Skocz do zawartości

Now - 10 kwietnia 2013

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

1. Co trzeba odpuscic - 4 Bulaw + XVII Gwiazda ---> XXI Swiat; HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Nie wiem. Zamykanie jednej sprawy i rozgladanie sie za nowymi. Powinnam sie skupic na tym, co juz mam w zyciu i z tego czerpac radosc.

2. Co trzymac jak najblizej - 3 Bulaw + Krolowa Bulaw ---> V Papiez; HB V Papiez

Tu znowu to samo. 3 Bulaw rowniez wskazuje na cos, co juz istnieje. Jako Krolowa Bulaw powinnam z tego aktywnie czerpac radosc i dzialac. W Papiezu wyjsc poza swoje normy, zasady, ktore jednoczesnie sa mi ograniczeniami.

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem - 10 Monet + Paz Mieczy ---> IV Cesarz; HB X Kolo Fortuny i I Mag

Nie wiem. Mam wszelkie podstawy ku temu, zeby sie cieszyc, mam rodzine. Ale tu moze chodzic tez o ciekawe rozmowy z kims, kto swoja osoba wiele do mojego zycia wnosi.

Musialabym sie temu przyjrzec dokladnie i realnie to ocenic. Moze jest cos, czego do tej pory nie dostrzegam.

4. Jak swiat wplywa na mnie - IX Eremita + 6 Bulaw ---> XV Diabel; HB XV Diabel i VI Kochankowie

Chyba sporo pracy ze soba sama i dzialania, ktore sa skutecznie i przynosza namacalne efekty. Widac, ze musze wychodzic poza swoje rozne leki i wiecej dopuszczac do glosu swoje serce.

5. Co mozesz i musisz dac innym - 10 Kielichow + 5 Bulaw ---> III Cesarzowa; HB XV Diabel i VI Kochankowie

Pobudzac ich do zycia. Zeby wychodzili poza swoje dotychczasowe rutynowe "szczescie" i pozwalali sobie na wiecej.

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 10 Bulaw, 2 Monet, VI Kochankowie ---> VI Kochankowie; HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

Tu jakby wyjscie poza dotychczasowe ramy, moze cos, co bylo trzymane mocno pod kontrola i kierowanie sie glosem serca. Widac, ze nie bedzie latwo, bo dzialania w duzej mierze intuicyjne i po omacku, z niewiadoma na koncu droga, ale zacheta, aby kierowac sie sercem.

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - Krolowa Mieczy, As Bulaw; XXI Swiat ---> VIII Sprawiedliwosc; HB XXII Glupiec i IV Cesarz

Pozwolic sie dziac. Nie koncentrowac sie na przeszlosci (Krolowa Mieczy). Pozwolic zaistniec temu, co jest i otworzyc sie (As Bulaw + XXI Swiat). Ogolnie postepowac rozwaznie, ale tez liczyc sie z tym, ze przede mna czas chaosu i potrzeba czasu, aby z tego wyniklo cos sensownego i namacalnego.

• Maestro
Napisano

1. Co trzeba odpuscic - 4 Bulaw + XVII Gwiazda ---> XXI Swiat; HB XXI Swiat i III Cesarzowa

może zwyczajnie siedzenie w domu i marzenia,rozmyślania o tym, co byłoby gdyby...takie trochę nicnierobienie na rzecz fantazjowania, zresztą podsumy każą Ci wręcz wyrwac się gdzieś ...

2. Co trzymac jak najblizej - 3 Bulaw + Krolowa Bulaw ---> V Papiez; HB V Papiez

i te karty ładnie korelują z poprzednimi..Działaj, wyjdź ze swojego miejsca,patrz perspektywicznie, być może karty radzą Ci nawet wprost, żebyś na kilka dni wyjechała? (o ile masz takie możliwości)

3. Co jest teraz najwazniejszym nabytkiem - 10 Monet + Paz Mieczy ---> IV Cesarz; HB X Kolo Fortuny i I Mag

mi się te karty kojarza z fajnymi rozmowami w necie,takim inteligentnym flirtem nawet

4. Jak swiat wplywa na mnie - IX Eremita + 6 Bulaw ---> XV Diabel; HB XV Diabel i VI Kochankowie

Twoje wnętrze woła o zmiany, pragnie podbić świat:)

5. Co mozesz i musisz dac innym - 10 Kielichow + 5 Bulaw ---> III Cesarzowa; HB XV Diabel i VI Kochankowie

szczęście, radość, spełnienie i te wszystkie pozytywne aspekty 10 kielichów, ponadto dzieki temu dawaj im możliwość wykazania się,pokazania Tobie na co ich stać:)

6. Co zacznie sie w twoim zyciu wraz z nowa faza Ksiezyca - 10 Bulaw, 2 Monet, VI Kochankowie ---> VI Kochankowie; HB XVIII Ksiezyc i IX Eremita

dla mnie to jakby ciążyło Ci utrzymywanie naraz kilku relacji,może ogarnie Cię dosłownie przesilenie wiosenne? Może trzeba będzie nagle dokonac jakiegoś ważnego wyboru, podjecia decyzji co sprawi, że się trochę odizolujesz?

