Skocz do zawartości

Czy warto teraz zmienić pracę? Bardzo proszę o pomoc!!

Jasminex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Dostałam dzisiaj propozycję nowej pracy. Zrobiłam rozkład "Czy warto teraz zmienić pracę?". Bardzo będę wdzięczna za pomoc w interpretacji.

1. Jaki wpływ ma na mnie obecna praca? Giermek Monet

Jestem młoda, niedoświadczona, zaczynam dopiero jakiś etap, zdobywam doświadczenie.

2. Co nie przynosi mi zadowolenia w obecnej pracy?Blokady w rozwoju? 4 Monet

zastój, brak rozwoju, przywiązanie do tej pracy, strach przed niepowodzeniem, lęk przed utratą

3. Relacje ze współpracownikami lub szefem- 3 Buław

Szczere relacje, służbowe.

4. Warto teraz podnosić swoje kwalifikacje? Rycerz Kielichów

Zmiana, która doda mi sił, wzmocni mnie, potrzeba wybicia się.

5. Czy decyzja o zmianie pracy jest słuszna? 3 Monet

Zwiastuje dobrą pracę i dobre zarobki, wykorzystanie doświadczeń w nowej pracy, zasłużony sukces

6. Jeśli zdecyduje się na zmianę, to co mnie czeka w pracy w ogólnym bilansie w I półroczu? Królowa Monet Niezależność, spełnienie zawodowe

7. Nad czym będzie trzeba szczególnie skoncentrować w nowej pracy? 10 mieczy

Odcięcie się od starej pracy, należy uważać, żeby nie popaść w rutynę.

8. Zarobki w nowej pracy- Rydwan

Dynamiczny okres, sukces, nowy etap

9. Otoczenie, racje i środowisko w nowej pracy- As Buław

Ludzie twórczy, z pomysłami, aktywni

Podsumowując, chyba powinnam zdecydować się na zmianę pracy ?

Pozdrawiam

Jasmina

• Maestro
Napisano

Nie mam sił sie rozpisywać, zatem podam moja konkluzję, po zapoznaniu się z Twoimi kartami. Nowa praca da Ci nowe mozliwości rozwoju i niezależnośc materialną, bo w obecnej raczej nie widac szans na ruszenie do przodu. Decyzja o zmianie pracy jest jak najbardziej odpowiednia, bo wskoczysz niejako na wyższy poziom, nauczysz się nowych rzeczy, a i zarobki powinny być lepsze. Będziesz miała prace wymagającą od Ciebie sporego główkowania, jak widac będzie to praca umysłowa.

Napisano

warto zmienić, duży rozwój, masz potencjał, szybkie zmiany, praca twórcza, ale też będzie wymagała od Ciebie dużego wysiłku umysłowego, ale się opłaci:-)

Napisano

Jak dziewczyny uważam, że warto. W obecnej dłubiesz sobie, nudzisz się. To bezpieczna praca, ale ty chcesz czegoś więcej, dlatego tak dynamiczne karty się pokazały pokazując przyszłość.

Napisano

Dziękuję Dziewczyny:)! To poważna decyzja, więc wolałam się upewnić... na szczęście karty okazały się pomyślne :)