Caliel Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Rycerz Monet Myślę, że takie rozkminianie, lenistwo, niechęc. Walka z myślami. Zastoj, czekanie na zmilowanie Niechęc do podjęcia działan, chęc ucieczki. Niepewnosc przedewszystkim i stagnacja. Brak możliwości działania, potrzeba podporządkowania się innym. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić Paź monet, 8 mieczy, 3 buław Rozwiazuje problemy, chęc wyjscia z sytuacji, ktora jest nieokreslona. Chęc znalezienia perspektywy, celu... motywacji do działania. Chęc zmienienia impasu na lepsze. Przemyslenie strategii działania. Wcielanie planu w czyn. 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Paź mieczy, Wieża (a jakze hahah), 8 kielichów Mysle, że poczucie krzywdy, żalu ostatnimi zdarzeniami losowymi powoli puszcza i odchodzi. Caly ten ból wewnetrzny, smutek, rozczarowania, żal do losu - odchodzą. Szok mija, tak samo jak chec ucieczki, depresja i mysli samobojcze. Mija zima wewnetrzna. odcierpialem swoje, teraz pora na oddech, zamkniecie etapu. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść 7 buław, 9 kielichów, 2 monet, Gwiazda Mam nadzieje, ze opusci mnie lek, poczucie zagrozenia, niepewnosci, niestabilnosci. Ze jasno dostrzege cel i plan, bede wiedzial jak dzialac. Skonczy sie zonglowanie stresem, moze pusci ten wewnetrzny mur w koncu. moze naucze sie ufac innym, otworze sie na ludzi. Przestane wpadac w skrajnosci, z dola do euforii, moze nabiore takiej bardziej stabilnej postawy. I moze czeka mnie w koncu cos dobrego, przeznaczonego przez los. Pozdrawiam;) moze ktos pomoze? Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Caliel Cytuj
anais_33 Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Rycerz Monet[/color][/font][/b] Niechęc do podjęcia działan, stagnacja. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić Paź monet, 8 mieczy, 3 buław masz checi ale brakuje jeszcze działania liczysz na to że samo sie rozwiaże 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Paź mieczy, Wieża (a jakze hahah), 8 kielichów odchodzą nie miłe rzeczy które doświadczyłeś które zburzyły Ci jakiś tam porządek który miałeś wczesniej, nie możesz sie oglądać na to co było tylko musisz ruszyć do przodu i jesteś już na to gotowy wiesz że musisz ruszyć do przodu... 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść 7 buław, 9 kielichów, 2 monet, Gwiazda dasz radę obronić sie przed " nałogami " będzie Ci dane łatwo się z tego wyrwać ktoś Ci w tym pomoże jakby los nad Tobą czuwa ... Cytuj
alathea Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Rycerz Monet dobija Cie monotonia "dnia codziennego", moze nudna praca, jak kon w kieracie, ktory nie widzi perspektyw 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić Paź monet, 8 mieczy, 3 buław swiadomosc wlasnych ograniczen jest pierwszym stopniem do ich pokonania 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Paź mieczy, Wieża (a jakze hahah), 8 kielichów nie chcesz puscic, tego co juz i tak odchodzi odpuść <3 nie zawracaj z drogi i nie probuj tego ratowac nie warto na sile trzymac czegos, co nie chce z Toba pozostac moze dzieki temu bedziesz mogl zrobic kolejny krok naprzod 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść 7 buław, 9 kielichów, 2 monet, Gwiazda (Moc) bedzie odchodzic poczucie samotnej walki mija czas balansowania miedzy doraznymi przyjemnosciami a nadzieja na cos lepszego - choc moze w tej chwili jeszcze ulotnego mija poczucie dołka, bycia pod jakas presja a takze poczucia, ze nic od Ciebie nie zalezy bedzie 1 Cytuj
Gość Daffne Napisano 21 Kwietnia 2013 Napisano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) 0- Ja, mój cień (karta przełożenia ze spodu talii) Rycerz Monet Może to być monotonia codzienności, która wpływa na Ciebie nużąco, w wyniku czego możesz odczuwać marazm i ospałość. Odczucia te mogą się pogłębiać - zwłaszcza zimą...kiedy pogoda jest równie przygnębiająca. Poza tym cieniem może być poczucie bezsilności gdy pragnąłbyś dokonać zmian w sobie, życiu ale z jakichś wględów czujesz brak możliwości z rożnych przyczyn. Może rodzić się frustracja, a później smutek...pokazuje się też negatywne myślenie i brak wiary w siebie...a czasem też złe myślenie o sobie samym jako, że mamy tu negatyw Rycerza. 1- Co jest widoczne, co świeci, co może oślepić Paź monet, 8 mieczy, 3 buław->Kapłan widoczna jest w Tobie chęć dokonania w sobie zmian, z pokorą pragniesz przyglądnąć się samemu sobie i dostrzec swe słabsze strony (cienie) po to by uświadomić je sobie...a potem będąc już ich świadomym móc zwalczać...by osiągnąć poczucie radości i życia w zgodzie z samym sobą ale szczęśliwym i zadowolonym wg pragnień. 2- Co się zakończyło, wypełniło, co zamyka cykl Paź mieczy, Wieża (a jakze hahah), 8 kielichów->Księżyc zamyka się cykl nerwowych buntowniczo-frustracyjnych reakcji, które pozwalały Ci odreagowywać złe emocje. Nie do końca panowałeś też nad swą energią w wyniku tego, co powodowało zwarcia, spięcia w Tobie samym i na zewnątrz Ciebie...(żarówki itp). Nie czyniłeś tego świadomie...ba nawet sam zaskakiwałeś się tym co sie działo hehe stąd i 8 kielichów pokazujące konsekwencje impulsywnego emocjonalnego zachowania i pozwalania sobie na takie emocje. Myślę,że wyżej pokazała się chęć okiełznywania się...kontrolowania energii między innymi też. 3- Co się zaczyna rozmywać, co się ściemnia, co mnie opuszcza lub powinno odejść 7 buław, 9 kielichów, 2 monet, Gwiazda rozmywać sie zaczyna walka i wewnętrzna szamotanina...uzewnętrzniająca się czasem nieco egoistycznie i poprzez stanowcze reakcje...wyciszyłeś się. Dążysz do opanowania i kontroli samego siebie aktualnie poprzez kontemplacje nad sobą...przemyśleniami, ale także rozjaśnia Ci się umysł...z czasem pewne zachowania Twoje staną sie dla Ciebie oczywiste i jasne...przez co proste do zrozumienia, a to pozwoli osiągnąć to czego pragniesz (pkt 1) Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Daffne Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi