Gość ANEZ Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan - chcę iść do przodu, rozwijać się, stabilizacja. 2.Talenty i zdolności - Paz kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy - na pewno są ,odkrywane trochę chaotycznie. 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel. - zbyt duże tempo życia? 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8mieczy - myślę wsparciem dla mnie jest moje wnętrze. 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel, - mój spryt , rodzina, dom - którzy dają mi dużo siły. 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan - moja energia, moje zaangażowanie. 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3mieczy - mój mąż, moja rodzina, ich wsparcie. 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów - powinnam dojść do tego, czego pragnę. Cytuj
Caliel Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan - chcę iść do przodu, rozwijać się, stabilizacja. Tak.... masz dosc zastoju, stania w miejscu, niezmiennosci. Moze sprawy rusza z miejsca, ale... uwazaj na gardlo! I na to co mowisz;) i komu 2.Talenty i zdolności - Paz kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy - na pewno są ,odkrywane trochę chaotycznie. Masz bogate wnetrze, wrazliwa osobowosc i artystyczna dusze. Jednak mysle, ze nie ejstes konsekwentna, podazasz swoimi talentami z wplywem chwili, tzn zamiast odkryc i pielegnowac, to po chwii odkrywasz w sobie inny, rzucasz sie na niego i zaniedbujac poprzedni skupiasz sie na nowym... Moze warto wiecej uwagi poswiecic pasji czy dwom, trzem? 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel. - zbyt duże tempo życia? Uwazaj na rozgrywki personalne. Ktos moze miec zla wole i planowac z premedytacja ustanowienie siebie na wygodnym siedzisku. Jesli chodzi o bardziej personane - mozesz wpadac w pulapke obwiniania sie, checi wynagrodzenia komus czegos, wrecz rywalizacji o czyjes wzgledy, chocbys miala na smierc zaglaskac (takie mam odczucie). Moze jestes nazbyt opiekuncza? 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8mieczy - myślę wsparciem dla mnie jest moje wnętrze. Mysle, ze masz bardzo silny instynkt samoobronny. Potrafisz przeczuc zagrozenie, ale czasami zbytnio sie najezasz. Mozesz tez miec problem z zaufaniem innym, otwarciem sie na kogos, powierzenie się i swoich problemow. Bardzo dobrze umiesz sie bronic, izolowac, trzymac tego co jest. 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel, - mój spryt , rodzina, dom - którzy dają mi dużo siły. Jestes przebiegla, zaradna, potrafisz czekac cierpliwie na sprzyjajacy moment, ladujesz akumulatory w domu. 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan - moja energia, moje zaangażowanie. Wiecej energii i zaufac bardziej swojej intucji, a takze losowi. Dac sie poniesc wenie tworczej, pragnieniom, instynktom, emocjom. 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3mieczy - mój mąż, moja rodzina, ich wsparcie. Nie zawiodl Cie ktos z rodziny aby? Może wlasnie maz? I teraz mzoe probowac Ci to wynagradzac i wspierac. W kazdym badz razie masz silne oparcie rodzinnne, jestes praktycznie niezastapiona;P badz ostrozna, by sie nie wykonczyc. 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów - powinnam dojść do tego, czego pragnę. Tutaj raczej widze bardziej komplikacje, cos w rodzaju niemoznosci cieszenia sie tym co osiagniesz... moze nie do konca bedziesz zadowolona? ale praktycznie to wykorzystasz Cytuj
Gość ANEZ Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 pkt.3 - masz rację, jestem zbyt opiekuńcza i nieraz zle się to dla mnie kończy. pkt.7 - rzeczywiście z rodziny mnie ktoś zawiódł ale nie mąż, on jest nezastapiony Dużo prawdy - dziękuje:_okok: Cytuj
Erza Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan ---> suma Kapłanka pragniesz w dalszym ciągu się rozwijać; Rycerz monet to kontynuacja tego, co już się zaczęło; wydaje mi się, że tu chodzi o tematykę ezo, będziesz się doskonalić w tym zakresie, bo to jest Twoją pasją, pozwala Ci lepiej poznać siebie 2.Talenty i zdolności - Paź kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy ---> suma Księżyc/Pustelnik rzeczywiście jest ich sporo i wszystkie są w zasięgu Twojej ręki, tzn. pracujesz nad nimi, nad ich rozwojem; każdemu starasz się poświęcić czas; pracujesz nad nimi samodzielnie o czym mówią podsumy 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel ---> suma Słońce/Koło/Mag może zbytnia nadgorliwość w pewnych sprawach, czasami masz poczucie, że nie możesz złapać oddechu, chwilę pomyśleć i zdecydować, w rezultacie podejmujesz decyzję na szybko, a potem jest plątanina myśli, że jednak zrobiłabyś to inaczej; zdajesz sobie sprawę jednak, że pewne decyzje trzeba podejmować już i na szybko 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8 mieczy ---> suma Słońce/Koło/Mag powiedziałabym, że dom i rodzina są dla Ciebie wsparciem, zauważ, że zarówno 4 denarów, jak i 8 mieczy to "zamknięte kręgi", Słońce może sugerować tutaj męża 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel ---> suma Umiarkowanie/Kapłan Twoją siłą jest poczucie bezpieczeństwa, jakie zapewnia Ci rodzina, także wewnętrzny spokój, harmonia duszy i ciała (Umiarkowanie), nad którą pracowałaś solidnie dłuższy czas (Kapłan) 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan ---> suma Cesarz Twój zapał (Król) i dużo pomysłów, które dopiero gdzieś sobie jeszcze chodzą po głowie i czekają na realizację w odpowiednim momencie(Księżyc), poza tym działanie (Rydwan) 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3 mieczy ---> suma Wisielec/Cesarzowa rodzina, przyjaciele, osoby bliskie Twojemu sercu - to jest Twój power, jednak tutaj jest też rada od kart, by aż tak wiele z siebie nie dawać, bo możesz poczuć się rozczarowana, dosłownie nie daj sobie serca wyrwać (3 mieczy), czasami odpocznij, odetchnij, spójrz na problemy z innej perspektywy (Wisielec) 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów ---> suma Mag bardzo rodzinnie i ciepło widać jak bardzo jesteście dla siebie bliscy i ważni; 8 mieczy widziałabym tutaj w pozytywnym świetle, jako bliskość i intelektualne porozumienie Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 25 Marca 2013 Maestro Napisano 25 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan -wyrywasz się do przodu,gdyż pragniesz się rozwijać, dużo już osiągnęłaś,ale wiesz, że nie należy poprzestawać na tym co się ma, tylko podążać dalej 2.Talenty i zdolności - Paz kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy -jesteś wrażliwa, uczuciowa, masz zdolności artystyczne,poza tym jesteś b.inteligentna 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel. - nieciekawe sytuacje, gdy czujesz się oszukana, zbytni pęd do przodu i za duże zaufanie do niektórych osób 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8mieczy - wsparciem jest to, co do tej pory osiągnęłaś, Twój mały własny świat,ponadto optymizm, ogromny i Twoje ograniczenia, które Ci pomagają, bo blokują przed podejmowaniem nie zawsze korzystnych decyzji 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel, - mój spryt , rodzina, dom - spryt i inteligencja, a także rodzina 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan - męzczyzna, który Ciebie wspiera i w Ciebie wierzy, Twoja intuicja,a także talenty, które niebawem sama odkryjesz 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3mieczy - rodzina, kochający mężczyzna i trzeźwe spojrzenie na otaczającą codzienność 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów - ktoś w Twoim zyciu powróci,ktoś z przeszłości. ale to Cię uszczęśliwi,patrząc na 8 mieczy przy Królu Denarów, kto wie, czy nie będzie to ktoś, kiedyś ważny dla Ciebie,ale teraz z wiadomych przyczyn nieosiągalny? Cytuj
Gość ANEZ Napisano 25 Marca 2013 Napisano 25 Marca 2013 Inez, zaciekawił mnie pkt.8,bardzo ciekawa interpretacja, może w przyszłości do zweryfikowania. Dziękuje:_okok: Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan - tak, chcesz iść do przodu, rozwijać się ~ chcesz realizować swój plan...wiesz że nie możesz poddawać się biegowi wydarzeń i nie zamierzasz biernie czekać...wiesz, że teraz jest dobry moment na wprowadzanie zmian... 2.Talenty i zdolności - Paz kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy - ogólnie jesteś osobą bardzo uzdolnioną (Paż Kiel. & Rycerz Mieczy)...masz bardzo dobrą wyobraźnię (Paż Kiel. & suma Księżyc) i jesteś bardzo kreatywna...dlatego myślę też: że posiadasz zdolności artystyczne - mogą to być np. zainteresowania plastyczne etc... 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel. - jak to ująć, hmm ~ myślę że po prostu musisz uważać by nie paść ofiarą wykorzystywania przez kogoś - jesteś bardzo "przedsiębiorcza" i jak już w coś "wchodzisz" to robisz to z wielkim zaangażowaniem i dajesz całą siebie - a co niektórzy mogą chcieć to wykorzystywać, wtedy mogłoby wychodzić tak - że wchodzisz w coś bo chcesz komuś pomóc - a w efekcie to Ty wychodzisz na minusie... 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8mieczy - poczucie bezpieczeństwa - zarówno tego materialnego jak i emocjonalnego, masz swój azyl - Mąż, Rodzina, Bliscy to daje Ci radość i szczęście...to oni - świadomość tego że masz na kogo liczyć daje Ci olbrzymie wsparcie...myślę też że pomiędzy Wami panuje akceptacja bliskich bez oceniania kogokolwiek (Słońce & 8 Mieczy).... 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel, - ja to widzę tak ~ już sama 7 Mieczy wskazuje na Twoją mądrość i silny głos wewnętrzny - poznanie wewnętrzne - to jest Twoja olbrzymia siła...10 kielichów ~ to spokój wewnętrzny, wejście na wyższy poziom rozwoju...sumą kart jest Pustelnik - który mówi właśnie o poszukiwaniu wewnętrznej mądrości, a ogólnym przesłaniem Pustelnika jest przecież boski wymiar w człowieku - preferowanie rozwoju duchowego, praca nad sobą - dlatego uważam że to jest Twoją NAJwiększą siłą - bogate i stabilne wnętrze (4 Buław)... 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan - Twoja przedsiębiorczość, kreatywność, chęć rozwoju (bo bez chęci nie ma postępu) - otwarcie na różne możliwości, konsekwencja oraz wytrwałość w działaniu...nooo i stabilne emocje... 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3mieczy - "mój mąż, moja rodzina, ich wsparcie." ~ dokładnie tak...i zawsze gdy nie będziesz mogła znaleźć rozwiązania - będziesz moga liczyć na ich wsparcie, pomoc w podjęciu decyzji... 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów - będziesz realizować swoje cele a bliscy będą Cię wspierać i dopingować kiedy dopadną Cię wątpliwości... Cytuj
SacralNirvana Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan ---> suma II Kaplanka; suma HB VII Rydwan Tu wyglada tak, jakbys sie budzila z zimowego snu, powoli zaczyna krazyc krew, budzisz sie do dzialania, zaczynasz czuc swoje sily i mozliwosci. Wazne, abys w tym wszystkim kierowala sie intuicja a i miala obrany konkretny cel swoich dzialan, aby tym samym nie marnowac energii na byle co, nie pograzac sie w chaosie. Dbaj rowniez o swoja strukture psychiczna. Jezeli stosujesz jakies praktyki duchowe typu medytacja to moga byc one bardzo wspierajace Ciebie w Twoich dzialaniach. Rydwan musi dbac o swoje wnetrze, aby moc miec sily pedzic do przodu i miec sily na zewnatrz. 2.Talenty i zdolności - Paz kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy ---> suma XVIII Ksiezyc, suma HB IX Eremita No tu zaznacza sie bardzo Twoja wrazliwosc, intuicja, emocjonalnosc, ogromna uczuciowosc, ale i intelekt. Tak jakby u Ciebie wszystkim tym wrecz buchalo. Jest i serce i dusza i umysl. Pieknie. Wazne, abys umiala to w zyciu wszystko pogodzic, polaczyc ze soba rzeczy niemozliwe pozornie do polaczenia. W podsumach masz Kiezyc (ktory po zsumowaniu daje Eremite) a takze Eremite. To piekne karty, wkazuja jednak nadal na potrzebe ciaglej pracy nad soba, zycia w zgodzie z wlasnym wnetrzem i nie uciekania przed glosem wlasnej intuicji. Po kartach wczesniejszych powiedzialabym "zyj jak dotad i nie daj sie zbic z tropu". 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel. ---> suma XIX Slonce; suma HB V Papiez Taka mysl, ze nie doceniasz wlasnych mozliwosci, tego, jaka sama jestes silna. Zbyt szybko sie poddajesz i uznajesz, ze inni moga/umieja cos lepiej. Korzystasz z pomocy innych, bo samej nie zawsze starcza ci sil, aby cos zrobic samej. Jednak powinnas rozpoznac swoj potencjal, podejsc do samej siebie z uczuciem, ale i na luzie, zaczac dzialac bardziej bez zakladania, co z tego bedzie. Tym samym pozostawic takze pewien sposob myslenia, ktory Cie mocno unieruchamia, ewentualnie popycha do dzialana nieprzemyslanych, podyktowanych lekiem lub poczuciem, ze cos (z Twojej strony) i tak sie nie uda. 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8mieczy ---> suma XIX Slonce; suma HB IV Cesarz Przede wszystkim to, co juz posiadasz. Masz ogromne bogactwo mozliwosci. Zreszta bylo juz wyzej, jaki ogromny potencjal w Tobie drzemie: ta wrazliwosc, intuicyjnosc. Wazne, abys teraz umiala to wykorzystac, nie trzymala dla siebie. Ja w tych 8 Mieczach upatrywalabym nie tyle nawet blokad jakis, ale Twojej ogromnej wiedzy. Prawdopodobnie duzo czytasz, duzo ciagle sie uczysz, taka chodzaca encyklopedia z Ciebie. Takze powinnas bardziej przykladac sie do tego, aby jeszcze efektywniej to wykorzystac w zyciu. Spojrz na siebie nieco z boku, ocen realnie, ile z tego rzeczywiscie wykorzystujesz a ile moglabys jeszcze wykorzystac i zajmij sie tym. 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel, ---> suma IX Eremita; suma HB XXI Swiat i III Cesarzowa Powiedzialabym, ze jest w Tobie duzo sprytu, taka wewnetrzna inteligencja, dzieki ktorej potrafisz przechytrzyc los i niesprzyjajace okolicznosci, sprawic, ze rozne sytuacje w Twoim zyciu nabieraja harmonii i osiagaja pelnie swoich mozliwosci. Co mozesz tu jeszcze zrobic to skupic sie jeszcze bardziej na sobie, swoim wnetrzu a takze swoim tu i teraz, zyciu, ktore wiedziesz w tej chwili, nauczyc sie czerpac radosc z niego na biezaco, bez wracania myslami do przeszlosci, ale i nie wybiegaja zbytnio w przyszlosc. 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan ---> suma IV Cesarz; suma HB VII Rydwan Praca z intuicja, medytacja, ezoteryka, ale wszystko z glowa. Karty laczace zycie realne ze swiatem "duchow", ezoterycznym. Takze zycie codzienne, utrzymywanie umyslu tu i teraz podczas kazdej czynnosci jaka wykonujesz a i zajmowanie sie ezoteryka. W Rydwanie upatrywalabym takze praca z umyslem, wiec i medytacja. 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3mieczy ---> suma XII Wisielec, suma HB XIII Smierc i IV Cesarz Moc zmian i transformacji. Konczenia pewnych rzeczy, ewentualnie doprowadzania ich harmonijnie do konca i rozpoczynania nowych. 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów ---> suma I Mag; suma HB XI Pasja i II Kaplanka Ja widze tu dalszy rozwoj, siegniecie po te swoje cale bogactwo mozliwosci, ktore posiadasz i praca nad tym. Podsumy zalecaja dzialanie z pelnym zaangazowaniem. I Mag i Kaplanka mowia o tym, ze masz w pelni mozliwosci, aby Ci sie udalo: Mag daje potencjal, inteligencje, spryt a Kaplanka swiadomosc, intuicje, wyczucie. Powodzenia... Cytuj
Gość ANEZ Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Powiem tylko :"Trafione, zatopione". Dziękuje SacralNirwana:bukiet: Cytuj
Gość ANEZ Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 1. Mój aktualny cel - Rycerz denarów, Rydwan - tak, chcesz iść do przodu, rozwijać się ~ chcesz realizować swój plan...wiesz że nie możesz poddawać się biegowi wydarzeń i nie zamierzasz biernie czekać...wiesz, że teraz jest dobry moment na wprowadzanie zmian... 2.Talenty i zdolności - Paz kielichów, 9 kielichów, Rycerz mieczy - ogólnie jesteś osobą bardzo uzdolnioną (Paż Kiel. & Rycerz Mieczy)...masz bardzo dobrą wyobraźnię (Paż Kiel. & suma Księżyc) i jesteś bardzo kreatywna...dlatego myślę też: że posiadasz zdolności artystyczne - mogą to być np. zainteresowania plastyczne etc... 3.Pułapki - 5 mieczy, Rycerz buław, Król kiel. - jak to ująć, hmm ~ myślę że po prostu musisz uważać by nie paść ofiarą wykorzystywania przez kogoś - jesteś bardzo "przedsiębiorcza" i jak już w coś "wchodzisz" to robisz to z wielkim zaangażowaniem i dajesz całą siebie - a co niektórzy mogą chcieć to wykorzystywać, wtedy mogłoby wychodzić tak - że wchodzisz w coś bo chcesz komuś pomóc - a w efekcie to Ty wychodzisz na minusie... 4.Wsparcie - 4 denarów, Słońce, 8mieczy - poczucie bezpieczeństwa - zarówno tego materialnego jak i emocjonalnego, masz swój azyl - Mąż, Rodzina, Bliscy to daje Ci radość i szczęście...to oni - świadomość tego że masz na kogo liczyć daje Ci olbrzymie wsparcie...myślę też że pomiędzy Wami panuje akceptacja bliskich bez oceniania kogokolwiek (Słońce & 8 Mieczy).... 5.Moja wewnętrzna siła - 7 mieczy, 4 buław, 10 kiel, - ja to widzę tak ~ już sama 7 Mieczy wskazuje na Twoją mądrość i silny głos wewnętrzny - poznanie wewnętrzne - to jest Twoja olbrzymia siła...10 kielichów ~ to spokój wewnętrzny, wejście na wyższy poziom rozwoju...sumą kart jest Pustelnik - który mówi właśnie o poszukiwaniu wewnętrznej mądrości, a ogólnym przesłaniem Pustelnika jest przecież boski wymiar w człowieku - preferowanie rozwoju duchowego, praca nad sobą - dlatego uważam że to jest Twoją NAJwiększą siłą - bogate i stabilne wnętrze (4 Buław)... 6.Co mi da szansę na postęp - Król buław, Księżyc, Rydwan - Twoja przedsiębiorczość, kreatywność, chęć rozwoju (bo bez chęci nie ma postępu) - otwarcie na różne możliwości, konsekwencja oraz wytrwałość w działaniu...nooo i stabilne emocje... 7.Moc, która będzie ze mną - 10 kiel. Król kiel. 3mieczy - "mój mąż, moja rodzina, ich wsparcie." ~ dokładnie tak...i zawsze gdy nie będziesz mogła znaleźć rozwiązania - będziesz moga liczyć na ich wsparcie, pomoc w podjęciu decyzji... 8.Wynik: Sąd, 10 kiel. 8 mieczy. Król denarów - będziesz realizować swoje cele a bliscy będą Cię wspierać i dopingować kiedy dopadną Cię wątpliwości... Serdecznie dziękuje, tak mnie znasz jakbyś była moją siostrą blizniaczką!! Cytuj
Gość MyStErIoUs_WoMaN Napisano 27 Marca 2013 Napisano 27 Marca 2013 Serdecznie dziękuje, tak mnie znasz jakbyś była moją siostrą blizniaczką!! A Proszę :* i Dziękuję Baaardzo za te słowa...ojjjejej Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi