Erza Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 zanim zamieszczę rozkład opiszę sen, a także to, co go poprzedzało tuż przed snem postanowiłam przypomnieć sobie pewną książkę dotyczącą pracy ze swoją podświadomością, czytając fragment o zmianie myślenia, postanowiłam przed zaśnięciem powtórzyć sobie krótką afirmację: "jestem zdrowa i szczęśliwa", ponieważ ostatnio jestem nieco osłabiona i nieusatysfakcjonowana paroma rzeczami; podejrzewam, że mogłam zasnąć zaraz po 22, a obudziłam się o 23 po tym oto śnie śnił mi się mężczyzna podobny do mojego zmarłego Taty, we śnie początkowo myślałam, że to był właśnie Tata, ale w trakcie snu nabrałam świadomości, że to jednak nie on; znajdowaliśmy się w jakimś ciemnym i brudnym pomieszczeniu, w zasadzie w odległości metra nie było nic widać; w pewnej chwili ten mężczyzna złapał mnie jakby chciał mnie przytulić, ale w rezultacie trzymał i nie chciał puścić, czułam, że nie mogę się ruszać, ani oddychać, że nie mam sił; w tym momencie włączyła mi się świadomość we śnie i zaczęłam przepychać się z tym mężczyzną, w końcu w ciemności dostrzegłam okno i wypchnęłam go przeze nie, poczułam ulgę i przebudziłam się zlana potem i z bijącym sercem, dodam, że żaden w sen w życiu mnie tak nie przeraził i nie zmęczył fizycznie 1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? Rydwan, Koło, 4 monet ---> suma Pustelnik chyba raczej nie, sądzę, że to ta lektura wywołała owy sen 2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? Księżyc, Sąd, 4 kielichów ---> suma Sprawiedliwość myślę, że tak, zaczynam pracować ze swoją podświadomością, chcę zmienić złe nawyki myślowe 3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? 3 kielichów, Kapłanka, Mag ---> suma Wieża/Rydwan sądzę, że podświadomość posłużyła się nią w celu wywołania efektu; poza tym mam wrażenie, że afirmacja, którą powtarzałam przed snem zadziałała ostro 4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? 2 monet, Królowa monet, 10 mieczy ---> suma Księżyc/Pustelnik ooo to chyba dość wymowne karty, chcę zacząć decydować o sobie i swoim losie, jak również odciąć się od pewnych spraw i złego myślenia; poza tym interesują mnie tematy psychologiczne i związane z procesami myślowymi człowieka 5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? Królowa kielichów, 8 monet, Diabeł ---> suma Mag że mogę w końcu zerwać ze złymi nawykami myślowymi, które się spełniały na moje własne życzenie, że mogę teraz pracować ze swoją podświadomością, bo wiem jaki zasadami ona się kieruje 6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 10 buław, 2 buław, As monet --->suma Mag że pora znaleźć inne rozwiązania swoich problemów, zrozumieć, że to człowiek swoim myśleniem kreuje rzeczywistość 7. Przed czym ostrzega sen? Cesarz, 5 kielichów, 6 mieczy ---> suma Cesarzowa przed zbyt rozumowym podejściu do życia, a ignorowaniu intuicji 8. Do czego zachęca sen? Rycerz monet, Świat, 10 monet ---> suma Umiarkowanie/Kapłan do pracy nad sobą, do szukania nowych źródeł wiedzy, do poszerzania i rozwijania wiedzy, którą już mam Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 16 Kwietnia 2013 Maestro Napisano 16 Kwietnia 2013 1. Czy sen został wywołany jakimiś wydarzeniami z przeszłości? Rydwan, Koło, 4 monet ---> suma Pustelnik wg mnie tak, został wywołany tym co się w Twoim zyciu dzieje, co się wydarzyło, co już sobie głeboko zakodowałaś w podświadomości (4 monet) 2. Czy ten sen odnosi się do tego, co ma się wydarzyć? Księżyc, Sąd, 4 kielichów ---> suma Sprawiedliwość nie, ale tu jest zawarta dla Ciebie informacja, która mówi, że na razie błądzisz po omacku, niepewna drogi, którą wybrałaś, nie bardzo wiesz, gdzie i jak podążać, coś w Tobie jest głęboko zakorzenione, zresztą karty wyżej już o tym wspominają 3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? 3 kielichów, Kapłanka, Mag ---> suma Wieża/Rydwan sen mówi: dziewczyno raduj sie zyciem, ciesz się, baw (3 kiel), ponadto tu jest dla mnie zawarta informacja: nie daj się facetowi, nie ulegaj mu (Kapłanka ulega Magowi) 4. Jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? 