Skocz do zawartości

Sen: porod

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiejszy sen:

Snilo mi sie, ze bylam w szpitalu. Bylam w ciazy. Ze mna byl jakis mezczyzna, moj osobisty mezczyzna, ale nie pamietam teraz jak wygladal i kim byl. Mialam rodzic. Pokoj byl dwuosobowy. Caly bialy. Jak sie wchodzilo do niego to lozka staly po prawej jego stronie i zaraz obok, po prawej stronie szafki szpitalne.

Moje bylo drugie lozko od wejscia a pierwsze od okna.

Poczulam, ze przyszedl czas, zeby rodzic, nie czulam zadnego bolu, ale ogromna ochote, zeby urodzic.

Nagle lozko znalazlo sie (nie wiem, czy ktos przesunal czy samo z siebie) po lewej stronie pokoju. Mialo okragly ksztalt, bylo prawie cale otoczone barierka i mialo wejscie...

Weszlam tam...

Mezczyzna, ktory byl ze mna mowil cos, ze trzeba zawolac polozna. Ja powiedzialam, ze nie trzeba.

Chwila... i dziecko bylo po drugiej stronie brzucha. Bez bolu, bez zadnego wysilku.

Wzielam je na rece i poszlam kolo stolika, ktory stal po prawej stronie pokoju.

Zaraz mial ktos przyjsc, zaczelam karmic dziecko piersia. Bylo takie swieze, jeszcze czerwone nieco i nagie. Przytulilam je i obudzilam sie.

S - Signifikator - IV Cesarz

Albo chodzi tu o jakiegos mezczyzne albo o poczucie bezpieczenstwa, porzadku. We snie byl przy mnie jakis mezczyzna, ale nie widzialam jego twarzy. Natomiast czulam sie przy nim bezpieczna.

1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - 10 Bulaw + 5 Monet ---> suma III Cesarzowa; suma HB XV Diabel i VI Kochankowie

Mysle, ze nie. Dopiero musze pozbyc sie roznych ograniczen, ktore tkwia jeszcze we mnie. Ograniczen, poczucia braku, moze tesknoty. Takze to nie kwestia przeszlosci.

2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - Paz Monet + 10 Kielichow ---> suma XIV Umiarkowanie; suma HB X Kolo Fortuny i I Mag

Mysle, ze tak. Ciekawe, bo sam Paz Monet to karta ciazy. 10 Kielichow wskazuje na koniec pewnego etapu i koniecznosc przejscia do nowego. Podsumy tez mowia o czyms, co ma sie dopiero zdarzyc. Tak, je odczuwam. Umiarkowanie mowi o zadowoleniu i harmonii a Kolo Fortuny i Mag o czasie przyszlym, koniecznoscie wykazywania sie uwaznoscia.

3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - As Mieczy + XIX Slonce ---> suma XX Sad, suma HB XX Sad i II Kaplanka

Ze nadchodzic czas wyjasnienie pewnych spraw, wydobycia na swiatlo dzienne. Podsumy zachecaja chyba jednak byc dobrej mysli i ufac swojej intuicji. Tak jak w tym snie. Sama poprowadzilam swoj porod, nie balam sie, ufalam sobie. To, co wyszlo na swiatlo dzienne, wyszlo gladko i bylo piekne, nowe.

4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - Krolowa Monet + 3 Kielichy + Krolowa Bulaw ---> suma XI Pasja; suma HB III Cesarzowa

Ze jestem kobieta, matka, mam dzieci itd, ale powoli zaczynam sobie przypominac o innych aspektach swojej kobiecosci.

5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - Rycerz Mieczy + Krol Kielichow ---> suma XVIII Ksiezyc

Ze sa sprawy, ktore wymagaja wyjasnienia. Cos nie do konca jest na ten moment jasne, poruszam sie bardziej po ciemku. Niedopowiedzenia.

6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - XI Pasja + 2 Monet + 4 Kielichow ---> suma XV Diabel; suma HB XVII Gwiazda i VIII Sprawiedliwosc

Ze nie starcza mi odwagi, zeby zawalczyc o to, na czym mi zalezy, bo zalezy, ale z drugiej strony waham sie pomiedzy chceniem a lekiem i pozostaje przy tym, co jest. Podsumy zalecaja, aby zaczac dzialac, wyjsc poza dotychczasowe horyzonty myslowe i zaczac dzialac uczciwie, konkretnie.

7. Przed czym ostrzega sen? - 0 Glupiec + 10 Mieczy + 8 Kielichow ---> suma VI Kochankowie; suma HB IV Cesarz

Zeby pod wplywem emocji niepotrzebnie sie nie odcinac. Bo moge zrobic cos, czego bede zalowala. Z jednej strony powinnam sie kierowac sercem, z drugiej nie dac poniesc negatywnym emocjom.

8. Do czego zacheca sen? - Rycerz Bulaw, 2 Bulaw, XIII Smierc + As Monet, 4 Bulaw ---> XI Pasja; suma HB XX Sad i II Kaplanka

Nie wiem... Tego akurat nie czuje, ale tu by wychodzila jakas transformacja konkretna, totalna przemiana. Podsumy mowia o tym, zeby wykazac sie zaangazowaniem, ale i ufac, ze bedzie dobrze, ufac swojej intuicji.

Kurka... cos mnie ostatnio przesladuja te: szpitale, ciaze, porody... :hahahaha:

Napisano

1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - 10 Bulaw + 5 Monet ---> suma III Cesarzowa; suma HB XV Diabel i VI Kochankowie

Mysle, ze nie. Dopiero musze pozbyc sie roznych ograniczen, ktore tkwia jeszcze we mnie. Ograniczen, poczucia braku, moze tesknoty. Takze to nie kwestia przeszlosci.

[uA czy w przeszlosci nie przechodzilas choroby kobiecej???

Ten uklad kart moze wskazywac na torbielowatosc jajnikow,10 bulaw i 5 monet to tez kryzys organizmu,wyczerpanie,no i w polaczeniu ze snem o porodzie...

Pozdrawiam][/u]

Napisano

Nie mam torbielowatosci jajnikow... ;) Na 1000%... Torbielowatosc jajnikow to nie sprawa, ktora robi sie z dnia na dzien, tzw. policystyczne jajniki.

Mam 3 dzieci... nigdy nie mialam problemow gin. i nadal nie mam (dbam o te sprawy)...

Dzieki za interpretacje...

Napisano

Snilo mi sie, ze bylam w szpitalu. Bylam w ciazy. Ze mna byl jakis mezczyzna, moj osobisty mezczyzna, ale nie pamietam teraz jak wygladal i kim byl. Mialam rodzic. Pokoj byl dwuosobowy. Caly bialy. Jak sie wchodzilo do niego to lozka staly po prawej jego stronie i zaraz obok, po prawej stronie szafki szpitalne.

Moje bylo drugie lozko od wejscia a pierwsze od okna.

Poczulam, ze przyszedl czas, zeby rodzic, nie czulam zadnego bolu, ale ogromna ochote, zeby urodzic.

Nagle lozko znalazlo sie (nie wiem, czy ktos przesunal czy samo z siebie) po lewej stronie pokoju. Mialo okragly ksztalt, bylo prawie cale otoczone barierka i mialo wejscie...

Weszlam tam...

Mezczyzna, ktory byl ze mna mowil cos, ze trzeba zawolac polozna. Ja powiedzialam, ze nie trzeba.

Chwila... i dziecko bylo po drugiej stronie brzucha. Bez bolu, bez zadnego wysilku.

Wzielam je na rece i poszlam kolo stolika, ktory stal po prawej stronie pokoju.

Zaraz mial ktos przyjsc, zaczelam karmic dziecko piersia. Bylo takie swieze, jeszcze czerwone nieco i nagie. Przytulilam je i obudzilam sie.

Kochana-

Jak sama widzisz docierasz powoli do najgłębszego obszaru swojej duchy - do miejsca, które jest dla Ciebie najważniejsze i najcenniejsze - doświadczasz archetypu jaźni (łóżko w kształcie koła= mandala = ołtarz ofiarny), czyli ostatniego punktu, w którym integrują się wszystkie elementy psychiki.

Od tego momentu będziesz już jednością w całości - czyli pełnią jako człowiek kosmiczny. Wszystkie aspekty Twojej psychiki już się odradzają na wyższym poziomie, wszystko idzie gładko - po prostu jesteś do tych zmian doskonale przygotowana. Ja bym tu widziała najgłębsze przeobrażenia w Tobie jako KOBIECIE - lewa strona przypisana jest w snach elementom pasywnym - czyli pierwiastkowi kobiecemu. Obok Ciebie jest mężczyzna - on też ulega takiemu wewnętrznemu przeobrażeniu jak Ty- to Twoja pokrewna dusza.

Wszystko czego doświdczysz jako odrodzona kobieta będzie takie właśnie świeże, nowe niewinne jak ten noworodek, którego karmisz (wracasz do tzw. raju - jaźni pierwotnej, której symbolem jest dziecko, sytuacji bezgrzesznej zanim Adam i Ewa popełnili grzech i sprowadzili na siebie i cały rodzaj ludzki dualizm duchowy czyli dobro i zło. Jesteś już jako całość, dobro i zło zatarło swoje granice, nie będziesz odczuwać już takiego podziału.

Rozpoczniesz nowy etap życia- piękny, zupełnie inny, spełniony.

Napisano

Bardzo ciekawy sen i wszystko układa się w piękną mozaikę - stajesz się SAMOŚWIADOMYM człowiekiem.

Sny są prospektywne i wyprzedzają fakty, ale już niedługo odczujesz radykalne zmiany w sferze duchowej, a co za tym idzie w sferze fizycznej - nowy splot wydarzeń- nowy cykl