Skocz do zawartości

znaleziony złoty łańcuszek, złoty zegar, lombard

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Proszę o interpretację:

śniło mi się dzisiaj, że w okolicach plaży znalazłam złoty łańcuszek i złoty zegar, poszłam do lombardu (który wyglądał bardziej jak antykwariat) żeby sprawdzić ile to jest razem warte. Starszy łysawy pan próbował mnie oszukać bo zaproponował niską cenę a potem wyszedł gdzieś z tymi przedmiotami i wrócił bez nich a ja czułam, że zdążył się ich pozbyć.

Potem znalazłam się na statku okrążającym ziemię, pamiętam mnóstwo gwiazd na niebie podczzas tego rejsu.

Jeszcze wystąpił jeden motyw na początku tego snu: pamiętam, że skoczyłam z jakiejś wysokości ale nie wiem czy był to balkon czy dach i spadjąc widziałam zbliżającą się ziemię i pomyślałam, że będzie bolało. I się urwało- taki epizod wyrwany z kontekstu.

Co to może oznaczać?

Edytowane przez Noa20
Napisano (edytowane)

Plaża naturalnym porządkiem rzeczy jest nad morzem, lub inną wodą. To oznacza, że znalazłaś skarb pochodzący z wody. To dość częsty motyw w snach, intuicyjnie wyczuwamy, że nasz umysł gdzieś głęboko zawiera skarby i dążymy do ich zdobycia. Umysł może być reprezentowany przez wodę, podziemia lub ciemny las. Skarby często są strzeżone przez potwory, ale czasami przychodzą do nas same.

Złoty zegarek na łańcuszku to taki staromodny skarb, jak za czasów naszych babć. Odkryłaś coś o czym kiedyś zapomniałaś. Być może chodzi o wartość samego czasu dla ciebie. Uznałaś skarb za na tyle tajemniczy, że chciałaś zasięgnąć porady eksperta – logiki i pokazałaś go staruszkowi w lombardzie. Logika nie ceni takich wartości, do których nie da się przypisać fizycznie ceny więc najpierw usiłuje wmówić ci, że to mało warte, a potem wręcz ukrywa to gdzieś i nie chce oddać.

Statek okrążający ziemię to duchowa podróż, osobisty rozwój i poznawanie siebie.

Tym spadaniem na początku snu bym się nie martwiła, często we śnie następuje rozluźnienie mięśni i towarzyszy temu takie odczucie jakbyśmy spadali. Wtedy sen produkuje odpowiedni podkład pasujący do sytuacji. Jeżeli jednak miałoby to coś oznaczać, to postawiłabym na szybkie przemieszczenie się z punktu a do b związane z ryzykiem. Konkretnie na szybkie uświadomienie sobie czegoś. Nagle odkryte prawdy bywają niewiele mniej szokujące od upadków z wysokości.

Edytowane przez opak
entery -.-
Napisano

Dziękuję Oazo:)

Rzeczywiście ostatnio zastanowiłam się nad sobą, zrobiłam nawet bilans ostatnich kilku lat i stwierdziłam, że stać mnie na dużo więcej i przyświecił mi ambitny cel, który mam zamiar zrealizować. Wiąże się to z dużymi zmianami głównie w pracy (zmiana pracy a z czasem być może i branży) ale mam nadzieję, że te gwiazdy wskazały, iż sukces jest w zasięgu ręki.

Dziękuję pięknie i pozdrawiam:)