Skocz do zawartości

Ja też schematy..

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Też mi się spodobał, może czegoś się o sobie dowiem.Wiem, że również działam schematycznie...

1) Główny temat As Kielichów

jestem zbyt emocjonalna, mam w sobie dużo uczuć, łatwo mnie urazić, ale i jednocześnie łatwo zdobyć moje zaufanie, szybko wybaczam, zapominam o tym co było złe..

2) Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadoma Kochankowie

nie wiem...Za bardzo patrzę przez pryzmat emocji? Za dużo mam w sobie dylematów?

3) Czynniki zewnętrzne, których jestem świadoma 8 kielichów

Pewne sprawy się kończą i trzeba odejść od nich z bólem serca, chodzi tu głównie o znajomych poznanych w pracy, kazdy po kolei odchodzi i nie będzie tak jak dawniej..Wiem, że powinnam patrzeć przed siebie

4),5) Rozwiązanie, którego potrzebuję 6 buław 4 buław

potrzebuję być doceniona, potrzebuję odpoczynku,radości,zabawy, stałości,stabilizacji, energii

6) Rozwiązanie ostateczne, wgląd w sprawę 4 denarów

uda mi się zapanować nad tym co mam, chyba powinnam być bardziej ostrożna

Napisano

dużo wagi przywiązujesz do tego, co czujesz, kierujesz się emocjami, uczuciami, pierwszym wrażeniem i intuicją, nawet jeśli wiesz, że czegoś nie powinnaś robić, a bardzo Ci na tym zależy to i tak to robisz; lubisz doświadczać nowych uczuć, np. poprzez czytanie poezji lub słuchanie nastrojowej muzyki; poza tym nieobce są Ci uczucie takiej jak litość, współczucie, empatia; masz bardzo rozwiniętą wyobraźnię, czasami wolałabyś żyć w świecie poznanym w książkach niż w tym rzeczywistym

zbyt dużo nadziei pokładasz w innych, być może czekasz aż ktoś zmieni coś w Twoim życiu, albo dopasuje się do Ciebie, tutaj ważny jest kompromis i dostrzeżenie, że czasami ludzie idą razem jedną drogą, ale dalej już każde musi iść swoją

w Twoim życiu zachodzą zmiany, właśnie tak jak piszesz, ktoś odchodzi z Twojego życia, zmienia pracę, tutaj ładnie ta karta współgra z Kochankami wyżej, jest Ci smutno i źle, bo te osoby odchodzą i idą zmiany, ale trzeba się pogodzić z tą stratą i iść do przodu; 8 kielichów to karta brama, jeśli przejdziesz przez tą lekcję rozumiejąc i akceptując te zmiany, będzie Ci o wiele łatwiej

potrzebujesz konkretów, doceniania tego, co robisz dla innych, wiesz, że dajesz z siebie dużo, masz czas dla innych, chcesz nieść pomoc, ale dostrzeż w tym wszystkim siebie

sądzę, że pewne schematy są Ci w życiu potrzebne i za wiele nie trzeba zmieniać, bo one są dobre i właściwe, dają Ci poczucie bezpieczeństwa, ale warto od czasu do czasu pozwolić sobie na swobodę, wyjść poza swoje 4 ściany

Napisano

Jesteś bardzo emocjonalna,słuchasz swojej intuicji i postępujesz zgodnie z jej wskazówkami. Często działasz pod wpływem impulsu ,chwili.

Bardzo szybko przywiązujesz się do innych,mocno angażujesz się w te relacje. Lubisz pomagać nawet jeśli to wymaga poświeceń z Twojej strony.

Wiesz że musisz przeszłość zostawić za sobą. Jest Ci z tym ciężko ,ponieważ wiesz że czeka Cię zmiana z takiej w której czułaś się stabilnie i pewnie na zupełnie nieznaną.

Boisz się ze nie odnajdziesz się w niej tak jak w poprzedniej.

Potrzebujesz stabilizacji która doda Ci pewności siebie i wiary to ,że to co robisz ma sens.

Powinnaś otworzyć się na ludzi i na zmiany które są przed Tobą.

• Lubię to! 1
Napisano

1. Główny temat As kielichów - z kielicha aż się wylewa moc emocji , uczuć. One odgrywają dużą rolę w Twoim życiu co może być przyczyną nie podejmowania szybkich decyzji.

2.Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadoma Kochankowie - nie jesteś świadoma zasad /tak odczuwam/, które wyniosłaś z domu. Dotyczą one mężczyzny, "na wieki ten, któremu ślubowałaś"

3. Czynniki zewnętrzne, których jesteś świadoma 8 kielichów - czas na zmiany, mimo, że mogą budzić żal i smutek.

4,5 Rozwiązanie, którego potrzebuję 6 buław 4 buław - żeby osiągnąć stan szczęścia, radości, spełnienia, trzeba walczyć.

6.Rozwiazanie ostateczne, wgląd w sprawę 4 denary - stworzysz swoją przestrzeń życiową, którą będziesz pielęgnować i bronić do niej dostępu.

Napisano (edytowane)

Podstawą do przepracowania są nie tyle emocje co silna wewnętrzna potrzeba bycia szczęśliwą i spełnioną poprzez relacje bogatą w czułość, ciepło oraz namiętność. Pragniesz czuć magnetyzm, przyciąganie z drugą połówką...czułabyś wówczas silną więź. Tego potrzebuje Twoja dusza...Twoje wnętrze i czy tego chcesz czy nie - nie zagłuszysz tych silnych pragnień. Trzeba będzie je zrealizować prędzej czy później :)

nie jesteś do końca świadoma swej chwiejności wewnętrznej i bardzo silnej potrzeby bycia kochaną, ale nie tylko poprzez słowa, także albo głównie poprzez czyny, bliskość, drobne gesty, czułość...bardzo tego potrzebujesz...rozkwitłabyś wówczas jak Pąk Róży...pięknie... Jednakże drzemią w Tobie wątpliwości, niepewność, zmienność poglądów...raz słuchasz siebie i dążysz do celu czyli realizacji pragnień by za pewien czas zahamować postęp, zatrzymać sięi pomyśleć nad sobą, sytuacją...duzo myślenia tu widać. Jeszcze jest zmienność, co znaczy, że nie ma jeszcze w Tobie pełnej gotowości do podjęcia zmian,za którymi tęskni Twe wnętrze.

Czynniki zewnętrze to osoby wokół Ciebie, z powodu których blokujesz siebie...obawiasz się co powiedzą, jak by zareagowali...to rodzi zamieszanie dodatkowe. Pod kartą 8 kielichów kryje się Ksieżyc,a więc chęć skrycia uczuć, emocji...relacji...obawa jest, że wchłoniesz w relacje na tyle mocno, że stracisz kontrolę i przestaniesz się pilnować....pamiętaj jednak, że zawsze jest w nas strach mniejszy czy większy...i warto przełamywać się bo chodzi o szczęście...:)

a no właśnie...rozwiązaniem jest krótka piłka i egoizm własny...eh te karty...kiedyś wcześniej pamiętam, że karty radziły Ci rozwagę by nie skrzywdzić nikogo...a tym razem bezkompromisowe rach siach i po prostu pozwolenie sobei na przyjemność. Myslę, że karty pokazują raz tak, drugi raz inaczej ponieważ w Tobie toczy sie wciąż walka ( pkt 2) między moralnością,odpowiedzialnością a własnym szczęściem.

umiejętność silnej koncentracji na tym co dla Ciebie ważne...wprowadzić w czyn rozwiązanie wyżej, ale starać się zachować równowagę emocji...być taką zimnokrwistą by panować nad sobą....emocjonalnie bo w ten sposób uniknie się skrajnych komplikacji

Edytowane przez Daffne
literówka
  • Maestro
Napisano

Anez

2.Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadoma Kochankowie - nie jesteś świadoma zasad /tak odczuwam/, które wyniosłaś z domu. Dotyczą one mężczyzny, "na wieki ten, któremu ślubowałaś"

Anez, to nie tak..Jestem bardziej ich świadoma niż kiedykolwiek..

• Maestro
Napisano

Daffne:

nie jesteś do końca świadoma swej chwiejności wewnętrznej i bardzo silnej potrzeby bycia kochaną, ale nie tylko poprzez słowa, także albo głównie poprzez czyny, bliskość, drobne gesty, czułość...bardzo tego potrzebujesz...rozkwitłabyś wówczas jak Pąk Róży...pięknie... Jednakże drzemią w Tobie wątpliwości, niepewność, zmienność poglądów...raz słuchasz siebie i dążysz do celu czyli realizacji pragnień by za pewien czas zaharować postęp, pomysleć nad sobą, sytuacją...duzo myślenia tu widać. Jeszcze jest zmienność, co znaczy, że nie ma jeszcze w Tobie pełnej gotowości do podjęcia zmian,za którymi tęskni Twe wnętrze.

Fakt,myślę aż za bardzo...I chyba tak jest..

Napisano
Anez

Anez, to nie tak..Jestem bardziej ich świadoma niż kiedykolwiek..

Oby świadomość ta poprowadziła Cię drogą, na której spotkasz szczęście, czego Ci serdecznie życzę.

• Maestro
Napisano
Oby świadomość ta poprowadziła Cię drogą, na której spotkasz szczęście, czego Ci serdecznie życzę.

Bardzo Ci dziękuję:)

Napisano

1) Główny temat As Kielichów - I Mag; HB XI Pasja

Duzo marzysz. Widzisz, ze moglabys byc spelniona, zadowolona, ale... poprzestajesz na narzeniach. Za malo w tym wszystkim dzialania, pasji. Czekasz czesto na dzialania z drugiej strony a czasem sama moglabys zrobic cos w tym kierunku, aby Twoje szczescie bylo blizej, a Ty abys byla szczesliwa i spelniona. Nie powinnas sie bac ani dzialania ani okazywac zaangazowanie, jezeli Ci na czyms/na kims zalezy.

2) Czynniki wewnętrzne, których nie jestem świadoma Kochankowie ---> VI Kochankowie, HB VI Kochankowie

Ze masz duza potrzebe kochania i bycia kochana. Szukasz meczyzny, ktory bylby Twoja druga polowka Ciebie. Chcialabys kogos, w kim moglabys sie przegladac jak w zwierciadle i ktory by Cie uzupelnial a takze uczyl Ciebie.

To trudne nie jest, aby tak sie stalo. Pozwol bardziej niz do tej pory mowic swojemu sercu, decydowac.

3) Czynniki zewnętrzne, których jestem świadoma 8 kielichów ---> XVIII Ksiezyc, HB VIII Sprawiedliwosc

Widzisz, ze niby wszystko jest tak, jak powinno byc. Ty, piekna, madra, moglabys byc rowniez zadowolona i nawet ktos tam jest na horyzoncie a jednak niewiele idzie do przodu, nie rusza za bardzo. Cuz... w tym wszystkim powinnas przede wszystkim umiec na wszystko spojrzec nieco z dystansem a i dopuscic do siebie, ze przed Toba nowa droga, ale niepewna i czesto jeszcze bedziesz w tym wszystkim poruszala sie po omacku.. kierujac glownie swoim wnetrzem, swoim rozeznaniem, intuicja... wazne jednak, abys przedtem rozeznala, co masz w tym wnetrzu i rzeczywiscie zgodnie z nim, uczciwie wobec siebie, uczciwie wobec innych, postepowala.

4),5) Rozwiązanie, którego potrzebuję 6 buław 4 buław ---> X Kolo Fortuny, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Przede wszystkim potrzebujesz dzialania, skutecznego dzialania. Nie mozesz skupiac sie na czyms, co ciagnie Twoja energie a nie przynosi zadnych owocow. Wiec krok po kroku. Patrz co sie dzieje w Twoim zyciu na biezaco i odpowiednio do tego dzialaj. NIe szarzuj, ale tez nie czekal w omdlalej pozycji... masz dzialac jak Mag i jak wyzej... ;) czyli madrze, roztropnie, ale sprytnie i zdecydowanie. Mag osiaga w zasadzie wszystko, co sobie zaplanuje. Jest skuteczny (6 Bulaw) i zadowolony (4 Bulaw).

6) Rozwiązanie ostateczne, wgląd w sprawę 4 denarów ---> XIV Umiarkowanie; HB IV Cesarz

Ziemia pod nogami. Swoj wlasny (nie tylko materialny) kawalek podlogi, swoje miejsce na Ziemi. Moze tez w uscisku ukochanego mezczyzny. Dom... rodzina, bezpiecznie i dobrze... :)

• Lubię to! 1