7.Lekcja, ktora musze wyniesc z pierwszych 6. punktow - Krolowa Mieczy, As Bulaw; XXI Swiat ---> VIII Sprawiedliwosc; HB XXII Glupiec i IV Cesarz

kieruj się przede wszystkim intelektem, dawaj innym szanse na wykazywanie się, bądź otwarta, ale nie do końca

• Lubię to! 1
Napisano

Odpuścić jakieś górnolotne nadzieje, marzenia o takim sielskim życiu - Ty masz już swój uporządkowany świat w sobie – pielęgnuj go tylko.

Swój potencjał i zapał do działania miej w zasięgu swojej ręki – porzuć tęsknoty, mrzonki, poszerz swą przestrzeń życiową, nie oglądaj się na normy i zasady – czasami nie warto, ponieważ coś wartościowego może Ci przejść niezauważalnie koło nosa.

Nabytkiem jest oczywiście rodzina, ale również wartościowa przyjaźń- serdeczne stosunki, które z biegiem czasu mogą przeobrazić się w coś poważniejszego. Tutaj los będzie działał na Twoją korzyść.

Głęboka autoanaliza sprzyja przeobrażeniom – w końcu poczujesz, że jesteś na finale w pokonywaniu ograniczeń, wszystkiego tego co blokuje i niszczy. W końcu przemówi Twoje serce. Wsłuchaj się w jego pragnienia.

Swoją postawą, szerokim polem zainteresowań możesz być dla innych wzorem - pokazujesz jak walczyć ze swoimi słabościami, jak kierować się odruchami serca, jak być spełnioną i szczęśliwą pomimo przeciwności kobietą.

Jeszcze przed Tobą zmagania, coś nie do końca jeszcze zostało odkryte, pojawią się chwile błądzenia po omacku, a co za tym idzie zastanawiania się nad słusznością decyzji - ale to już końcówka - osiągnięcie równowagi jest jak najbardziej realne.

Należy wyjść poza ramy królowej mieczy – nie kierować się nadmiernie rozumem – nie blokować energii do działania – coraz szerzej otwierać podwoje swojego życia – postępować rozważnie i uczciwie a co najważniejsze być pewnym tego, że każdy początek jest zarzewiem nowych wydarzeń – trzeba tylko dobrze wystartować

• Lubię to! 1
Napisano

Nie wiem. Zamykanie jednej sprawy i rozgladanie sie za nowymi. Powinnam sie skupic na tym, co juz mam w zyciu i z tego czerpac radosc.

Ja myślę,że zamykanie się w swoich czterech ścianach,utraty nadzieji i równowagi emocjonalnej- w podsumowaniu stwierdzeń,że to co masz to masz i na razie nic nie ma na horyzoncie(GWIAZDA,ŚWIAT) co mogłoby wnieść owocne plony do twojego zycia(CESARZOWA)

Tu znowu to samo. 3 Bulaw rowniez wskazuje na cos, co juz istnieje. Jako Krolowa Bulaw powinnam z tego aktywnie czerpac radosc i dzialac. W Papiezu wyjsc poza swoje normy, zasady, ktore jednoczesnie sa mi ograniczeniami.

Marzenia,Perspektywy które się pojawią ,chocby w maleńkim zarysie-walczyć o nie,chodząc i wydeprując je własnymi ścieżkami..-Wykażesz się mądrością ,próbuj godzic sprzeczne rzeczy ze soba.

Nie wiem. Mam wszelkie podstawy ku temu, zeby sie cieszyc, mam rodzine. Ale tu moze chodzic tez o ciekawe rozmowy z kims, kto swoja osoba wiele do mojego zycia wnosi.

Musialabym sie temu przyjrzec dokladnie i realnie to ocenic. Moze jest cos, czego do tej pory nie dostrzegam.

Myślę,że najwazniejszym nabytkiem jest to ,że osiągnełas stabilizacje domowa i wewnetrzną..zapanowałas nad tym chaosem który panował..Stare schematy i struktury(CESARZ) zmieniły swoje położenie..Nastąpił przełom,poukładałas wszystko. Ciesz sie spokojem.