2 monet, Królowa monet, 10 mieczy ---> suma Księżyc/Pustelnik jesteś na rozdrożu, jako Królowa Monet powinnas wiedziec co robić, ale za bardzo się dobijasz jednak 5. Co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? Królowa kielichów, 8 monet, Diabeł ---> suma Mag za bardzo się angazujesz, co źle się na Tobie odbija, nie daje Ci to radości, wręcz przeciwnie,poczucie życia w matni,odpuść sobie, spróbuj wyluzować 6. Co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 10 buław, 2 buław, As monet --->suma Mag że za dużo wzięłaś na swoja głowę, za dużo myślisz, za wiele pakujesz do swojej podświadomości 7. Przed czym ostrzega sen? Cesarz, 5 kielichów, 6 mieczy ---> suma Cesarzowa uważaj na rozczarowania, smutki ze strony mężczyzny 8. Do czego zachęca sen? Rycerz monet, Świat, 10 monet ---> suma Umiarkowanie/Kapłan tak jak piszesz do pracy nad sobą i angażowania się w wartościowe sprawy, ponadto korzystaj z zycia, w karcie świat masz WSZYSTKO - zauważ to, nie koncentruj sie na jednym tylko aspekcie Ciężko mi się pisało,bo w pracy siedzę, ale myślę, już bez patrzenia na karty, że masz duzo obciażeń z przeszłosci, prawdopodobnie spowodowanych przez jakieś powazniejsze wydarzenia, które wyparłaś z pamięci, te obciażenia są w Tobie i wg mnie ukazały się pod postacią tego męzczyzny, który Ciebie mocno trzymał i którego z tak wielkim trudem usiłowałaś się pozbyć. Cytuj
Kędry Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Witaj W chwili obecnej - jeśli chodzi o Twój rozwój duchowy to znajdujesz się według psychoanalityków w sferze cienia lub przechodzisz tzw. noc duszy w filozofii mistyków albo według alchemików doświadczasz teraz rozpaczy nad tzw. materią primą (nigredo), z której dopiero po długiej obróbce powstanie tzw. kamień filozoficzny - czyli Twoja nowa jakość jako istoty odrodzonej na wyższym poziomie. Kochana - całkowita transmutacja ciemnej strony psychiki to bardzo bolesny i długotrwały proces - będziesz naprzemiennie doświadczać tzw. inflacji i alienacji - to takie krążenie po psychicznych 2 orbitach - czyli ile pozbędziesz się bólu, strachu, żalów (czas alienacji - bardzo nieprzyjemny) tyle w to miejsce wpłynie nowej czystej energii (czas inflacji - czasami możesz wtedy czuć euforię). Mogą wtedy wychodzić na światło dzienne przeżycia z poprzednich inkarnacji - potrzebna Ci będzie ogromna siła, oraz wsparcie kogoś doświadczonego - przeżycie dezintegracji pozytywnej - tak psychiatrzy nazywają ten proces jest nie lada wyczynem, ale wszystko można przeżyć - a warto się pomęczyć (wiem coś o tym) Jesli chodzi o karty to księżyc - diabeł i wieża ogdrywają tu niebagatelną rolę - a co onaczają to Ty wiesz najlepiej. Nie poddawaj się - a staniesz się z biegiem czasu zupełnie innym człowiekiem 1 Cytuj
Erza Napisano 16 Kwietnia 2013 Autor Napisano 16 Kwietnia 2013 ojej!!! aż się złapałam za głowę, czytając to wszystko Inez, Kędry! Dziękuję Wam bardzo! Inez, no faktycznie mam za dużo na głowie i głowie może też Kędry,kiedyś czytałam o transmutacji, ale w życiu bym nie przypuszczała, że właśnie teraz tego doświadczam. Tutaj mam wrażenie, że pewne lektury przychodzą do nas w odpowiednim dla nas momencie, ta książka, którą zaczęłam czytać, leżała przez ponad dwa lata na półce. Myślę, że ten proces nie zaczął się bezcelowo. Jest mi to naprawdę potrzebne i przetrwam. Cytuj
Kędry Napisano 16 Kwietnia 2013 Napisano 16 Kwietnia 2013 Oczywiście, że nic nie rozpoczyna się bezcelowo - ja gdy zaczynałam cały ten proces dziwnym trafem wpadłam na książki szwajcarskiego psychiatry - twórcy psychologii głębi Carola Gustawa Junga - dzięki nim zrozumiałam ten cały wcale niełatwy etap przeobrażeń. Również ksiązki M. Eliadego też mnie same poszukały - tak że to co teraz przeżywasz to jest ODGÓRNIE ZAPLANOWANE. Pozdrawaim Cytuj
Erza Napisano 17 Kwietnia 2013 Autor Napisano 17 Kwietnia 2013 Junga znam fakt faktem, że podstawy, ale chyba zacznę się tym głębiej interesować. A o Eliade nie słyszałam, ale chętnie się dowiem kto to. Serdecznie dziękuję. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi