Skocz do zawartości

studzienka, szambo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Śniło mi się, że patrzyłem na studzienkę oddaloną ode mnie o parę metrów. Przez jej pokrywę wypływało szambo, które było w kolorze mętno-żółtym. Nie czułem żadnego smrodu. Z każdą sekundą szambo zaczęło wybijać coraz mocniej. Dla bezpieczeństwa oddaliłem się od tej studzienki. Potem nastąpił koniec snu.

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Wydaje mi sie, ze w najblizszym czasie mozesz byc obecny podczas pewnej nieprzyjemnej sutacji w Twoim otoczeniu. Ktos kogo znasz nie bedzie potrafil sobie radzic z blokowaniem penwych emocji i moze wybuchnac (mozesz byc swiadkiem awantury, moze proby wyladowywania, moze pewnego ropdzaju przemocy - ogolnie bedziesz swiadkiem proby rozladowania i pozbycia sie emocji, ale takiej tylko z pozoru kontrolowanej -stad pokrywa ). Rekcja tej osoby bedzie zywiolowa i bedzie wynikala ze zlych emocji lub zlych intencji (stad metno zolty kolor). Bedzie to sytuacja w ktorej napiece bedzie narastac.

Nie odczowales smorud w zwiazku z tym to co sie wydarzy/wydarzylo nie obielo Ciebie swym zasiegie, a dla bezpieczenswta widzac co sie dzieje, wolales sie oddalic i nie mieszac. Bedziesz obserwatorem tego co sie stanie/ a moze jus sie stalo...?

pozdrawiam i daj znac czy sie sprawdzilo :)

Edytowane przez eile
literowki
Gość PannaDorotka
Napisano (edytowane)

Hej Pawełku

Mam wrażenie że ten sen, może odnosić się do jakiś trudnych emocji, zdarzeń, z którymi ostatnio miałeś kontakt.

W studzience, zamiast czystej wody, znajduje się szambo- czyli brudy, które wybijają coraz mocniej, gdzieś się piętrzą, narastają. Ty się od nich oddalasz- starasz się dystansować.

Być może uciekasz od "trudnych" sytuacji, nie przeżywasz ich, tylko gdzieś je w sobie dusisz, kiedy narastają, np. złość, gniew.

Być może chodzi o próbę dystansowania się od osób, które taką postawę zagrażającą prezentują wobec ciebie lub o ucieczkę od narastających problemów, z którymi nie chcesz się konfrontować.

Fakt, że nie czujesz smrodu może oznaczać, że w jakiś sposób już przywykłeś do tych okoliczności, nie są dla Ciebie aż tak "nieprzyjemne".

Może właśnie tłumienie w sobie czegoś, czegoś toksycznego, jest sposobem, który obrałeś na radzenie sobie z trudnościami. Nie konfrontujesz się z nimi bezpośrednio, tylko gdzieś je w sobie dusisz mimo, że jakby nie patrzeć, to nadal... kupa, więc nic przyjemnego.

Edytowane przez PannaDorotka
Napisano
to nadal... kupa

Właśnie, już parę razy śniła mi się kupa ;P

Może ten sen jak i poprzednie stanowi równowagę dla mojej dokładności i pedantyczności w życiu codziennym.

Gość PannaDorotka
Napisano
Właśnie, już parę razy śniła mi się kupa ;P

Może ten sen jak i poprzednie stanowi równowagę dla mojej dokładności i pedantyczności w życiu codziennym.

Zdecydowanie też tak może być :)

Napisano

Witam Cię

wg mnie: będziesz świadkiem sprawy i będziesz na nią "patrzył" (z własnej chęci, we śnie mogłeś odejść). Mętno-żółty kolor, wg mnie oznacza pretensje i skargi. Smród symbolizuje konsekwencję które nie będą Ciebie dotyczyły w żaden sposób. Z własnej woli przestaniesz interesować się sprawą i odejdziesz.

pozdrawiam

Napisano
Wydaje mi sie, ze w najblizszym czasie mozesz byc obecny podczas pewnej nieprzyjemnej sutacji w Twoim otoczeniu. Ktos kogo znasz nie bedzie potrafil sobie radzic z blokowaniem penwych emocji i moze wybuchnac (mozesz byc swiadkiem awantury, moze proby wyladowywania, moze pewnego ropdzaju przemocy - ogolnie bedziesz swiadkiem proby rozladowania i pozbycia sie emocji, ale takiej tylko z pozoru kontrolowanej -stad pokrywa ). Rekcja tej osoby bedzie zywiolowa i bedzie wynikala ze zlych emocji lub zlych intencji (stad metno zolty kolor). Bedzie to sytuacja w ktorej napiece bedzie narastac.

Nie odczowales smorud w zwiazku z tym to co sie wydarzy/wydarzylo nie obielo Ciebie swym zasiegie, a dla bezpieczenswta widzac co sie dzieje, wolales sie oddalic i nie mieszac. Bedziesz obserwatorem tego co sie stanie/ a moze jus sie stalo...?

pozdrawiam i daj znac czy sie sprawdzilo :)

Po części się sprawdziło - miałem w domu kłótnię, w trakcie której usłyszałem parę niemiłych słów na swój temat. Myślę, że to mogło być to szambo.