Skocz do zawartości

Zwrot podatku

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jak zrealizuje się oczekiwanie na zwrot podatku do końca miesiąca?

Król Denarów + 5 Kielichów + Królowa Buław/Umiarkowanie

Myślę, że to się przeciągnie w czasie i w kwietniu nie otrzymam pieniędzy.

Napisano

Jak dla mnie niestety również Twoje oczekiwania się mogą nie zrealizować a jeśli to gdzieś mi się wydaje że zwrot mógłby być ale taki trochę zaniżony tzn. nie taka kwota jaka by Ci się należała, jakiej byś oczekiwał .

• Maestro
Napisano

Jeszcze nie w kwietniu,karty radzą byc cierpliwym, sądzę, że tuż po majówce Ci wpłyną pieniądze.

• Maestro
Napisano
Jak dla mnie niestety również Twoje oczekiwania się mogą nie zrealizować a jeśli to gdzieś mi się wydaje że zwrot mógłby być ale taki trochę zaniżony tzn. nie taka kwota jaka by Ci się należała, jakiej byś oczekiwał .

Zwrot jest taki, jaki wyliczyliśmy. US bez porozumienia z podatnikiem nie wysyła kwoty jaka wg niego powinna być...

Napisano

Inez, wiem, wiem, ale chodziło mi o to iż może być ale nie taki jaki wyliczył tzn. np oczekuje 1000zł a otrzyma ostatecznie np.700 . Kontaktu z US co za tym idzie nie wykluczam. :)

Napisano (edytowane)
Inez, wiem, wiem, ale chodziło mi o to iż może być ale nie taki jaki wyliczył tzn. np oczekuje 1000zł a otrzyma ostatecznie np.700 . Kontaktu z US co za tym idzie nie wykluczam. :)

Ale przecież dostanę tyle ile sobie wyliczyłem - tzn. księgowa, której dałem PIT do wypełnienia. Oni nic nie zmieniają.

Edytowane przez pawel116
  • Maestro
Napisano

Owszem, tu się zgodzę, że może być sytuacja, gdy wezwą Pawła w celu wyjaśnienia kwoty:) Choć myślę,że skoro księgowa mu liczyła, to raczej nie powinno być pomyłki..

Napisano (edytowane)

Zależy jeszcze na jaką kwotę jest ten zwrot - jeśli na 100-200 zł to zazwyczaj przymykają oko...

Edytowane przez pawel116
Napisano
Zależy jeszcze na jaką kwotę jest ten zwrot - jeśli na 100-200 zł to zazwyczaj przymykają oko...

co takiego? przymykają oko? może czegoś nie zrozumiałam, albo zrozumiałam źle? chodzi Ci Pawle o to, że nawet jak jest błąd w zeznaniu podatkowym, to co? Oni sobie sami poprawiają? No nie sądzę, żeby jakikolwiek urząd sobie na takie coś pozwolił, tam są odpowiednie ustawy, pracownikowi służby cywilnej grozi odpowiedzialność karna za wszelkie naniesione zmiany w dokumentach jakie składa podatnik (a zeznanie podatkowe, czyli tzw. pit jest takim dokumentem) bez wiedzy podatnika i bez poprzedniego uzgodnienia. A tym bardziej jeśli chodzi o zmianę w kwocie zwrotu.

co do rozkładu, to żadna z tych kart nie pokazuje czasu, w jakim otrzymasz zwrot, bo sądzę, że karty pokazały sytuację, w której Twoje zeznanie leży sobie spokojnie i czeka aż go jakaś miła pani księgowa (Królowa buław) namierzy i dopiero wtedy dokona zwrotu. Jakbym miała jednak strzelać, to do 12 kwietnia.

• Lubię to! 1
Napisano

Teoretycznie nie dłużej niź 3 miesiące od dnia złożenia zeznania.

Wg kart mam dwa typy - w pierwszej dekadzie maja lub w ostatni tygodniu maja.

Gość Pasqualina
Napisano

W kwietniu się nie doczekasz, pewnie musisz uzbroic sie w cierpliwosc i poczekac do maja...

Napisano

przyjmij wersje optymistyczna ze karty ci psikusa zrobiły

pytanie zadałes o do konca miesiaca a sadzac po dacie i godz do tego konca miesiaca brakowało 2 godzin tylko:icon_smile2:

Napisano

31-03-2013, 22:22 a ja mam taka datke i godz przy tym poscie

wiec jesli dales w IV juz to zwrotu nie widac i moze cos do poprawki bedzie

Napisano (edytowane)

Wczoraj, 00:22

Masz źle ustawioną godzinę :icon_smile2:

Edytowane przez pawel116
Napisano

nie to raczej niewlasciwe ustawienia w skorce forumowej bo komp sie sam przestawia

widzisz nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło :)dzieki

• 2 tygodnie później...