Chyba sporo pracy ze soba sama i dzialania, ktore sa skutecznie i przynosza namacalne efekty. Widac, ze musze wychodzic poza swoje rozne leki i wiecej dopuszczac do glosu swoje serce.

Myślę,że świat sprawia ,że czujesz się dowartościowaną osobą,mądrą,ubraną w życiowe doświadczenia,skorą do porady. Uważam własnie ze podsumowanie mówi,aby nie ograniczać siebie,nie blokować decyzji i nie ignorować własnego serca z jakiś obaw,ze strachu.

Pobudzac ich do zycia. Zeby wychodzili poza swoje dotychczasowe rutynowe "szczescie" i pozwalali sobie na wiecej.

Możesz ich wysłuchać,wesprzeć,wprowadzić spokój do ich życia,ale również pobudzić do działania i decydowania w życiu. Aby przyszedl plon do ich życia,do jakiegokolwiek musi to byc oparte na podejmowaniu wyborów. Ograniczenia(DIABEŁ) hamują wzrost.

Tu jakby wyjscie poza dotychczasowe ramy, moze cos, co bylo trzymane mocno pod kontrola i kierowanie sie glosem serca. Widac, ze nie bedzie latwo, bo dzialania w duzej mierze intuicyjne i po omacku, z niewiadoma na koncu droga, ale zacheta, aby kierowac sie sercem.

Będziesz trochę przeciążona emocjonalnie.. podejmiesz trud... obierzesz kierunek,troche nie pewnie,ale bedziesz juz przy nim stała licząc na wzrost..

Pozwolic sie dziac. Nie koncentrowac sie na przeszlosci (Krolowa Mieczy). Pozwolic zaistniec temu, co jest i otworzyc sie (As Bulaw + XXI Swiat). Ogolnie postepowac rozwaznie, ale tez liczyc sie z tym, ze przede mna czas chaosu i potrzeba czasu, aby z tego wyniklo cos sensownego i namacalnego.

Nie ukrywaj siebie za maska Mieczowowej bo mozesz przeciąc coś (AS Buław) co mogłoby dla Ciebie oznaczać spełnienie.. Oliwa zawsze jest sprawiedliwa..dlatego nie bój się nowych lądów,choć są nieznane nie zawsze oznacza,ze nie stabilne..
  • Lubię to! 1
Napisano

mysli i nadzieje na relacje dodatkowa tak na boku...

wyglada jakbys miala sie rozwiajc w jakims kierunku poszerzac choryzonty i masz byc energiczna w dzialniach

Moze ze potrafisz rozmaiwac i problemach finansowych rodziny?

ze musisz walczyc o swoje sprawy

wyglada ze zawalczyc w imie rodziny

a bue zamierzasz zrobic przemeblowania lub sie przeprowadzic?

ze masz plan ktory tylko musisz zrealizowac i wprwoadzic w zycue

a raczej wiele plnaow masz

• Lubię to! 1
Napisano

szukania szczęścia poza swoimi "4 ścianami" (w szerokim rozumieniu); to, czego potrzebujesz już masz przy sobie, jest już w Tobie i tego nie trzeba szukać na zewnątrz

swoje zasady i swoje pasje, powinnaś je rozwijać, aby jeszcze bardziej umocnić siebie

ogólnie wszystko już masz, dom, dzieci, ale tutaj podsumy wskazują, że coś jeszcze do tego dołączy i wtedy będzie prawdziwa pełnia; faktycznie Paź mieczy może wskazywać na rozmowy jakie się toczą, to też Cię ubogadza i jest wpisane w Twoją drogę życia (Koło)

póki co potrzebujesz nieco oddalić się od świata, za dużo się dzieje (Diabeł), nad czymś nie panujesz, jeszcze nie jest do końca jasne (Kochankowie); udajesz się więc do swojej "pustelni", miejsca, gdzie czujesz się bezpiecznie i dobrze (6 buław - to miejsce jest w Tobie), aby przyjrzeć się temu, co się dookoła dzieje, a dzieje się dużo i nie nad wszystkim możesz zapanować na chwilę obecną

możesz pokazywać innym, że za tymi 10 kielichami jest życie ;) że nie można żyć w pozornie doskonałym świecie dziesiątek i czasami trzeba wyjść do świata i pomęczyć się z nim, powalczyć o swoje; dla wielu jesteś wsparciem :)

być może zaczniesz się powoli rozglądać, szukać nowych dróg i w życiu uczuciowym (Kochankowie), ale także i w rozwoju duchowym

bardziej się otworzyć, wylać swoje troski, gdzieś schowane i może nieco przytłumione, dosłownie puścić je w świat i sprawiedliwie osądzić zyski i straty, a potem ruszyć nową drogą

• Lubię to! 1
Napisano

starać się jeszcze nie patrzeć bardzo dalekosiężnie w pewnych sferach życia...zwracać uwagę jeszcze na tym co krótkoterminowe. Zważać na aktualne priorytety w taki sposób by nie trwonić energii na rzeczy, sprawy, ktorych jeszcze nie można wcielić w życie. Wygląda na to, że jeszcze nie czas by budować podwaliny nowego w pełni. Myslę, że chodzi tu bardziej o rozwiązanie starego by mozna było zamknąć jedną księgę i póżinej móc otworzyć kolejną z pełnym zaangazowaniem jakie jest w twej naturze :)

jak nabliżej trzymać swoją odwagę, energiczność oraz mieć na uwadze własne cele i dążenia, którą wiążą sie z zapewnieniem sobie stabiliacji życiowej zgodnie z Twymi przekonaniami i zasadami :)

zaradność życiowe jest Twoim cennym nabytkiem, ale też ścieranie się poglądowe z różnymi ludźmi...a myslę,że z pewnym panem głównie, ktore może wpływać na kształtowanie się albo raczej dopełnianie Twych aktualnych poglądów. Jesteś wszechstronna i "elastyczna"... nie posiadasz zatwardziałych poglądów...Twoje są płynne w zależnosci od wiedzy jaką pozyskasz...bo wciąż się uczysz. 10 monet mówi, że bardzo dużo już wiesz i widzisz, jednak nie osiadasz na laurach...wciąż sie rozwijasz..i szukasz nowych bodźców, które mogą pokeirować Cię w stronę poznawania nowych horyzontów :)

skłania Cię do rozwoju wnętrza...masz w sobie ogromnie dużą mądrość wynikającą z doświadczenia duszy już wcześniej...a którą odnawiasz...i rozwijasz nadal. Świat i ludzie pobudzają pragnienie podzielenia się tą Twą wiedzą z innymi poprzez wsparcie i pomoc. Czujesz silną matczyną potrzebę serca niesienia wsparcia i to również rozwija Ciebie :) Tak wiec korzyści obopólne :)

potwierdza sie to co pisałam wyżej...pokazywanie innym jak powinno się troszczyć o dobro swoje i wzajemne między ludźmi. Wskazywanie swoim przykładem jak powinno się wzajemnie traktować z poszanowaniem i mądrością. Inni znów uczą się od Ciebie (czasem może newet nieświadomie). Stałaś się wzorem do naśladowania...i inspiracją (diabeł) (kochankowie)...ponieważ potrafisz docerać do wnętrza ludzi...do ich serc...do głębi....

troszkę poczucie ciążenia się zaznacza, z powodu nadmiaru obowiązków albo przepracowywania się. Warto troszczyć sie także o siebie i własne dobro bo Ty również jesteś ważna. Czynisz wiele z potrzeby serca, ale asertywność i pomoc wobec siebie też jest potrzebna.

włączać analityczne myślenie, kalkulację chłodną oraz wykorzystywać zdobyte już doświadczenie, pojawiajace sie szanse życiowe wykorzystywać, gdyż one poprowadzić Cię mogą do nowych doświadczeń. Tak więc równoważyć potrzebę pomagania z własnymi dołączając do tego racjonalność

• 4 tygodnie później...
Napisano

Weryfikacja

Tak, trzeba bylo skupic sie na biezacych sprawach.

Tak. Chodzilo o istniejace juz znajomosci i potraktowanie ich nieco po swojemu, czyli nie uzaleznianie sie od tego, co zrobia inni.

Rodzina i potrzeba wyjasnienia pewnej sprawy. Zadzialalam konkretnie i pewna, niekorzystna dla mnie, dla mojej rodziny sytuacje, obrucilam na korzysc.

Tak, duzo spraw do zalatwienia i duzo pracy nad soba. Darzenie do bycia skuteczna w tym, co robie.

Moglam sie wykazac zyciem i pokazac, ze umiem zawalczyc. Rowniez o pewne znajomosci czy sprawy, ktore mi lezaly na sercu.

No tak, tu sprawy, ktore mi ciazyly. Udalo mi sie je ladnie zrzucic z siebie. Nieco po omacku, nieco intuicyjnie dzialajac, ale koniec koncow taki, ze dobrze mi z tym.

Tak, to prawda. W tym miesiacu nawiazalam kilka ciekawych znajomosc, wlasnie ze swiata. Co moglam zrobic. Pozwolic sie temu dziac. Jest ok. Nic nie wyobrazam sobie, jestem tu, gdzie jestem i tyle.

Dziekuje ogromnie wszystkim za pomoc i udzial w interpretowaniu rozkladu... :bukiet: