Maestro Inez2503 Napisano 24 Kwietnia 2013 Maestro Napisano 24 Kwietnia 2013 Kilka dni temu miałam sen...Ponieważ byłam chora, nie miałam siły kłaść kart na niego,ale go zapamiętałam, bo wg mnie był wymowny... Śniło mi się, że byłam na plaży z mamą i zdaje się była też z nami moja siostra. Stałam przy brzegu morza, morze miało kolor piaskowy, lekko zabrudzony, patrzyłam na dno i chwilami było widoczne, było czyste, a ja patrzyłam, czy będę mogła po nim stąpać (nie lubię jak na dnie leżą śmieci,czy meduzy itp.). Stwierdziłam, że mogę wejść. Wzięłam kij i zaczęłam uderzać w wodę,żeby wywołać fale, mówiłam przy tym, że bardzo kocham fale Bałtyku,bo są krótkie i mocne. Weszłam do wody i zaczęłam "udawać", że pływam. Tak naprawdę pływać niestety nie umiem. Nagle nadeszła mocna fala i ściągnęła mnie daleko od brzegu. Krzyczałam do mamy przerażona, że utonę. Nie miałam punktu zaczepienia,sytuacja wyglądała dramatycznie i nagle pomyślałam : choćbym się zachłysnęła, choćbym miała się poddusić dopłynę do brzegu. Przy brzegu stała moja mama, a ja zaczęłam płynąc i się obudziłam... S-sygnifikator snu,który przybliży nam faktyczną tematykę snu 1 - czy sen został wywołany wydarzeniem,które już miało miejsce? 10 kielichów - tak, dotyczy mojej rodziny 2- czy ten sen odnosi się do tego,co dopiero ma sie wydarzyć? 6 kielichów Królowa Buław suma Ksieżyc/Pustelnik albo dotyczy to mojej waleczności,albo innej kobiety, która wkracza w zycie moich rodziców 3 -jak należy rozumieć symbolikę snu? Śmierć Słońce suma Koło/Mag to,co złe odejdzie, odzyskam spokój i poczuję się szczęśliwa 4-jak można odnieść ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? 2 denarów 7 mieczy suma Słońce/Koło/Mag - jest taki etap podchodów, nieszczerości,sytuacja jest niby klarowna i jasna w tym Słońcu,ale nadal niepewna 5-co chce przekazać pytającemu jego podświadomość? 5 mieczy Umiarkowanie suma Słońce/Koło/Mag jestem niby spokojna, opanowana, no właśnie niby...bo nie osiągnęłam stanu pełnej harmonii, ta harmonia jest pozorna 6-co chce przekazać pytającemu jego nadświadomość? 8 mieczy Król Kielichów suma Wieża/Rydwan mam ograniczyć kontakty z meżczyzna 7-przed czym ostrzega sen? 3 mieczy 4 denarów suma Gwiazda/Siła - mam nie skrywać poczucia zranienia, powinnam raczej dzielić się emocjami 8-do czego zachęca sen?. Sprawiedliwość 8 kielichów Diabeł suma Głupiec nie powinnam oceniać, nie powinnam być zbyt surowa, mam patrzęc sercem i za jego głosem iść, tylko czy nie sprowadzi mnie na manowce? Ja ten sen w głównej mierze odniosłam do mojej sytuacji rodzinnej, może jednak ktoś z Was odgadnie więcej? Wydaje mi się, że z tego snu płynie też przesłanie, że nawet jak znajdę się w sytuacji bez wyjścia, to i tak znajdę w sobie siły, żeby się z niej wydostać.. Cytuj
Kędry Napisano 24 Kwietnia 2013 Napisano 24 Kwietnia 2013 Kochana - morze, woda - to Twoje emocje, które jeszcze są w Tobie i co najważniejsze nie okiełzane do końca. Co zatem wynika - woda jest lekko przybrudzona, a więc Twoja sfera psychiki odpowiedzialna za uczucia nie jest w pełni uporządkowana. Sen niesie Ci poważne ostrzeżenie - Ty na siłę wkraczasz w tę sferę i za wszelką cenę chcesz proces oczyszczenia przyspieszyć ( o czym świadczą próby pływania - chcesz pływać, chociaż nie umiesz oraz pobudzasz wodę do wytworzenia fal), ale dobrze nie wiesz jak to zrobić - radzę niczego nie przyśpieszać - psychika gdy jest gotowa, sama podejmie tę walkę - natomiast, gdy następuje to w chwili, gdy ktoś nie jest gotowy - to uwierz mi zalew nieświadomości może być tak duży, że mogą nastąpić zaburzenia psychiczne. I to poważne. Pamiętaj, że najpóźniej wychodzą na światło dzienne bardzo zadawnione przeżycia, traumy, które mogły zaistnieć w dzieciństwie lub w poprzednich wcieleniach. A wtedy jest się z czym zmierzyć. Końcówka snu zapewnia, że z trudem poradziłabyś sobie z tą całą sytuacją - przemyśl dobrze swoje kolejne kroki w tej kwestii - jeśli koniecznie chcesz to przyśpieszyć to zrób to pod okiem doświadczonego psychoanalityka - nie sama. Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 24 Kwietnia 2013 Autor Maestro Napisano 24 Kwietnia 2013 Kochana - morze, woda - to Twoje emocje, które jeszcze są w Tobie i co najważniejsze nie okiełzane do końca. Co zatem wynika - woda jest lekko przybrudzona, a więc Twoja sfera psychiki odpowiedzialna za uczucia nie jest w pełni uporządkowana. Sen niesie Ci poważne ostrzeżenie - Ty na siłę wkraczasz w tę sferę i za wszelką cenę chcesz proces oczyszczenia przyspieszyć ( o czym świadczą próby pływania - chcesz pływać, chociaż nie umiesz oraz pobudzasz wodę do wytworzenia fal), ale dobrze nie wiesz jak to zrobić - radzę niczego nie przyśpieszać - psychika gdy jest gotowa, sama podejmie tę walkę - natomiast, gdy następuje to w chwili, gdy ktoś nie jest gotowy - to uwierz mi zalew nieświadomości może być tak duży, że mogą nastąpić zaburzenia psychiczne. I to poważne. Pamiętaj, że najpóźniej wychodzą na światło dzienne bardzo zadawnione przeżycia, traumy, które mogły zaistnieć w dzieciństwie lub w poprzednich wcieleniach. A wtedy jest się z czym zmierzyć. Końcówka snu zapewnia, że z trudem poradziłabyś sobie z tą całą sytuacją - przemyśl dobrze swoje kolejne kroki w tej kwestii - jeśli koniecznie chcesz to przyśpieszyć to zrób to pod okiem doświadczonego psychoanalityka - nie sama. Wiesz, w sumie wydaje mi się, że dałam sobie radę z wieloma sprawami,czuję się dużo silniejsza niż byłam,ale chyba są we mnie traumy, przeżycia z wczesnych lat mojego życia.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi