Skocz do zawartości

Zwierzątka - ZAKOŃCZONE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam zwierzątka w domu...i nasunęło mi się ćwiczenie odnośnie ich :)

1. Jaki to gatunek zwierzątek (płazy, gady, ptaki czy inne)?

2. Ile mam tych zwierzątek?

3. Jakie kolory mają (ogólnie)?

Powodzenia :))

Napisano

Hej Cess :)

Jakie kolorki? A i karty trzeba podać( nie ma lekko na ćwiczeniach ^^ ):D

Napisano

a spoko;p

wiec

1-ptaki

2-ptaki

3-gwiazda ,ogród

kolory hmm odcień niebieskiego i jasnego ,coś zielonego i czerwonego ;]

• 2 tygodnie później...
Gość bakea
Napisano (edytowane)

hehe ale ćwiczenie nie miałam okazji jeszcze brać udziału a nie powiem bo trudne :D

Mam 2 opcje :

- ssaki

- ptaki

karty mi wyszły Cesarzowa i Cesarz ... 1 skojarzenie mialam że ptaki para może papugi lub kanarki ... ale na mojej karcie cesarzowej siedzi taka wyniosla dama która skojarzyła mi się z kocicą ;) hehe i koloru asa kiel czyli taka lekko okragla i puchata koloru raczej jasnego...

Natomiast Cesarz skojarzyl mi sie z psem... w kolorze 5 kielichów czyli raczej ciemnej maści...

tylko ja nie wiem juz sama haha bo jakis czerwien mi sie tu przebija ... a przeca ja nie widziałam kota ani psa w kolorze czerwieni ...

az jestem ciekawa co Ty tam chowasz w domu :D

Pozdrawki :)

Edytowane przez bakea
Gość Daffne
Napisano

trudne dość, ale karty wyszły ciekawe nie powiem :)

Ps. miło Cię tu widzieć ponownie bakea :*

• Maestro
Napisano
trudne dość, ale karty wyszły ciekawe nie powiem :)

Ps. miło Cię tu widzieć ponownie bakea :*

Ja zaraz wezmę udział, poczekaj na mnie:)

• Maestro
Napisano

1. Jaki to gatunek zwierzątek (płazy, gady, ptaki czy inne)? Wisielec Rycerz Kielichów Królowa Kielichów- powiem tak,są to zwierzęta wodne,kurcze...rybki jak nic;) i papuga w klatce

2. Ile mam tych zwierzątek? 9 kielichów - obstawiam, że tyle ile na karcie,czyli 9

3. Jakie kolory mają (ogólnie)? 2 kielichów 4 denarów - niebiesko - srebrne, a papuga zielono - złota

Napisano

To i ja sprobuje.

1. Gatunek - Krolowa bulaw , Rydwan - moja Krolowa ma u swojego boku psa , z kolei Rydwan ciagna 2 sfinksy , wiec beda ssaki , obstawialabym wlasnie psy i ( lub ) koty

2. Liczba - Paz bulaw ......hmmm , na karcie sa dwa ptaszki , wiec moze 2?? Ale mysle tez nad 3 - ten pies u krolowej i dwa koty-sfinksy...

3. Kolory - Papiez, As denarow- no Papiez zloto- czerwony a na Asie mam jakas kune(?) ruda z jasnym, brzuszkiem , wiec rude , bezowe , kremowe , moze z bialymi latkami (wzorami) .

Gość Daffne
Napisano

Inez, Kociamamo dziękuje za udział :buziak:

bardzo interesujące karty Wam wyszły, aż sama zaglądałam na obrazki swoich z ciekawości czy widać na nich właściwą odpowiedź :D

Napisano

Ja kladlam zGilded Royale i faktycznie jakos sporo zwierzat jak na kilka kart sie pokazalo.

Inez, Kociamamo dziękuje za

bardzo interesujące karty Wam wyszły, aż sama zaglądałam na obrazki swoich z ciekawości czy widać na nich właściwą odpowiedź :D

Gość Daffne
Napisano
Ja kladlam zGilded Royale i faktycznie jakos sporo zwierzat jak na kilka kart sie pokazalo.

a to tych kart nie znam...:)

zerknę na nie z ciekawości :)

Napisano

To po prostu Gilded Tarot Marchettiego ale po liftingu. Piekne , bardziej dopracowane , wiecej szczegolow I duuuze. Na jego stronie mozna zobaczyc.

Gość Daffne
Napisano
Daffne,kiedy wyniki?

czekamy jeszcze na Solara, jak weźmie udział to napiszę wyniki :)

Napisano

Krolowa monet Rycerz monet Rydwan

Niezly zonk... na Krolowej monet sa byki :D ale tron wyglada jak ze szkla,

wiec mysle ze akwarium, lub terarium... Rycerz monet ma uskrzydlona monete wiec jeszcze jakies ptaszki... Rydwan powoza dwa zwierzaki, wiec mysle ze w klatce sa dwie papuzki.

Ksiezyc 9 monet Smierc

Obawiam sie ze moze sie w najblizszym czasie zmienic liczba, na wieksza ub mniejsza...

Cos kolo 9 (lacnzie z rybkami??)

Slonce 6 kielichow Kochankowie

Kolorowe na pewno, duzo zieleni (akwarium)

Ptaszki sa mieszanka niebieskiego, zoltego,czerwonego,bialego, zielonego?

Napisano

1.Jaki to gatunek zwierzat

Paz Mieczy - 2 Pentakli - 5 Kielichow (na mojej 2ce pentakli jest przedstawiony maly delfin/Gillded Tarot/2-ka pentakli to elastycznosc,gietkosc- do tego te kielichy-woda

paz mieczy cos zywego,ruchliwego cos mi mowi,ze sa to moze rybki w akwarium? :)

2.Ile jest tych zwierzatek?

XV-Diabel - duzo,pelne energi,skore do rozmnazania ( ok.15 a moze i wiecej)

3.Jakie kolory maja (ogolnie)

4-ka Mieczy - Krol Kijow - 9 Mieczy

Hm.. 2karty powietrza niebiesko-bialo(przezroczyste)-szare, no i ogien krolewski

wszystkie odcienie czerwieni,pomaranczu,slonca.

Jezeli to rybki typuje na welonki :)

Napisano

hej Daffne, ja śledzę wątek od samego początku :)

Rozwinął się z "opóźnionym zapłonem" .. przyznam że karty wyciągnęłam "z ciekawości", bo pierwsza interpretacja która się pojawiła mówiła o ptakach :)

a ja w pytaniu:

jakie masz zwierzątka, miałam takie "ptasie karty"- 9 monet as kielichów królowa monet - na 9 monet ptak na ramieniu (podobnie jak na asie).. zaś na królowej mam królika.. miałam Talię Ludy Lescot, królowa ta najbardziej zblizona jest do Cesazowej - myślę że mają dobrą opiekę, miłość.. na 9 Monet w RW jest ślimak .. może więc płaz/gad? albo jakieś nietypowe zwierzątko - nie kot i nie pies..

ile zwierząt 7 mieczy - maxymalne ile możesz mieć.. :) myślę że do 5 max (tyle, ile zabrał mieczy mężczyzna zabrał na kacie)

kolory koło królowa monet 9 kielichów - różnorodne chyba (kolo) być może żółte.. bo królowa kojarzy się z kolorem złoto/żółć/rudy .. i też zieleń - jak matka ziemia czy brąz (nawet czerwień), może biel - znów królowa monet a tam biały królik :) 9 kielichów może mówi o mocnych kolorach po prostu, nasyconych.. serio karty kojarzą się z kolorowymi ptaszkami :) ewentualnie rybkami..

Pozdrawiam Was ciepło :)

Ola.

Gość Daffne
Napisano

Solar, sławo dziękuje za udział :uscisk:

olkacool miło Cię tu widzieć :buziak:

to prawda, nieco później podaje interpretacje, ale najważniejsze ćwiczenie sie rozkręciło :usmiech:

dziękuje że wzbogaciłaś swoją osobą ćwiczenie :D

Gość Daffne
Napisano

ROZWIĄZANIE:

1. Jaki to gatunek zwierzątek (płazy, gady, ptaki czy inne)? - Ptaszki, a dokładniej papugi Nimfy

2. Ile mam tych zwierzątek? - 3 papużki, parka plus jeden samczyk na doczepkę :)

3. Jakie kolory mają (ogólnie)? - przeważa popielaty, żółty, biel, jasna czerwień na policzkach.

Samiczka: biało-żółta z policzkami jasnoczerwonymi

Samiec Samiczki: szary z akcentami białego i żółtego na łebku, policzki jasnoczerwone

Samiec: szary w łatki biało żółte, policzki jasnczerwone

Na czerwono zaznaczę prawidłowe odpowiedzi

CESSPABLOS

1.ptaki

2.dwa

3.kilko barwne;p kolory hmm odcień niebieskiego i jasnego ,coś zielonego i czerwonego ;]

karty

1-ptaki

2-ptaki

3-gwiazda ,ogród

--------------------------------------

BAKEA

Mam 2 opcje :

- ssaki

- ptaki

karty mi wyszły Cesarzowa i Cesarz ... 1 skojarzenie mialam że ptaki para może papugi lub kanarki ... ale na mojej karcie cesarzowej siedzi taka wyniosla dama która skojarzyła mi się z kocicą ;) hehe i koloru asa kiel czyli taka lekko okragla i puchata koloru raczej jasnego...///mam samiczkę jasną,która ogólnie malo się odzywa i śliczna jest :))

Natomiast Cesarz skojarzyl mi sie z psem... w kolorze 5 kielichów czyli raczej ciemnej maści.../// samczyk papużki jest ciemnoszary.

tylko ja nie wiem juz sama haha bo jakis czerwien mi sie tu przebija ... a przeca ja nie widziałam kota ani psa w kolorze czerwieni ...///papużka ma policzki jasnoczerwone:))

----------------------------------------

INEZ2503

1. Jaki to gatunek zwierzątek (płazy, gady, ptaki czy inne)? Wisielec Rycerz Kielichów Królowa Kielichów

- powiem tak,są to zwierzęta wodne,kurcze...rybki jak nic;) i papuga w klatce

2. Ile mam tych zwierzątek? 9 kielichów

- obstawiam, że tyle ile na karcie,czyli 9

3. Jakie kolory mają (ogólnie)? 2 kielichów 4 denarów

- niebiesko - srebrne, a papuga zielono - złota///zaliczam srebrny bo wygląda jak szary, złoty również bo podobny do jasnego żółtego :))

-----------------------------------------

KOCIAMAMA

1. Gatunek - Krolowa bulaw , Rydwan

- moja Krolowa ma u swojego boku psa , z kolei Rydwan ciagna 2 sfinksy , wiec beda ssaki , obstawialabym wlasnie psy i ( lub ) koty

2. Liczba - Paz bulaw ......

hmmm , na karcie sa dwa ptaszki , wiec moze 2?? Ale mysle tez nad 3 - ten pies u krolowej i dwa koty-sfinksy.../// 3 papużki,więc blisko :)

3. Kolory - Papiez, As denarow

- no Papiez zloto- czerwony a na Asie mam jakas kune(?) ruda z jasnym, brzuszkiem , wiec rude , bezowe , kremowe , moze z bialymi latkami (wzorami) .

-------------------------------------------

SOLAR

Krolowa monet Rycerz monet Rydwan

Niezly zonk... na Krolowej monet sa byki :D ale tron wyglada jak ze szkla,

wiec mysle ze akwarium, lub terarium... Rycerz monet ma uskrzydlona monete wiec jeszcze jakies ptaszki... Rydwan powoza dwa zwierzaki, wiec mysle ze w klatce sa dwie papuzki.

Ksiezyc 9 monet Smierc

Obawiam sie ze moze sie w najblizszym czasie zmienic liczba, na wieksza ub mniejsza...

Cos kolo 9 (lacnzie z rybkami??)/// z 9-cioma bym szału dostała hahaha

Slonce 6 kielichow Kochankowie

Kolorowe na pewno, duzo zieleni (akwarium)

Ptaszki sa mieszanka niebieskiego, zoltego,czerwonego,bialego, zielonego?

----------------------------------------------

SŁAWA

1.Jaki to gatunek zwierzat

Paz Mieczy - 2 Pentakli - 5 Kielichow (na mojej 2ce pentakli jest przedstawiony maly delfin/Gillded Tarot/2-ka pentakli to elastycznosc,gietkosc- do tego te kielichy-woda. paz mieczy cos zywego,ruchliwego cos mi mowi,ze sa to moze rybki w akwarium? :)

2.Ile jest tych zwierzatek?

XV-Diabel - duzo,pelne energi,skore do rozmnazania ( ok.15 a moze i wiecej)///ostatnio parka robiła sobie na mojej szafir budkę lęgową co chwila się...ciumciały haha Diabeł więc świetnie pasuje

3.Jakie kolory maja (ogolnie)

4-ka Mieczy - Krol Kijow - 9 Mieczy

Hm.. 2karty powietrza niebiesko-bialo(przezroczyste)-szare, no i ogien krolewski

wszystkie odcienie czerwieni,pomaranczu,slonca. Jezeli to rybki typuje na welonki :)

----------------------------------------------

OLKACOOL

jakie masz zwierzątka, miałam takie "ptasie karty"- 9 monet as kielichów królowa monet

- na 9 monet ptak na ramieniu (podobnie jak na asie).. zaś na królowej mam królika.. miałam Talię Ludy Lescot, królowa ta najbardziej zblizona jest do Cesazowej - myślę że mają dobrą opiekę, miłość.. na 9 Monet w RW jest ślimak .. może więc płaz/gad? albo jakieś nietypowe zwierzątko - nie kot i nie pies.. ///oj często mi siedzą na ramieniu, głowie,więc 9 monet pięknie tu pasuje. Czuję się czasem jak choinka z papug :D:))

ile zwierząt 7 mieczy

- maxymalne ile możesz mieć.. :) myślę że do 5 max (tyle, ile zabrał mieczy mężczyzna zabrał na kacie)

kolory koło królowa monet 9 kielichów

- różnorodne chyba (kolo) być może żółte.. bo królowa kojarzy się z kolorem złoto/żółć/rudy .. i też zieleń - jak matka ziemia czy brąz (nawet czerwień), może biel - znów królowa monet a tam biały królik :)9 kielichów może mówi o mocnych kolorach po prostu, nasyconych.. serio karty kojarzą się z kolorowymi ptaszkami :) ewentualnie rybkami..///i pięknie Ci się skojarzyło :)))

-------------------------------------------------

Pięknie dziękuję wszystkim za udział :buziak:

Olkacool, Bakea i Kociamama otrzymują punkciki :usmiech:

Gratulacje :oklasky::okok:

Napisano

Z ciekawości aż zerknęłam na papugi nimfy .. śliczne :)

Dzięki za ćwiczenie i za punkcik :)