Skocz do zawartości

Nauka

Nirmay

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witajcie!

Dzisiaj chciałem poćwiczyć swoje umiejętności wróżbiarskie i postanowiłem zbadać sprawę, która mnie dotyczy:

(Używałem Arkanów Wielkich)

Pytanie:

Czy zaliczę dzisiejszą pracę z matematyki i będzie możliwość zaliczenia tego semestru?

Używałem rozkładu z 3 kart:

1---------3-----------2

1- Dotyczy czegoś, co już się wydarzyło

2- Opowiada o bliskiej przyszłości

3- podaje wynik

Karty, które wylosowałem to:

1. Świat- pozycja odwrócona

2. Rydwan- pozycja prosta

3. Słońce- pozycja prosta

Moja interpretacja:

Świat informuje o wielkich kłopotach z danym przedmiotem. Pokazuje też rezygnację z nauki tego przedmiotu i zwątpienie we własne siły, porażkę przed ważnymi pracami z matematyki. Karta ta, nakreśla problem z jakim zwróciłem się do Tarota. Rydwan zwiastuje pomyślnie napisaną pracę. Karta ta symbolizuje zaliczenie, które jest wynikiem mojej długiej i mozolnej pracy nad materiałem, który zaliczałem. Słońce prognozuje zakończenie tego semestru z matematyki pozytywnie. Myślę, że może oznaczać brak chęci ze strony nauczycielki do zatrzymania mnie w celu poprawiania semestru. Bardzo pozytywnie odebrałem ten układ.

Co o tym sądzicie? Pytam o moja interpretację- jest ona poprawna? Co mógłbym tutaj jeszcze powiedzieć? Jak zapatrujecie się na ten rozkład? Proszę o wskazówki i uwagi, to dla mnie cenna szkoła.

Pozdrawiam bardzo serdecznie!

M.

Edytowane przez Nirmay
poprawiono pytanie
  • Maestro
Napisano

Za dużo pytań w pytaniu i szkoda, że same AW. W kazdym razie karty są bardzo pomyślne,powinno się udać:)

Napisano

Nirmay proszę o poprawienie postu i zamieszczenie jednego pytania do jednego rozkładu, ponieważ nie da się otrzymać interpretacji na dwa pytania przy jednym rozkładzie.

Napisano

Myslę, że to nie takie istotne ponieważ pytanie do kart brzmiało bardziej konkretnie ;) Chodziło mi o to pytanie, które jest już wstawione ;)

Napisano

jak rozumiem zaliczenie matematyki automatycznie daje możliwość zaliczenia semestru tak? jeśli tak to wszystko gra ;)

Napisano

Rozumuję to tak: 2 pokazuje to co za moment się stanie czyli ta praca. A słońce ogólnie odpowiada o zdaniu semestru ;)

Napisano

Czy zaliczę dzisiejszą pracę z matematyki i będzie możliwość zaliczenia tego semestru?

1---------3-----------2

3- podaje wynik

wspomogłam się własnymi kartami:

309kj9i.png24bt4k0.png359wp5s.png

Świat (p.o.), Rydwan (p.p.), Słońce (p.p.) ->Cesarzowa

Świat odwrócony wskazuje na minione wydarzenia oraz poczucie, że miało się niefart bo los i szczęście oraz okoliczności nie dopisały, być może było również za mało podejmowania wysiłku własnego i zbyt duże zawierzanie losowi i szczęściu.

Z kolei Rydwan w pozycji prostej pokazuje nam najbliższą przyszłość, jako, że egzamin jest z matematyki Rydwan jest tu bardzo ładną i owocną kartą ukazującą wysiłek intelektualny oraz działanie. Weźmiesz się za naukę porządnie, co też da odpowiedni owoc Twej pracy. Będzie Ci jednak towarzyszyć poczucie niepewności i trochę stresu, wiążące się z obawą oraz samym faktem ważności egzaminu.

Słońce wskazuje, że już po samym egzaminie poczujesz się znacznie pewniej, opuści Cię niepewność i stres, prawdopodobnie dlatego bo dobrze Ci pójdzie i poczujesz, że duże szasne, że zdasz albo nawet pewność :). Słońce pokazuje pewny wynik i powodzenie, które może zaskoczyć wysokością wyniku...zostaniesz doceniony a i powodzenie będzie sprzyjać, jednak nie zapominaj o tym, że musi zostać podjęty najpierw spory wysiłek własny...wkład od siebie również (rydwan) bo w możesz zmarnować swoją szasne... los będzie Ci sprzyjał, ale będziesz musiał mu koniecznie dopomóc...a wówczas zdasz i to brawurowo, po czym z uśmiechem na twarzy zaczniesz celebrować osięgnięcia :)

• Maestro
Napisano

1---------3-----------2

3- podaje wynik

wspomogłam się własnymi kartami:

309kj9i.png24bt4k0.png359wp5s.png

Świat (p.o.), Rydwan (p.p.), Słońce (p.p.) ->Cesarzowa

Świat odwrócony wskazuje na minione wydarzenia oraz poczucie, że miało się niefart bo los i szczęście oraz okoliczności nie dopisały, być może było również za mało podejmowania wysiłku własnego i zbyt duże zawierzanie losowi i szczęściu.

Z kolei Rydwan w pozycji prostej pokazuje nam najbliższą przyszłość, jako, że egzamin jest z matematyki Rydwan jest tu bardzo ładną i owocną kartą ukazującą wysiłek intelektualny oraz działanie. Weźmiesz się za naukę porządnie, co też da odpowiedni owoc Twej pracy. Będzie Ci jednak towarzyszyć poczucie niepewności i trochę stresu, wiążące się z obawą oraz samym faktem ważności egzaminu.

Słońce wskazuje, że już po samym egzaminie poczujesz się znacznie pewniej, opuści Cię niepewność i stres, prawdopodobnie dlatego bo dobrze Ci pójdzie i poczujesz, że duże szasne, że zdasz albo nawet pewność :). Słońce pokazuje pewny wynik i powodzenie, które może zaskoczyć wysokością wyniku...zostaniesz doceniony a i powodzenie będzie sprzyjać, jednak nie zapominaj o tym, że musi zostać podjęty najpierw spory wysiłek własny...wkład od siebie również (rydwan) bo w możesz zmarnować swoją szasne... los będzie Ci sprzyjał, ale będziesz musiał mu koniecznie dopomóc...a wówczas zdasz i to brawurowo, po czym z uśmiechem na twarzy zaczniesz celebrować osięgnięcia :)

Przepraszam za offtop: co to za talia? Bardzo nowoczesna:) I jak Wy te karty wklejacie, skanujecie?

Napisano

To talia Pagan Tarot :)

mam tą talię w domu, ale też elektronicznie zapisaną na komputerze, wchodzę na stronę Tinypic.com i tam wybieram kartę z komputera jaką chce, po czym wpisuje kod z obrazka, a następnie kopiuję nazwę karty z ramką . Następnie wklejam nazwę tutaj i po zamieszczeniu postu obrazek jest zamieszczony :]

w razie dodatkowych pytań pisz na pw co by nie zamieszczać offtopów :))

• Maestro
Napisano
To talia Pagan Tarot :)

mam tą talię w domu, ale też elektronicznie zapisaną na komputerze, wchodzę na stronę Tinypic.com i tam wybieram kartę z komputera jaką chce, po czym wpisuje kod z obrazka, a następnie kopiuję nazwę karty z ramką . Następnie wklejam nazwę tutaj i po zamieszczeniu postu obrazek jest zamieszczony :]

w razie dodatkowych pytań pisz na pw co by nie zamieszczać offtopów :))

Dziękuję:)))

Napisano
Daffne, a co sądzisz o ojej interpretacji ? :)

Przyznam szczerze, że nie czytałam Twej interpretacji zanim napisałam własną... ale już obadałam i sądzę, że Świat bardzo ładnie odebrałeś i trafnie. Odwrócony Świat może wskazywać na poczucie niefartu w matematyce po mojemu, a po Twojemu po prostu trudność ogarnięcia tego przedmiotu ponieważ nie czujesz go. Podjęty wysiłek w Rydwanie daje Ci zmianę Twego poglądu, zaczynam wierzyć, że się uda, a przynajmnej czynisz wszystko by zakończyć pozytywnie trudny dla Ciebie czas. Słońce natomiast piękne zinterpretowałeś sam... wskazuje na powodzenie.

Posiadasz dobrą intuicję w czytaniu kart i to jest najważniejsze...:))

Napisano

Dziękuję, byłbym wdzięczny za sprawdzanie mnie ;) Nie wróżę od dawna ;)