Gość PannaDorotka Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) Ostatnio zastanawiam się nad rozpoczęciem swojej praktyki terapeutycznej. Mam duże obawy w związku z tym, bo jakoś wewnętrznie nie czuję się jeszcze na siłach. Problem polega na tym, że w związku z wymogami mojego szkolenia, które aktualnie realizuje, powinnam już (a nawet muszę) zacząć pracę z własnymi pacjentami. Myślę więc o podnajęciu jakiegoś gabinetu (swojego lub przy innej poradni), ale jakoś ciągle czuję, że jeszcze tak mało umiem i boje się, że początkowo będzie mi ciężko zdobyć taką ilość pacjentów, aby to się zaczęło opłacać. W związku z tym rozłożyłam celta na to gabinetowe przedsięwzięcie: 1. Co jest- 7 kielichów Moje rozmyślania na ten temat, marzenia (bo jakby nie patrzeć, zawsze o tym marzyłam), ale też może chyba mało realizmu i zbytnia abstrakcja w myśleniu. Więcej w tym bujania w obłokach niż faktycznych działań. 2. Co przeszkadza - 8 kielichów No i chyba to są te moje wewnętrzne rozterki, konflikty wokół tej sprawy. Obawy przed rozpoczęciem czegoś nowego. 3. Świadomość - Gwiazda Mam nadzieję na powodzenie w tej dziedzinie, ale wiem, że jest to plan długoterminowy, który nie przyniesie zysków od razu. 4. Podświadomość - Słońce Gdzieś chyba głęboko jednak mam poczucie, że to dobra decyzja, bo słońce sprzyja... 5. Co mija - Wisielec Mój okres stagnacji, zawieszenia, braku decyzyjności i odwlekania wszystkiego. 6. Co nadchodzi - 9 buław Chyba wyzwania, ale budzą one opór i są trudne do pokonania. 7. Moje nastawienie - Królowa Denarów Denarowa to taka królowa, co wszystko na raz ogarnia i dobrze jej to wychodzi... Zawodowo odnosi sukcesy i pewnie też tak chciałabym siebie widzieć. 8. Nastawienie otoczenia - As buław Otoczenie mnie wspiera, a nawet "popycha" do przodu. Jest w tym jakaś energia i możliwość rozwinięcia potencjału. 9. Moje nadzieje - Królowa mieczy Hm... Że stanę się silną kobietą samostanowiącą o sobie, niezależną. 10. Moje obawy - 5 denarów Że nie uda mi się czerpać z tego zysków. 11. Przyszłość - Kapłan, 6 denarów, 4 buław (podsuma: Cesarzowa i wg HB Rydwan) No tu karty wydają mi się ładne. 6 monet to pewnie wsparcie finansowe mojej mamy (Cesarzowa), która chce mi pomóc na początku, abym nie brnęła niepotrzebnie w koszty. Kapłan to fajna karta dla psychoterapeutów... Może reprezentuje moją terapeutkę lub superwizorkę, jako osoby, które "merytorycznie" będą nade mną sprawować jakąś opiekę. Buławy jako możliwy sukces. Rydwan podpowiada, aby się w to bardziej zaangażować.... Tylko, że te rydwany to takie szybkie i pędzące... a ja bym wolała chyba tak powolutku... Tylko, czy jak tak powolutku będę tym rydwanem jechać, to czy nie stracę z oczu celu? Jak myślicie? Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez PannaDorotka Cytuj
KatiJo Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 1. Co jest- 7 kielichów Moje rozmyślania na ten temat, marzenia (bo jakby nie patrzeć, zawsze o tym marzyłam), ale też może chyba mało realizmu i zbytnia abstrakcja w myśleniu. Więcej w tym bujania w obłokach niż faktycznych działań. O, jak fajnei do ujęłaś, za duzo rozmyślań, za mało działania. 2. Co przeszkadza - 8 kielichów Stagnacja, blokady, zastój. Niby chcesz, a boisz się. Jesteś w niewygodnej, ale znanej strefie komfortu. 3. Świadomość - Gwiazda Duże nadzieje, ale i obawy. 4. Podświadomość - Słońce Gdzieś chyba głęboko jednak mam poczucie, że to dobra decyzja, bo słońce sprzyja... Pewnie, ze dobra, uwierz w siebie;) 5. Co mija - Wisielec Ten bezruch mija i obawy;) 6. Co nadchodzi - 9 buław Wiara w siebie, odwaga, jakiś przełom;) 7. Moje nastawienie - Królowa Denarów Lubisz innym pomagać i troszczyć się o nich, jesteś w tym dobra. Jak najbardziej możesz to przekuć na intratne zajęcie. 8. Nastawienie otoczenia - As buław Otoczenie mnie wspiera, a nawet "popycha" do przodu. Jest w tym jakaś energia i możliwość rozwinięcia potencjału. Ono wręcz jakby kopniaki Ci dawało;) 9. Moje nadzieje - Królowa mieczy Staniesz się samoświadoma, pomoże Ci intuicja, znajdziesz swoje miejsce w życiu. 10. Moje obawy - 5 denarów Że nie uda mi się czerpać z tego zysków. Owszem, ale one tylko w Twojej głowie są. Najważniejsze, żebyś wyszła przynajmniej na zero na początku. 11. Przyszłość - Kapłan, 6 denarów, 4 buław (podsuma: Cesarzowa i wg HB Rydwan) Uda się, zbudujesz swoje miejsce i będziesz na tym z czasem zarabiać. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 8 Kwietnia 2013 Maestro Napisano 8 Kwietnia 2013 1. Co jest- 7 kielichów Ja myślę, że masz marzenia związane z tym, dużo na ten temat myślisz, mam wrażenie,że brakuje Ci jeszcze konkretnego podejścia jak ta praca miałaby wyglądać 2. Co przeszkadza - 8 kielichów Tu jest rozdarcie, wiesz, że już powinnaś, ale jeszcze nie czujesz się na siłach, potrzebujesz chyba mocnego impulsu:) 3. Świadomość - Gwiazda Wierzysz w siebie, a to już dużo:) Patrzysz dalekosiężnie:) 4. Podświadomość - Słońce Czujesz, że to odpowiedni moment mimo rozterek 5. Co mija - Wisielec Mija okres oparty jedynie na rozmyślaniu i nie robieniu niczego konkretnego w tym kierunku - w sensie działania 6. Co nadchodzi - 9 buław Na Twojej drodze do celu mogą pojawić się trudności,w stylu : brak dobrego miejsca, brak funduszy na wynajem gabinetu,ponadto jakieś obawy, ale z drugiej strony 9 buław doprowadza wszystkie sprawy do końca, zatem uważam, że dasz radę... 7. Moje nastawienie - Królowa Denarów jesteś nastawiona na sukces i spełnienie:) 8. Nastawienie otoczenia - As buław Otoczenie daje Ci zapał i chęci, być może tu się pokazało to, o czym pisałaś,że musisz zacząć przyjmować pacjentów, więc ten odgórny nakaz daje Ci motywację 9. Moje nadzieje - Królowa mieczy że osiągniesz niezależność, wiedzę i zaufanie społeczne 10. Moje obawy - 5 denarów Że nic nie wyjdzie 11. Przyszłość - Kapłan, 6 denarów, 4 buław (podsuma: Cesarzowa i wg HB Rydwan) bardzo ładne karty, widać, że podejdziesz do tematu mądrze i roztropnie, z zasadami, widać, że będziesz umiejętnie dzielić się swoją wiedzą, wspierać swoich pacjentów i nakierowywać ich na odpowiednie tory, dawać im motywację do pracy nad sobą, widać, że ludzie będą się przed Tobą otwierać, a Ty znajdziesz swoje miejsce na ziemi.. Cytuj
Gość ANEZ Napisano 8 Kwietnia 2013 Napisano 8 Kwietnia 2013 1. Co jest 7 kielichów - tu są Twoje marzenia i na tym się kończy, tak jak sama napisałaś za mało działania z Twojej strony. 2.Co przeszkadza - 8 kielichów - brak pewności siebie i lęk a on przeszkadza Ci najbardziej. 3.Swiadomość - Gwiazda - masz nadzieję i wiarę że to jest właśnie to co może otworzyć Ci nową drogę do innej przyszłości. 4.Podświadomość - Słońce - czujesz że to jest właśnie TO i ten moment. 5.Co mija - Wisielec - brak ruchów z Twojej strony, czas przemyślań minął. 6. Co nadchodzi - 9 buław - nadchodzi czas pokonania lęków i obaw, koniecznie trzeba zacząć działać, wyjść z "okopów". 7.Moje nastawienie - Królowa denarów - chcesz wykorzystać swoje możliwości a duży nacisk kładziesz na profity finansowe. 8.Nastawienie otoczenia - As buław - wszyscy czekają na Twoje działanie. 9.Moje nadzieje - Królowa mieczy - chcesz być niezależna tak jak napisałaś i samostanowiącą o sobie. 10.Moje obawy - 5 denarów - że nie wyjdzie zwłaszcza finansowo. 11.Przyszłość Kapłan 6 denarów 4 buław - ile z siebie dasz tyle otrzymasz, zbudujesz swoją przestrzeń, będą efekty finansowe tylko musisz uzbroić się w cierpliwość. Cytuj
Tegla Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 1. Co jest- 7 kielichów Hmm, bujanie w obłokach - a może się odważyć, a może nie, taki brak zdecydowania i konkretnego działania. Mi ta karta zawsze mówi o takim : wyszłabym na dwór ale muszę się schylić i zasznurować buty, hmmm ale jak zasznuruję to nie mam pewności czy zrobię to solidnie i mi się nie rozwiążą i się znowu rozsznurują i znowu będę musiała się schylać itd itp 2. Co przeszkadza - 8 kielichów Twoja nadmierna kalkulacja, bez obrazy oczywiście, strach, taka niepewność czy oby na pewno dasz radę podołać swojemu celowi, czy stawisz czoła zadaniom które sobie wytyczasz, a przez to tak jakbyś robiła maluteńkie kroczki do tyłu, traciła coś- nadzieję i zapał . 3. Świadomość - Gwiazda Tli się jednak jakaś nadzieja, trochę optymizmu. Coś własnego było by dla Ciebie takim, hmmm osiągnięciem, po części zrealizowaniem siebie. 4. Podświadomość - Słońce W podświadomości to bym powiedziała że radość na dany cel, że to by było akurat a strach ma tylko wielkie oczy 5. Co mija - Wisielec Czas nic nie robienia, zawieszenia, bierności w działaniu, realizowaniu siebie 6. Co nadchodzi - 9 buław Praca, trochę ciężka ale wiadomo - nie od razu Kraków zbudowali, nie ma nic za darmo. 7. Moje nastawienie - Królowa Denarów Rozumiesz swoje postanowienia i wiesz jakie mogą być konsekwencje ale dojrzałaś tak jakby do zrobienia kroku w przód. Chciałabyś się w końcu jakoś ustabilizować, zrealizować na polu zawodowym. 8. Nastawienie otoczenia - As buław Otoczenie czeka na Twój krok, na Twoje działanie, tak jakby stali i krzyczeli :Do boju Dorotka !! 9. Moje nadzieje - Królowa mieczy że podołasz, że dasz radę, że w końcu staniesz się niezależna, samodzielna, samowystarczalna. Taka: Och babka, silna . 10. Moje obawy - 5 denarów Boisz się strat, że więcej zainwestujesz niż mogłabyś zyskać, że przysłowiowo wyjdziesz jak Zabłocki na mydle 11. Przyszłość - Kapłan, 6 denarów, 4 buław (podsuma: Cesarzowa i wg HB Rydwan) Kart ładne, masz wsparcie i to dobry moment do szybkiego działania. Twoje wahania są zbędne. Taki czas dla Ciebie, szansa którą warto wykorzystać. Ja bym szła z wiatrem, zbierała formalności i działała Cytuj
Gość PannaDorotka Napisano 9 Kwietnia 2013 Napisano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Bardzo Wam dziękuję za wszystkie interpretacje :* Dodały mi motywacji Myślałam troszkę o tym wczoraj i dzisiaj miałam pewien sen, który opiszę jako moją weryfikację dla Was. Śniło mi się, że pojechałam gdzieś na jakieś nieznane osiedle. Moją uwagę zwrócił jeden nowy blok, który był otoczony starymi budynkami. Blok miał być zburzony, co mnie zastanawiało- po co likwidować taki nowy budynek, niech jeszcze sobie spokojnie postoi, przecież w koło jest tyle starych bloków. W związku z likwidacją budynku dozorca rozdawał sąsiadom wino, które leżakowało w piwnicy. Nie było jeszcze dojrzałe. Chciałam się tego wina napić, ale nie miałam odpowiedniego pojemnika, w który dozorca mógłby mi to wino nalać. Znalazłam jakieś wiadro, do którego to wino zostało nalane. Wiadro było pełne piachu, więc nie mogłam się tego wina w pełni napić, ale spróbowałam go troszeczkę- pływały w nim różne różności- jakieś ogórki, skórki bo jabłkach... tyle śmieci (ale świeżych). Wino mimo tych "śmieci" było klarowne, wytrawne, pełne aromatów, pyszne.... Dziwiłam się, że takie młode i niedojrzałe wino jest już dobre. I tak sobie myślę... że troszkę jestem i tym nowym blokiem i tym młodym winem... Czuję, że już mnie otoczenie "zmusza" do ruszenia, tak jak ten blok, który musiał już być zlikwidowany, bo już przyszła na niego pora mimo, że jeszcze nowy. To ten as buław i wisielec. Otaczają mnie inne stare i bardziej "doświadczone" budynki, stąd pewnie moje obawy, że nie dam sobie jeszcze rady. Jednak z drugiej strony, to niedojrzałe jeszcze wino potrafi też pokazać masę aromatów, smaków i być dobre... Ma w sobie tyle różnorodności... Świeżość ale i jakąś głębię. Mimo tych "śmieci", jest klarowne... Nie musiało już "leżakować w piwnicy". Ciekawy był ten sen i myślę, że pięknie się wpasował w moje karty i wasze interpretacje. ^^ dziękuję i chyba zabieram się za działanie ))) Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez PannaDorotka Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 9 Kwietnia 2013 Maestro Napisano 9 Kwietnia 2013 Bardzo Wam dziękuję za wszystkie interpretacje :* Dodały mi motywacji Myślałam troszkę o tym wczoraj i dzisiaj miałam pewien sen, który opiszę jako moją weryfikację dla Was. Śniło mi się, że pojechałam gdzieś na jakieś nieznane osiedle. Moją uwagę zwrócił jeden nowy blok, który był otoczony starymi budynkami. Blok miał być zburzony, co mnie zastanawiało- po co likwidować taki nowy budynek, niech jeszcze sobie spokojnie postoi, przecież w koło jest tyle starych bloków. W związku z likwidacją budynku dozorca rozdawał sąsiadom wino, które leżakowało w piwnicy. Nie było jeszcze dojrzałe. Chciałam się tego wina napić, ale nie miałam odpowiedniego pojemnika, w który dozorca mógłby mi to wino nalać. Znalazłam jakieś wiadro, do którego to wino zostało nalane. Wiadro było pełne piachu, więc nie mogłam się tego wina w pełni napić, ale spróbowałam go troszeczkę- pływały w nim różne różności- jakieś ogórki, skórki bo jabłkach... tyle śmieci (ale świeżych). Wino mimo tych "śmieci" było klarowne, wytrawne, pełne aromatów, pyszne.... Dziwiłam się, że takie młode i niedojrzałe wino jest już dobre. I tak sobie myślę... że troszkę jestem i tym nowym blokiem i tym młodym winem... Czuję, że już mnie otoczenie "zmusza" do ruszenia, tak jak ten blok, który musiał już być zlikwidowany, bo już przyszła na niego pora mimo, że jeszcze nowy. To ten as buław i wisielec. Otaczają mnie inne stare i bardziej "doświadczone" budynki, stąd pewnie moje obawy, że nie dam sobie jeszcze rady. Jednak z drugiej strony, to niedojrzałe jeszcze wino potrafi też pokazać masę aromatów, smaków i być dobre... Ma w sobie tyle różnorodności... Świeżość ale i jakąś głębię. Mimo tych "śmieci", jest klarowne... Nie musiało już "leżakować w piwnicy". Ciekawy był ten sen i myślę, że pięknie się wpasował w moje karty i wasze interpretacje. ^^ dziękuję i chyba zabieram się za działanie ))) Dorotko, dasz radę Choć wiem, ze ta praca jest b.trudna, bo wymaga konfrontacji z różnymi historiami, problemami, różnymi typami osobowości.... Czasem pewnie ma się dośc, ale ja widzę u Ciebie zapał i wierzę, że Ci się uda:) Cytuj
GdzieTaIrlandia Napisano 10 Kwietnia 2013 Napisano 10 Kwietnia 2013 11. Przyszłość - Kapłan, 6 denarów, 4 buław (podsuma: Cesarzowa i wg HB Rydwan) Widać twój interesik.. na razie (samotny -ty jako działalność jednoosobowa)+ 6 denarów( pomoc niesiona innym ludziom- ty dajesz oni biorą i odwzajemniaja sie)- 4 buław w czterech ścianach swojego pokoiku.. taki jakis malutki on wedlug mnie bedzie 16m2 lub 20m2.. -podsumowanie masz plony i widać twoje skuteczne działania. W rydwanie bym powiedziała,że nie bedzie na razie wielkich zysków ani wielkich strat. Konie idą w innym kierunku ale sa ciagle na tym samym poziomie.. a ty ten poziom bedziesz w Cesarzowej trzymała. Powodzonka:* Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi