr Napisano 25 Marca 2013 Autor Napisano 25 Marca 2013 No druga nie, ale pierwsza przecież jak najbardziej. Albo sie zgodzi, albo nie:) I będę widziała, jaka reakcje to wywoła Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 25 Marca 2013 Maestro Napisano 25 Marca 2013 Pomoże Ci na pewno, wg mnie Kapłanka mówi, żebyś działała z wyczuciem, subtelnie, łagodnie, po kobiecemu..A co poczuje? No, na pewno zrobi mu się milo, dostanie werwy do działania:) 1 Cytuj
KatiJo Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Proszę ograniczyć się w interpretacjach tylko do pierwszego pytania - jako możliwego do zweryfikowania. emilr - na przyszłość nie zamieszczaj pytań nieweryfikowalnych. Ponadto, moim skromnym zdaniem - to, co on poczuje jest zupełnie nieistotne. Ważnym jest dla Ciebie czy pomoże czy też nie. Nie dorabiaj ideologii, niewarto. No chyba, że auto to tylko pretekst, nie znam wcześniejszych wątków i historii z tym panem. Jednak, gdyby tak było - to już zupełnie inna bajka i inne pytanie. Cytuj
emilr Napisano 25 Marca 2013 Autor Napisano 25 Marca 2013 (edytowane) Tak jest:) Poprawie sie ps. nie pretekst, bo nic i tak on nie zmieni. Naprawde potrzebuję, on czuje,ze bu mi pomógł. Ale obawy mam, bo nie chce przeszadzic. Edytowane 25 Marca 2013 przez emilr Cytuj
KatiJo Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 emilr - jeśli mamy czyste intencje, to co inni na nasz temat pomyślą jest zupełnie nieistotne - naprawdę. Jeśli Twoją jedyną intencją jest uzyskanie pomocy w sprawie samochodu - nie wahaj się i proś o nią. Im bardziej będziesz roztrząsać sprawę w kierunku - "co on sobie pomyśli", tym bardziej Twoja prośba będzie nacechowana wątpliwościami. Będzie Ci głupio i zaczniesz mu się tłumaczyć, że nie ma żadnych podtekstów, itp, itd. Tym samym on zacznie się zastanawiać, podczas, gdybyś poprosiła wprost z uśmiechem i bez wahań - nawet by mu to nie przyszło do głowy. Zawsze w takich sytuacjach pomyśl sobie - co najgorszego może się stać, jeśli to zrobisz? W tym wypadku jest to tylko ewentualna odmowa, nie to co on pomyśli. Czy to takie straszne? Na pewno znajdziesz wówczas inne rozwiązanie. A co najlepszego może się stać? Uzyskasz pomoc. Karty zresztą na to wskazują właśnie, że ją uzyskasz. Zostaw emocjonalną otoczkę, zwłaszcza w sprawach jej niewymagających. 3 Cytuj
emilr Napisano 25 Marca 2013 Autor Napisano 25 Marca 2013 WERYFIKACJA niepotrzebnie się bałam. Wcale nie było niezręcznie, a wręcz rozładowało to trochę napiętą atmosferę. Na początku był zaskoczony. Potem, gdy powiedziałam, o co chodzi bez wahania pomógł. Jeszcze podpowiedział mi coś i zaoferował swoją pomoc na przyszłość. W moim odczuciu był zadowolony, cieszył się, że mógł pomóc. Dziękuję Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi