impimp Posted February 15, 2009 Share Posted February 15, 2009 Witam! Od dłurzszego czasu medytuję(około 1,5 mies.). Początkowo uczyłem się medytacji z internetu(różne źródła), ale później zabrałem się za czytanie książki pt.:"Samokontrola umysłu metodą Silvy", która bardzo mi w tym pomogła. Lecz ciągle blokuję mnie pytanie czy wchodze w stan alfa. Niewiem jak go rozpoznać. Co prawda widze różnice pomiedzy beta a alfa. Problem tkwi w tym, że niewiem jak rozpoznać stan alfa. Jeżeli ktoś zna rozwiązanie problemu prosze o odp.. Sorry za błedy. Z góry dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
doda07 Posted February 16, 2009 Share Posted February 16, 2009 witaj impimp. ja też zaczynam dopiero swoją przygodę z silvą..nie odpowiem Ci zapewne na twoje pytanie ale opowiem Ci moje odczucia:)więc ja przechodząc w stan alfa czuję tak jakby mój mózg się wyłączył, oddech się spowalnia, i czuję się tak lekko i błogo..to jest takie uczucie snu na jawie..trudno jest tak dokładnie opisać to uczucie, bo mój organizm zachowuje się tak jakby spał a jednocześnie mam świadomość tego co się dzieje wkolo.. pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impimp Posted February 16, 2009 Author Share Posted February 16, 2009 (edited) Dzięki mam podobne uczucia jak ty. Chociaż podczas medytacji czuje wiele uczuć np.: wizułalizuje siebie grubego to natychmiast czuje ten cieżar na sobie aż zapadam się w podłoge:dostal_na:, albo wnikanie w przedmioty też jest dziwne, a i po medytacji czuję się bardzo wypoczęty szególnie mózg. Jeżeli ktoś chce podręcznik Silvy pisać e-mail Edited February 16, 2009 by impimp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanJensen Posted September 20, 2009 Share Posted September 20, 2009 Ciężko odczuć różnice jako taką, ale patrząc na własny sposób myślenia i przeżywania emocji będzie duża różnica. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valestil Posted October 11, 2009 Share Posted October 11, 2009 Ja chce podrecznik silvy. Moj e-mail znajdziesz w polu "kontakt" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
impimp Posted January 13, 2010 Author Share Posted January 13, 2010 Sory, że ci nie wysłałem miałem format komputera i wszystko się skasowało. jak by co to mogę ci wysłać tylko napisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Cuk-Ru Pud'Ru Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Silva...coś mi to mówi.Dawno temu widziałem u ciotki książkę z gościem z afro na głowie ale nazwiska nie pamiętam,wiem że mnie śmieszyło:>...Szajbarabar?...Nie pamiętam ale Silvę zapamietałem..w sumie tak se pisze bo musze mieć 10 postów żeby zasłużyć/być godnym do wysyłania PW XD Co forum to obyczaj ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts