mr_patch Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Witam Mam nadzieję, że to forum choć nieznacznej części spełni moje oczekiwania Witam! Tak więc moja dziewczyna miała dosyć ciekawy sen o którym mi opowiedziała i zastanawiam się co może on oznaczać. Takie zlepianie znaczeń poszczególnych rzeczy ukazujących się we śnie jest dosyć trudne tak więc: - we śnie wilk podchodzi do niej i zaczyna lizać jej ramię w które najprawdopodobniej się (gdzieś tam) zraniła. Wilk liże tą ranę i namawiał do wejścia z nim do morza, którego brzeg znajdujował się nieopodal. To właściwie tyle. Dosyć ciekawe natomiast zastanawiam się jak go interpretować? Czekam na odpowiedzi
el argento Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Wilka potraktowałabym w tym śnie bardzo pozytywnie, jako swoistego lekarza i przewodnika . Twojej dziewczynie - cokolwiek ją zraniło - nie wystarczy "wylizanie się z ran". Jeżeli kąpiel w morzu potraktujemy jako całościowe oczyszczenie - właśnie tego potrzebuje najbardziej.
Rita Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Bardzo dużo zależy od tego, w jakim kolorze jest wilk: czarny - zawsze kojarzy mi sie negatywnie, biały to symbol mądrości i szlachetności.
mr_patch Napisano 4 Lipca 2006 Autor Napisano 4 Lipca 2006 Bardzo dużo zależy od tego, w jakim kolorze jest wilk: czarny - zawsze kojarzy mi sie negatywnie, biały to symbol mądrości i szlachetności. Tutaj wilk był "jak z bajki" taką informację przed chwilą otrzymałem Wilk był w kolorze szarym i białym z drobnymi elementami czerni. Podoba mi się powyższa interpretacja apropo oczyszczenia i wilka jako przewodnika
Rita Napisano 4 Lipca 2006 Napisano 4 Lipca 2006 Podoba mi się powyższa interpretacja apropo oczyszczenia i wilka jako przewodnika - skoro wilk jest we wspomnianej kolorystyce, interpretacja el argento jest jak najbardziej trafna. Rozumiem, że sam pretendowałbyś do roli tego wilka - przewodnika swojej dziewczyny? :smile:
mr_patch Napisano 5 Lipca 2006 Autor Napisano 5 Lipca 2006 Podoba mi się powyższa interpretacja apropo oczyszczenia i wilka jako przewodnika - skoro wilk jest we wspomnianej kolorystyce, interpretacja el argento jest jak najbardziej trafna. Rozumiem, że sam pretendowałbyś do roli tego wilka - przewodnika swojej dziewczyny? :smile: A to może być tak, że ja jestem tym wilkiem? Ze swojej strony można powiedzieć, że "staram się" i robię co mogę żeby było "lepiej"
Rita Napisano 5 Lipca 2006 Napisano 5 Lipca 2006 A to może być tak, że ja jestem tym wilkiem? - ...może
Rekomendowane odpowiedzi